Şimdi Ara

Zbrush vs Mudbox

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Zbrush ve mudbox arasında çok kararsız kaldım. Gelirimi bu sektörden sağlıyorum.

    Ancak zbrush lisans fiyatı çok yüksek. Bu nedenle biraz mudbox a kayıyorum. Sizce zbrush ta yapılan modellenen herşey mudbox ta da modellenebilir mi? Sculpting için blender kullanıyorum ancak yalnızca sculpting üzerinde çalışan bir yazılım ile çalışmak istiyorum.

    Araştırdığım kadarı ile mudbox ta texture paint çok daha iyi ancak tool lar sınırlı. Zbrush ta ise texturing sorunu substance painter ile çözülebiliyor.


    Bir de sizlerin düşüncesini almak istedim. Siz hangi sculpting programını neden önerirsiniz?


    Eğer zbrush kullanırsan tam lisans alacağım bunun da 895 dolar gibi bir fiyatı var. Mudbox ise yıllık 80 dolar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sculpt alanım değil fakat bilgi sahibi olduğum yazılımlar. Popülarite açısından kesinlikle ZBrush, sculpt açısından da ZBrush, texture painting açısından Mudbox biraz daha avantajlı fakat texture konusunda çoğu kişi zaten Substance'sız iş yapmaz hale geldi ancak film sektöründe çalışıp da yüksek çözünürlüklü texture isteyenler Mari veya Mudbox tercih edebiliyor. ZBrush'ın son versiyonunda cloth gibi özellikler geldi, Mudbox'da pek bir yenilik yok. ZBRush'ın arayüzü ve menüleri biraz karışık alışmak gerekiyor, Mudbox ise diğer 3D yazılımlardan pek farklı değil. ZBrush çok daha eski bir yazılım, Pixologic'e ait ve kurucusu İsrailli olan bu adamın tek amacı ZBRush'ı geliştirmek, Mudbox ise yıllar önce Autodesk'e satıldı, Autodesk'in Softimage'ı nasıl yok ettiğini belki biliyorsunuzdur. Mudbox'ın geleceği pek belli değil fakat ZBRush'ın el değiştirmesi pek mümkün görünmüyor. ZBrush'ı 895$'a satın almak şart değil, abonelik sistemi var fakat Mudbox'dan çok daha pahalı. Önemli olan sizin ihtiyaçlarınızı hangisi karşılayacak ve kazancınızdan yazılıma ayırdığınız bölümü hak edecek mi, sonuçta ZBrush'la çok şey yapmak mümkün fakat bunların ne kadarına ihtiyacınız olacak asıl konu bu.





  • Yorumunuz için teşekkür ederim. Haklısınız. Zbrush kullanmak daha mantıklı gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3dcoat programına da bir bakın derim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.