Şimdi Ara

z97 ve h97 anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hayırlı cumalar arkadaşlar, sormak istediğim yeni çıkacak broadwell işlemciler z97 anakartlar büyük ihtimal destekleyecek h97 de 9 serisi anakartlar ama bunlar desteklermi sonuçta 9 serisi ilk sorum bu.
    2.sorumda h97m-e asus anakart ile ileride i7 k serilerinde işlemci alınanınca overclock sorunu olurmu yani overclock olayında

• quote:

Orijinalden alıntı: shocksi

hayırlı cumalar arkadaşlar, sormak istediğim yeni çıkacak broadwell işlemciler z97 anakartlar büyük ihtimal destekleyecek h97 de 9 serisi anakartlar ama bunlar desteklermi sonuçta 9 serisi ilk sorum bu.
    2.sorumda h97m-e asus anakart ile ileride i7 k serilerinde işlemci alınanınca overclock sorunu olurmu yani overclock olayında

hocam asus anakartlarda H81,H87,B85,H97 için yeni bios update yayınladı.bu update ile bu anakartlarda oc yapmak mümkün.
  • bilgi için saol, h97m-e alıcam umarım broadwell işlemciler ile destekli olur zaten çıkar çıkmaz alınacak bi fiyat olurmu bilmem ama bakalım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: shocksi

bilgi için saol, h97m-e alıcam umarım broadwell işlemciler ile destekli olur zaten çıkar çıkmaz alınacak bi fiyat olurmu bilmem ama bakalım :D

hocam almak istediğin anakart için asusun sistesinde 5.nesil intelleri destekleyeceği yazıyor.mesela bende Z97yi o yüzden aldım.
  • vallahi farketmemişim tamamdır kardeşim çok saol :D 9 serisinde en iyi bu asus h97m-e yani fiyat olarak
  • onu alacagına ciddi overclock yapabilceğim ucuz bu anakartı al

95$+kdv

http://www.vatanbilgisayar.com/z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html

Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart

Sistem kuranlar için en iyi fiyat /performans oranına sahip Z97 ATX çözümü

LGA 1150 soketli 5. ve 4. nesil Intel® Core™ / Pentium® / Celeron® işlemcileri destekler
    DDR3-3000(OC) bellek desteği
    USB 3.0 + SATA 6Gb/s
    Guard-Pro: Geliştirilmiş Koruma ve Güç Verimi
    Military Class 4: En yüksek kalite ve kararlılık
    OC Genie 4: Bir saniyede hızaşırtma
    Click BIOS 4: Sisteminize kolay ince ayar
    4K UHD Desteği: Ultra-yüksek çözünürlüklü görüntü deneyimi
    Multi-GPU: AMD CrossFire desteği
    Command Center: PC ayarlarınızı denetleyin ve özelleştirin
    Fast Boot: Birkaç saniyede masaüstüne ulaşın
    Smart Utilities: Intel® Teknolojilerini kolayca kurun ve yapılandırın

• ikisindede overclock olayı var zaten kardeşim gerçekten 30 tl için asus h97m serisini kaçırmak istemem biiliyorum bu anakartı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • shocksi kullanıcısına yanıt
    z97 gibi üst seviye overclock icin üretilmis chipetli anakart varken yaklasık aynı fiyata düşük seviye h97 chipet almanı tavsiye etmem

h97lerde bir miktar overclock yapabilirsin ,belirtilen biosu cekip kurarsan ama asus ne tavsiye ediyor ne de garanti veriyor

http://www.guru3d.com/news_story/asus_adds_overclocking_for_h97h87b85_and_h81_series_motherboards.html

Users should refer to the relevant ASUS motherboard support page for correct BIOS version.
    The 4th-generation Intel Core K Series ('Haswell' and 'Haswell Refresh') processors include Core i7 4770K, Core i5 4670K, Core i7-4790K and i5-4690K. ASUS does not guarantee that later-announced Intel CPUs with overclocking features ('Haswell Refresh K' Series) will be overclockable on ASUS H97, H87, B85 and H81 Series motherboards.
    ASUS H97 Series motherboards are able to overclock only the 'CPU ratio' of the new Pentium processor, 4th-generation and new 4th-generation Intel Core K Series ('Haswell and Haswell Refresh') processors.
    ASUS does not guarantee that Intel new Pentium processor and Core K Series ('Haswell' and 'Haswell Refresh') processors will be overclockable on ASUS H97, H87, B85 and H81 Series motherboards in the event that Intel issues software and firmware updates that result in function changes

• Broadwell ile çıkacak anakartlarda (z107, h107 her neyse) acaba z97 den ne farklar olacak ?

Gidip bir ara ürünü almak istemem.
  • O bir miktarı öğrenirsem iyi olur birde biliyorum z97olsun tabide çok fazla overclock yapmam turboda mesela 3.8 overclockla 4.2 yada 4.3 olsa yeter fazlası bana gereksiz o yüzden h97 alcam baya pahalı çünkü diğerleri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.2 -4.3 gibi degerleri anca z97 chipsetle yaparsın
  • i7 4770k turbo 3.9 h97 ile neden overclock yapamayasın orjinal sitesinde yapılıyor gösteriyor 4.1 4.2 neki ondada yapılır o kadar yapılmıyosada kalsın k sız anakartım :D
  • biirde z 97 mate de yapılıyorsa bundada yapılır overclock
  • h97 ve z97 chipset arasındaki farklar

http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Z97-vs-H97-What-is-the-Difference-562/
    http://www.velocitymicro.com/blog/intel-launches-z97-h97-processors-whats-difference/

kısacası coklu ekran kartında sli veya crossfire yapmak
    işlemcinin base clock'unu overclock yapmak istersen

z97

• h97m-plus var birde ondada sli crosfire var ama ben kullanmıcam zaten sli felan biliyorum tabiki z97 son versiyon daha iyi ama bakıcaz artık
  • Kullanıcılar, doğru BIOS sürümü için ilgili ASUS anakart destek sayfasına başvurmalıdır.
    4. nesil Intel Core K Serisi ('Haswell' ve 'Haswell Yenile') işlemcileri Core i7 4770K, Core i5 4670K dahil Core i7-4790K ve Core i5-4690K . ASUS H97, H87, B85 ve H81 serisi anakartlar overclock olacaktır ('Haswell Yenile K' Serisi) overclock özellikleri ile daha sonra ilan Intel işlemcileri garanti etmez.
    ASUS H97 serisi anakartlar sadece yeni Pentium işlemci 'CPU oranı', 4. nesil ve yeni 4. nesil Intel Core K Serisi ('Haswell ve Haswell Yenile') işlemcileri overclock edebiliyoruz.
    ASUS, Intel yeni Pentium işlemci ve Core K Serisi ('Haswell' ve 'Haswell Yenile') işlemciler ASUS H97, H87, B85 ve olay H81 Serisi anakartlar overclock olacağını garanti etmediğini neden Intel konular yazılım ve firmware güncellemeleri işlev değişiklikler.
    Overclock bir sistemin istikrarını etkileyebilecek, hatta bileşenler ve cihazlara zarar verebilir. Overclock her kullanıcının kendi riski ve gider olarak yapılır. ASUS overclock sonucu oluşan hasarlardan sorumlu değildir.

overlock yapılıyormuş 4.nesilde bios güncelleme ile yapılıyosa sıkıntı yok başka anakarta bakarım ama z97 alamam şuan lüks kaçar bana o yüzden yoksa bende z97 almak isterdim :D

• daha ucuz evet hız aşırtma oluyor fakat o modelide çok hoşuma gitii açıkcası
  • Peki h97m plus daha iyi gibi delux deli modelindeki gibi yukarıda bi açma kapama anahtarı var gpu Boston diyor birde h97m-e
    Le arasında 15tl fark var bunu alayım o zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.