Şimdi Ara

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.986
Cevap
22
Favori
160.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Senin bu savaşta yerin yok.Sen girersen büyür ve başın belaya girer dolaylı yönden destekle o kadar.


    Ayrıca Rusya birşey demeden bir halt yapamazsın.İki ülkede Rusya güdümünde ülke.Karabağ sorunuda Rusya bilerek sovyet zamanında yapmışki iki ülke arasında huzursuzluk olsun bende kolayca burayı deşip ikisini dize getireyim diye aynı şey.Türkiye'de kıbrıs sorunu ve hindistan pakistanda keşmir sorunu olarak göze çarpıyor.


    Ayrıca şunu deyim.Azerbaycanın başında önceki aile döneminden devam eden bir aile şirketi aile diktatörleşmesi var.Bakmayın parasının değerli olduğunu halkı sefalet içinde.Mafyatik düzen var.Bize benzer hatta bizden daha kötü.


    Bu olay büyük ihtimal Aliyevin artık içerdeki sorunları dış problemle alt edebilme çabasına itmiş.Bizimkiside ona buna savaş narası atıyor ya o iş işte.Çünkü haltına vadede bileceğin bir halt yok.


    Son olarak Putin(Rusya) ne derse o olur.Senin bir etkin yok aman zararda uğrama zaten heryerden fiyasko veriyorsun dış politikan çöp birde üstüne ambargo filan yeme.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 27 Eylül 2020; 14:50:53 >




  • Rusya söylesin sözünü bakalım ne oluyor.İran+rusya ermenistana desteklerini açıkça duyurdular zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • soufian kullanıcısına yanıt

    Smo gruplarinin gonderilmedigi soylendi,ama gonderilmeleri isabet olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dümenci Aliyev'in gücü anca iç politikaya yetiyor.Anında karşı saldırı yapacak izan yeteneği bile yok

    Sarayından yardımcısı karısıyla izlesin bakalım olayları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Doğalgaz ve petrol zengini, aynı dili konuştuğumuz ve kuruluşundan itibaren yakın müttefiklik kurduğumuz bir ülke. En temelde iki tarafta aynı halka mensup ve Azerbaycan kültürel olarak Türkiye'den yoğun bir biçimde etkileniyor. Aynı şekilde İran nufusunun yarısını da azeriler oluşturmakta. Azerbaycan belkide bölgede bizim en büyük ortağımız olacak potansiyele sahip. Arplardan çok daha faydalı olacaklarını düşünüyorum.


    Azerbaycan ile dostluğumuz hem bize hemde Azerilere büyük fayda sağlıyor. Azerbaycanı hiçbir koşulda hele Ermenistan gibi doğal kaynak yoksunu ve beş para etmez bir ekonomisi olan üstelik tarihi nefret ilişkilerimizin çok güçlü olduğu bir ülkeyle değişemeyiz.


    Bu kadar aptalca bir dış politikaya girişebileceğimize olasılık dahi vermiyorum. Azerbaycan Türkiye'nin stratejik müttefiki ve Orta Asya ülkelerine açılan kapısı konumundadır. Amerika için İngiltere neyse bizim içinde Azerbaycan odur.

    Azerbaycan Türkiye'den mi etkileniyor.Bu noktada yanlış olmayasın bir ülkenin birşeyden etkilenmesi için ona yakın veya bazı unsurlarının orada uygulanmış olması lazım.Azerbaycan rus güdümünde ve etkilendikleri yerde aşağı yukarı iran ve ruslar olabilir.





  • Lavrov 23 Eylül'de şöyle bir açıklama yapmış yani Azerbaycan'a yeşil ışık yakmış yoksa Azerbaycan Rusya'nın izni olmadan tuvalete bile gidemez.


    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova başkanlığındaki heyetle bir araya geldi. Lavrov, "Azerbaycan'ın Ermenistan tarafından işgal edilen 5 bölgesinin geri verilmesinden yanayız" ifadelerini kullandı

  • Bu forumda suriye ve libya için yazılanları hatırlıyorum şimdi de azerbaycan için aynı saçmalıkları söylemeye başladılar bıkmadı bu kafa lütfen analiz yapmayın ya yapıyorsanız da trollük olsun diye analiz yapan muhalefetin ağzıyla yapmayın bari.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    -Mansur Yavaş:Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırısını şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın haklı davasında yanındayız.


    -Ekrem İmamoğlu:Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da yaptığı ve sivillerin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a ve Azerbaycan Türklerine başsağlığı, bölgeye barış ve huzur diliyorum.


    -Kemal Kılıçdaroğlu:Ermenistan tarafından uluslararası hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen ateşkes ihlalini ve sivillerin ölümüne neden olan saldırıyı kınıyoruz. Şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize rahmet, Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.


    -Ahmet Davutoğlu:Azerbaycan yalnız değildir ve Karabağ mutlaka azat olacaktır! Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Aliyev ve Can Azerbaycan’ın yanındayız.


    -Sinan Oğan:Ermenistan’ın Azerbaycan ‘ın sivil yerleşim yerlerine yönelik provokatif saldırıları Azerbaycan Ordusu tarafından geri püskürtülmüş ve karşı saldırılar başlatılmıştır. İnşallah bu defa bedelini ağır ödeyecekler!

    tunç soyer muharrem ince ekmelettin ihsanoğlu ketıl sülo meral abla yılmaz özdil nerde?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaortik -- 27 Eylül 2020; 15:23:24 >




  • Ermeni çeteler her zaman böyleydi. Azerbaycan’ın kılıcı keskin olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolaylı yoldan destek veriyoruz Azerbaycan'ın operasyonuna. 5-6 bölge ele geçirildi Azerbaycan ordusu tarafından. Azerbaycan'ın arkasında sadece biz değil, İsrail'de var. İlişkileri askeri ve ekonomik olarak çok iyi iki ülkenin. Bizim üzerimizden Azerbaycan'a ağır silah desteği yapmış, yapıyor İsrail. Aliyev'i iç politikada eleştirebiliriz. Ama dış politika olarak bizden ilerici ve akılcılar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyDrama

    Ermeni köpeği saldıracak azerbaycan karşılık verince rusya sağduyu müzakere diyecek hadi len oradan..!


    Ermenistan yaptıklarının bedelini ödemeli, dünyayı siyasi politik olarak örümcek ağı gibi sarmış yalancı sahtekar iftiracı suikastçı sinsi ermeni lobisinin başı ezilmeli kökü kurutulmalı.


    Saldırıyı ermenistan değil de azerbaycan yapmış olsa ermeni diasporası ve lobisi bütün dünyayı ayağa kaldırıp azerbaycana yapmadığını bırakmazdı,

    başta rusya ve diğer batılı ülkeler azerbaycanın üstüne çullanırdı ambargo ve yaptırımlar peşi sıra gelirdi


    ama ermenistan saldırınca ne rusya ne de hiçbir batılı ülkeden ciddi tepki gelmiyor tam bir ikiyüzlülük , aynı ikiyüzlülük ve çifte standart ege ve doğu akdenizde yunan ve rumlarla yaşadığımız krizlerde bize karşı uygulanmakta.

    Bu işler senin dediğin gibi lafla olmuyor.Hadi buyur yap lobi yapmakta kolay değil.Zira senin şuanki dış politikan çöp kovası gibi yanında kimse yok.Bu işler güç para ve ekonomi ile olur.Üreten bir güç olmazsan ancak amele olursun.Ona buna danışmadan iş yapamzsın.Sorarlarsa güçlü ülke kem küm.Ama biri höt deyince geri çekiliyorsun olmuyor işte.Hele tepedekilerle mi asla.Çevren zaten bildiğin çürük temelli yapı gibi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

    Bu mesaj silindi.

    Lafta fransaya dalıyosun.ABD'ye kafa atıyorsun.Rusyayı kanında boğuyorsun ama gerçekte fıssssssssssssssssssss.


    Boş laf ebesi bende konuşurum kürsüye çıkıp ama birileri gibi promptere ihtiyaç duymadan hazır yazıları okuyaraktan değil.

  • Bayraktar TB2 ler görev başında ermeni hava savunmaları vuruldu..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commodore_64_ -- 27 Eylül 2020; 15:27:29 >
  • 15 Eylül'den beri Azerbeycan,ÖSO cihatci gruplarını ülkelerine alıyordu.Ermenistan'a saldıracağı çok belliydi.


    ÖSO'cular kazandığı bölgedeki yerlere konar,kadınlara tecavüz eder.Olay büyür dış basına yansır,Azerbeycan ambargo yer,ÖSO'cular şutlanır.Türkiye'nin asla karışmaması lazım.


    Şu Azerbeycan-Türkiye kardeştir diyenlere çok gülüyorum.İki ülkenin Türklükle bir ilgisi yok.Birisi Rus yanlısı Biri Arap.

  • Ermenilerin arkasında Ruslar olduğuna göre, SMO'yu oraya göndermek işimize yarar.


    AKP yüzünden şuan bir İdlip bombası var. Ruslar bomba ellerinde sırıtarak bize bakıyorlar.


    Rusları Ermenistan üzerinden sıkıştırıp, İdlip'de taviz kopartabiliriz/kopartmalıyız.


    Rusya barbardır, diplomasiden anlamaz. 18 ve 19. yüzyıl Avrupa tarihi, Rusya'nın masada herkesi uyutup sürekli yayılmasıyla geçti.




    Tabii biz Rusya'yı sahada sıkıştırırken bize destek çıkacak birkaç ülke olsa fena olmazdı.


    Ama AKP, Filistin ve Çin dışında herkesle aramızı bozmayı başardı, artık bizi destekleyenler sadece güç dengesi oluşsun diye "zoraki" destekliyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rhodium

    Nasıl ki Kıbrıs bizim için stratejik bir yer ve türkiyenin güney güvenliği ve deniz ticaretinin gibi meselelerde çok önemli mevzu.

    Aynı şekilde doğu bloğunda Azerbeycan nahçıvan ve karabağ da bizim için çok önemli. Petrol doğal gaz geçişi ve gelecekteki yeni Çin ipek yolu bu sahadan geçiyor. Nasıl mavi vatan petrol aramamızda Kıbrıs bize nasıl önem arz ettiyse 20 yıl sonrada karabağ Çin mevzuları başladığında bizim için öyle önemli olacak.

    Türkiyenin ekonomik geleceği ve çocuklarımızın refahı için türkiyenin tüm doğu sınırlarını güvenli ve Türkiye etkisi kontrolü altında tutmalıyız.

    Kalkıpta bunlar Azeri ve Ermeni sorunu biz karılmayalım gibi bir şey çok yanlış. Zaten bu saldırıda doğu Akdeniz ile ilgili aslında bize yapılmış bir saldırı.

    Eğer Rusya ve İranı destek olarak alabiliyorsak, Kıbrıs Barış harekatı gibi Azerbeycan askeri kıyafetlerini giyip azaerbeycan üzerinden hemen saldırıp toprakları kontrol altına almalıyız. Acilen ermeni halkına demokrasi getirmemiz gerekiyor. Çünkü Ermenistan da aç sefil bu aptallıklarından.

    Eğer İran Rusya yanımızda değilse sivilleri öldürmelerini BM NATO AB abd cephesinden dillendirip Ermenistanı ticari, amborgo ve s Kars sınırına asker yığarak korkutmalı geri çekilmelerini sağlamalıyız.

    İranla Rusya senin tarafında mı 


    İran her ay kendi toprakları üzerinden bir ton afgan pakiyi senin sınırlarına transfer ediyor yahu pek çok kürt terörirze grubu ise açıktan destekliyor sana karşı hemde.Rusyanında ondan farkı yok.


    Yanında imiş yanında peki sen onların yanında mısın? 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperhan52

    'Azerbaycan kim' falan diyenler;yöneticilerin basiretsizliğini öz kardeşlerimize mal etmeyelim.

    Yönetici mi yönetici mi yahu onlar aile şirketi ve açıkça söyleyim ülkenin sahibi.Halk ise sömürgesi yani kölesi.Rus güdümlü bir yapı azeri Putinden sonra bu hale geldi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dinocan Gökçek

    Dümenci Aliyev'in gücü anca iç politikaya yetiyor.Anında karşı saldırı yapacak izan yeteneği bile yok

    Sarayından yardımcısı karısıyla izlesin bakalım olayları

    Bu sana birşeyleri anlatmadı mı.Sence oradaki yapının benzeri nerede var tek petrol yok bizde ve gaz.Onun dışında Türkiye'nin benzeri aha ipler rusta değil ABD'de sende.

  • Umarim isgal altindaki her yeri geri alırlar çok gec bile kalındı

    Uluslararası hukuk diye bir sey yoktur tamemen uydurmadir dunyadaki tek gercek GÜÇTÜR

    harita vs paylasan olursa sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ambarad

    Dolaylı yoldan destek veriyoruz Azerbaycan'ın operasyonuna. 5-6 bölge ele geçirildi Azerbaycan ordusu tarafından. Azerbaycan'ın arkasında sadece biz değil, İsrail'de var. İlişkileri askeri ve ekonomik olarak çok iyi iki ülkenin. Bizim üzerimizden Azerbaycan'a ağır silah desteği yapmış, yapıyor İsrail. Aliyev'i iç politikada eleştirebiliriz. Ama dış politika olarak bizden ilerici ve akılcılar.

    O haberi gördüm sasirdim israil ermenilerden ne istiyor ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.