Şimdi Ara

Zenon Paradoksu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
3.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: guenen

quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

quote:

aslında fark etmez, durup tekrar başlasalar da, devam etseler de

"Devam etseler" de demek istediğin yarışmanın başladıktan sonra işin matematiğine bakılmadan hiç duraksanmayacağı anlamına mı geliyor? Öyleyse bir kaplumbağ ile yarışalım ve 10 değil 50 metre öteden başlasın isterse. Yinede bir insan o kaplumbağyı geçip finiş çizgisine ondan önce varabilir. Devam etmeleri paradoksu çökertir. Bu ikisi uzay/zaman çizgisinde yarış yapmıyorlar. Aynı uzay ve aynı zamandalar.

devam etseler paradoks olmaz, ben ondan bahsetmiyorum

eğer durup izledikten sonra - olur ya- tekrar v=0 hızıyla da başlasalar, kaldıkları hızla da devam etseler, hiçbir fark olmaz. yine kaplumbağa geçilmez.

hız-süre önemli değildir.
    sen kaplumbağanın bir önceki yerine geldiğinde bile kaplumbağa yine biraz gitmiş olacak.
    hep kaplumbağa önde olduğu için bu iş bitmeyecek

Öyle değil. Aslında kaplumbağa da hareket etmiyor.

hatta biliyor musun, araba yarışı oyunlarında araba gitmiyor, yol bize geliyor

• Ben ciddiyim.
  • ben de ciddiyim. gayet de güzel savunurum kandime göre.

kaplumbağa hareket etmiyorsa, yol ona geliyordur.
  • quote:

ben de ciddiyim. gayet de güzel savunurum kandime göre.

biz buna kısaca " işi bilecen işe gitmiyecen" diyoruz
  • Eğer olayı müzik den yorumlarsak :

kaplumbağa yarışı kazandı
    paranox kaybetti

eksiklerim warsa affola bzm mzk dersleri hep boş geçiyorda
  • quote:

Orjinalden alıntı: novalgine_plus

quote:

komik ama ciddiyim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: novalgine_plus

quote:

komik ama ciddiyim

bu gecede milletin ciddi olası tuttu kendinize gelin arkadaşlar lütfen

saçmalamaya devam

• yok ben her zamanki gibiyim
    o konuda tamamen ciddiyim
  • quote:

Boşluk olmadığı ve hareket için boşluk olası gerektiği için ne yarışçı, ne kaplumbağa, ne yol, ne de başka birşey; hatta hiçbir şey hareket etmiyor. Bu benim düşüncem değil. Parmenides ve Zenon'un düşüncesi. Yukarıda yazmıştım.

Hareket olmadığı için yarışçı kaplumbağayı geçemiyor. İşin özü bu. Bunun ifade biçiminden biri olarak da bu paradoks...

Yolun kaplumbağaya gitmesi Zenon'un paradoksu değil, hashus'un paradoksu olabilir. Fakat konunun başlığı Zenon.

• valla, hava molekülleri ile insan ya da hayvanın kütlesi yer değiştirebilir. gazların belli şekli yoktur ve yer değiştirir. bu sebeple hareket olanaklıdır

toprak katıdır, toprak içinde hareket edemezsin mesela
  • quote:

valla, hava molekülleri ile insan ya da hayvanın kütlesi yer değiştirebilir. gazların belli şekli yoktur ve yer değiştirir. bu sebeple hareket olanaklıdır

toprak katıdır, toprak içinde hareket edemezsin mesela

Günümüz fiziği sayesinde biz bunları biliyoruz ama Antik Yunan'da bunlar bilinmiyordu. O yüzden Parmenides'in hareketin olanaksızlığı diye başlayıp, Zenon'un bunun üzerine kurduğu paradoks temelden çürümüş durumda. Artık Parmenides'in yanıldığını biliyoruz. Onlar duyularımızın aldatıcı olduğunu söylerken, senin yazdığın bu mesajdaki fiziki bilgi, onların tam tersine, ampirik bilgidir. Yani sen aslında Zenon'un paradoksunu savunacağım derken, Zenon'la çelişiyorsun.

• Öyleyse;

Dünya'nın ekvator çapı 12,756 km olarak alınırsa çevresi C=3,14*12,756=40054 km bulunur.
    Çevre 24 saate bölündüğünde ekvatordaki saatteki dönüş hızı = 1,669 km/sa bulunur.

Dünya batı'dan doğuya döner. Batıya - doğuya + dersek. Ve bir insan - yönünde 4 km/sa hız ile gidiyorsa bu insanın hızı + yönde 1665 km/sa olmaz mı? t0 zamanında varış noktası başlangıç noktasından - yönünde 1 metre uzak olsa dahi starta bastığımızda dünya 1669km/sa hızla - den + ya dönmeye başlayacağı için varmak istediği noktaya varması öngörülen sürede varamayacaktır. Öyleyse varış noktasına varmayı geçin her saat varış noktasından 1665 kilometre daha uzaklaşacaktır. Fakat dünyanın da yuvarlak olduğunu düşündüğümüzde 1665km uzaklaşırken 1665 km de yakınlaşacaktır. Al sana paradox. Bir noktadan uzaklaşırken aynı zamanda yakınlaşma durumu . Hesaplarımıza devam edersek yaklaşık 24 saat ve 17 dakika sonra varış noktasına varacak mıdır?

Öyleyse 10 metre mesafeyi saniyeler içinde alması öngörülen insan 24 saat 17 dakikada almış olup, 24 saat 17 dakika boşa yürümüştür. Hiç yürümeden 24 saat beklese hem yorulmamış hemde varacağı noktaya 17 dakika önce varmış olacaktı. Öyleyse aynı doğru üzerinde kıpırdamadan yol kat edebilir miyiz? Bu da başka soru.

Daha fazla kafa yorarsam konfüçyus gibi deliricem. Gecenin bi vakti olmuş uykum da gelmiş takıldığımız düşündüğümüz şeylere bak.

Bunu söyleyince aklıma şu hikaye geldi. Horoza sormuşlar; tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan? Horoz; ben polemiğe girmem, öper* geçerim demiş. Fakat biliyoruz ki Horoz'un erkek organı yoktur. Öyleyse bunu nasıl demiş? Al sana paradoks huleyn.

Ouuu saat 5:30 olmuş. Ben 40 dakikadır bunları mı yazıyorum. Uykum var

• ben kimseyi savunmuyorum, bence yol geliyor arkadaş

ya yol geliyor tabi ona şüphe yok da şöyle birşey var
    bu paradoks var, söylenişi doğru, zamanın düşüncesi yanlış.
    bu paradoks öyle ya da böyle, geliştirilerek doğruluğu kanıtlanmış olur değil mi?

benim onlarla bir şekilde çelişmem, aslında yanlışlıklarla dolu paradoksunu kuvvetlendiriyor olduğum gerçeğinden daha ön plandaysa, nankörlüktür bu be

bir kere kaplumbağa gitmiyor yol geliyor

• yav bırakın paradoks maradoks benim hayatım olmuş bi pradoks zaten
  • quote:

ben kimseyi savunmuyorum, bence yol geliyor arkadaş

ya yol geliyor tabi ona şüphe yok da şöyle birşey var
    bu paradoks var, söylenişi doğru, zamanın düşüncesi yanlış.
    bu paradoks öyle ya da böyle, geliştirilerek doğruluğu kanıtlanmış olur değil mi?

benim onlarla bir şekilde çelişmem, aslında yanlışlıklarla dolu paradoksunu kuvvetlendiriyor olduğum gerçeğinden daha ön plandaysa, nankörlüktür bu be

Paradoksun doğruluğu düşüncesi yanlış. Onu anlatamadım. Paradoksu oluşturan temel, yani o zamanın fiziği (Parmenides'i kasdediyorum) yanlış olduğundan paradoksun çözülmesinin anlamı kalmıyor. Yani kökü toprakta olmayan bir ağaç var. Onun yerine olursa ağacın meyvesini konuşuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guenen -- 7 Şubat 2009; 5:55:20 >

• tamam, hashüs paradoksu oldu bundan sonra, ben düzenleyip yeni versiyonunu sunacağım bekleyin

ama kaplumbağanın gitmesine değil yolun gelmesine endeksleyin kendinizi ona göre
  • bu olay yarının yarısı , yarının yarısı gibi birşey atoma kadar bu uzaklıkları bölebilirsiniz o yüzden adam hiçbir zaman kaplumbağayı geçemez
  • Aslında, atlet aleminde Ben Johnson'un lakabı kaplumbağadır....

Tosbaa 10m öndeyken yarış başladığında, bu hayvanat 3-4 adım atana kadar yani 3-4sn içinde yani 5-10cm gidene kadar; bu süre içinde 100m'yi 9.83 ile zamanında koşmuş Lewis 50. metreye çok yaklaşmış belki de tosbaanın üstüne basıp geçmiş olacaktır. Şimdi nasıl olacak???
  • ben pek anlamadım. matematiksel olarak A noktasından B noktasına giderken niye önce yarım yol gidecekki. bunun bir formülü mü var. iki nokta arasındaki uzaklık sonsuz noktadan oluşuyor tamam ama yarış ile ilgili bir bağlantısı yok bunun. bak şu olabilir bir kareyi sonsuz miktarda kareye bölebilirsiniz ve bu karlerin alanlarının toplamı hep ilk kare kadar olur. yani sonsuz tane karenin toplamı 20 cm kare gibi.. bence bu paradokstur. veya sonsuz tane noktanın toplamı 1 cm eder.. bir tarafta sonzuzluk eğitliğin diğer tarafında belli bir değer.
  • Beynim ağrıdı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.