Şimdi Ara

Zeka Geliştirmek (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
12
Favori
2.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cryptex1915

Arkadaşlar bana bildiğiniz zekayı geliştirmek , daha iyi yapmak için neler yapmak gerekir oyun,aktivate vb

hocam zekayı arttıramazsın o doğuştan gelir

A.Einstein
  • pratik bir zekata sahibim ancak üşengeçliğim vurdum duymazlığım disiplinsizliğim sayesinde 2 yıllık okul okuycam bi işe yaramıyacagını biliyorum hala daha üşeniyorum hayatımı kurtarmaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlar bana bildiğiniz zekayı geliştirmek , daha iyi yapmak için neler yapmak gerekir oyun,aktivate vb

FPS'ler dikkat geliştirir Battlefield 3'ü multiplayer oyna kendini atmosferin içinde gibi hissedersen dikkat gelişir
    lumosity.com
    Criminal case oynama
    L.A noire oynayabilirsin.
    Total War ve PAradox interactive'in strateji oyunlarını oyna
    Her gün türkçe olarak 5 kelime öğren sözlükten.
    Yabancı dil ve programlama dili(ilk başta python tavsiye ederim) öğren.
    Satranç-sudoku oyna.
    İnternette zeki insanlarla konuş.

Üstteki arkadaşın da dediği gibi FPS oyna. AYRICA FIFA türevi oyunlar da analitik düşünme yeteneğini geliştirir. Yani daha geniş ve ileriyi düşünmeye başlarsın. Tabii oynayacaksan satranç oyna. 5 sene oynadım ve faydaları inanılmaz.

Fotoğraf çekmek görüş açını değiştirir. Daha çok ayrıntılara odaklanırsın ve daha geniş bir alandaki ayrıntıları dikkate alabilirsin.

Enstürman çalmayı deneyebilirsin.

Fizik seviyorsan onla ilgilen. TÜBİTAK'ın kitapları ile başlayabilirsin.

Génération Palestine!
    Lanet olası paraleller!
  • Yav ne tatminliği bi git Allah aşkına iyiyi daha iyi yapmak tatminlik mi çağımızda gerekli bisey kim daha akıllıysa o kazanır herseyde. Zeka geliştirilebilen bir kavram bir kere 5 saniyede çarpan anasının karnında mı carpıyor zamanla zekası artıyor geliştiriyor yapıyor yabancı dil öğrenen anasının karnında mı yapıyor ? einstein bile zekasının beyninin yüzde 3 mü 5 mi ne kullanmıs daha tamamını kullansa nelerle sonuclanabileceğini görürdün yazdıgının sadece ilk cümlesini okudum gerisini okumadım söyleyim gidişatı belli gibi belki önyargı ama suan okumak istemedim o girişi görünce.
  • quote:

Yav ne tatminliği bi git Allah aşkına iyiyi daha iyi yapmak tatminlik mi çağımızda gerekli bisey kim daha akıllıysa o kazanır herseyde. Zeka geliştirilebilen bir kavram bir kere 5 saniyede çarpan anasının karnında mı carpıyor zamanla zekası artıyor geliştiriyor yapıyor yabancı dil öğrenen anasının karnında mı yapıyor ? einstein bile zekasının beyninin yüzde 3 mü 5 mi ne kullanmıs daha tamamını kullansa nelerle sonuclanabileceğini görürdün yazdıgının sadece ilk cümlesini okudum gerisini okumadım söyleyim gidişatı belli gibi belki önyargı ama suan okumak istemedim o girişi görünce.

Bu cevabı aldım ya... Abi senden hiçbir şey olmaz, zeka kelimesini anlamamışsın bir kere, geliştirebileceğin bir katsayı olarak görüyorsun, RPG oyunlarına fazla kaptırma kendini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Olgi

Ayni sorundan ben de muzdaribim bir seyi anlama icin defalarca okumak durumunda kaliyorum ogrendigim yabanci kelimeleri unutuyorum okudugum kitaptan sonic cikaramiyorum.fikir uretemiyorum.norologa gittim yemin ederim ordaki bos kalabaligi gorunce tiksindim doktor dogru duzgun ilgilenmedi.kendimi zbi gibi hissediyorum.

Sen beni yanlış anlamışsın bende zeka problemi yok çok şükür zekam iyi ama ben daha da geliştirmek istiyorum. Bu arada geçmiş olsun.

Zeka beyinde bir odacığa sahip geliştirilecek bir şey değildir, ancak benim anladığım senin istediğin şey kendini daha zeki olduğunla ilgili tatmin etmek, sonuçta zekanı geliştirdiğini düşündüğünde bunu anlamak için bir alet olmayacak.

Bu durumda düşün; 8 dil bilen birisini görünce mi " Kadın amma zeki be! " gibi tepki verirsin? Yoksa 3 basamaklı çarpma işlemini 5 saniyede yapan kişi mi zekidir senin için? Ya da seni çok şaşırtan senaryoya sahip bir filmin senaristi mi zekidir? Belki de çok güzel bir tablonun sahibi?

Yani sen zeka katsayısı olarak iyi bir hafızaya sahip olmayı mı alırsın mesela? Ya da problemlere pratik çözümler üretebilen birisi mi? Ya da çok yaratıcı birisi mi?

Bunlardan hangisiyse(Ya da kaçıysa)ona çalış, bir zaman sora bu konuda iyi olduğunda tatmin olursun sanırsam.

Benim fikrime gelirsek; Yukarıda verdiğim örnekleri zeka olarak kabul etmek, zeka tecrübedir demekten farksız olur. Yani her insan aşağı yukarı aynı nitelikte hafızaya sahiptir, ya da her insanın hayalgücü sınırı bellidir, ama hayalgücünü genişletmek tecrübe etmekle alakalıdır, mesela kanatlı at olan " Pegasus " yaratıcı bir varlık olabilir, kimsenin aklına önceden gelmemiş, ama bunu ortaya atan kişi bir at ve bir kuştan esinlenmiş, eğer bir at görüntüsü tecrübe etmese böyle bir fikir atamazdı, o zaman Pegasus'un yaratıcısı " Yaratıcı mı yoksa tecrübeli mi? " diye bir soru çıkar ortaya.

Mesela sınıfta herkes çalışır ama birisi 90 alır ve hiç çalışmadım der, o kişiye zeki derler halbüki o kişi herkesten çok çalışan kişidir, yani zeki olmak bana kalırsa çalışkan olmaktır. He belki sadece derste gördükleriyle 90 almıştır, bu da odaklanma ve yaptığını sevmekle alakalı olur ki insanlar ilgisini çeken şeyleri hafızalarında daha iyi tutarlar, buda bununla ilgili açıklamam.

Özetle: Çalışkan olmak ve sadece kendine yetmektir zeki olmak, bir kelebeğe kozasından çıkması için yardım edersen, çıktığında dış dünya için hazır olmaz.

Not: Kişisel gelişim kitapları insanı geliştirmeyi hedeflerken aslında insanın kendi gelişimini tamamlamasının önünü kesmekten başka bir işe yaramayan, gözünü para hırsı bürümüş insanların böyle bir yan etkiyi görmezden gelerek karşısındakine orantısız tecrübe aşıladığı safsatalardır.

Not2: Zeka oyunları pratik kazandıracağı için yardımcı olabilir.

Not3: Çok oku... (Kitap oku demiyorum, her şeyi araştır, sürekli beynin çalışsın.)

Hepsini okuduysan teşekkür ederim, okumadıysan da canın sağolsun. Ama eğer hepsini okumadıysan " Daha zeki olmak istiyorum." diye dolaşmasan iyi olur, hayal kırıklığına uğrarsın.(Şahsi fikrimce...)

haha bi zeka konusunda da seni görmek beni sevindirdi son cümleyi okuyunca birde cocugun yazdıklarını okuyunca sana hak verdim.

@cryptex1915
    sana gelince zeka bence büyüme çağında gelişmeye başlar. 1 buçuk 2 yaşından sonra. etrafın ile ne kadar ilgiliysen o kadar zeki olabilirsin diyelim. mesela ben küçükken babam basit makinalar dediğimiz şeylerle ilgilenirdi. aynalarla da ben oynamayı severdim bu yüzden fizik dersim hep iyiydi ama bunu zeka mı sağladı yoksa tecrübe mi bilemiyorum. çocukken ki yönelimlerin senin büyüdüğünde ne olacağına varır mesela mimar olacak adam çocukken hayalgücü yüksek olan adamdır. ama zeki midir ? bilemiyorum. bence zeka birşeyleri çabuk kavrayabilmektir. kolay öğrenebilmektir. diğer yaptığın şeyler tecrübeden öteye gitmeyip sadece beynini büyültecektir. beynin büyümesi de aslında zeka ile doğru orantılıdır. o yüzden kitap oku. araştır öğren.

• quote:

hmm evet güzel bir yorum yapmıssın katılıyorum fakat öncelikli olan sorunlara pratik çözüm bulmak yani dezavantajı avantaja yada aleyhine olanı leyhine cevirme olayı anlatabiliyor muyum? hani problemlere çözüm bulurum çok şükür ama iyiyi daha iyi yapmak olur ya hani işte benimki o misal.

kritik-analitik düşünme deniyor buna.

zeka çok daha genl bir kavram.

Kritik düşünmeyi polisiye roman okuyarak geliştirebilirsin.Bununla ilgili güzel bir makale var aşağıda.

http://www.mahfiegilmez.com/2013/05/analitik-dusunme-yetenegi-nasl.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Olgi

Ayni sorundan ben de muzdaribim bir seyi anlama icin defalarca okumak durumunda kaliyorum ogrendigim yabanci kelimeleri unutuyorum okudugum kitaptan sonic cikaramiyorum.fikir uretemiyorum.norologa gittim yemin ederim ordaki bos kalabaligi gorunce tiksindim doktor dogru duzgun ilgilenmedi.kendimi zbi gibi hissediyorum.

Sen beni yanlış anlamışsın bende zeka problemi yok çok şükür zekam iyi ama ben daha da geliştirmek istiyorum. Bu arada geçmiş olsun.

Zeka beyinde bir odacığa sahip geliştirilecek bir şey değildir, ancak benim anladığım senin istediğin şey kendini daha zeki olduğunla ilgili tatmin etmek, sonuçta zekanı geliştirdiğini düşündüğünde bunu anlamak için bir alet olmayacak.

Bu durumda düşün; 8 dil bilen birisini görünce mi " Kadın amma zeki be! " gibi tepki verirsin? Yoksa 3 basamaklı çarpma işlemini 5 saniyede yapan kişi mi zekidir senin için? Ya da seni çok şaşırtan senaryoya sahip bir filmin senaristi mi zekidir? Belki de çok güzel bir tablonun sahibi?

Yani sen zeka katsayısı olarak iyi bir hafızaya sahip olmayı mı alırsın mesela? Ya da problemlere pratik çözümler üretebilen birisi mi? Ya da çok yaratıcı birisi mi?

Bunlardan hangisiyse(Ya da kaçıysa)ona çalış, bir zaman sora bu konuda iyi olduğunda tatmin olursun sanırsam.

Benim fikrime gelirsek; Yukarıda verdiğim örnekleri zeka olarak kabul etmek, zeka tecrübedir demekten farksız olur. Yani her insan aşağı yukarı aynı nitelikte hafızaya sahiptir, ya da her insanın hayalgücü sınırı bellidir, ama hayalgücünü genişletmek tecrübe etmekle alakalıdır, mesela kanatlı at olan " Pegasus " yaratıcı bir varlık olabilir, kimsenin aklına önceden gelmemiş, ama bunu ortaya atan kişi bir at ve bir kuştan esinlenmiş, eğer bir at görüntüsü tecrübe etmese böyle bir fikir atamazdı, o zaman Pegasus'un yaratıcısı " Yaratıcı mı yoksa tecrübeli mi? " diye bir soru çıkar ortaya.

Mesela sınıfta herkes çalışır ama birisi 90 alır ve hiç çalışmadım der, o kişiye zeki derler halbüki o kişi herkesten çok çalışan kişidir, yani zeki olmak bana kalırsa çalışkan olmaktır. He belki sadece derste gördükleriyle 90 almıştır, bu da odaklanma ve yaptığını sevmekle alakalı olur ki insanlar ilgisini çeken şeyleri hafızalarında daha iyi tutarlar, buda bununla ilgili açıklamam.

Özetle: Çalışkan olmak ve sadece kendine yetmektir zeki olmak, bir kelebeğe kozasından çıkması için yardım edersen, çıktığında dış dünya için hazır olmaz.

Not: Kişisel gelişim kitapları insanı geliştirmeyi hedeflerken aslında insanın kendi gelişimini tamamlamasının önünü kesmekten başka bir işe yaramayan, gözünü para hırsı bürümüş insanların böyle bir yan etkiyi görmezden gelerek karşısındakine orantısız tecrübe aşıladığı safsatalardır.

Not2: Zeka oyunları pratik kazandıracağı için yardımcı olabilir.

Not3: Çok oku... (Kitap oku demiyorum, her şeyi araştır, sürekli beynin çalışsın.)

Hepsini okuduysan teşekkür ederim, okumadıysan da canın sağolsun. Ama eğer hepsini okumadıysan " Daha zeki olmak istiyorum." diye dolaşmasan iyi olur, hayal kırıklığına uğrarsın.(Şahsi fikrimce...)

Zeka geliştirilebilen birşeydir.
    Zekayı geliştiren şey algı düzeyidir.
    Algıyı geliştirense insanın uğraş verdiği şeylerdir.
    Ne kadar farklı alanla ilgilenir ve dünyayı daha iyi kavrarsanız, algınız ne kadar gelişirse zeka da ilerler.

• Anadolu Parsı kullanıcısına yanıt
    Yazdığın için sagol fakat cocuk değilim ben ayrca onun yazdıklarına baktım vakit kaybı okumaya değmez diye okumadım anlaşıldı?
    Güzel satranç ve sudoku yabancı dil ve programlama dili güzel olabilir battlefield 3 illegal değil demi ben legalciyim illegal bisy oynamam yani şirket izin veriyor mu ücretsiz oynamaya?

Güzel satranç ve sudoku yabancı dil ve programlama dili güzel olabilir battlefield 3 illegal değil demi ben legalciyim illegal bisy oynamam yani şirket izin veriyor mu ücretsiz oynamaya?

Hocam ücretsiz yok para verip alabilirsiniz ama biraz tuzlu
    Blacklight diye bir şey olması gerek f2p mmofps.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professional Geek -- 14 Ağustos 2013; 16:03:17 >

Orijinalden alıntı: Professional Geek

quote:

FPS'ler dikkat geliştirir Battlefield 3'ü multiplayer oyna kendini atmosferin içinde gibi hissedersen dikkat gelişir
    lumosity.com
    Criminal case oynama
    Satranç-sudoku oyna.

FM oynasın mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sHepHeRd'

quote:

quote:

lumosity.com
    Criminal case oynama
    Satranç-sudoku oyna.

FM oynasın mı ?

Hocam ŞL'de Juventus ve Real Geldi gruba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sHepHeRd'

quote:

quote:

lumosity.com
    Criminal case oynama
    Satranç-sudoku oyna.

FM oynasın mı ?

Hocam ŞL'de Juventus ve Real Geldi gruba

O zaman sana UEFA yolu gözükür

• Az uyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.