Şimdi Ara

Zed Solotop Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
4.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Zed rehberi ile karşınızdayım.Daha önce Diana rehberi de yaptım fakat son zamanlarda güncellemedim.Bayadır severek oynadığım bir şampiyonun rehberini yapmaya karar verdim aklıma da Zed geldi.İlk rankedda kullanmaya başladığım zamanlarda jungle giderdim Zed ile doğal olarak istediğim verimi çok alamazdım.Statlarımdaki loseların 3-4'ü jungle olaraktır.Bunun dışında genel olarak mid veya topta oynarım ağırlıklı olarak topta kullanmayı seviyorum.Rehberime geçmeden önce Zed istatistiğimi koymayı istiyorum.

Zed Solotop Rehberi

Öncelikle size şampiyonumuzun güçlü ve zayıf yönlerini açıklamak istiyorum.

Güçlü Yönler
    - Karizmasıyla başlıyım.
    - Snowball olunca tutulması oldukça zor.
    - Rakibi eritme konusunda oldukça etkili.Oldukça güçlü tankları bile yoksayabilir.
    - Güçlü bir laning.
    - Outfarm kalması oldukça zor.
    - Assasin bir şampiyon olduğu için rakibin önemli oyuncusunu devre dışı bırakabilirsiniz.
    - Split push konusunda oldukça iyidir.Botrk ile hızlı pushlar yapabilirsiniz.
    - Kaçma-kovalama mekaniği güçlüdür.Zaman zaman başka lanelere de baskı yapabilirsiniz.
    - Enerji kullanması.
    - Outplay bırakma imkanı (hellraisers isteği)

Zayıf Yönler
    - Snowball yapamazsanız işiniz gerçekten zor oluyor.
    - Topta oynarsanız rakipleriniz özellikle pure tank gidenler karşısında snowball yapmanız zorlaşır.
    - Takımınızda tank eksikliği yaşatabilir.
    - Zhonya ile etkisiz kalabilirsiniz.
    - Teamfightlarda çok dikkatli olmanız gerekir.Özellikle kötü ulti atarsanız devamında etkiniz çok düşücektir.

Fazla uzatmadan builde geçmek istiyorum.

Summoner Spells

Zed Solotop Rehberi
     Zed Solotop Rehberi

Başlangıç Eşyaları

Zed Solotop Rehberi
    Bu startingte karşınızdaki rakibin sizi çok zorlamıyacağını düşünüyosanız ve FB çıkarabilceğinizden eminseniz alabilirsiniz.Bu itemleri alıp lane gidince muhtemelen karşı junglerdan camp yersiniz wardsız başladığınız için dikkatli olmalısınız.
     Zed Solotop Rehberi
    Benim genelde favori başlangıcımdır.Laneden kolay kolay dönmezsiniz tavsiye ediceğim de budur.
     Zed Solotop Rehberi
    İlk base attığınızda yeteri kadar goldunuz varsa bu itemle dönebilirsiniz veya rakibiniz çok armor rushlıyorsa direk
     Zed Solotop Rehberi
    almak daha mantıklı bir karar ve tabiki
     Zed Solotop Rehberi
    .Eğer erken base atmak zorunda kaldıysanız üzerinize
     Zed Solotop Rehberi
    alabilirsiniz early için yine güzel bir tercihtir.
    Bunların yanı sıra lanede ap bir champe karşı biraz zorlanıyosanız
     Zed Solotop Rehberi
    alabilirsiniz.Sizi lanede oldukça rahatlatır pasifiyle.
    Botumuzu ise
     Zed Solotop Rehberi
    veya
     Zed Solotop Rehberi
    tercih edebilirsiniz.Benim tercihim ağırlıkla ionian oluyor earlyde cdr vermesi ve biraz daha ucuz olması güzel oluyor + brutalizerdan da gelen cdr ile rahatlıyosunuz.Oyunun ilerleyen safhalarında
     Zed Solotop Rehberi
    almayı tercih ederim rakibin ccleri kuvvetliyse bir assasin için önemli bir itemdir.

NOT : Eğer lanede ad bir rakibe karşı zorlanıyosanız Ninja Tabi alabilirsiniz.

Artık itemlerimizin tamamını yazmak istiyorum.Genel olarak bu itemleri tercih ederim.

Zed Solotop Rehberi
    veya
     Zed Solotop Rehberi
     Zed Solotop Rehberi
     Zed Solotop Rehberi
     Zed Solotop Rehberi
     Zed Solotop Rehberi
     Zed Solotop Rehberi

Kısaca açıklamam gerekirse

Botrk : Core itemimiz hem verdiği as hem aktif,pasif nedeniyle tüm ihtiyaçlarımızı karşılar.Ultinizle birlikte çok rahat eritebilirsiniz ve pushlamanızı güçlendiricektir.
    Black Cleaver : Yine armor pen olmazsa olmaz diyebiliriz.Verdiği cdr,hp ise ekstrası.
    Last Whisper : Yine armor pen ayrıca %35 BC gibi flat kırmıyor.Çok armor rushlayan rakiplere karşı BC ile oldukça güzel etki yaratırsınız.
    Guardian Angel : Oyunda kritik dönemlerde oldukça faydalı bir item anlatmama gerek yok.Özellikle gelen bufftan sonra çok güzel oldu.
    MOM : AP rakiplerinize karşı hafif bir önlem bu item biraz alternatif diyebilirim size kalmış AP rakiplere karşı sorununuz yoksa altta vericeğim itemlerle değişmeler yapabilirsiniz.

Alternatif itemlerimiz

Zed Solotop Rehberi
     Zed Solotop Rehberi
     Zed Solotop Rehberi

Bloodthirster : Çok kolay snowball olduysanız alabilirsiniz.Botrk yerine iyi olur.
    Frozen Mallet : Bu itemi GA veya MOM yerine kullabilirsiniz.Verdiği hp ve az da olsa ad ve slow efekti işinize yarıyacaktır.
    Randuin Omen : Yine GA alternatifi diyebilirim.Karşıdaki AD karakterler sizi zorluyorsa (Vayne,Tristana gibi) bu item aktifi sizin için iyi olucaktır.

RUNE

Zed Solotop Rehberi

Zed Solotop Rehberi

Genel olarak 1. resimdekini kullanırım.Fakat karşınızda direk armor yüklenicek (Cho'Gath,Malphite,Nasus gibi) şampiyonlar varsa 2. resimdeki rune page işinize yarayacaktır.

Mastery

Zed Solotop Rehberi

Skill Sıralaması

Zed Solotop Rehberi

Ulti - W Kullanımı ve Laning

Genelde bu nokta Zed için önemlidir aslında bana göre bu doğaçlama bir şey mesela kafadan w atıp girmek olmaz durumlara göre kullanın.Lanedeki 1v1'lerde ulti+w kullanabilirsiniz dikkat etmeniz gereken mesela Kha'Zix E gibi ultinizi atar atmaz E ile geri gidicektir muhtemelen ondan sonra W atmanız ve devam etmeniz.Teamfightlarda ise W'yu mümkün olduğunca kullanmayın.Fightlardan kaçma şansınız çok azalıcaktır.
    Kısa combolar.
    R+E+Q+Botrk/bilgewater
    R+E+W+Q+Botrk/bilgewater(W kullanımı değişebilir R+W+E+Q eğer sizden uzaklaşabilen biri varsa R+E+W+W+Q iyi olucaktır.)

Önemli not skillshot sahibi rakipler varsa mesela Ahri,Ezreal gibi ulti ve w gölgenizle çok iyi zamanda yer değiştirip skillshotlarından kurtulabilirsiniz burda biraz tecrübe gerekiyor çok hızlı reaksiyon vermeniz gerekir önemli bir noktadır.

Lanede ise tüm skilleriniz(Q-W-E) açılana kadar biraz temkinli olun.Açıldıktan sonra lane'i çok pushlamadan rakibinizle tradeler girin.Eğer lane'i pushlarsanız wardınızı kesin atın.Lanede geri düştüysenizde onun pushlamasını bekleyin kule altında gayet rahat cs kesebilirsiniz bu yüzden outfarm kalma durumunuz oldukça az.Karşınıza tank şampiyonlar geldiyse Shen gibi 6 olur olmaz almayı deneyin.Kendimden ufak bir ipucu veriyim ignite'ı çok erken atarım adamı almıcağımı bilsem bile atarım.Rakibi lanede geriye atmış olursunuz ve 6 olunca işiniz kolaylaşır.Ignite'ı bolca atın derim.Fightlara biraz geç girin.Kötü pozisyon alan adc,apc varsa işiniz baya kolaylaşır.Bunun dışında lanede snowball olamadıysanız biraz roam yapabilirsiniz mide gidip veya rakip jungle'a girebilirsiniz.
    Lanede W'yu dikkatli kullanın olası ganklerde kaçamazsınız.Her base attığınızda 1 ward alın mutlaka.Rakibi harraslamak için W+E+Q kullanabilirsiniz.W+E ile slowlayıp Q'yu da rahatça tutturursunuz.Eğer pushlamak istemiyorsanız sadece Q ile hem cs alın hemde harraslayın.Zaman zaman kendi jungle'ınızı da temizleyin.

Ve son olarak karşınızda zorlanacağınız şampiyonlardan bahsetmek istiyorum.Açıkçası topta assasin bir şampiyon oynuyorsanız işiniz sizin için zor.Mid Zed ile çoğu apclere üstünlüğünüzü verirsiniz fakat topta biraz karışık.

Sizi zorlayacak rakipler

Zed Solotop Rehberi
    : Earlysi gayet güçlü açıkçası biraz eşit bir durum fakat avantajları bizden biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum yine de kazanmak sizin elinizde.

Zed Solotop Rehberi
    : Bir diğer önemli assasin.Bu lane'i de eşit görüyorum açıkçası.Kha'Zix'in E ve R avantajları sizin için tabiki kötü kontrolünüzü vermeden Kha'Zix'i earlyde ezerseniz lanede çok sorun yaşamazsınız.

Zed Solotop Rehberi
    : Lissandra güçlü CC'lere sahip.Ultisiyle kendisinide bir nevi Zhonyalayabilir bu yüzden size karşı avantajları var fakat topta oynanıldığı takdirde mana sorunları yaşayacak bir şampiyon olacaktır bu sizin için güzel bir avantaj.

Zed Solotop Rehberi
    : Topta çoğu şampiyonun belalısı Elise'dir sanırım.Spider E ile sizin ultinizden kolayca kurtulabilir ayrıca early damage ve harrası oldukça kuvvetli bir şampiyon karşısında dikkatli oynamanız gerekir.

Zed Solotop Rehberi
    : Zed'e karşı çok alınan şampiyonlardan.Ultisiyle sizin ultinizi engelleyebilir burda kilit nokta ondan önce 6 olmanız.

Umarım rehberimi beğenmişsinizdir sorularınız varsa yanıtlayabilirim.İyi forumlar.Rehberi yazarken baya ciddi yazmışım bi okudum da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illfeel -- 3 Ağustos 2013; 12:17:47 >

• Sade ve temiz bi anlatım.Güzel olmuş.
  • Guzel rehber olmus eline saglik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuna gelmeyin beyler mid de daha iyi mid oynayın

Edit: Zorlayacak rakiplere Jayce de ekleyebilirsin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sir balık -- 2 Ağustos 2013; 22:31:16 >
  • Ufak bi ekleme yapayım,Lissandra, Kayle gibi herolar varsa karşınızda ondan önce 6 level olmaya çalışın. Mesela hiç exp. kaybetmeyip bide jungle campi falan temizleyin bi kaç kez. Böylece hemen ulti combo yapıp öldürebilir/base gönderebilirsiniz. Eğer bunu yapamadıysanız ultinizi onlar üzerinde harcamak yerine(tabi bariz free killerden bahsetmiyorum, yada ultisi cd'deyse kullanın tabi) bot/top gank atmak daha kolay snowball sağlayabilir.
  • çok lazımdı bu aralar çok fazla zed konusu açılıyor eline sağlık
  • Eline sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zed vs Shen (zed gizli pasif)
    12 yıl önce açıldı
    AD Darius
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maca_As

çok lazımdı bu aralar çok fazla zed konusu açılıyor eline sağlık

Evet o da bahanem oldu biraz son günlerde baya zed konusu gördüm.
  • ilk q fullemıssn ben e fulluyorum e daha ıyı olmazmı.(Hiç q fullemedım)
  • Eline sağlık çok iyi olmuş. Ama uzun kılıç + pot ile de başlanabilir.
  • Neden başlangıcı 180lik hp regen itemi+4 pot+ 2 ward ile yapmıyorsun ?
  • Güzel rehber ama ellerine sağlık.
  • Sade ve anlaşılır eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: BottenFLoww

ilk q fullemıssn ben e fulluyorum e daha ıyı olmazmı.(Hiç q fullemedım)

Cunku q da daha fazla dmg var eğer skill shot ina guveniyorsan q git ben q giderim ayrica enerji cost ve cd da azaliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @BottenFLoww : E fullemek W ve R de ekstra damage sağlamıyor.Jungle iken genelde E fullerler daha hızlı dönmek için o yüzden Q fullemek daha uygun.
    @oziboaydino : Pek uygun değil bence o başlangıç çok rahat camplıyorlar riskli.
    @HoldYourFire : Aslında rakibime göre öyle başlıyorum mesela çok harraslıcak biri varsa Kennen gibi 5 pot daha iyi.Genelde de 5 potla başlamayı tercih ederim.Zaten her base attığımda 1 ward alırım.Wardı erken atmazsan hemen sorun olmuyor.Genelde mavi taraftaysan rakip jungle önce blue sonra red alıp zaten direk topa gidiyor dikkat etmek gerek.Lanede daha uzun kalmak için 5 pot iyidir.
  • Zed mainim benim de yaklaşık 100 maçım var rankedde 70 winrate ama e fullemek daha mantıklı bence,combo anında çok daha iyi vuruyor çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir balık

Oyuna gelmeyin beyler mid de daha iyi mid oynayın

Edit: Zorlayacak rakiplere Jayce de ekleyebilirsin bence.

Sen zorlamadın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda*

Zed mainim benim de yaklaşık 100 maçım var rankedde 70 winrate ama e fullemek daha mantıklı bence,combo anında çok daha iyi vuruyor çünkü

Yukarda açıkladım nedenini.Ayrıca topta ranged champlere karşı E fullemek gereksiz olur.Farm için yaklaşsan adam bi ton aa atar.W+E yapsan lane pushlarsın sağlıklı last hit atamazsın.Q fulleyip hem iyi cs toplarsın hemde arada harraslarsın.
  • Zed midde daha iyi bence. Midde Kayle ve Lissandra hariç nerdeyse hiç bir heroya karşı zorlanmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mathers -- 3 Ağustos 2013; 0:15:27 >
  • Zorlayacak rakiplere rengarı da ekle bence
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.