Şimdi Ara

ZH. BRL. OKL. VE EĞT. TÜM. K.LIĞI ETİMESGUT ANKARA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
14.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zırhlı birlikler okulu temizdir disiplinlidir sıkıdır "eğitimde merhamet vatana ihanet" görüşünü savunurlar.Bir çok kişi usta birliğine gidince ankarayı arar.Ben önce diyarbakır erganı sonra şanlıurfa siverek'e gönderildim.Ankaradan sonra buraları görünce tüm devrelerim ankarayı aradık.Ama zamanla alıştık ve Ankarayı unuttuk.İşin özü temizlik ortam koşullar ankaradan kat ve kat kötüydü ama daha rahattık.
  • Dolapların küçük olduğu söyleniyor kısa dönem piyade erler için? Bu konuda bilgisi olan var mı?

    Ekleme: Nakit para geçmiyor, banka kartı açıyorlar diyen var; o sistem kaldırıldı diyen de. Hangisi doğru?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspci -- 10 Aralık 2011; 13:24:45 >
  • balıkesirden geliyorum ben,pazartesi sabah 8 gibi aşti(ankara otobüs garajı) ordayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TürKore -- 10 Aralık 2011; 13:31:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aspci

    Dolapların küçük olduğu söyleniyor kısa dönem piyade erler için? Bu konuda bilgisi olan var mı?

    Ekleme: Nakit para geçmiyor, banka kartı açıyorlar diyen var; o sistem kaldırıldı diyen de. Hangisi doğru?

    Uzun dönemi kısa dönemi yok dolaplar heryerde standartdır.Çok büyük olduğu söylenemez ama bir şekilde sığıyor.

    Nakit para geçmiyor diye birşey duymadım ben hep nakit para kullandım.Benden sonra değişti ise bilmem ama sanmıyorum.Ayrıca bol bozuk paranız olursun çay,kahve,meşrubat için tek şansınız makinalar.
  • Evet acemilikte kantin yasakmış, onbaşı ya da çavuş eşliğinde anca gidebiliyormuşuz, 2 haftayı bulur kantine gitmeniz diyorlar; bakalım... Teşekkürler.
  • Malesef sıkıntı çekeceksiniz arkadaşlar. Moral bozmak için yazmıyorum bunu. İnsan neyle karşı karşıya olduğunu bilince daha rahat oluyor. Ankara rahattır falan diye düşünmeyin sakın. Usta birliği de burası olan arkadaşların acemilik yapacağı bölüğün komutanı 10 numara adamdır (Yüzbaşı Türker Özen). Askerliğiniz boyunca bu adamı çok özleyeceksiniz. Acemilikte millet kafayı sıyırmadıysa bu adamın sayesindedir. Ama o da bi yere kadar ilgilenebiliyor. Bölükteki nöbetçi astsubaylar, uzman çavuşlar sıkıntı çıkarabilir. Usta birliğinde ise durumlar çok farklı olacak. Uzun dönemlerle uyandığınız ilk gün ben nereye geldim lan böyle diyeceksiniz. Ona da alışılıyor zamanla. İçlerinde düzgün çocuklarla muhabbetim falan iyi şu anda. İçinizde şanslı olanlar yazıcı revirci vs. olacak, epey rahat olacak. Genelde bilgisayar bilginizi saklayın, yazıcılık zordur falan derler. Hayır burada saklamayın arkadaşlar. Bütün gün pc'de yazı yazsanız bile diğer arkadaşlarınızın yaptığı işleri görünce pişman olmayacaksınız. Ben risk alıp yazıcı oldum, ustalığı da burası olan yaklaşık 200 askerin içinde en rahat olanlardan biriyim. Her neyse.. Aslında ağır işler yapsanız bile uzun dönemlerin halini görüp şükredeceksiniz. Daha dün bi çocukcağız Hakkariye göndersinler beni yeter ki kurtulayım burdan dedi. Şu an olumsuz ağırlıklı yazmamın sebebi önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan denetleme. 1 aydır milletin canını çıkardılar bu yüzden. Siz de tam denetleme haftasında geleceksiniz, sizi nasıl etkiler bilmiyorum. Büyük ihtimal etkilemez pek. 3 günlük askerin neyini denetleyecekler.. Eğer denetleme görmezseniz sizin askerliğiniz nispeten daha rahat geçer. Bizden önceki 339'lar yatarak yapmış mesela. Bazı şeyleri kafaya takmayın, dediğim gibi uzun dönemleri görüp şükrederek yapmaya çalışın askerliğinizi. Bu arada içeri bişeyler sokmak isteyenler varsa acemiliğin ilk günü soksunlar (çantada değil üstünüzde) Ciddiyim. Çok kalabalık olduğu için detaylı arama yapmıyorlar. Şimdiki aklım olsa o gün telefonla girerdim :) Hayırlı teskereler şimdiden..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinarious -- 10 Aralık 2011; 15:08:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ordinarious

    Malesef sıkıntı çekeceksiniz arkadaşlar. Moral bozmak için yazmıyorum bunu. İnsan neyle karşı karşıya olduğunu bilince daha rahat oluyor. Ankara rahattır falan diye düşünmeyin sakın. Usta birliği de burası olan arkadaşların acemilik yapacağı bölüğün komutanı 10 numara adamdır (Yüzbaşı Türker Özen). Askerliğiniz boyunca bu adamı çok özleyeceksiniz. Acemilikte millet kafayı sıyırmadıysa bu adamın sayesindedir. Ama o da bi yere kadar ilgilenebiliyor. Bölükteki nöbetçi astsubaylar, uzman çavuşlar sıkıntı çıkarabilir. Usta birliğinde ise durumlar çok farklı olacak. Uzun dönemlerle uyandığınız ilk gün ben nereye geldim lan böyle diyeceksiniz. Ona da alışılıyor zamanla. İçlerinde düzgün çocuklarla muhabbetim falan iyi şu anda. İçinizde şanslı olanlar yazıcı revirci vs. olacak, epey rahat olacak. Uzun dönemlerin halini görüp şükredeceksiniz. Daha dün bi çocukcağız Hakkariye göndersinler beni yeter ki kurtulayım burdan dedi. Şu an olumsuz ağırlıklı yazmamın sebebi önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan denetleme. 1 aydır milletin canını çıkardılar bu yüzden. Siz de tam denetleme haftasında geleceksiniz, sizi nasıl etkiler bilmiyorum. Büyük ihtimal etkilemez pek. 3 günlük askerin neyini denetleyecekler.. Eğer denetleme görmezseniz sizin askerliğiniz nispeten daha rahat geçer. Bizden önceki 339'lar yatarak yapmış mesela.

    Denetlemenin günü kesin belli oluyor mu hocam? Yoksa ani yapılan bir durum mu?

    O zaman biz yırttık sanırım rahat olacağız gibime geliyor, 1 ay milletin canını çıkardılar diyorsun. Sizde rahatlarsınız, bizi de fazla sıkmazlar diye düşünüyorum?




  • 333.Kd olarak burada acemilik yaptım. sizi karma çavuş eğitim bölüğüne götürecekler. kendinizi en kötüsüne hazırlayın berbat bir yerdir. 1 ay boyunca hayatınız kayacak gittiğiniz usta birliği cennet gibi gelecek.
    eğitim yeri hava hastanesinin yanındadır,önce orda hayatıızı kaydıracaklar. vatana millete düşman olacaksınız. duşlar 50 kişilik genelde ya kaynar yada soğuk akar,haftada bir girebilirseniz şanslısınız o da en fazla 10dk. kantin zaten yasak söylemeye gerek yok. günde 20km yürüyüş koşu yaptırıyorlar. yemekler az yemekhane pis. sakın hasta olmayın bu suçtur cezasıda ağırdır. hele bu mevsim oranın ayazını düşünemiyorum. benden size tavsiye her haftasonu ziyaterçi çağırın,cumartesi pazar gelsin böylece rezillikten biraz olsun kaçabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun haa birde Türker Özen adında bir yüzbaşı vardır orda iyi falan değildir kusura bakma ama senin yüzünden 2 ay hastalıktan kurtulamadım hakkımı helal etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 10 Aralık 2011; 15:22:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraxes

    Denetlemenin günü kesin belli oluyor mu hocam? Yoksa ani yapılan bir durum mu?

    O zaman biz yırttık sanırım rahat olacağız gibime geliyor, 1 ay milletin canını çıkardılar diyorsun. Sizde rahatlarsınız, bizi de fazla sıkmazlar diye düşünüyorum?

    12-16 aralık arası dostum. Hangi gün sizin bölüğe gelirler bilmiyorum. Ama gelseler de eğitime değil üst başınıza bakarlar gibime geliyor. Size verilen malzemelere falan bakarlar. Bölüğün fiziki durumuna bakarlar. Bina temizliği, evrak durumları falan. Sonuçta bu denetlemenin amacı esasında askerleri değil, askerleri eğiten komutanları denetlemek. 2 günde sizi denetlemeye hazırlamaya kalkarlarsa insanlık dışı olur. Daha ilk haftadan yapmazlar bunu.

    Evet biz rahatlayacağız hem de nasıl.. 250 ile giden arabanın vitesini boşa almış gibi olacak. Zaten 1.5 ayımız kaldı şurda. Öyle takılırız artık :) Dediğim gibi sizi fazla etkilemez. Acemilikte en çok sıkıntı çekeceğiniz durum yemin töreni provaları. Tören alanı ile sizin bölüğünüz arası yaklaşık 3 km. Yemin törenine 1 hafta kala bu yolları tepmek durumunda kalacaksınız. Biz heralde araçla falan götürürler sandık ama öyle olmadı. Ağustos sıcağında o yollar işkence gibi geldiydi bize.




  • @engink Türker Yüzbaşının sana nasıl zararı oldu anlamadım. O adam koca tümen içindeki en iyi adamdır bana göre. Onun gibisinin olacağını sanmıyorum. Günde 20 km koşu falan yapılmadı bizde. Usta birliğinde 3 km koşu yapıldı o da denetleme yüzünden. Normalde yapılmıyormuş bizim bölükte.

    Acemilikte yapacağınız şeyi yazayım o halde. Koğuşlarınıza 500m. uzakta eğitim alanı var. Oraya götürüp sağa sön sola dön tekmil ver vs. eğitimi verecekler. Bi süre sonra isyan edeceksiniz çünkü anaokulu çocuğuna bile bişey o kadar tekrar ettirilmez. 3 gün sağa nasıl dönülür nasıl tekmil verilir onu öğrettiler. Zaten herkes üni. mezunu neden salak muamelesi yapıyorlar anlamadım. Neyse bu eğitim bitince tören provası gelecek. O 1 hafta işkenceyi yoğun olarak çekeceksiniz. Sonra silahlı eğitim var. Bu kısımlar biraz yorucu ama geyik oluyor genelde. Tadını çıkarmaya çalışın. Sonra dağıtım zaten. Bu arada bizde 14 gün sonra yemin töreni olmuştu. O yüzden yeminden sonra acemiliğe devam ettik. Silahlı eğitim bu kısımda oldu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinarious -- 10 Aralık 2011; 15:41:15 >




  • El,yüz, banyo havlusu götürmeye gerek var mı? Terlik veriyolar mı? Birde uyurken ne giyeceğiz eşofman götürelim mi?
    Ben sadece iç çamaşırı, çorap, termal içlik, slikon tabanlık ve kişisel temizlik malzemesi aldım...

    30lira bozuk para aldım yeterli mi? Yanımızda mı gezdireceğiz hepsini ve koğuşta çalınma durumu olur mu?
  • Ben gittiğimin 3.günü hasta oldum acemilik bitti bir hafta izin aldım geldim sivilde doktora gidip anca öyle iyileşebildim.Acemilik kalabalık olduğu için çok salgın oluyor bir kez revirede çıktım ama bir faydası olmuyor hastalık geçmiyor.
    Yemin törenine 3-4 gün var provalar yoğun revir'i yasakladılar gittim Türker Yüzbaşına hasta olduğumu söyledim revire yollamadı ama çay ocağının orda istirahat etmeme izin vermişti hoş revirde pek çözüm olmuyor.Kendinize çok dikkat edin hasta olmamak için özel çaba harcayın.

    Ben oradayken 339.kd yine denetlemeler vardı biz kısa dönemleri göz önünde tutmuyorlar denetlemeye siz girmiyosunuz usta askerler giriyor fakat herkes stresli olduğu için dolaylı yoldan bu sizide etkiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraxes

    El,yüz, banyo havlusu götürmeye gerek var mı? Terlik veriyolar mı? Birde uyurken ne giyeceğiz eşofman götürelim mi?
    Ben sadece iç çamaşırı, çorap, termal içlik, slikon tabanlık ve kişisel temizlik malzemesi aldım...

    30lira bozuk para aldım yeterli mi? Yanımızda mı gezdireceğiz hepsini ve koğuşta çalınma durumu olur mu?

    Sana kalmış havlu veriyorlar ama banyo havlusu götürsen iyi olur.Terlik veriyorlar ama herkesinki aynı olduğu için karışma durumu yüksek.İsterseniz götürebilirsiniz ben acemilikte yatarken verdikleri eşofmanı giymiştim.
    Bozuk para yeterli ilk günler idare etsin sonra bi şekilde ordada temin edersin.İçecek makinalarını doldurmaya geldiklerinde içindeki bozuk paraları alıyorlar isteyen gidip kağıt para verip onları bozdurabiliyor ama tam onların geldiği anı yakalamak lazım.




  • Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. K.lığı
    ETİMESGUT ANKARA 

    SINIFI TANK
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, çok yardımcı oldunuz.

    Bir sorum da benim var. Acaba telefon etme olanağımız nasıldır? Ankesörlü telefonlardan bahsediyorum, cep telefonu değil. Telefon sırası çok uzun oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-x-treme

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, çok yardımcı oldunuz.

    Bir sorum da benim var. Acaba telefon etme olanağımız nasıldır? Ankesörlü telefonlardan bahsediyorum, cep telefonu değil. Telefon sırası çok uzun oluyor mu?

    Telefon sırası oluyor.Telefon miktarı yeterli değil birde arızalı telefonlar olunca hepten sorun oluyor.Ama 20-25 dakika beklediğinizde konuşabiliyorsunuz.Bu süre bekleyen kişi sayısına göre değişiyor genelde önünüzde 4-5 kişi oluyor ve herkes 5 dakika civarında konuşuyor öylede konuşmalı zaten yoksa sıra gelmek bilmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ordinarious

    Malesef sıkıntı çekeceksiniz arkadaşlar. Moral bozmak için yazmıyorum bunu. İnsan neyle karşı karşıya olduğunu bilince daha rahat oluyor. Ankara rahattır falan diye düşünmeyin sakın. Usta birliği de burası olan arkadaşların acemilik yapacağı bölüğün komutanı 10 numara adamdır (Yüzbaşı Türker Özen). Askerliğiniz boyunca bu adamı çok özleyeceksiniz. Acemilikte millet kafayı sıyırmadıysa bu adamın sayesindedir. Ama o da bi yere kadar ilgilenebiliyor. Bölükteki nöbetçi astsubaylar, uzman çavuşlar sıkıntı çıkarabilir. Usta birliğinde ise durumlar çok farklı olacak. Uzun dönemlerle uyandığınız ilk gün ben nereye geldim lan böyle diyeceksiniz. Ona da alışılıyor zamanla. İçlerinde düzgün çocuklarla muhabbetim falan iyi şu anda. İçinizde şanslı olanlar yazıcı revirci vs. olacak, epey rahat olacak. Genelde bilgisayar bilginizi saklayın, yazıcılık zordur falan derler. Hayır burada saklamayın arkadaşlar. Bütün gün pc'de yazı yazsanız bile diğer arkadaşlarınızın yaptığı işleri görünce pişman olmayacaksınız. Ben risk alıp yazıcı oldum, ustalığı da burası olan yaklaşık 200 askerin içinde en rahat olanlardan biriyim. Her neyse.. Aslında ağır işler yapsanız bile uzun dönemlerin halini görüp şükredeceksiniz. Daha dün bi çocukcağız Hakkariye göndersinler beni yeter ki kurtulayım burdan dedi. Şu an olumsuz ağırlıklı yazmamın sebebi önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan denetleme. 1 aydır milletin canını çıkardılar bu yüzden. Siz de tam denetleme haftasında geleceksiniz, sizi nasıl etkiler bilmiyorum. Büyük ihtimal etkilemez pek. 3 günlük askerin neyini denetleyecekler.. Eğer denetleme görmezseniz sizin askerliğiniz nispeten daha rahat geçer. Bizden önceki 339'lar yatarak yapmış mesela. Bazı şeyleri kafaya takmayın, dediğim gibi uzun dönemleri görüp şükrederek yapmaya çalışın askerliğinizi. Bu arada içeri bişeyler sokmak isteyenler varsa acemiliğin ilk günü soksunlar (çantada değil üstünüzde) Ciddiyim. Çok kalabalık olduğu için detaylı arama yapmıyorlar. Şimdiki aklım olsa o gün telefonla girerdim :) Hayırlı teskereler şimdiden..



    oof of ..hiç iyi şeyler yazılmamış..ankara oldu diye sevinirken çok zorluk çekicez anlaşılan :/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metallicastic

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ordinarious

    Malesef sıkıntı çekeceksiniz arkadaşlar. Moral bozmak için yazmıyorum bunu. İnsan neyle karşı karşıya olduğunu bilince daha rahat oluyor. Ankara rahattır falan diye düşünmeyin sakın. Usta birliği de burası olan arkadaşların acemilik yapacağı bölüğün komutanı 10 numara adamdır (Yüzbaşı Türker Özen). Askerliğiniz boyunca bu adamı çok özleyeceksiniz. Acemilikte millet kafayı sıyırmadıysa bu adamın sayesindedir. Ama o da bi yere kadar ilgilenebiliyor. Bölükteki nöbetçi astsubaylar, uzman çavuşlar sıkıntı çıkarabilir. Usta birliğinde ise durumlar çok farklı olacak. Uzun dönemlerle uyandığınız ilk gün ben nereye geldim lan böyle diyeceksiniz. Ona da alışılıyor zamanla. İçlerinde düzgün çocuklarla muhabbetim falan iyi şu anda. İçinizde şanslı olanlar yazıcı revirci vs. olacak, epey rahat olacak. Genelde bilgisayar bilginizi saklayın, yazıcılık zordur falan derler. Hayır burada saklamayın arkadaşlar. Bütün gün pc'de yazı yazsanız bile diğer arkadaşlarınızın yaptığı işleri görünce pişman olmayacaksınız. Ben risk alıp yazıcı oldum, ustalığı da burası olan yaklaşık 200 askerin içinde en rahat olanlardan biriyim. Her neyse.. Aslında ağır işler yapsanız bile uzun dönemlerin halini görüp şükredeceksiniz. Daha dün bi çocukcağız Hakkariye göndersinler beni yeter ki kurtulayım burdan dedi. Şu an olumsuz ağırlıklı yazmamın sebebi önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan denetleme. 1 aydır milletin canını çıkardılar bu yüzden. Siz de tam denetleme haftasında geleceksiniz, sizi nasıl etkiler bilmiyorum. Büyük ihtimal etkilemez pek. 3 günlük askerin neyini denetleyecekler.. Eğer denetleme görmezseniz sizin askerliğiniz nispeten daha rahat geçer. Bizden önceki 339'lar yatarak yapmış mesela. Bazı şeyleri kafaya takmayın, dediğim gibi uzun dönemleri görüp şükrederek yapmaya çalışın askerliğinizi. Bu arada içeri bişeyler sokmak isteyenler varsa acemiliğin ilk günü soksunlar (çantada değil üstünüzde) Ciddiyim. Çok kalabalık olduğu için detaylı arama yapmıyorlar. Şimdiki aklım olsa o gün telefonla girerdim :) Hayırlı teskereler şimdiden..



    oof of ..hiç iyi şeyler yazılmamış..ankara oldu diye sevinirken çok zorluk çekicez anlaşılan :/

    Benim içim rahat şuan usta birliğinde olan arkadaşın dediğine göre denetleme 12-16 aralıktaymış. Millet şuan zaten perişan durumda. Biz gittikten bikaç gün sonra denetim bitiyor herkes rahata takar diye düşünüyorum fazla zorlamazlar.

    Askeri dsiplin iyidir. 8-10kg fazlam var, versek hiç fena olmaz




  • beyler sabah yedide ordayım.. benim gibi erken gelecek olan varsa iletişime geçelim. beraber gideriz.
  • @eraxes

    Ben 7 kilo vermiştim Etimesgutda çok rahat bir hava beklemeyin Rütbeli çok olduğu için kimse pek rahat olamıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.