Şimdi Ara

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
65
Favori
47.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt

    valla ne dediysen kafa salladım okurken.o modelin karakteristiği böyle anakart da dayayabilir yani sonuçta senin dediğin gibi de yapılacak şey ya kafaya takmayacaksın sonuçta 70 80 derecelerde bile bir şey olmuyor bu aletlere ya da satacaksın şu çıkacak 5800x3d'yi incele ya da yeni revizyon falan diyorlar hani 3600'lere sus pus kodlu yeni revizyon çıktı da uçtu ya adamlar oc'de öyle bir şey olabilir.işlemciyi başla sistemde deneyebilirsin arkadaşına sök götür strix-f kötü değil ya da seninki çok iyi kaçıyor oc için diye dayıyor.bir çözümün bulunabileceğine inanıyorum.her ne kadar ölü soket falan deseler bile önünde kaç tane işlemci kaç tane anakart seçeği var yani bi 7700k kullanıcısı değilsin öyle olsa gidecek yerin olmazdı.ölü soket öyle olur.

  • Valla bende kafa sallamaya başladım senin gibi ne yaptıysam olmadı :) daha sonrada Pbo1 kapatıp Pbo2 deneyeceğim sadece bakalım ne alemde baktım yine salarım oto bile oyunda 71 72 dereceler de all core 4650 leri dayıyor oyunda diyorum sen manyak mısın 128 kişilik bf2042 oynamıyoruz alt tarafı rdr2 diyorum, abi sen benim işime karışma diyor resmen iyi dedim ne halin varsa gör saldım çayıra mevlam kayıra :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram bölümünde bir arkadaşa verdim overclock.netten arakladığım pbo2 programcığını esas yeri olan burada da vereyim ram bölümüne kimse girmiyor.biraz Türk işi olacak yalnız intel sistemden veriyorum çünkü çalışmadı haliyle ama fikir versin diye resim atacam kuru kuru olmaz.


    şimdi bu nedir biosa gir 1x 10x ayarla windowsu aç curve için 20 dene 21 dene gir çık eziyet.bu programla çok pratik ben denedim x3d sistemde anında görüntü mesela normal deniyorum 6300 multi cpuz veriyor -20 giriyorum 6500 oluyor ve işiniz bitince kapatın çıkın biosla uğraşmaya gerek yok ama ayarlarımı buldum derseniz biosa da girebilirsiniz.burada tek dikkat edeceğiniz negatif curve giriyoruz ya programa 20 yazmayın pozitif oluyor.-20 şeklinde yazılmalı.max boost kısmını denemedim şimdi boş görünce jeton düştü acaba 4650 mesela 5600x kullanıyorsunuz oraya 4850 yapınca şak 200 mhz atıyor mu artık deneyin.biosla hiç işiniz kalmaz öyleyse.





    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Haziran 2022; 20:14:28 >




  • Üstad benim işlemci de tuhaf davranıyor yavv.


    Hiçbir PBO veya O.C ayarı yokken, stok halde normalde azami boost frekansı 4600 mhz olan işlemci 4650 mhz boost oluyor. Normal midir bu ?


    Onun dışında curve optimiser yaparken 4 ve 5. çekirdekler daha -5 magnitude'da hata verirken, diğerleri -30'a kadar gitti. Bakacağım şimdi mhz ne kadar daha verebiliyorum.

  • Isbara I kullanıcısına yanıt

    5600x'in boost hızı 4600'dür ama x570 anakartlarda 4650 çalışır yani anakarta göre değişir sıkıntı yok.


    4 ve 5. çekirdeklerin en hızlı çekirdekler mi acaba ryzen master'dan bakman lazım.eğer öyleyse ki öyle görünüyor en hızlı çekirdeklere zaten 10 falan verilir şanslıysan bu yüzden 5'ten sonra cortlaması da normal.diğerleri 30 yiyorsa gayet iyi.zaten benchmarklarda sorun değil biz oyunlarda atmasın 5 10 dakika sonra diye bu hızlı çekirdekler mevzusunu aradık bulduk alternatif yöntem diye koyduk ama doğrusu buymuş zaten işte kimse bilmezken konu açınca böyle oldu.ilk Allah ne verdiyse yapıştır yönteminde oyundan atıyor diye bulup yazan buradaki kullanıcılar ama net nankör bir şey.

  • Baya performans artışı oluyor Bu PBO olayı ile.


    Bazı çekirdekler -30'a kadar inmedi diye de üzülmemek lazım. İnmese de +200mhz'e kadar rahat rahat yiyorlar kırbacı.


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?


    İşlemciden bir 5800X çıkardık. Hem de çok daha az güç tüketimiyle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara -- 4 Haziran 2022; 0:36:25 >
  • İnanılmaz üşendiğim ve zor gelen bir iş, bu PBO2 Tuner ile çok rahat oldu. Paylaşım için teşekkürler.


    Çok ince ayar çekmedim fakat aşağdaki sonuçları aldım, bios'a gir çık yeniden başlat döngüsüne göre çok rahat bir süreç. Beni çok ilgilendiren bir konu olmasa da en azından ummadığım çekirdek 4'ün sıkıntı yarattığını görmüş oldum.


    core0 -5

    core1 -10

    core2 -20

    core3 -20

    core4 0 (en iyi ikinci çekirdek fakat -5 dahi stabil olmuyor, ana problem buymuş)

    core5 -10 (en iyi çekirdek)

  • Aerospace kullanıcısına yanıt

    rica ederim işine yaramasına sevindim.dediğin gibi o sorunu ve değerleri biostan bulmak baya zor olabilirdi.demek ki en iyi çekirdekler hiç değer almayabiliyormuş biz de sayende bunu öğrendik.programı denediğin için ben de teşekkür ederim.

  • Yok yine olmadı, core recycler ile birkaç saat sorun vermedi ama oyun içinde 10 dk sonra çöktü. Benim zaten böyle bir emelim de yok, işlemcinin normal halinden gayet memnunum, fakat çok kullanışlı bir alet, aynı işlemi bios'tan yapmak için 10 katı mesai harcamak gerekir.


    Öte yandan LIMIT kısmı da çok başarılı, biosa girmeden ppt'yi değiştirmek de büyük lüks.

  • Aerospace kullanıcısına yanıt

    oooh her yerini denemişsin.bizde kilitli işlemci olunca x3d anca curve kısmını denedim anında görüntü.6300 alan cpuz 6500 oluyor hepsine 20 bile girsen ki bir de senin gibi doğru değer bulacam diye baksam daha iyi olur.


    bu 10 dakika çökmeler hızlı çekirdekler yüzünden biliyorsun demek ki senin hızlılar çok nazlı ve negatif vereceksin diye bir şey yok pozitif 1 2 gibi verebilirsin.hala oluyorsa o zaman ryzen master en hızlı çekirdekleri doğru gösteremiyor demektir tahmin etmediğin bir çekirdek olabilir mesela 5 6 arasında kalmıştır ikinci olarak çok yakındır ikisi bence bu demiştir ya da en hızlılar kesindir ama üçüncü bir nazlı vardır sonuçta bu iş üretim kalitesi ile alakalı bir şey ve senin şanssızlığına gelmiş bilen adama.ben hiç uğraşmadım mesela bam güm girdim o da benim şansım yoksa daha iyi bildiğimden değil.uğraşsan bulursun aslında hangisi uyuzluk yapıyor?

  • Hangi çekirdek yüzünden çökme veya restart olduğunu "Event Viewer" dan bakarak bulabilirsiniz.


    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?



    Yukarıdaki örnek resimde benim karşılaştığım bir işlemci kaynaklı çökmeye dair bir hata raporu var. Level - Error olan ve Source - WHEA-Logger olan hata mesajlarını arayacaksınız.

    Resimde işlemci kaynaklı hata içerisiği verildikten sonra orada "Proccessor APIC ID :0" diye bir ibare var. Bu 0.izlek yani sanal çekirdekte hata var demektir. Bildiğiniz gibi Intel tarafında Hyper Trading, Amd'de de SMT dediğimiz olay bir çekirdeğe iki adet sanal iş parçacığı atıyor. İşte bu APIC ID o sanal çekirdeğin numarasıdır.


    Biliyorsunuz sekiz çekirdekli bir işlemci de çekirdek sayıları 0,1,2,3,4,5,6,7 şeklinde. Burada aynı. Her sanal çekirdek te aynı şekilde 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 şeklinde sıralanırlar. APIC ID numarasını 2'ye bölerseniz size hata veren çekirdeği gösterecektir. Tek sayıya böldüğünüzde de çıkan ",5" şeklindeki sayıyı da aşağıya yuvarlayacaksınız herzaman.


    Yukarıdaki örnekte örneğin APIC ID :0 olan izlekte hata var. 0/2 = 0 yani Core 0'da hata oluşmuş. O zaman oradaki Curve ayarını kontrol edeceksiniz. Eğer APIC ID :9 olsaydı, 9/2 = 4,5, aşağı yuvarladık Core 4'te hata var demek olacaktı.


    Bilmiyorum belki daha önce paylaşıldı ama yine de yardımcı olmak istedim.



    @Aerospace





  • Isbara I kullanıcısına yanıt

    yok ben daha önce görmedim böyle bir şey paylaşan.mevzuyu anladım ama sanal çekirdekte sıkıntı varsa ne yapacağız onu anlamadım.9 böldük 4.5'tan 4 bu durumda 4. çekirdeğin curve değerini azaltırız o ok ama sanala ne yapacağız ki sanalın bağlı olduğu çekirdeğe mi curve ayarı düşüreceğiz diyelim 0 verdi hatayı ve 0 1 2 3 4 5 6 7 sanal ve 8 9 10 11 12 13 14 15 bizim esas çekirdeklerimiz.0'a 8 mi denkgeliyor ama program 0 1 2 3 4 5 6 7 diye gidiyor hangisi 0.burası biraz karışık olmuş direkt çekirdek verse tamam da sanal verince karıştırdım ben.

  • Aynen öyle, fiziksel çekirdeğe ayar çekilecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerospace kullanıcısına yanıt

    sıkıntı yok o zaman 30'dan başlayıp patlatalım çekirdekleri.oyun uzun sürer artı hızlı olanları biliyoruz zaten onlara oyun olur ama gerisine corecycler diye bişi bulmuştum bu çekirdeğe 22 ver diyen bir şey sanmıştım ama prime95 mi ne yapıyor öyle bir şey lazım pratik oldu mu olmadı mı diye test eden.

  • Sanal çekirdekte niye sıkıntı olsun ? Adı üstünde sanal. :)


    Şöyle oluyor;


    APIC ID 0,1 = Core 0

    APIC ID 2,3 = Core 1

    APIC ID 4,5 = Core 2

    APIC ID 6,7 = Core 3

    APIC ID 8,9 = Core 4

    .....


    8 numaralı sanal çekirdek Core 0' denk gelmez. 8 ve 9. sanal işlem parçacıkları 4. çekirdeği gösterir.

    Dediğim gibi çok kolay. İkiye böl, aşağı yuvarla. Çok karışık değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara -- 5 Haziran 2022; 14:12:43 >
  • Isbara I kullanıcısına yanıt

    Bu PBO Curve olayini beraber yapabilir miyiz hocam. Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 

  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

    Tabii ki. Ben de yeni çözdüm zaten.


    Size yardımcı olmak isterim ne biliyorsam. :)

  • -30 yedi fakat nasıl kaydedeceğiz...

    Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?
  • burası güzel kısmı arkadaşlar ayarı yapıyorsunuz işiniz bitince defaulta alıp devam ediyorsunuz kaydetmiyorsunuz.biostan yapsanız defaulta almak için baştan aç biosa gir çık windowsa gir uğraşacaksınız bunda lazım olunca açıyorsunuz kapıyorsunuz aç kapa artema.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 11 Haziran 2022; 23:3:30 >
  • birkaç gün önce topladığım pc ile direkt denemeyi yaptığımda güzel denk geldi sanırım. Oyunda 45dk boyunca atma olmadı. Diğer arkadaşın bahsettiği event log ile de hata veren çekirdekleri kıstım. Şu anda, -10 -10 -20 -20 -25 -25 -25 -25 ile 5800x'te memnunum gibi. +200MHZ var, motherboard'a bağlı ve geri kalanlar auto modda. Oyun odaklı bakıyorum, ekstra testler yapmadım. Bu kadar sıcak havada dahi işlemci 77-80 Derece sıcaklığı geçmiyor hatta 67-70 aralığında takılıyor. Biraz da fanları açıyorum tabii 80 üzerine gelirse diye. Gayet memnunum gibi, konuyu açan ve diğer bilgilendiren arkadaşlara da çok teşekkürler, manuel oc ile uğraşmaktansa çok hızlı ve güzel çözüm oldu gibi.


    Belki daha fazla uğraşsam -30ları da görebilir bilmiyorum ancak hazır çalışan bulduğum için uğraşasım gelmedi. Performans normal gibi, arttı mı azaldı mı pek bir şey diyemiyorum. FPS değerleri çok oynamıyor gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woody WP -- 22 Haziran 2022; 15:41:44 >




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.