Şimdi Ara

zeki ile akıllı arasında ne fark var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi bir yazıda okudum zeki ve akıllı adam diye birşey yazıyodu.
    zeki adamla akıllı adam farklı şeylermi?

• zeka ve akıl farklı şeylerdir... zekayı problem çözebilme yeteneği olarak tanımlayabiliriz(tabiki hiçbirşey bu kadar kısa şekilde tanımlanmaz).. akıl ise genelde hayata ilişkin olarak mantıklı hareket edebilme sanatı
  • Akıl zekayı kullanabilmek için gerekli.
    Örn : Bir insan 5 haneli sayıları kafasında çarpabiliyor, binlerce şeyi aklında tutabiliyor, bir gördüğü kişiyi bir daha unutmuyorsa zekidir. Fakat bu üstün özelliklerini bir amaç için kullanamıyorsa aptaldır. :)

İşte böyle zekadan yoksun bir açıklama yaptım, idare et :)
  • zeki olmayan bi kişi de akıllı davranabilir benim kaanatimce.. mantıklı hareket etmek akıllılıktır.. ama çözülmesi zor bi problem karşısında güzel çözümler üretilebilmesi zekiliktir..
  • Eğriyi doğrudan, hakkı batıldan, iyiyi kötüden ayırma gücüne akıl denebilir. Yani biri doğruyu hakkı ve iyiyi diğerlerine tercih ediyorsa akıllıdır.

Zeka ise daha farklı birşey. Bir kişi zeki olabilir ama bu onun akıllı olduğunu göstermez, tam tesi de olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KoLCu_ -- 26 Haziran 2006; 16:42:45 >
  • ikiside beni anlatıyo
    bu forumun en zeki üyesim
  • belli belli
    quote:

Orjinalden alıntı: FB_memo

ikiside beni anlatıyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: crematoria

belli belli
    quote:

Orjinalden alıntı: FB_memo

ikiside beni anlatıyo

ee olcak o kadar
  • çok basit bir örnekle açıklayayım . Zeki A olsun akıllı da B

Zeki : Harbiden zekidir ÖSS e hazırlanırken ciddi bir hazırlık içine girmez.. 74x12 i 5-10 sn de kafasından çarpar
    Akıllı : A kadar zeki değildir.. 74x12 i kağıda yazarak 20 saniyede çarpar..Fakat sonucu bulur,ayrıcada eşşekler gibi çalışır.

Sonuç :
    A ÖSS de istediği yeri tutturamaz B tutturur..

Yani:
    Akıllı,zekasını kullanabilen kişidir..Az yada çok olsa

daha iyi bir anlatım sunarım diyen

• zeki olan neden öss de istediği yeri tutturamadı anlamadım ?? çalışmadığı içinse tamam o zaman.. sen mi yanlış mı yazdın yoksa ?

yoksa ben zeki deyilmiyimmm

• kullanmadıktan sonra zeki olsan neye yarar güzel dostum

sen tutturursun merak etme
  • olaylar arasındaki bağlantıları bulu onlardan bir şeyler üretme zeka. olayları hafızada tutma, zekanın verdiklerini değerlendirme akıldır.

zeki bir adam akılsız olabilir.

bilgisayarın altın girer üstünde n çıkar. bilmediği program yoktur. başkalarının günlerce uğraştığı ve çoğu zaman başamadığını kısa zamanda çok işlevli yapabilen insanlar vardır. ama bundan para kazanmayı ve maddi sıkıntıları aşmayı düşünmez. öyle bir hedefi yoktur. zeki ama akılsız

akıllı bir adamda zeki olmayabilir.

basit bir bakkal hesabında dahi 2 kere hesap makinasını tuşlarında dolanır. Günde 50 defa müşerisine istediği malı vermek için tezgahın ta öbür ucuna gidip gelen, 2-3 günde bir müşerinin sadece fiyat sorduğu veya aldığı bbir malı da daha çok renkli olduğu için hemen tezgahın önünde tutan adam ama akşamları da çatır çatır para sayan, kendine gelenukalaların dediklerini yapıp yeni bir araba lamaya kalkan ve alan adamda zeki değil ama akıllı oluyor bu durumda..

• Bir sayının kübünü akıldan alıyorsan ( küçük sayılar değil ). Zekisindir
    Eğer yolda girerken sağa bakarken o arabanın senin önüne makas atacağını tahmin edip frene basıyorsan akıllsındır.
    Eğer ikisiysen tam aranan adamsındır.
  • biri hortlatip kacmis.kim o?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birinin çükü uzundur diğerinin kısa
  • quote:

Orijinalden alıntı: gol mü ofsayt

Birinin çükü uzundur diğerinin kısa

7 yıldır beklenen cevap geldi sağol kardeşim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.