Şimdi Ara

Zalman ZM-NBF47 Kuzey Köprü Soğutucusu (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soğutucuyu bugün taktım sıcaklık 2c azaldı ses ise tamamen bitti Ancak kurulumu gerçekten çok çok zor 1 saatte zorla taktım.. Buyrun resimler..

Kutu Görüntüsü..

Soğutucunun resmi.

Başka bi açıdan diğer resmi.

Epox un soğutucusuyla yanyana.

Buda arasındaki yükseklik farkı zalman bayağı büyük bazı ekran kartlarıyla çakışabilir..

Kullandığım macın Arctic Silver 5..

Buda montaj bittikten sonraki resim. Anakarta güzel uydu

Arkadaşlar kasa inanılmaz sessiz çalışıyor artık Epox un fanından veya başka bi anakartın chipset fanının sesinden rahatsız olanlar için en ideal ve ucuz çözüm 22YTL ye aldım herkeze tavsiye ederim

• walla çok güzel olmuş ne diyim güle güle boz

• gerçekten o minik fanlar çok ses çıkartıyor fakat bende borular var daha etkili
  • hocam bunu nerden aldın ayıptır sorması?
  • Estoreden aldım kargo dahil 25ytl ye şimdi daha da ucuz glb $ düştü çünki
  • Benimde çekmecede duruyor şu an zira dandik bir anakart almışız Zalman köprüsü hayatımda ilk defa böylece Zalman chipset soğtucu bir yere uymadı. Anakart ne diye sorarsanız Biostar AM2 model bişi.

Daha önce çok kullandığım için şimdilik Türkiye'deki en iyilerden diyebilirim. Yalnız yüksek OC veya voltaj vermeyi düşünüyorsanız fan takılabilen türkiye de olmayan Thermalright HR-05-SLI tercih edilebilir.
  • Çok güzel olmuş.İnş bende susturabilirim bu fanımı.Aynısına benzer bir şeyi kendi ankartamı uyarlayap bir şeyler yapmayı düşünüyorum.plaka üstüne yaprak bakırlar kaynatarak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de EpoX 9NPA+Ultra ve AMD 3700+ var. Yanlız ekran kartım MSI 7600GT fansız olan versiyonundan. Bu soğutucu uyar mı acaba? Bir de Revoltec in bir soğutucusu var deneyen var mı onu? Soğutması nasıl acaba?
  • Resimden bakarak kendin karar verebilirsin
  • bende kullanıyorum

revoltec den daha iyi olan titianıda kulandım vakti zamanında

termalright dışında en iyi fansız çözüm fakat aşırı derecede ısınıyor...

biostan bakmayın yalan o bende 28 derece diyor elimle sıkıca tutunca elim yandı...

dijital termometre 62 derece diyor ama sorun yok restartta atmıyor.. ama daha fazla voltaj verirseniz problem olabilir

genede fena değil..
  • Zalman ı taktım. Makina o kadar sessiz olduki HDD nin gürültüsü rahatsız ediyor şimdi de. MSI 7600GT nin soğutucusu büyük olduğu halde gayet güzel uydu. PSU fanını da ayarlı bir fan ile değiştirmiştim. Şimdi yüklenmediğim zaman kısıyorum makinanın çalıştığını bile anlamak çok zor oluyor.
  • Toplamda Kac derecelik bir ısı düşüşü oldu?
  • Bende toplamda 2c lik düşüş oldu ama kasa içi fan hiç yok üstüne bi üfleyen fan olsa çok çok daha iyi soğutur bence Ses 0 oldu tabiki.
  • benimde kafamda bi düşünce var yakında uygulucam...
    klimaların iç ünitewlerinin içinde kullanılan film levhalardan ufak boyutlarda keserek böyle birşey icat edicem henüz fikir aşamasında aynı uygulamayı spu soğutucusu içinde denicem...
  • boşu boşuna konu açtık yaw.. arattım bulamadm bi de salak gibin :(

arkadaslar bende asus A8N-E anakart var. nf4 chipsetli.. bildigim kadarıyla nf4 ler cok ısınıyor o yuzden pasif sogutma biraz zor oluyor bunlarda.. bende zalmanın diger pasif sogutucusu var küp şeklinde olan. yetersiz diye duydugum için cıkardım..acaba bu sogutucu yeterli midir? karta uyar mı ?

http://www.bcchardware.com/index.php?option=content&task=view&id=2663&Itemid=40&limit=1&limitstart=0

burda bi review yapmışlar.. 26 derece farketmiş.. 63 dereceyi geçmiyomuş gercek sıcaklıgı..

bu aleti ankarada nerde bulabiliriz? bilen var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saprofit -- 16 Aralık 2006; 16:37:17 >

• ya o küçük fanlar zaten dandik, zaten alerjim var, bide epox en dandiklerini bulup kullanmış, 2. ayda başlayan gürültüden birkaç ay sonra ses kesilince tesadüfen farkettim fanın durduğunu.

sonra zalmanın o küp şeklindeki pasif soğutucusundan aldım. üstüne de fan oturttum büyükçe bi fan, 78derece gösteriyodu. fanı söktüm şimdi 82-87 derece arası gösteriyo everest. işlemci 19 derece yalnız, air duct var. nf4ün optimal çalışma ve maksimum sıcaklıkları nedir? epox o fanlara güvenip nasıl satmıştır bu kartları?

86 derece diyor, biraz yüklenince. çok aşırı yüklenmedim. daha yaz görmedi bu şekilde. napsam buna ben ya!
    kaç derece olmalı a dostlar?

EDİT: gece süper pi 32M de, aynı zamanda nvidianın stres testi tüm bileşenler için, birlikte açınca ikisi de birer çekirdeği kullanıyolardı, sorun yoktu. ama ben biraz daha yüklenmeyi deniyim dedim, prime 95i de çalıştırdım, sonra bi süre sonra hata verdi. sıcaklıktanmıdır diycem ama bugün kasanın içine vantilatörü tuttum, eve yeni gelmiştim, ev soğuktu, ben üşüyodum 15-16 derecedir ev muhtemelen, vantilatörü 3. devirde bile tutsam nf4 sıcaklığını everest 82derece gösteriyor. termal macununu da yeni değiştirdim daha üstelik!
    vantilatör en yüksek devirle üflerken,stres altında everest anakart: 82 derece, GPU 57 derece, kasanın termal sensör ekranı da nf4 37 derece, gpu 51 derece gösteriyodu.
    vantilatör kapalıyken stres altında sırasıyla 82/57/37/51 verdiğim sıcaklık değerleri 81/66/56/46 olarak ölçtüm.
    e 16 inçlik,50 wattlık vantilatör kasaya üflerken yanında ben üşüdüm, nf4 80den aşağı zor iniyo. bırak dağınık kalsın dedim bende! ati adam gibi kuzey köprüleri üretse, bütün sistemi amdden toplasak artık ya!
    bu arada işlemci açtığımda 16 dereceydi, airduct nedeniyle vantilatörden pek etkilenmeyen, 3 adet 1000 devirde dönen fanla soğuyan amd 4200, yük altında 21-25 derece, çekirdekler 47,37 derece sıcaklıklardaydı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AboriginalDoC -- 6 Ocak 2007; 19:29:45 >

• http://www.progamex.com/asp/show_stock.asp?product=Zalman-ZM-NB47J

bende bunu aldım. 20ytl diyor ama ben 15ytl ye aldım. güzel bi ürün. özellikle soğutmasında çok başarılı. tabi kasa içi sürkilasyonda onemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.