Şimdi Ara

zed support deneyen var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Takimin tamamen ad bazli oldugu zaman mid zed mi gitmek mantikli yoksa apc mi? Zed eyvallah oyunu earlyde domine ediyor fakat bir orianna late i kadar yok, bu gibi durumlarda sup zed gibi bir alternatif olabilir diye dusundum. Kaldi ki bot lane rahat domine ettigin zaman roam yine yapabilirsin, gap closer ozelligini yitirmiyor. Zed ile 150ye yakin maci olan biri olarak soyluyorum bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 22 Kasım 2013; 11:10:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeusunAmcası

Yere dusen assasınlerı napıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: gokberkoz

Jungler gelince napıyorsun ?

Junglerı kesiyoruz. Şaka maka eğlenceli oluyor. Deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tipitina -- 22 Kasım 2013; 11:54:08 >
  • Premade için zevkli olabilir supum xin alıyor benim artık adamlar bana o kadar çok focus alıyor ki xin 2 de 2 alıp benden önce taşıyor =) Farklı şeyler denemek gerek tabii ki derecelide degil normal oyun zaten bir şeyler denemek için bizim için sen denilenlere bakma birader ama takıldıgım nokta sup gelmişssin farm yok kill yok adc yi eritmek ?
  • dari, kha'zix daha iyi qanqa teq atıyor ikiside.
  • Yeni sistemde Gold itemleriyle 1 lw 1 botrk rahat rahat cikiyor late e dogru, nasil annie rabaddonla 1-2 ap cikiyosa ayni. ki bu saydigim itemlerle de rahatca eritiyor. Earlyde zaten burst vuruyorsun, hicbirsey cikmasan bile pasifin yetiyor nispeten:) tabii ki keyif amacli ama gercekten iyi oluyor, ciddi dusunulebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 22 Kasım 2013; 12:18:44 >
  • Onlar ne alaka acaba? Nasil bir bag var zed ile skillseti yuzunden mi?

• MajoooR kullanıcısına yanıt
    Liss ve annie sup oynarken farm aliyormusun? Ayni mantik, hatta pasifin yuzunden daha da avantajlisin zedde.

• Sen o durumda artık sup olmuyorsun, cs almıyorsun diye supluk yapıyorsun anlamına gelmez^^

Ama bu kötü taktik mi? Tabi ki hayır.

Konsept olarak fikrin bence doğru ama Zed yanlış seçim gibi. Aynı işi çok daha iyi yapabilecek champ'ler vardır. Zed'in CC bence yok sayalım, ADC ne ile koruyacaksın diye soru sormayacağım çünkü lane'den babalar gibi çıkmış bir adc'nin korunmaya ihtiyacı da azalır, ayrıca lane de sup kılığı altında rakibi ezdikten sonra ADC'nin yine korunmaya ihtiyacı olmaz çünkü o sırada ezmekle meşgul olur

Ama hem CC olan hem burst'u iyi olan champ'ler varken neden Zed? Lane'de bahsettiğin üstünlükleri sağlayan ve bonus olarak daha fazla CC sağlayan onlarca champ söyleyebilirim(APC örnekleri özellikle ve ayrıca CC'ye önem vermemin sebebi olur da zor durumda kalırsanız, gank yerseniz veya disengage yapmak gerekirse diye bir can simidi niteliğinde yani)

Kısacası bence fikir doğru, mekanik ve konsept doğru, yeni gelen item'lar da bunu destekler nitelikte ama Zed seçimi yanlış

• ALAK_ kullanıcısına yanıt
    Oyle desem tamamen yanlis anlasilma olur:) garen+dari bot gibi anlarlar. Sup dememin sebebi karisiklik olmamasi icin, ki yine adc e heal ve cesitli sustain saglamasanda lane phase de rahat rahat farm yapma ve kill alma kolayligi sagliyorsun, vision arttiriyorsun ki bu da supportluktur, ben bir yanlis goremedim.

• Evet haklisin, ama ben zed in harrasini ve damage outputunu cok rahatsiz edici buldugum icin konustum, belki alternetif coktur ama mana derdi olmadigindan ve ultisi ile earlyde canavara donustugunden guzel olabilir diye dusundum. Baska daha iyi secenekler olabilir belki:)
    Ek olarak elise sup da cok severim fakat asiri derecede defansif oynayan bir rakip geldiginde sustain yerlerde oluyor, zed bu gibi durumlarda harrass spam yapabiliyor ki bu da + bi olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 22 Kasım 2013; 12:40:26 >
  • vayne+sona vs draven+zed vardı zed u attıgında sona u atıyor gg. O sizin gördüğünüz filmlerde olur anca
  • kardeş sen zed al supporta karşına thresh gelsin birde öyle oyna .Bence çok işlevsiz olur.Rakip jung gelir gelmez adcniz perte çıkar senin sonuçta öncelikli hedefin adc korumak. bir tf olsa adcni nasıl koruyacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadMaster35 -- 22 Kasım 2013; 12:55:51 >
  • Yeni sistemde anivia,liss,annie,zyra gibi hem adc koruyup hem de hasar verebilecek champ. varken zedin supp. picklenmesi cok sacma.

• takıma yararı yok rakip adc yi alıp çıkmanın dışında support oynanmaz o yüzden
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrakyldz

Adc korumak butun takimin gorevi, sadece adc degil apc de ayni sekilde. Bunu yapan da late de tank rushlayan bol bol slow stunu olan champlar seju gibi. Ha support a da gorev dusuyor ama biryere kadar. Taric in stunu ile nereye kadar koruyabilirsin ki, ya da 4skill castten sonra gelen annie stun. Buraya gelip bos bogaz konusmayin, detayli detayli okuyup yazicaksaniz yorum yazin. Yasim 24, cok sukur sacmaliyacak kadar dusmedim bu forumda. Biraz ac bastan oku, herkese mantikli bir cevap vermisim. tamamen Olay yeni support sistemi icin dusunuldu.
    Server west, gold 3 idim. Tr degil.

Cevap vereyim. ADC korumak bütün takımın görevi olabilir ama öncelikli supportun görevidir. Tüm takım ADC korumak uğruna karşı tarafın ADCsini boş bıraktığı vakit işler değişir. Taric'in stun ı ile adcni çok rahat koruyabilirsin. Senin stun sürende adc üzerindekinden yada üzerindekilerden birinden kaçma yada öldürme fırsatı bulabilir. Zed ile bunu yapamazsın. Sen zed dersen ben sana hayır yanlış mantık derim, kil kil kill derim. Çünkü sen burda adc koruma görevini hiç üstlenmediğin gibi topu gidip bütün takıma atıyorsun fakat zed ile adc korumak namına yapabileceğin hiç birşey yok. Adc üzerindeki bir renekton'a zed ile ulti atsan yok edemezsin ama sona ultisi ile bunu sağlayabilirsin. Hatta lissandra desen bunada sıcak bakarım. Çünkü adc üzerindekilerden birine atacağı ulti ile işleri tamamen tersine çevirebilir aynı zamanda w skill i ilede korumayı sağlayabilir.

Özet geçmem gerekirse. Zed dediğin sürece adc korumanın önemini hiçe saydığın sürece evet. Okulda arkadaşlarına dün 20 kill aldım yeaaa diyenlerdensin benim gözümde. Aynı zamanda ben de 24 yaşındayım ve 24 yaşındada okullu olunabiliyor. "Liseli" demedim.

Ha ayrıca laneden babalar gibi çıkmış bir adc'yi zed, ahri gibi herolar bir anda tarihe gömebildiği için adc her zaman korunmaya muhtaçtır. Lane den babalar gibi çıktı diye korunmaya muhtaç değil mantığı yanlış tam aksine o adamı daha çok koruyacaksın ki daha fazla dmg verebilsin. Takımda babalar gibi laneden çıkan tek adamı koruma sonra adam ölsün sonra dmg verecek kimse kalmayınca tf yi neden alamayık yeaaa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audision -- 22 Kasım 2013; 18:28:50 >

• No cc . Sen adc yi almak için atlayınca bir lulu soroko yada leona sana basacak cc yi pıt pıt geri kaçacaksın. Ortadanda kha atlayıp yiyiverecek adc ni sonra report adc tf ye katılmıyor.
  • ADC korumak ne ya, ADC her önüne geleni üzerine alıyorsa onu korumak yerine rakiplere dalmak daha iyi bir şey. Sonra adama 5 kill aldırdım ama kaybettik dersiniz. ADC birazcık da başının çaresine bakmayı bilmeli. Öyle gelip de çamur gibi adamları korumak için saçma sapan emek harcamayın yani. Elise, LB falan gayet iyi supportlar bot lane'den oyun taşımak isterseniz. -Çift relic başlangıcının bu karakterlere baya büyük bir buff olduğunu söylememe gerek yok zannedersem.-

Leona, Taric falan peel getirmek yerine frontline oynayınca daha etkili olan supportlar. Aynı şekilde Annie flash Tibbers atması için, Fiddle da arkadan ultiyle atlaması için daha iyi. Bu karakterlerin tek farkı, hata yapan ve üstüne atlanan birini, bir ihtimal kurtarabilecek olmaları.

Ha, Zed olur mu? Hayır. Bot lane de poke harici hiç bir şey yapamayan bir karakter alcaksanız Nidalee falan alın. En azından biraz sustaininiz olur. Yoksa asagı lane'de yarı düzgün bir takım olsa, her lane'e adım attığınız da ya ölür ya da geri gitmek zorunda kalırsınız, öyle Q tankleyip durmaz kimse orda. (Aynısı nidalee için de söylenebilir zaten, farkındayım. Ancak en azından Heal+AS Steroid i var dediğim gibi, ayrıca trapler de temiz debuff atıyor fight içinde kullanma zahmetine girerseniz.)

Bu arada bir tane örnek vardı kim demişti hatırlamıyorum. Böyle taric zed e stun atar, rakibin Kha zix bizim carry'e atlar falan diye. Aynı şey Zed'in takımı için de söylenebilir. Kha Zix zed'in takımında olsa, o da hiç bir engel ile karşılaşmadan carry'e kadar gidebilir. (Supp+Mid olarak bakıyorsanız, 2 türlü işliyor bu olay yani, bir tarafa 2 kişi koyup, diğer tarafa tek kişi koymak doğal olarak dengesiz gösterir tek tarafı..)

• başlıkdan sonrasını okumadım 2 saattir ağzım açık bakıyorum ne diyo lan bu diye sonunda blok atmaya karar verdim
  • PhTx3 P kullanıcısına yanıt
    ilk paragraf için sana örnek vereyim bakalım onaylıcakmısın. Benim şu oyunda deli gibi sinirlendiğim tek oyundu.

Vayne oynuyorum,GA bile var. Oyun late de Team Fight başlıyor adam gibi kasmış olan tek kişi benim. Cok rahat bi şekilde adamları süpürüyorum. Şimdi Team fight başladı, bizim elemanlar sup dahi benim yanımdalardı, sonra onlar ilerledi ben hala arkadayım ordan bizimkilerin dibinden yemin ediyorum bak dibinden Aatrox ile Garen dümdüz koşarak bana geliyor bu beyinsizler sanki onların arkadaşlarıymış gibi hiç dokunmadan gidiyor karşı tarafa. Ben kalıyorum bu 2 elemanla tek. Zaten 2 saniye içnide de yok oldum. O kadar ping atıyorum hala orda diğer 3 kişiye dalmaya çalışıyorlar. Ben 2 saniy eiçinde ölüyorum, garen ve aatrox geriye dönüp bunları temizliyor. Sonra suç benim oluyor bizim eleman diyor ki, biz seni niye koruyalım sen kendini koru ??? Aatrox ile Garen den tek başıma nasıl korunabilirim acaba size sorarım. Elemanların yanında geçtiler ya birisi geri dönmedi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.