Şimdi Ara

Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi] (442. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Karakum1988 , Karakum1988 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.114
Cevap
793
Favori
1.131.815
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 440441442443444
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • --kemal-- - kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ancak çok kez tartışıldı bu çok kalitesiz olduğu ifade edildi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben o kısımla ilgilenmiyorum, tercih kişinin kendisine kalmış. Konu zeytinyağı fırsatları olduğu için paylaştım.

Tabi ben bilgilendirmek maksadıyla ifade ettim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Riviera rafine edilmiş yağ oluyor, ayçiçek yağı gibi yani. Ne kadar zeytinyağı olduğu tartışılır. Litreside 80 TL ye gelmiş riviera için bence pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aldığımız ürünle verdiğimiz para arasında belli bir orantı olmalı ki fırsat diyebilelim. riviera zeytinyağı değildir ki zeytinyağı muamelesi yapalım. hadi zeytinyağı muamelesi yapsak bile piyasadaki en düşük kalite olan komilinin sızma zeytinyağı da lt fiyatı 85 TL civarı bulunabiliyor, ki en iyi rivieradan daha iyidir. bu vesileyle rivieranın zeytinyağı olmadığını, rafine yağ olduğunu bir kez daha duyuralım ki bir nebze de olsa insanları rivieradan koruyalım

• hnfckm H kullanıcısına yanıt

işlenmişte olsa riviyera zeytinyağıdır ve ayçiçek yağına tercih edilir. .(yanma derecesinin yüksekliği vs nedenlerle tercih edilir )Ama tabi ki iyi bir markanın naturel 1. yağı bile riviyeradan iyidir yakın fiyata bulunuyorsa alınmaz.Burada paylaşılan bazı ucuz bilinmeyen sözde sızma yağlardansa bilinen markaların riviyerası iyidir .... fiyat Sıvıyağa yakınsa sıvıyağ yerine riviyera tercih edilir.

• Aslında her yagın kullanim alanları ayrı ,hepsinden evde bulunduruyorum .birinci yağ severim ama son aldığım Datça o kadar kötüydu ki birinci yağ dan soğuttu ..kötü asit değeri yüksek yağa natürel birinci denmesi moda olmuş ... Riviera yağı marine islemlerinde ve sıcaklarda kullanıyorum ..forumda eksik bilgi çok fazla, o kötüdür bu iyidir neye göre ? Bizim milletin özelliği araştırmadan ,okumadan, kulaktan kulağa oynamak ...ben anlatırım uzun uzun ama şimdi o der böyle ,şu der şöyle ondan sonra fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış tarzı küskünlük.. forum bilgi paylaşım yeri olur ama önce bilgi lazım dimi ?

• hnfckm H kullanıcısına yanıt

Bugün geldi ve hemen denedim. Öncelikle çok iyi paketlemişler, sert karton köşebenler ile teneke korunmuş.

Taze çimen kokusu geliyor, ama erken hasat için daha yoğun olmasını beklerdim. Yakıcılık az, acılık meyvemsilikten daha baskın. Elimde 1 lt geçen sezon Sazak erken hasat var, ikisini karşılaltırırsam tercihim Sazak olur.

• arkadaşlar verde zeytinyağı hakmar marketlerde bulunmakta, pirina yağı olarak geçiyor karışım yağ yani, kızartma ve yemeğe gider aklınızda bulunsun ben aldım 2 litre.

• isteyen varsa 4 teneke yağ mevcut.. kendi bahçemizin üürünüdür. zeytinlerimiz ziraat fidesi. olmayıp 100 yıllık ağaçlardır. litre fiyatı 80.tl olup kargo ile gönderilir

• Riveria yağ, ayçiçek yağı, mısır yağı vb ile kıyaslarsaniz onların önünde gelir.

• volky1991 V kullanıcısına yanıt

Hocam ucuz yollu ama resmi ve yasal satış için üretim izni olan bir firmayla anlaşıp orayı üretim tesisi olarak gösterebilirsiniz. Fason üretime izin veriliyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 4 Ocak 2023; 0:43:17 >

yasalar garibana işler. bunu unutmayın.

• Merhaba Arkadaşlar Namlı marketlerde böyle bir fırsat var. Daha önce kullanmadım Kırlangıç. Malüm fiyatlar uçtu . Kullanan varmı daha önce acaba?

Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burock2010 -- 4 Ocak 2023; 10:44:48 >
  • burock2010 B kullanıcısına yanıt

2-3 sene önce Migros'tan stoklayıp çok kullandım. Klasik market zeytinyağı. Yemekte vs. kullanabilirsiniz güzeldir. Ama öyle çimen kokusu alayım domates kokusu alayım ekmeğe banıp yiyeyim diye alınmaz.

• ali222 A kullanıcısına yanıt

Merhaba.

İlçe tarım'ı ziyaret edip gerekli bilgileri aldım. Sağolsunlar yardımcı oldular. İşletme kayıt belgesi veriyorlar. Yanlış ifade etmiyorsam yeniden dolum tarzı bir yapı olarak izin veriyorlar.

Zeytinyağ üretim prosedürlerini zaten il-ilçe tarım net olarak bildiği için leb demeden leblebiyi anladılar sağolsunlar.

• Bu arada bir zeytinyağ üreticisi olarak sormak istediğiniz sorular,merak ettiğiniz kısımlar var ise cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

Riviera yağ işlem görmüş yağdır. Alıp tüketmenizi tavsiye etmem. Yani kötülemek istemem sonuçta bir gıda ürünüdür bilerek almak,tercih etmek isteyenler olabilir,saygı duyulması gerekir.

0,8 aside kadar natürel sızma zeytinyağıdır.

0,8-2 arası naturel birinci

2 üzeri naturel ikincidir.

Bölgeden bölgeye değişmekle birlikte erken hasat hariç en makbul olan yağ 0,3-0,4 arasında olandır. Manisa-akhisar yöresi ağaç cinsi olarak daha asidiktir mesela. Ayvalık-balıkesir farklıdır. Hatay keza aynı şekilde. Hepsi aynı şekilde üretilse bile asit ve lezzet farkları vardır zaten damak tadı burda hiç bir problem yok. Ama ne olursa olsun 0,8 i geçmez bu doğal durum.

Yağı 0,8 üzerine çıkartmak için üretim safhasına pek özen göstermemek gerekir. Zeytinleri çuvala doldurursunuz,bir de yağmur yersiniz o zeytin çuval içinde hava almadan günlerce bekler küflenir,oksitlenir vs ozaman asit tavan olur. Bizlere göre kalitesiz ksuurlu yağdır. İşte bu yağlar işlemden geçirilir ve riviera yağ ortaya çıkar. tatsız tuzsuz şeklen zeytinyağa benzeyip besin değeri vs açısından alakası yoktur.

Zeytinyağda hile bu şekilde olur zaten . Asitlik tek başına asla kalite unsuru değildir bunuda aklınızdan çıkarmayın. 500 lt 0,4 asit zeytinyağını 500 lt 2 asit ile birleştirirseniz ortaya ne çıkar ?

Hayırlı olsun. Fazla zorluk çıkarmamalarına sevindim. Normalde bu ülkede kurallara uymak isteyen cezalandırılır

• burock2010 B kullanıcısına yanıt

Sıcak yemeğe iyi gider. Salataya vb soğuk tüketime de olabilir. Orta ayar bir yağ

• 
Sayfa: önceki 440441442443444
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.