Şimdi Ara

Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi (Cooler Review) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
5
Favori
63.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zalman NC2000NT bugün elime ulaştı. Tüm alüminyum Zalman soğutucular gibi son derece kaliteli malzemeden üretilmiş, iyi işçilikli, estetik bir soğutucu. Ben siyahını aldım. Üzerinde yine yeni aldığım Acer Aspire V3-772G 17.3 inch ekranlı notebook ile kullanılıyor.

    Soğutucu boyutları bu bilgisayarım ile mükemmel uyum sağladı. Daha önce NC2000 ile kullanırken notebook biraz taşıyor idi (NC 2000 genişliği 400 mm dir). Şimdi birebir örtüştüler. NC2000NT nin genişliği 418mm, Acer'in genişliği ise 414 mm.

    Amazon'dan alışverişte ise hiçbir sorun olmadı.

    Notebook soğutucusu düşünenlere kesinlikle önerebilirim.
  • PUNCTUM kullanıcısına yanıt
    Biraz geç cevap oldu ama donanım forum üyelerine bilgi aktaralım.
    Öncelikle bu soğutucudan (Zalman) çok memnunum. Yaklaşık 4 sene oldu.(Aşağı-yukarı). Batım model herhalde çok tutuldu ki hala üretiliyor.
    Bende sizin gibi 17,3'' ACER 772G-İ7 laptop da da kullanıyorum.Tabi kısık güçte. .Gerçi bu bilgisayara bir bilgisayara soğutucu şimdilik gereksiz.Isınma sorunu sıfıra yakın .
    Birde ek not vereyim. 4 ayda bir siliyor ve 1600 watt süpürge ile iyice temizliyorum. ince kısımlarda ise şarjlı el süpürgesi kullanıyorum. 3 senedir aynın performans ,kesinlikle.
    Yardımcı oldu idem ne mutlu. @PUNCTUM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOBA Yaşıyor -- 16 Haziran 2014; 11:19:12 >




  • KOBA Yaşıyor kullanıcısına yanıt
    Soğutucu başlığı altında hadi biraz Notebook reklamı yapalım

    Gerçekten bu bilgisayarda soğutucu sadece görsel bir etkiye sahiptir. Sadece üzerinde duruyor, düğmeden açmıyorum bile...Acer 772G'nin müthiş bir ısı performansı var.

    NC2000NT ise çok iyi bir ürün. Bilgisayarın kendi aparatı kadar uyum içindeler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PUNCTUM

    Zalman NC2000NT bugün elime ulaştı. Tüm alüminyum Zalman soğutucular gibi son derece kaliteli malzemeden üretilmiş, iyi işçilikli, estetik bir soğutucu. Ben siyahını aldım. Üzerinde yine yeni aldığım Acer Aspire V3-772G 17.3 inch ekranlı notebook ile kullanılıyor.

    Soğutucu boyutları bu bilgisayarım ile mükemmel uyum sağladı. Daha önce NC2000 ile kullanırken notebook biraz taşıyor idi (NC 2000 genişliği 400 mm dir). Şimdi birebir örtüştüler. NC2000NT nin genişliği 418mm, Acer'in genişliği ise 414 mm.

    Amazon'dan alışverişte ise hiçbir sorun olmadı.

    Notebook soğutucusu düşünenlere kesinlikle önerebilirim.

    Hocam amazondan ne kadara aldınız ?




    @M3l1h mac te soğutmasından memnunmusunuz/memnunmuydunuz şayet ben oyun oynarken bir süre sonra klavye ye zor dokunuyor hale geliyorum soğutucusuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Shipping dahil 180 TL'ye gelmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PUNCTUM

    Shipping dahil 180 TL'ye gelmişti.

    ürün nasıl peki hocam ne kadar süre kullandınız ?
  • Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Gayet başarılı bir soğutucu...
  • PUNCTUM kullanıcısına yanıt
    Dostum bende geçtiğimiz gün zalman nc2000NT aldım. Laptopum da geçen hafta alındı MSI GE60 2PC-400XTR Apache yalnız şöyle bir sıkıntım var. Alet boşta iken soğutma yapıyor fakat oyun oynarken hiç faydasını göremiyorum. Neden acaba?
  • Metalliazz M kullanıcısına yanıt
    Oyun oynarken işlemci, anakart, ekran kartı vs. gibi komponentlere daha fazla yük bindiğinden bilgisayarınız daha fazla ısınır. Dolayısı ile boştayken olduğundan daha fazla bir sıcaklık hissetmeniz normal. Bugünlerde havalarda çok sıcak olduğundan bilgisayarı kullandığınız ortam nedeniyle de soğutma performansı düşmüştür. Ayrıca MSI bilgisayarların oyun oynarken çok ısındığını duymuştum. Sorun bilgisayar kaynaklıdır muhtemelen.
  • PUNCTUM kullanıcısına yanıt
    Demek istediğini anladım dostum yalnız laptopu özellikle klimalı ortamda kullanıyorum ve ortam soğuk fakat dediğim gibi pek bir verim alamadım. Yani şöyle diyeyim elimi soğutucuya koyduğum zaman çok hafif bir soğukluk geliyor elime böyle bir durumda da pek bir yararı olacağını düşünmüyorum. Zaten kargo ile iade ettim 180 lira verdim ve 3 derece ısı düşüşü için kesinlikle değmez. Ortam soğuk olmasa eyvallah dicemde oturduğum odada soğuk. Kısacası alüminyum olan başka soğutuculara yöneldim şu aralar kafamda akasa helix var. Bir bilgin var mı o soğutucu hakkında?
  • 2000NT ile duz 2000'in farki ne bilemiyorum ancak duz 2000'den boyle bir performans dusukugu beklemem.

    Dediginiz kosullarda oyun oynasaniz da oynamasaniz da en azindan laptopun alti soguk olmali.

    Sonucta ben NC1000'i 2008 model 512mb Nvidia GeForce 9600M GT 15.4" laptopta kullaniyorum. Isinma konusunda az buz degil.


    Yan tarafta sogutucunun seviye ayari olmasi lazim, onu en yuksekte mi tuttunuz?
  • Hem NC2000 hem de NC2000NT kullanıyorum. USB sayısı, tasarım ve boyut haricinde hiç fark yok denilebilir. Soğutma performansı bakımından her ikisinden de çok memnunum. Özellikle soğuk ortamlarda fanı açmasanız dahi saf alüminyum kasasından dolayı pasif soğutması çok başarılı.

    Fan soğutmasından çok şey beklemeyin, özellikle sıcak havalarda. Klimalı ortamda kullansanız dahi kış performansı her zaman yaz performansından iyi olacaktır. Kışın, kaloriferli ve oldukça iyi ısınan bir odada soğutucu kasasına dokunduğunuzda çok soğuk bir yüzey hissediyorsunuz. Bence iade etmekte aceleci davranmışsınız. Belirttiğiniz soğutucuyu bilmiyorum ancak eğer Zalman'dan memnun kalmadıysanız başka bir soğutucudan memnun kalmanız çok zor. Yada siz soğutucudan çok şey bekliyorsunuz...
  • Zalman NC-1000' in fanlarının boyutu nedir acaba bilgisi olan varsa yardı medebilir mi ürünü ona göre alacağım lütfen yardımcı olun.
  • İçindeki fanının boyutunu ne yapacaksınız hocam? Merakımdan soruyorum.

    Fansız ya da bozuk fanlı ise, değiştiririm diye düşünüyorsanız bence pek yanaşmayın, sorunsuz olacağını zannetmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır pek anlatamadım herhalde ben sadece pek soğutuculardan anlamadığım için ne kadar temizlesem ne kadar termal macununu yenilesem ya da yeniletsemde ısınma sıkıntısını bir türlü aşamadım ve iyi bir soğutucu almak istediğimden fan hızı ne kadar iyi olsada daha iyi bir soğutma için birazda büyük fan boyutu olan bir ürün olması gerekmez mi ben burda fikrimi sunuyorum yanlışım varsa düzeltirseniz çok sevinirim. Ben iyi bir ürün almak istiyorumda yani o yüzden bu soğutucu aklıma takıldı beni bu notebook soğutucuları konusunda aydınlatabilir misin acaba benim pek ilgi alanım değil fakat iyi bir ürün seçmek istiyorum bana önerebileceğin model bu mudur hocam?
  • Hocam Zalman soğutucu konusunda güçlü bir marka. Alanındaki en iyilerden.
    2010 yılından beri incelemesini yapmış olduğum Zalman NC1000 soğutucusunu 15.4" boyutundaki laptopumda kullanıyorum. Bu konunun ilk mesajına bakarsanız gerekli bilgi ve fotoğrafları görebilirsiniz.

    Laptopunuz 15.6" veya daha büyük boyuttaysa veya 15.4" olsa bile NC2000'i de tercih edebilirsiniz. NC1000'den daha büyüktür ebat olarak. İkisinde de iki adet fan var altında.
    Lakin Zalman'ın tek büyük fanlı olan ürünü de var. Fan sayısı vs çok birşey etkilemiyor. Yani 5 fanlı olup bir işe yaramayan plastik dandik soğutucularda var.

    Ayrıca bu konu yeterli gelmezse, ingilizceniz varsa best notebook cooler review falan yazıp soğutucu incelemelerine bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyen için teşekkürler 15.6 notebook um var yani sizin bana tavsiyeniz bu mu olur ZM NC-1000 e olmaz mı ? Çünkü ciddi miktarda para farkı var bende bu dediklerinden sonra bu modeli almayı düşünüyorumda notebook uma olur mu ZM NC-1000?
  • Hocam cihazın boyu belli, laptopunuzun boyu belli. Bakabilirsiniz bence.

    Nc1000 15.6 laptop için yanlardan kısa kalır. Nc2000 tam olur veya yanlardan çıkıntılı olur daha iyi bana göre. Görüntü olarak.
    Lakin soğutma açısından hissedilir pek de bir farkları olmayacaktır diye düşünüyorum.
    Dolayısıyla 1000 de olabilir.
    Ama lütfen araştırmanızı yapın, siz dediniz aldım olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zalman kullananlara birşey sormak istiyorum.
    Arkadaşlar notebook soğutucuları araştırıyorum yaklaşık bir haftadır. Sizinde bildiğiniz gibi CFM değeri önemli bir parametre bu cihazlarda.Hiçbir zalman soğutucunun CFM değerini bulamadım ben.Kendi sitelerinde bile göremedim , herşeyi yazmışlar bir CFM yok . Malzeme kaliteli , tasarım güzel ama aldığım ürünün CFM sini bilmeden körlemesine almak istemiyorum. Nerden öğrenebilirim bu değerleri ? Şuanda buna karar kıldım gibi Zalman nın CFM lerini öğrenebilirsem listeme girebilirler .
    http://www.coolermaster.com/mobile/notepal-series/notepal-u3-plus/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00BRK00 -- 12 Eylül 2014; 5:14:59 >




  • 00BRK00 kullanıcısına yanıt
    Ben üstüme vazife edinip görüş bildireyim ;

    Haklısınız, Zalman resmi web sayfasında CFM cinsinden "hava akış debisi" değerini vermemiş. Ancak isterseniz karşılaştırdığınız soğutucunun fan sayısı, boyutu, max devir sayısı gibi parametreleri dikkate alarak bu değeri yaklaşık hesaplayabilirsiniz.

    Benim görüşüm, normal bilgisayar kasalarına takılan fanlarda olduğu kadar bu değerin çok önemli olmadığı. Yani harici olarak kullanılan notebook soğutucularında, hava akış debisinden çok, kullanılan malzemenin ve yüzeysel soğutmanın çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü deneyimlerime göre, aşağıdan gelen havanın notebook'un doğrudan soğutulmasına pek bir yararı yok. Asıl olan notebook'u yerleştirdiğiniz yüzeyin soğuk kalması. Bu yüzey soğuk kalabilen bir malzemeden üretilmiş ise, üzerine yerleştirilen bilgisayara da düşük ısı ileterek soğuk kalmasına yardımcı olacaktır.

    Dolayısı ile saf alüminyumdan üretilmiş Zalman soğutucular, bu anlamda çok daha verimli bir soğutma sağlıyorlar. Burada dikkat edilecek bir konu da, soğuk kalabilen materyalin notebook yerleştirilecek yüzeyde mümkün olduğunca geniş bir yer kaplamasıdır. Yoksa sadece çerçevelerde göstermelik bir alüminyum kaplama işe yaramayacaktır.

    Bu arada linkteki soğutucu da teknik veriler üzerinden konuşulursa iyi görünüyor. Ancak sanki düşük devirlerde biraz sesli çalışıyor.




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.