Şimdi Ara

Zeytinyağı ve Karıncalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, odamda bir baktim kapinin onu karinca dolu. Giriste hemen duvarin yanina bir poset icinde zeytinyagi tenekesi birakmistim, ici yariya kadar dolu. Bir de onun yaninda kurabiye kutusu ve ceviz var ikisi de ambalaji acilmamis. Onlarla ilgisi olamaz dedim, sonra zeytinyagindan iskillendim. Zeytinyagini da arkadaslar hizli tuketiyor o yuzden odama koymustum. Ayni evde dusuncesiz insanlarla yasamak zor is gercekten. Neyse aldim tenekeyi mutfakta bir kavanozun icine bosaltiyim ne var bir goreyim dedim. Zaten tenekenin ustunde 1-2 tane karinca olusu vardi. Kavanoza bir bosalttim ki 40 50 tane belki iceride karinca. Kapagi kapali kutuya nerden bosluk bulup da girdiler? Bir de sivi bir seyi napacak bunlar, hadi su birikintisi gorunce genelde oraya ususuyorlar ama zeytinyagi hoslarina mi gidiyor ya da alip depo felan yapacak halleri mi var? Soktayim yani gercekten. Var midir karincalarla ilgili genis bilgisi olan, ozellikle toprak, tarim tarzi islerle ugrasan arkadaslar iyi bilirler diye dusunuyorum, burada paylasmak isteyen, ne tarz seylere dikkat etmeliyiz, torbanin agzini baglamamistim, baglasam faydasi olur muydu, karincalarin ususmesini engelleyebilir miydi, bir de bu hayvanlar hamambocegi, sinek, fare vs. surungenler gibi hastalikli midir hastalik tasir mi? Lutfen yardim. Karincalar bana her zaman sempatik gelmistir insandan kacmadigi icin ama artik gercekten sinirlenmeye basliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: herr18

Arkadaslar, odamda bir baktim kapinin onu karinca dolu. Giriste hemen duvarin yanina bir poset icinde zeytinyagi tenekesi birakmistim, ici yariya kadar dolu. Bir de onun yaninda kurabiye kutusu ve ceviz var ikisi de ambalaji acilmamis. Onlarla ilgisi olamaz dedim, sonra zeytinyagindan iskillendim. Zeytinyagini da arkadaslar hizli tuketiyor o yuzden odama koymustum. Ayni evde dusuncesiz insanlarla yasamak zor is gercekten. Neyse aldim tenekeyi mutfakta bir kavanozun icine bosaltiyim ne var bir goreyim dedim. Zaten tenekenin ustunde 1-2 tane karinca olusu vardi. Kavanoza bir bosalttim ki 40 50 tane belki iceride karinca. Kapagi kapali kutuya nerden bosluk bulup da girdiler? Bir de sivi bir seyi napacak bunlar, hadi su birikintisi gorunce genelde oraya ususuyorlar ama zeytinyagi hoslarina mi gidiyor ya da alip depo felan yapacak halleri mi var? Soktayim yani gercekten. Var midir karincalarla ilgili genis bilgisi olan, ozellikle toprak, tarim tarzi islerle ugrasan arkadaslar iyi bilirler diye dusunuyorum, burada paylasmak isteyen, ne tarz seylere dikkat etmeliyiz, torbanin agzini baglamamistim, baglasam faydasi olur muydu, karincalarin ususmesini engelleyebilir miydi, bir de bu hayvanlar hamambocegi, sinek, fare vs. surungenler gibi hastalikli midir hastalik tasir mi? Lutfen yardim. Karincalar bana her zaman sempatik gelmistir insandan kacmadigi icin ama artik gercekten sinirlenmeye basliyorum.

Bu yazıyı yazman çok iyi olmuş..Sahur hazırlamak için mutfaga girmiştim..Zeytinyağı şişesine baktım dibinde siyah ufak şeyler..Böcek midir nedir anlayamadım önce ama yakından bakınca karıncaya benziyor..Çok ufak cansız hareketsiz..Kürdanla dokununca dağılıyor hemen..Başka bir şişede de aynı şekilde..Sonra teneke zeytinyağını boşalttım bir leğene içi dolu aynı şekilde...Karınca mıdır yoksa başka bir böcek midir?Zeytinyağıyla ne işi olur?Kapalı şişeye nasıl girer? Ben de şoktayım..Lütfen bilgisi olan varsa paylaşıversin..5 litrelik yağ çöpe gidecek..

• neredeyse yillik konu hortlamis. karinca surusu var mi o siselere yakin bir yerde? 5 lt sorun degil dok gitsin soyle dusun hadi ya 10 lt olsaydi yalniz kurdanla degince dagiliyor demissin o nasil oluyor ki? bence sen onun hasere me yoksa tortu gibi bir sey mi olduguna iyi karar ver. bazen birikebilir siyah bir tabaka beklemekten oturu. ben orada yazmisim, posetin icindeydi teneke posetin agzini kapatmamisim. kapagi da daha onceden acildigi icin bir bosluk bulup iceri dalmis kafasizlar.
  • herr18 kullanıcısına yanıt
    bendeki zeytin küspesiymiş..aldığım yere iade ettim.bazen tam süzmeden koyuyolarmış..Değiştirdim yenisini verdi sağolsun..İnsan şartlanınca gölgeyi de hortlak olarak görür ya ,ben de böcek sandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiranyagarbha -- 18 Temmuz 2013; 15:26:43 >
  • benim dedigim yere cikti olay miyop astigmat felan yok de mi sende.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.