Şimdi Ara

Zamanda Yolculuk Hakkında (anket)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 14.3.2014)
Giriş

bana göre zamanda yolculuk tek yönlü mümkün. O da geleceğe gitme. Geçmişe gitmenin mümkün olduğunu sanmıyorum. Bir kere tüm geçmişe gitme paradoksları bir yana, o kadar kişi geçmişe gitseydi neden zamanımıza gelecekten insanlar gelmiyor? Ayrıca adam geçmişe gidip Hitleri çocukken öldürseydi, bizim şuana kadar bildiğimiz hitler'e ne olacaktı? Aklımızdan mı silinecek?

Geçmişe gitmenin olması için paralel evrenlerinde olması gerek diye düşünüyorum. Adam bu evrende başlayan geçmişe gitme yolculuğuna başka bir evrende belirlediği bir tarihte gidecek. Ve ordaki hitleri öldürse bile bizim evrenimizle alakası olmayacak.

Ancak mantıksız gibi geliyor. Hatta baya mantıksız. O yüzden geçmiŞe gitme olayına inanmıyorum.

Ama öyle ya da böyle geleceğe gitme mümkün olacaktır. Bir belgeselde izlemiştim, adam havaalında uçağa binmeye gidiyor, havaalanı personeli 25 yaşlarında bir kadın uçak işlemlerini yapıyor. Sonra adam uçağa biniyor. Uçak uzaya çıkıyor ve bir karadeliğin alanına giriyor. Karadeliğin etrafında 60 dakika dönüyor uçak. Ve geri dünyaya dönüyorlar.

Havaalanına geri döndüklerinde aynı bayan adamı karşılıyor. Ancak 75 yaşlarında olarak. Yani karadeliğin etrafında dolaşarak 1 saat geçirmişlerken dünyada 50 yıl geçmiş oluyor.

Bu teori zaman yolculuğu makinesinden daha mantıklı geldi.

Tabi karadelik'e yaklaşma sorunu var. Ama icabında 3010 yılında da aynı sorunun devam edeceğini sanmıyorum. Ya da alternatifini bulurlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkalardan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mümkün değil bence
  • zamanın gizli sahipleri diye bi kitap vardı, orada zaman yolcuğu yapması muhtemel insanlardan söz ediliyordu. bir sürü safsata filandı gerçi.
  • Mümkün değil.

Yaziyi okumadim kusuruma bakmada mesela geçmişe gittik olaylar olmuş bitmiş olaylara mudahele ettik nolucak o zaman
    Ayni şey gelecek içinde geçerli gelecek zamana gittim kendimi gördüm ve tam tersi yasamaya basladim geleceği bozdummu,zamana diss atmis oldum

Yaşamadan sadece görmekten bahsediliyosa bence oda mümkün değil.

• Bana göre iki türlüsü de sinema sektörlerinin uydurduğu şeyler. Eğer öyle bir şey varsa bile dediğin gibi farklı farklı evrenlerde yolculuk edilebilir(onuda çok zorlarsan). Eğer hem tek evren olsaydı hem de geçmişe gitme olsaydı dünyada denge namına bir şey kalmazdı
  • her iki yönlü zaman yolculuğu mümkün ama geçmişe gidince birşey yaparsa paralel evrene geçmiş olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • steins:gate izle, ilgini çekebilir
  • Sadece ileri gidilebilir zamanda
  • Böyle bir seyahat mümkün olsaydı gelecekten geçmişe gelirler, kendi geleceklerini kurtarmak için kim bilir bize neler öğretir neler yaptırırlardı.

• Eğer bir gün çok zengin olursam geçmişe dönüş hakkında bilime çok yatırım yapıcam

• İlgimi çeken bir konu yerimi alayım

• Geleceğe gitmek mümkün olabilir.Geçmiş tamamen imkansız çünkü çok fazla paradoks var örneğin ben geçmişe gittim ve dedemi öldürdüm fakat dedem olmaz ise babamda olmaz babam olmazsa bende olmam ben olmazsam dedemi kim öldürdü ?
  • sspanzerr kullanıcısına yanıt
    hocam yukarda örneğini verdim eğer geçmişte dedenizi öldürürseniz siz paralel evrene geçersiniz ve diğer insanlar da başka bir paralel evrene geçer böylece 3 ana evren oluşur
    1-geçmişe dönmediğiniz ana evren
    2-dedenizin öldüğü dolayısıyla sizin doğmadığınız paralel evren
    3-sizin dedenizi öldürdüğünüz ve yanlız bir insan olarak yaşayacağınız paralel evren
  • geçmiş geçmişte kaldı geçmemişe geçilmeli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanda yolculuk ışınlanma falan yalan bence ama uzayda zamanın farklı işlemesi falan olabilir ona inanıyorum sonuçta zaman görecelidir Albert enişten boşuna dememiş

• Teoride mümkün. Basit örnek: gece gökyüzüne baktığınızda gördüğünüz yıldızların saçtığı ışıklar bilmem kaç milyon yıl öncesine aittir. Işık hızını aşabilecek yolculuklar gerçekleştirebilirsek ve teleportlanma keşfedilebilirse (günümüz teknolojisinde imkansız) takdirde mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lelouch Vi Britannia

hocam yukarda örneğini verdim eğer geçmişte dedenizi öldürürseniz siz paralel evrene geçersiniz ve diğer insanlar da başka bir paralel evrene geçer böylece 3 ana evren oluşur
    1-geçmişe dönmediğiniz ana evren
    2-dedenizin öldüğü dolayısıyla sizin doğmadığınız paralel evren
    3-sizin dedenizi öldürdüğünüz ve yanlız bir insan olarak yaşayacağınız paralel evren

O halde hemen hemen verdiğimiz bütün kararlar için farklı paralel evrenler oluşuyor .Yada verilebilecek bütün kararlarımız için hali hazırda paralel evrenler var ?
  • Mümkün değildir kesinlikle.

Şimdi bi düşün bundan 30 yıl sonrasına gidip kendini mi görüceksin ? binlerce paralel evren var bu Kuranda da geçer mümkünde olabilir paralel evrene geçiş yapabiliriz ama sanmıyorum.
  • Fringe aklıma geldi. Birgün neden olmasınki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.