Şimdi Ara

ZH. BRL. OKL. VE EĞT. TÜM. K.LIĞI ETİMESGUT ANKARA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
14.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rainmann05

    arkadaşlar bana bura çıktı 349.dönem sınıf bakım yorumlara baktım anladığım kadarıyla bazı dönemlerde gidenler çok sıkıntılı acemilik geçirmiş,bazı dönemler çok rahat...

    dostum banada kısa dönem ankarada cıktı, inşallah askerlik rahat geçer orda.
  • Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı PİYADE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. K.lığı
    ETİMESGUT ANKARA
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.12.2012
    Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri K.K. Tatb. Mrk. K.lığı
    ŞEREFLİKOÇHİSAR ANKARA

    Evet, iki yer içinde bilgi istiyorum :)
  • kısa dönem er

    sınıf:bakım

    Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. K.lığı
    ETİMESGUT ANKARA

    K.K. Loj. K.lığı Bkm. K.lığı 1'inci Ana Bkm. Mrk. Des. Gr. Emn. ve Mhf. Bl. K.lığı
    ARİFİYE SAKARYA




    piyade miyim neyim sınıf bakım yazıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainmann05 -- 10 Aralık 2012; 9:45:42 >
  • Öncelikle askerliğiniz hayırlı olsun, şimdiden hayırlı tezkereler diyorum :)

    Yukarıda bayaa uzun bir mesajım var, benim deneyimlerim bunlar. Askerlik genel olarak rahat, ancak sıcak illerden geliyorsanız oranın soğuk oluşu sizi fazlasıyla zorlayabilir.

    Özgür olamayacaksınız, gitmeden bunu biliniz. Bilerek giderseniz daha rahat edersiniz...

    Şereflikoçhisara giden arkadaşlarımız oldu, genel olarak çok büyük biyer değil zaten, bol bol nöbet tutarsın en fazla. Az sayıda kısa dönem olursa, revir çavuşu, yazıcı vb olabilirsin. O zaman da pek soğuk görmeden, memur gibi çalışarak bitirirsin askerliğini...
  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı TANK
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. K.lığı
    ETİMESGUT ANKARA
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.12.2012
    Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. 1'inci Tnk. Eğt. A. 2'nci Tnk. Er Eğt. Tb. 2'nci ZPT/GZPT Nişc. Eğt. Bl. K.lığı
    ETİMESGUT ANKARA



    acemilik neysede usta birliğinde neler bekliyor acaba beni tankçılarla ilgili bilgisi olan varmı?
  • Etimesguta gidenlere tavsiyem;

    1. 2-3 paket solo mini tuvalet kağıdı + birkaç paket ıslak mendil! (en önemlisi)
    2. Telefon kartı 2-3 tane (fazla konuşamayacağınızı ailenize söyleyin, çok sıra oluyor, kuytu köşede telefonlar var onları bulursanız biraz rahat olur)
    3. Havlu vs götürmeyin orda veriyolar + diş fırçası macunda veriliyor. Fazla yük yapmayın, gidince rezillik çekersiniz.
    4. Bol bozuk para (1tl ve 0.50 krş) 10ar 10ar bantlayın cebinizde rahat dolaşırsınız. En az 100 lira bozuğunuz olsun. Kantine 1-2 kez anca gidersiniz. Eğitim alanlarında çay makineleri, meyve suyu makineleri, arada bir poğaça simit geliyor alabilirsiniz bozuk varsa
    5. Değerli hiçbirşey götürmeyin. Acemilikte hırsızlık çok fazla olur. (botlarınızı yatağınızın altına koymaya bakın)
    6. TERMAL İÇLİK KESİNLİKLE ALIN (iştimalarda it gibi titrersiniz 1.5-2 saat )
    7. Bol boy yürüyüş yapacağınız için tabanlık + pudra alın.

    Şuan aklıma gelenler bunlar, sorusu olan arkadaşlar varsa pm den cevaplarım herzaman




  • sınıf bakım yazıyor ne anlama geliyor neler yaptırırlar bilginiz varmı
  • Biraz disiplinli, yüksek rütbeli çok fazla olduğu için askeri pek rahat bırakmıyorlar. Kısa dönem arkadasların eğitimleri çok abartılı değil. Açık havada eğitim yaparken soğuktan dolayı ayakta beklerken zorluk oluyor. Birkaç kişi bayılmıştı bizim zamanımızda.
    Yemekleri çok kötü diyorduk. Ama Sarıkamış'a gidince Etimesgut'un yemeklerini özlemiştik :)
    Yanınızda bol bol bozuk para götürün 50 krş ve 1 lira. Makinelerde çok işe yarayacak.
    Biz geçen yıl (343. Dönem Aralık) çok kalabalıktık orada. 1500 kişi falan. Yerimizi çok zor ayarlamıslardı. Koğuşlar kalabalıktı 50-60 kişi falan. Koğuş binalarında su genelde kesik olurdu. Sabahları dışarıda ki musluklarda traş olurduk. -6 ila -10 derece soğukta.
    Bir de tankçı beresi takardık. Soğukta o biraz zorluyor işte.
    Şimdiden hayırlı tezkereler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: addictive

    Eveett, 343 KD acemi birliğimi burada yaptım. Çavuş eğitim karma bölük :) Rastlarsa Abdullah Çavuşa burdan selamlar :)

    Şimdi geçelim açıklama kısmına:

    Genel olarak kimseye kötü davranılmıyor. Öyle gündelik konuşmalar dışında komutanların kimseye şahsen küfür ettiğini pek duymazsınız.

    Ancak şunu baştan belirtmekte fayda var: Öyle normal hayatta başına buyruk, kendi göbeğini kesmeye alışkın, hayatını böyle sürdüren biriyseniz, emin olun çok zorlanacaksınız. Çünkü burda asla birey değil bir takımsınız, özellikle acemi birliğinde tek başınıza tuvalete bile gidemezsiniz (emin olun bunda çok ciddiyim), izin almadan, başınızdaki çavuşa haber vermeden su içmeye gidemezsiniz, kafanıza göre oturup kalkamazsınız, ve kendini uyanık zanneden bir kaç tanesinin yüzünden saatlerce ekstra yürüyüş yapabilir, ya da içtima alabilmek için yatakhanelerin önünde 10 dakikalık bir iş için 1,5 saat bekleyebilirsiniz, bütün bunları kabullenerek, bilerek gidin...

    1) Yanınızda kesinlikle telefon kartı bulundurun, şifresi çalınıyor demişler ama, o şifreliler şiddetle tavsiyemdir, yine de çalınmasına karşın en az kredili olanlardan alın.

    2) Tuvalet kağıdı, ıslak mendil, pudrayı kesinlikle yanınızda götürün. Mantara karşı krem/sprey, yanınızda bulundurun, kıllandığınız bir durumda hemen kullanın.

    3) Bot kilidinizi eksik etmeyin, eskileri ahlaksız, bizde botu bırak banyoya giren arkadaşın, kamuflajını içinden içliğini çıkararak çalmışlardı, varın siz düşünün.

    4) Dolabınızda değerli bir şey bırakmayın, oraya da dadanıyorlar ve kimseye birşey diyemiyorsunuz. Dolabınıza her an birisi bakacakmış şekilde bırakın.

    5) Uzun dönemlerle, eskilerle aranızı iyi tutun ancak çok da güvenmeyin, size en yakın onlar görünse de en çok kazığı atacak olanlardır. Biz kantine gidemiyorduk, onlar gidebiliyorlardı ve kantinde 10TL'ye satılan kontör kartları 13-14 liraya sattıklarına şahidim.

    6) Ben çavuşum, onbaşıyım, kısa dönemim, şunun oğluğum, bunun tanıdığıyım diye gögsünüzü gere gere dolaşmayın, uyumlu olun, inanın bir şeyleri çok daha kolay çözüyorsunuz.

    7) Etimesgutta yıllardır su problemi yaşanırmış, biz de yaşadık. Sabahları traş olurken problem yaşamak istemiyorsanız, 15 dakika erken kalkın, hem tuvalet işinizi rahatça halledin hem de rahatça tıraşınızı olun.

    8) Bahsettiğim gibi çok artist tavırlarla gezinmeyin. Ama olur da buna rağmen "senin yaptığın askerliğin 3 katını yaptım, sen kimsin" gibi tavırlarla yaklaşan olursa, çavuşunuza değil, Türker Yüzbaşı'na şikayet edin, çözecektir. Baktınız çözmüyor, gücünüz yetiyorsa, Allah ne verdiyse Siz acemisiniz, yemin edene kadar herhangi bir ceza almazsınız/veremezler.

    9) Yanınızda bol ama bol miktarda bozuk para götürün. Unutmayın bozuk paranız yoksa, paranız yoktur :)

    10) Ayağı rahat etmeden kesinlikle rahat edemeyen birisiyseniz, giderken yanınızda 2 çift tabanlık götürün. Hayatınızı çok kolaylaştıracaktır.

    11) Acemi birliğinde doğru düzgün çamaşır yıkayamazsınız, yıkasanız bile kurutamazsınız. O nedenle, çıkana kadar yetecek çamaşır götürün. Kimisi kullandıktan sonra atıyor, kimisi de yemin törenine kadar kirlisini biriktirip, evde ya da usta birliğinde yıkıyor. Aynısı çorap için de geçerli.

    12) Yemekleri beğenmemezlik edip yememeye kalkışmayın, zira günlerce aç kalırsınız. Kalabalık olduğundan kantini kullanma imkanınız olmaz, dolayısıyla askeriye diyip, tam temizlenmemiş malzemelerle, bazen soğuk, bazen dibine tutmuş, bazen evde asla yemeyeceğiniz şeyleri yemeye hazırlıklı olun.

    13) Bulaşıkhanede bulaşık yıkamaya, yemekhaneyi toparlamaya ve hazırlamaya hazırlıklı olun. Ya da arazi olup diğerlerini arkanızdan sövdürün, seçim sizin :)

    14) İçinize kapanmayın, etraftaki insanlarla konuşun, havadan, sudan, hayatınızdan, yaşadıklarınızdan... Kimisiyle bir daha hiç karşılaşmayacaksınız, kimisiyle bir ömür görüşeceksiniz, ama askeriyede temel kural zaman geçirmektir. Bir nevi özgürlükleriniz ve alışkanlıklarınız kısıtlanarak, sabretmeyi öğrenirsiniz, öğrenin :)

    15) Kesinlikle ve kesinlikle hasta olmayın,rezil olursunuz, karma bölükteki revirci Emre Narin hala oradaysa, 343'lerin kendisini 7 ceddiyle andığını iletebilirsiniz :)

    16) Ankara'nın güzel tarafı, büyükşehir'de yaşayanların çarşı izinlerinde kendilerini ev ortamlarında hissetmeleridir. Ancak askeriye açısından, bol yıldızlı ve bol selamlı günler sizi beklemektedir. İyi yanı, herkes işini düzgün yapmak zorunda olduğundan, bir düzen ve nizam vardır. Kötü yanı, sizde üstünüze düşeni en iyi şekilde yapmalısınız, hata kabul edilmez.

    Bir de denetlemeyle ilgili, arkadaş demiş ki "3 günlük askerin nesini denetleyecekler?" haklıydı ancak, 3. günümüzde KK Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, eğitim alanında bizleri ziyaret etti, bizlerle konuştu, ve orada eğitimlerin yılbaşına kadar bitirilmesinin emrini verdi. Acemi birliği 17 gün sürdü. Tüm Türkiyedeki KD'ler yılbaşından önce yemin ettiler

    Benim orada yaşadığım, gördüğüm, genel izlenimlerim bunlar. Yine varsa sormak istedikleriniz, bu konu içerisinde seve seve cevaplarım

    Süper ya :)
    Aynılarını ben de yaşadım.
    1. Alay 2. Tabur 3. Bölüktüm ben de :)
    Güzel günlerdi ama :)






  • Valla bana göre acemilik fena rezillikti, ama ustalık güzeldi.

    Şu an geriye dönsem, bunları yaşamış olarak, deseler ki acemiliği istemiyorsan yapma ama usta birliğini iki katı yapacaksın, yapardım, o kadar söyleyim yani
  • Bedelli, 6 Ekim celbine buraya düşen var mı :) ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluecafeblue

    quote:

    Orijinalden alıntı: FrontLiner

    Çavuş Eğitim. 1.Bölük Tank Üsteğmen Yusuf Taşkıran'ın emrinde 17 gün geçirdik geldik. Tek sıkıntı kalabalıktı.. Abartılacak bi durum yok burada

    Bide üsteğmen Murat Evran vardı,bi insana gülmemek bu kadar mı yakışır,adam Yusuf Miroğlu gibi.Yusuf Taşkırnan çok küfür ederdi .mcıklar lafı ağzından eksık olmaz.Etimesgut ızdırap yer,kar başlasın hele o gelberiler bi çıksın piyasaya :)) Garajlar ile yemekhane arasındaki yoldan kar temizledik ama nasıl.Demir masa vardı onu yatırdık geçtik arkasına 10 kişi kar küreme aracı gibi arkasından abanıyoruz.Faranjit mi ararsın zaatüre mi ararsın,devrecilik mi ararsın.90/4 serefsiz bi bölük çavuşu vardı pinokyoya benzıyordu bayrampaşalı .pne az çektirmemişti bize ,hala anasıyla anarım kendisini..

    Alıntıları Göster
    Eylül de Burdur'da bedelli yaptım Murat Evran Yüzbaşıydı, adamın yürüyüşü, konuşması her hareketi mi karizma olur yav :)Nerey gitsek bekleyen askerleri bir yere oturtur anılarını anlatır sorular alırdı. Zeytin dalında savaşmış anlatılanlara göre 6 gün tanktan çıkmamış felan :D




  • 267. KD yapmıştım hey gidi hey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.