Zalmanın cnps7000a-cu saf bakır olanı şu anda hepsiburada.com da 50 $ ki gayet makul (slk700+tmd pro yaklaşık 40$)
Koskoca internette slk947u+zmf2 (başka bir fanda olabilir) veya slk700+tmd pro fan ile zalman cnps 7000a-cu karşılaştırması bulamadım
Benim sorum cnps700a-cu kullanan arkadaşların işlemci-voltaj-mhz-sıcaklık durumları ve bu üründen memnunlar mı, amaç essizlik ve performanslı bir soğutma ise fiyatı düşmüşken bu ürünü almaya değer mi?
cihazın tek negatif yanı anladığım kadarıyla ihtiyaç halinde daha hızlı yeni bir fan takılamaması. burada sorulması gereken gerçekten ihtiyaç halinin doğup doğamayacağı.
Hava soğutma konusunda uzman olan GUN ısrarla zalmanın bu ürününü muhtemelen fanın değiştirilebilme olanağı olmadığı ve eski fiyatının yüksek olması nedeniyle önermiyordu.
Şimdi ise fiyat performans olarak iyi duruma gelmiş gibi duruyor.
Bu ürünün bir alt kalitesi olan cnps 7000al-cu nun darkhardware de yüz güldürücü bir incelemesi mevcut. al-cu böyle ise saf bakır olan cu çok çok iyi bir soğutucu demek lazım diye düşünmezmiyiz.
Aslında son söz kulanıcılarındır. Kullanan arkadaşların önerilerini rica ediyorum
Saygılar
p4-2.6c üzerinde cnps7000a-cu kullanıyorum, işlemci 3.13'e overclocklu, max. load sıcaklığım 46 derece... ve fanı 1200 devirde kullanıyorum 2400 devirde 40 dereceyi bulmuyor. Her iki durumda da çok sessiz, kesinlikle tavsiye ederim.
ben sessizlik sıfır ses için 150 doların üzerinde bütçe çıkarttım 50 dolara sessizlik oluyorsa eger hemen çıkart derim zalmanın ürünleri gayet performanslıdır.
Zalman 6000cu kullanıyorum tek kelime ile mükemel, 7000cu'ya da kişisel olarak kefilim. Zalten bir arkadaşım slk900 satıp 7000cu ya geçti şimdi çok mutlu.
bu zalman 7000a-cu benim anakarta olur mu? anakartım bu...
7000 CU 'yu anakartınızda büyük ihtimalle kullanamazsınız. Kuzey köprüsü fanı büyük ihtimal ile Zalman ın bir yerine dokunacaktır. Almadan boş bir board üzerinde denemeye bakın derim. Ancak kullanabilirseniz piyasadaki en iyi heatsink olduğunu göreceksiniz.
nerser hocam soketin etrafında delikler varmı belli oluyor resimden de..galiba sığmayacak nb sokete çok yakın
teşekkürler :)
işte bu da benim anakart beyler. a7n8x deluxe. 7000a-cu bu kartla bi problem yaratır mı dersiniz. bi de psu ile ? aopen h600b-b12 var. bir de sitesinde cnps7000-cu die bi model de var. cnps7000a-cu ile cnps7000-cu arasında fark var mı ? piyasada satılanlar hangisi? ankaradan cnps7000a-cu alabileceğim bir yer bilen var mı acaba ?
birisi intel ile uyumlu diğeri amd ile sanırım...(7000-7000a)
hocam board da cpu nun orada deliklerin olması gerekiyor herhalde benim board da uymuyor galiba [V]
MSi boardlar ile uyumsuzdur. Birde elimden 2 msi board geçti ikiside oc açısından tam bir felaketti asla 200mfsb desteği göremedim. 180 fsb maksimum du boardların. Normalde işlemci başka boardlar ile 226 fsb yi görmüştü yani sorun tamamen kt4av den kaynaklanıyordu. MSİ ın nf2 lerinin performansını bilmiyorum. Elinizdeki anakartların uyumlu olup olmadığını http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps7000a-462_motherboard_list_eng.html bakarak anlayabilirsiniz saygılar
iki modelde amd ve intel uyumlu msi neo2 lerle kullanılabilir(ben kullanıyorum) yani resimdeki anakartla
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme