Şimdi Ara

ZAYIFLAMAK İSTİYORUM(Ciddi) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
2
Favori
7.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eternalsun

İnsulin direnci icin hangi ilaci verdiler ve kac tup kan alindi?
    İlaç olarak başta glukofen verdiler, sonra eczanede yok diye muadili olan glifor aldım ama ne hikmetse bana etki etmedi. Glukofen 850 mg başlamıştım en başta. 2. Kez başlayacağım zaman doktor, 850 mg fazla 500 mg devam et dedi ama glukofen 500 mg yoktu. Ben de 500 mg glifor yerine, 850 mg glukofen içiyorum şuan. Kan da 4 tüp almışlardı en başta. Onun da sebebi herşeye baktırmak istemem. B12, hepatit vs herşey. Ama açlık kan şekeri için 1 ya da 2 tüp kan alıyorlar olması lazım. Sanırım biri açlık şekeri için, diğeri 3 aylık şeker için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eternalsun

1-Oncelikle dahiliyeye gidip kan testi yaptir.

2-Kalp icin eko ekg cektir kilon fazla yuksek nabiz gerektiren kardiyo calismalarinda sakatlik cikmasin.

3-Diyetisyene sonuclarini goster ve beslenme tablosu al

4-Spor salonuna yazil vg&fitness olayina agirlik ver

5-Spor yapmadan zayiflamaya calisma, kaslarin erimesin ileride sana cok lazim olacaklar saglik acisindan.

6-Ana ve ara ogunlerini rutine oturt

7-Spora baslar baslamaz supplement kullanma

8-Alkol sigaradan uzak dur

9-Her ay kilo kaybi icin hedefin olsun

10-Gunde 3 3.5 litre su ic.

11-Vucut transformasyonu icin kendine minimum 1 sene zaman ver.
    Daha iyisi yok zaten :) keşke herkes bunları yapabilse

• Fizik olarak mı? Karakter olarak mı? Fizik olarak zayıflamak istiyorsan iyi bir spor salonuna yazıl ve diyetisyene git. Karakter olarak zayıflamak istiyorsan karakteri çok zayıf tanıdıklarım var yönlendirebilirim..
  • Şu zayıflamaya spor tavsiyelerinden gına geldi.. Hayır makro ve mikro ölçülerde hücre hücre yakım oranlarını da biliyoruz artık bilim sayesinde ...

35-40 dakikalık bir koşu-yürüyüş karışımı 200 kalorilere denk geliyor, üzerine birde 1 saat ağırlık 200-300 civarında. Yani sen günde yol ile beraber 2 saatini spora ayırsan vereceğin 450-500 kalori , o da ziyadesi ile disiplinli bir program ile... Ve her geçen gün vücudunuz daha fazla direnç oluşturacak. İnsan vücudu korkunç derecede iyi bir şekilde optimize edilmiş çağlardır - hareketlere karşı. Bir tarafından ter fışkırıyor, kalbin çarpıyor, leş gibi kokuyorsun, damarlarının her birini hissediyorsun ve başın zonkluyor, ekrana bir bakıyorsun 180 kalori. Tırt.

Bunun yerine kes ekmeği, günde 1000 kalori cepte. Bitti gitti.

Bir benzeri arkadaşla yaşadık, ben ekmeği, şekeri, ve işlenmiş gıdayı (cips kola vs) kestim, ama tamamen kestim... Evden çıkmıyorum. Bu yüzden günlük proteinimi aldım ama fazlaya kaçmadım spor yapmadığım için.

Arkadaş günde 2 saat salonda + sabahları 30 dakika koşuyor. Ama o yemeğe hiç dikkat etmedi, eski alışkanlıklara devam etti.

Ben 2 kilo daha fazlaydım ondan hemen hemen eşitiz boy olarak. Ben bir ayda 8.5 kilo verdim o 3 ...

İdeal olan diyet+spor ama işte illa birisi tercih edilecekse -zayıflamak adına- düzgün bir diyet, yemek yememe! ritüeli çok daha fazla iş görecektir.

Basit yağları, şekeri ve unu çıkarın hayatınızdan... Etkisini anında göreceksiniz.

Not: Sağlıktır, vücut yapmaktır, kilo verirken belirli bir şekle kavuşmak falan bunlardan bahsetmiyorum... Aynı gün ve sürede acil şekilde kilo vermek gereken durumlarda önceliğin hangisinde olacağını belirttim. (örneğin; düğün, davet, yaz, plaj, tatil vs vs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 1 Eylül 2018; 23:11:44 >

• Hergün yürüyorsan ve zayıflıyamıyorsan sorun sensin.
    askerden önce 78 kg dum 6 ay dan sonra 65kg olarak döndüm ve şuan 2 yıl geçmesine rağmen hala 61kg yum.

Hayatından ekmeği %90 çıkar.Sadece kahvaltıda tercih et.(ufak lokma asla büyük olarak yeme)
    Saatli yemekyemeyi dene;günde 3 öğün ve hep aynı saatte ye(17 den sonra asla yeme)
    Yemekten sonra minimum 2km yürü döndüğünde acıktığını hissedeceksin illaki su iç
    Kendine yasak koyma makarnamı istedin? Tüket ama az doyduğunu hissetmeden kalk (başında su ortasında su ve sonda su)
    Asansörü kullanma merdiven çık ve evde mekikçek
    Kolay gelsin başarılar
  • Ben de İzmir'in nadide obezlerinden biri olarak düşüncemi yazayım dedim. Son zamanlarda daha ileri yaşlarda rahat rahat istediğimi yiyemem diye haberi ne bulduysam yedim. Yani kilolu olmam kendi suçum. Amma velakin bu kiloları vermek o kadar da zor değil. Sadece gece yemeğini kesin (sadece dediğime bakmayın, kolunu kes deseler daha iyi) ve düzenli 9000 adım civarında yürüyüş yapın. Oturduğum semt yokuşlu olduğu için zorlanıyorum fakat haftada bir kaç kez yürümeme rağmen 113 kilodan 93 kiloya düştüm. Yürüyüşleri bol suyla destekleyin ve mümkünse yanınıza bir arkadaş bulun. Sıcaklar kilo da olunca pek yürütmüyor fakat yürüme mevsimi yaklaşıyor. Birbirimize yakınsak arada beraber de yürüyebiliriz.
  • Selam. Boyum 1.87 kilom 115 idi. Temmuz - Ağustos arasında sadece 1 aylık Avşa tatilinde tam 12 kilo verdim. Yalnız ne çektiğimi bir ben bilirim bir Allah bilir. İlk günlerde 113' e sonra 109' a inip; daha sonra tekrar 113' e çıktığım akşam gittim 3 tane pizza poaça ve izmir kumru yedim, kola içtim ve dondurma yedim. Daha sonraki gün bir baktım 110 olmuşum. Teyzemlerin dediği gibi, vücut şişmesi oluyormuş. O yüzden her saniye tartılıp sonra kilo almış gibi gözükünce büyük bir agresiflikle yememek gerekiyor. O yüzden öncelikle yemek konusunda kendinize katı kurallar koyunuz.

1) Hergün, kumsalda 1 saat tur.
    2) Denizde 45 dakika akıntıya karşı ters veya akıntı normal iken durmadan kıyı şeridinde yüzmek.
    3) Güneşin altında durmamak lazım fakat ben 30 dakika yüz üstü, 30 dakika sırt üstü uzanıp hem güneşlendim hemde iyi terletti.
    4) Akşamları çarşının başından sonuna kadar gidip geri gelmek, kalabalık yüzünden en az 1 veya 1.5 saat sürüyor.
    5) Misafirliğe gittiğimizde önüme sunulan Cola, kek, sosisli börek gibi normalde tek hamlede yiyeceğim ve içeceğim şeyleri elimin tersi ile kabul "etmemek".
    6) 40 yıl sonunda vücudumu çözdüm sanırım. 2 öğün ve az yersem kilo verebiliyorum. Fakat bu nasıl bir hayat ? O yok bu yok şu yok ? Ben şeker hastasıyım ayrıca, insülin direnci problemim maalesef kilo verirken zorluk çıkartıyor. Birde metabolizmam çok yavaş...
    Diyabet doktorunun dediği gibi, aç kaldım eskiye nazaran. 12 kilo verdim, mutluyum.

Son olarak, herkesin vücut yapısı farklı. Kimisi yediğinde kilo almıyor, kimisi yediğinde ertesi gün 4 kilo almış oluyor.(Maalesef ben...) O yüzden, diyabet doktorlarına bir gidin. Önce insülin direncinizi hesaplattırın ve metabolizmanız ne kadar hızlı onu kontrol ettirin. Daha sonra, güvenilir bir diyetisyen eşliğinde sağlıklı bir şekilde kilo verin. Ben sadece 2 öğün azıcık yiyorum, bu hata aslında ama inat ettim. Doktor aç kal dedi kalıyorum. Ölürsem hortlayıp o doktorun ızdırabı olacağım.

• 80s RockeR 8 kullanıcısına yanıt
    Hocam tarçın suyunu ihmal etmeyin. Çok işe yarıyor. Özellikle insülin direnci olanların en iyi ilacı.
  • Zumba dansi yapsana.Ben erkeğim yapmam deme.Gizlice yapan bir suru erkek arkadasim var :) Gunde yaklasik 1 saat yaparak(ki aksattigim da oldu) ve diyet yapmadan(sadece cikolata tarzi seyler yemeyerek) 1 ayda 4 kilo falan verdim ve vucudumun daha ince oldugunu cogu kisi farketti.Youtube a zumba dansi ya da latin dance fitness yazarsan cikar.

• Yeme alışkanlığını değiştir.
    Akşamları aç olduğunu hisset.
    18.00'den sonra bir şey yeme.
    Bol su iç ve spor yap.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine ketocular karataycılar toplanıp yağ ve protein aban karbonhidratı salla demişler. kardeşim yediğin yağ vücudunda kalır bu böyledir. vücut ilk olarak glikozu yani şekeri karbonhidratı yakar glikoz olmadığı zaman anca yağ yakar. yani karbonhidratı kesip vücudu glikozsuz bırakıp direk yağları yakmasını söylersen(ketosis vücut aç kalınca ve glikoz bulamayınca ketosise girer) metebolizmayı allak bullak edersin. amerikayı yeniden keşvetmeye gerek yok vejeteryan diyeti öneririm. hayvansal gıdalar minumum düzeyde tüketiceksin sağlıklı karbonhidratlar yiyeceksin baklagiller, yulaf, makarna, tam buğday-kepekli-çavdar ekmekleri, bulgur bol bol meyve-sebze bunlar dietary fiber dediğimiz bol bol lif, vitamin, antioksidan içeren gıdalar. tok tutacak insülini zıplatmayacak glisemik indeksi düşük gıdalar yani. yağ alımını minumum tutacaksın zeytinyağ kötünün iyisi abartmamak kaydıyla tüket.

tabi olay yine yenilen kalori-yakılan kalori de bitiyor kalori kısıtlaman lazım. if yaparsan aralıklı oruç diye de geçiyor kalori kısıtlamanda yardımcı olur.

• Forumda konu açarak zayıflayamazsın..Bu beslenmeyle kilo veremiyorsan bir uzmandan yardım almalısın.Kan tahlilleri v.s sorunu tespit edip iyi bir diyetle zayıflaman hem daha kolay hemde daha sağlıklı olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatmaya gerek yok tek resimle formülü verebilirim
    ZAYIFLAMAK İSTİYORUM(Ciddi)
  • Günde 2 paket sigara iç, yemek te günde 1 öğün. Ben 60 kg da seyrediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gollume kullanıcısına yanıt
    Hocam

Bu adam olmasa ben yiyordum hala imrendirdi beni programı

• macsimust kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Bornova ya uzak sana

• Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Ekmeği keseli 1 ay oldu hocam

Şekeri keseli 2 yıl oldu tabiki 2 senede kaçamak yaptım 3-4 sefer bendeki sorun şuydu kaloriyi fazla alıyordum şimdi onu düzelteceğkm sanırım yaptığım yanlış istenenden çok kalori almaktı tavsiyeleriniz için teşekkür ederim dikkate alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gollume

Anlatmaya gerek yok tek resimle formülü verebilirim
    Hocam Nowzaradan'ın diyet listesini, tavsiyelerini vs. nerede bulabiliriz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemeği kes ciddi farkeder

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.