Şimdi Ara

Zalman Z9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • resimde belirttiğim yerin ne olduğunu bir türlü anlamadım ses açma kapama için gibi duruyor ama değil. ön paneldeki kulaklık girişinin ses kontrolü için mi acaba diye düşündüm denedim ama ses değildi kulaklık öne takınca sorunsuz çalışıyor orayla oynayınca ses ya da başka bişede değişiklik olmuyor ama bi yardımcı olurmusunuz bilen ya da kullanan varmı??
     Zalman Z9undefined
     Zalman Z9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi History X -- 29 Ocak 2016; 23:37:46 >

• Üçgen isareti bariz ses seviye isaretidir. Ama nadir olarak baska (fan hizi vb gibi) sekilde de kullanilabilir.

Ses içinse belki anakarta baska bir baglantisi veya yazilymi vardyr aktif olmasi için.

Ancak üstteki 3 hane gösterge ilginç. Dügme ile mi baglantili diye düsünmeden edemedim.
    Böyle ise fan hizini vb kontrol ediyor da olabilir.

EDTI-1: Turkce karakterler.

EDIT-2: Buldum. Daha dogrusu benzerini buldum.

Sizinkinden tek farki soldaki 2 USB girisinin 2.0 degil 3.0 olmasy. Zalman Z9 USB 3.0 Kit.
    Gosterge isi icin, dugme de tahmin ettigim gibi fan hizi icin.

Calismasi icin isi göstergesi probunu destekleyen yere takmalisiniz. Veya metal levha bicimi ise islemci ile sogutucu blogu arasyna sikistirmalisiniz.
    Fanlary da buna baglamalisiniz.

http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=695

Zalman Z9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 13 Ağustos 2014; 13:51:44 >

• melikulupinar kullanıcısına yanıt
    merhaba öncelikle teşekkürler. bahsettiğiniz yer yani dijital gösterge kasa sıcaklığını gösteriyor işlemciyi değil ama o tuşu oynatsamda fan hızında değişme olmuyor yani öyleyse bile anakartta nereye takacam ben onun girişini kasada 5 adet fan var kasa soğutması için ama hepsi aynı hızda dönüyor o tuşu sona getirsemde aynı yani
  • Dostum, kasa veya CPU bilemem.

Kasa ise bir şekilde kasanın ortalarına bir yere tutturacağın bir ısı sensörü olmalıdır.
    CPU ise ya işlemci-soğutucu arasına sıkıştıracağın plakası olacak veya SMbus kullanmak PCI için kart, usb vb (yazılım) bir bağlantısı olacaktır.

Fan da benzer şekilde. Ya üstteki anakarta takılan kart-usb-yazılımla SMbus üzerinden anakart üzerindeki fanları kontrol edecektir.
    Yada kendi üzerinde fan takmak için 3-4 pin bağlantılar bulunacaktır.
    Bunlar yoksa-bağlı değilse doğal olarak düğme işe yaramaz.

En iyisi imkanın varsa parçanın arka kısmını ve çıkan kabloların uçlarının resmini at.
    tamam şuan işyerindeyim eve gitttiğim zaman resimleri çeker koyarım. bir tane kullanan olsa çok iyi olurdu tekrar teşekkürler
    O bir fan controllermiş dün akşam resmi çekemedim işten sonra biraz üşendim açıkçası :) bugün bulduğum resmi sizinle paylaşacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NZXT KRAKEN X73 360mm
    geçen yıl açıldı
    Satıldı Noctua NH-U12A
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.