Şimdi Ara

Zevk için hayvan avlamak hakkında...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vakit geçirmek ve eğlenmek maksadıyla avlanmak mekruhtur. Çünkü bu abes bir iştir. Zira Peygamber (as) şöyle buyurmuştur: “Can taşıyan hiçbir şeyi nişangah edinmeyiniz.” (1)

    Bir başka hadis şöyledir:
    “Kim boş yere bir kuş öldürecek olursa, Kıyamet günü Yüce Allah'ın huzuruna gelerek şöyle der: “Rabbim! Filan kişi beni gereksiz yere öldürdü, her hangi bir fayda için öldürmedi. (2)

    Şayet avlanan kimsenin ekinlere, mallara bir zarar vermesi söz konusu olursa o vakit avlanmak haramdır. Çünkü vesileler maksatların hükmünü alır. (3) Avlanacağım diye insanların bağına bahçesine zarar vermek doğru olmaz.

    Malikiler ( islama dair hüküm veren alim ulema ) avlanmaya dair hükümleri beş kısma ayırmışlardır: Geçim için mübah ( ne sevab ne günah ), çoluk çocuğun yiyeceğini bol olarak tedarik için mendup, (yapılması sevap, yapılmaması günah olmayan ) zaruret halinde hayatta kalmak için vacip, ( yapılması gerekli olan ) oyalanmak için mekruh, ( yapılmaması gereken ) her hangi bir niyet olmaksızın vakit geçirmek ve eğlenmek için olursa haramdır. Çünkü faydasız yere hayvana eziyet vermek yasaklanmıştır.

    1- Müslim, Nesei ve İbni Mace İbni Abbas’tan rivayet etmiştir. ( sahih hadis kitapları )

    2- Şafii, Ahmed, Nesei ve İbni Habban ( muteber ve sahih hadis kitapları )

    3- Keşfül Kına

    Kaynak: İslam Fıkhı Ansiklopedisi.







  • Dünyayı senmi kurtarcan ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkaanyesillik

    Dünyayı senmi kurtarcan ?

    kardeşim öyle bir kuvvetim yok ama olmasını isterdim... Topal bir karınca çıkmış yola gidiyormuş, onu görenler sormuşlar ey karınca nereye gidiyorsun bu halinle böyle.... karınca hacca gidiyorum demiş... bu topal ve yavaş halinle mi gideceksin onca yolu demişler... karınca belki gidemem ama hiç değilse yolunda ölürüm demiş...

    kıssadan hisse: bazı şeylere gücümüz yetmesede bile hiç değilse üstümüze düşeni yapmamız gerekir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 19 Mayıs 2012; 1:00:31 >
  • İyi de sen ne yaparsan yap avcılık yapmak isteyen yapar. Ayrıca avcılık zevk işidir. Bu arada sanmıyorum ki bilinçsiz insanlar avcılık yapsın. Bilinçi insan zaten avcılık yaparken vurduğu hayvanı ziyan etmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkaanyesillik

    İyi de sen ne yaparsan yap avcılık yapmak isteyen yapar. Ayrıca avcılık zevk işidir. Bu arada sanmıyorum ki bilinçsiz insanlar avcılık yapsın. Bilinçi insan zaten avcılık yaparken vurduğu hayvanı ziyan etmez.

    Sen öyle san etraf manyak dolu nesli tükenenleri bile avlıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.