Şimdi Ara

##ZEROtherm Hurricane HC92-Cu8800 VGA Cooler İNCELEMESİ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ##ZEROtherm Hurricane HC92-Cu8800 VGA Cooler İNCELEMESİ##

bu kadar resim yeter...şimdi sıra testlerde:

fan min. devirde...!!!gpu sıcaklığı...!!!(ekran kartı boşta)

fan max. devirde...!!!gpu sıcaklığı...!!!(ekran kartı boşta)

fan min. devirde yükteki sıcaklık...bu test cryisi ile yapılmıştır arkadaşlar...artık bu günlerde crysisi başlı başına bi benchmark oldu zaten ...belli bi süre (30dk. yada 1 saat) crysis oyandım soğutucunun min. devirde gpu sıcaklığı bu şekilde oldu...!!!

fan max. devirde yükteki sıcaklık...bu testde crysisi ile yapılmıştır arkadaşlar...yine 30dk. ile 1 saat arası oyanandı ve yükteki gpu nun sıcaklığı resimde görüldüğü gibi oldu...!!!

evet arkadaşlar bu kadar...soğutucu süper ekran kartı hep default ayrlardaydı...alacak olanları kesinlikle öneriyorum...8800gt lere 2. vida yerinden bağlanıyor bun belirteyim ben direk 3. ye taktım ve daha sonra sökmek zorunda kaldım...ufak bi detay bu ve zerotherm'in bunu güncellemesi gerekiyor...ekran kartını amp editiona oc ettim fakat 5dk. bile oynayamadan crysis de artifact verdi..bende anlamadım sıcaklıktan olması sizinde gördüğünüz gibi imkansız...ekran kartı voltaj istiyo ama nasıl vericem anlamadım...bios güncelmesi ile oluor diyolar ama nasıl yapacağımı anlamadım...yada vmod yap diyolar o uzun iş ve tehlikeli...kasa içi resim çekmeyi unuttum illla koy derseniz koyarım...biraz kötü incelem oldu oc siz inceleme ne işe yara diyeceksiniz ama olmadı işte rivertuner den amp ayarlarına çektim artifact verdi yardımcı olursanız oc konusunda oc edip onunda testlerini koyarım....umarım alacak olan kişilere yardımım dokunmuştur....

EDİT:yazım hatası...!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_Army -- 28 Aralık 2007; 23:13:20 >

• inceleme için teşekurler. elinize sağlık
    eski gts/gtx serisinin delikleri gtden farklı. bu olay başka soğutuculardada gorunmekte
  • inceleme için tesekkurler
    bana biraz pahalı gibi geldi :)(90,12 ytl)
  • Dostum yeni gpu fanın hayırlı olsun nice overclocklara...
  • test çok güzel olmuş, eline sağlık.

bizimle bir de soğutucunun fiyatını ve nereden aldığını paylaşsan iyi olurdu?!
  • @sahafiec

hepsiburada dan yaklaşık 100 liraya aldım...
  • Güzel Fan Hayırlı Uğurlu Olsun inceleme Güzel.

Ses sorunu varmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuGrAx

Güzel Fan Hayırlı Uğurlu Olsun inceleme Güzel.

Ses sorunu varmı

max. yapınca az bi şey bi uğultu oluyor ama stok fandaki gib değil...stok fanda sanki içeride uçak çalışıyor...
  • thermalright hr 03 Gt serisi derim başka birşey demem.. hem fansız kullanım hem de her istediğimiz fanla kullanım şansı var.. hem de zerotherm den çok daha perfomanslı.. asus 8800 gt ekran kartım için onu bekliyorum..ayrıca test için teşekkürler.. bu sayede daha fazla araştırma yapma şansım oldu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Charon_Death

thermalright hr 03 Gt serisi derim başka birşey demem.. hem fansız kullanım hem de her istediğimiz fanla kullanım şansı var.. hem de zerotherm den çok daha perfomanslı.. asus 8800 gt ekran kartım için onu bekliyorum..ayrıca test için teşekkürler.. bu sayede daha fazla araştırma yapma şansım oldu...

+1
    Thermalright ürünleri diğer markalardan hep pahalıdır ve max. performans isteyenlerin tercih ettiği bir markadır. Ama şimdi zerotherm'in bu soğutucusunun fiyatının 90-100 YTL civarında olduğunu görünce bi garip oldum. Aynı fiyata thermaltake varken (hatta firebal'da bile 95 YTL olduğuna göre daha ucuza da bulunabilir) bence bunu almak pek doğru olmaz. Kötü bir soğutucu demiyorum, kullanan herkes memnun. Ama fiyatının ürünü değil diyorum...

• thermalright'ın fansız hali 69$+kdv yani ZEROtherm ile aynı.

ZEROtherm'ün yanında fan controller da geliyor. thermalright fan ve fan controller ilavesi ile 90-95$+kdv'yi bulur.

ikisi de iyi ürünler ama fiyat/performans olarak zerotherm ağır basıyor
  • Thermalright'ta fan controller'a falan pek gerek yok aslında. Sabit 1000-1200 d/d dönen 12cm'lik en dandiğinden bir kasa fanıyla nerdeyse '0' sesle maksimum performans alıyorsunuz (ben kullanmadım,testler öyle diyor). Yani taş çatlasın 10 YTL daha vererek bundan daha sessiz ve daha iyi bir soğutma sağlıyorsunuz.

Hatta asıl f/p soğutucusu bence Arctic Cooling Accelero S1 ama henüz Türkiye'ye gelmedi. Firebal ocak sonu diyor. Yurtdışı fiyatı 26$ ve thermalright ile aynı performansa sahip. Tabi Firebal'u beklemeyip yurtdışından kendiniz getirtirtmek de mümkün. Bu şekilde nakliyesiyle beraber 53 YTL'ye geliyor. Ve de muhtemelen Firebal bu soğutucuyu bu fiyattan daha pahalıya satacağı için kendiniz getirtmeniz daha hayırlı olur diye düşünüyorum.

Ama ben hiçbirine para vermeyip ekran kartımı Palit alma taraftarıyım, orası ayrı Soğutma olarak yeterince iyi, mümkün olduğunca ucuz

• Teşekkürler,güzel inceleme...Bizim zamanımızda böyle komple soğutan soğutucular mı vardı?
    Kıymetini bilin bunların...
  • bu fanı 8800 gts ile kullanan warmıdır acaba ??
  • Bu soğutucu ilerde çıkacak olan 9800 serisine uyar mı?
    9800 serilerinin referans PCBleri hakkında bilgi var mı?

Sadece 8800GT için açıkcası 100YTL vermek istemem.
    Ancak muhtemel bir 9800 yükseltmesinde de kullanabileceksem işe yarar.

FX57 imdadımıza yetiş...
  • @STRIPES
    testini tekrar okudum hocam ve dikkatimi çeken yeni şeyler oldu.
    ilk önce full yük altında 51 derece GPU ısısı bu kartlar için mükemmel bir sonuç, bravo.

asıl ilginç olan bu arada yükte minimum devirde anakart 35 derecelerde gezerken CPU'nun sadece 21 derece olması.
    aynıları yükte maksimum cevirde anakart 32 CPU da 23-27 derece.
    bu farkı anlamadım doğrusu. bir açıklaman var mı?

hocam bu nasıl oluyor? daha da önemlisi bu neye maloluyor ses açısından?
    8800GT'yı bu derece soğutabilen Zerotherm kaç devirde dönüyor ve ne kadar ses çıkarıyor?
    aynı şekilde CPU soğutucusu da kaç devirde ve sesi ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 27 Ocak 2008; 7:14:50 >

• Aynı soğutucudan sparkle 8800GT 512mb ekran kartına taktım ve sıcaklık fan min devirde iken ;

sıcaklık 35 derecede

Ama ben toplam 8 tane bellek soğutucu kullandım daha doğrusu kutudan 8 tane çıktı ve haliyle şu resimdeki kırmızı ile yuvarlak içine aldığım yerler boş kaldı.

acaba sıcaklığın min devirde 35 derece olmasının sebebi buralarda bellek soğutucusununu olmamasımı ?

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgurrBH

Aynı soğutucudan sparkle 8800GT 512mb ekran kartına taktım ve sıcaklık fan min devirde iken ;

sıcaklık 35 derecede

Ama ben toplam 8 tane bellek soğutucu kullandım daha doğrusu kutudan 8 tane çıktı ve haliyle şu resimdeki kırmızı ile yuvarlak içine aldığım yerler boş kaldı.

acaba sıcaklığın min devirde 35 derece olmasının sebebi buralarda bellek soğutucusununu olmamasımı ?

bence oralarada bi şekilde ramnisk taksaydın bi yerden bulup ki bence bul ve tak....

• quote:

Bu soğutucunun iki versiyonu mevcut, ilk versiyonunda 8 heatsink var HC92-Cu.
    daha sonra 8800 serilerine uyumlu HC92-CU8800 serisinde ise 12 RAM 4 FET bloğu bulunuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suphion

quote:

Bu soğutucunun iki versiyonu mevcut, ilk versiyonunda 8 heatsink var HC92-Cu.
    daha sonra 8800 serilerine uyumlu HC92-CU8800 serisinde ise 12 RAM 4 FET bloğu bulunuyor.

benim soğutucada HC92-CU8800 zaten bu olmasa 8800GT'ye nasıl uyucakki ? herneyse artık 3-5 derecenin hesabını yapmıcaz 45-50 derece olacağına 35 derece olsun sessiz olsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.