Şimdi Ara

Zeki olmak nedir arkadaşlar? Herkes tanım yapsın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortalama olarak tabir edilen insandan sırasıyla, daha hızlı algılamak, daha hızlı kavramak, daha hızlı öğrenmek, daha iyi değerlendirme kapasitesine sahip olmak gibi çeşitli niteliklerin bir araya geldiği insanın sahip olduğu niteliktir bence.

8 zeka çeşidi vardır. Müzikal zeka, doğa zekası, sayısal zeka, sözel zeka, bedensel zeka, görsel zeka, içsel zeka ve sosyal zeka.

Keşke ben de zeki olsaydım dedirtendir. Böylece okulu vaktiyle bitirebilirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Fikirlerini yönetebiliyorsan ve karmaşık fikirleri basite indirgeyip kullanabiliyorsan zekisindir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeki olmak babaanneyi yumruklamaktır

• Beynin de bir şavaş muaharebesı yaşanıyorsa bu senın zeki olduğun anlamına gelır.
  • En iyi sonuca en kısa sürede ulaşmak.
  • Bilgisayarla uğraşıp 2 satır kod yazabiliyorsan dünya’nın en zeki adamısın.(!)

• olmayan yeni bir şeyi icat etmek, ya da yeni bir durumu keşfetmektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunu yapan insan mı be
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Troll Nick gibi olmaktır.
  • İnsanların işlerine gelen işler yapan insanlara taktığı lakap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B42760104 -- 8 Kasım 2017; 21:49:22 >
  • Evet çok haklısın kardeşim dünya toplumunda nefsine yenik tiplerin sömürmek için kullandığı insan sınıflandırmasına zeki olmak denir...
  • Gercekten zeka cok farkli bisey. Bunun tarifi mumkun degildir. Arada zekiliklerim oluyor helal be sen mi yaptin diye kendime soruyorum(eskiden cok olurdu malesef artik olmuyor) su aralar zekilik benim icin insanlar konusurken ne diyeceklerini kestirebilmek.

• MALIM İSTERSEN MALLIĞI ANLATAYIM
  • Zeka, büyük oranda olaylar arasında sebep-sonuç ilişkisi kurabilecek kadar açık zihinli, öngörülü olabilmektir. Aslında bu bir ölçüt yani yalnızca zeka kavramını ifade etmez. Zeka oyunları insanı inanılmaz yerlere taşıyabilir; ayrıca karşındakinin hamlesini görebilmek, ona karşı veya lehine reaksiyon alabilmek demektir. Zeki insanı ancak en az onun kadar zeki biri anlayabilir, izlerini gözleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 8 Kasım 2017; 20:13:43 >
  • Türk eğtim siteminde özellikle matematik olmak üzere derslerden yüksek not almak

• Bence:

Çevreye uyum yeteneğidir

Bir de çok çalışmaktır

• geçen cnn veya ntv'de bunun hakkında güzel bir tartışma dönüyordu
  • Daha kısa sürede daha çok şey anlamak öğrenmek yorumlama

• SerkanHur kullanıcısına yanıt
    kes lan gay
  • Fiziği kimyayı matematiği kolayca anlayabilmektir. Bence gerçek zeka sayısal yetenektir. Mesela ben malım sabah akşam çalışarak matematiği zar zor kurtarıyorum diğerleri kalıyor. Zeki olsam hepsini kolayca yapardım.

• Hayvanlar insanlardan daha zeki , bir keçinin yüksek bir yerden atlayıp ayağını kırmıyor. Yanlışla sert birşey yiyip dişini kırmıyor. Hangi otun zehirli olduğunu biliyor. Çiftleşmek için dişinin genital bölgesini koklayıp üremeye uygunluğuna bakıyor. Otların en çok olduğu mevsim bahara doğum yapacağı güne denk getiriyor. Doğumunu kolaylaştıracak bitkileri tüketiyor. Bulanık suyu içmiyor böbreklerde taş oluşmuyor. Kaşınmak için ağaçlara sürtünüyor. Yağmurun yağcanı önceden biliyor. Yüzlerce kuzuların içinden kendi yavrusunu bulabiliyor. Yön bulma kabileyeti var ormanda kaybolmadan akşam bir başına ağılına dönebiliyor. Su içmek için ağılın ayrılıp tekrar döne biliyor. Kendi sürüsünü takıp ediyor. Yanlışlıkla başka bir sürüye katılmıyor. Bir çok insandan daha zeki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.