Şimdi Ara

Z Kuşağı Tam da İstedikleri Gibi.. Liseliler Kur’an-ı Kerim'i Tekmeledi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
7.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumlara bak, insanların içi nefret dolu resmen. Kutsal ya da mutsal. Kitap lan alt tarafı bir kitap! Sesiniz allah diyip soyan devlet büyüklerine çıksın sıkıyorsa.

• Periah kullanıcısına yanıt

"Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler. Herşeyi 'sapasağlam ve yerli yerinde yapan' Allah'ın sanatı (yapısı)dır (bu). Şüphesiz O, işlediklerinizden haberdardır." (Neml, 27/88)

“Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor.” (39:5)

Bu ayetteki “sarmak” olarak çevrilen kelimenin aslı, Arapça’daki “yükevviru” kelimesidir. Bu kelime, dilimizdeki “küre” kelimesi ile aynı kökten geliyor olup, Arapça’da yuvarlak bir nesne üzerine bir başka nesneyi sarmak anlamında kullanılır. Örneğin; başa sarık sarma fiili “yükevviru” ile ifade edilir.

Bende şunu anlamıyorum bu kadar Kuran'da bilimsel kanıt varken(Evrenin genişlemesi,anne rahminin 3 karanlık evrenden oluşması, perslerin savaşının sonucu ve bu savaşın dünyanın en alçak noktasında gerçekleşmesi,Işık hızının birebir modern fizik ile tutması bunlar yüzlerce örnekten sadece bir kaçı hepsini araştırabilirsiniz) nasıl oluyor da inkar edebiliyorlar. Bilim ilerledikçe belki daha büyük sırlar çözeriz umarım o zaman birşeyler oturur.

• Reaktans kullanıcısına yanıt

katılıyorum. Kutsal olan kitap değil, içindeki bilgi… Din adı altında milleti dolandırana bir şey yapamassınki zaten en yüce değeri arkasına almış.

• bir garip T B kullanıcısına yanıt

Birader yazmayım yazmayım diyorumda internette basit bir araştırmayla kutsal kitabındaki çelişkileri bulabilirsin.Ayrıca apaçık olan bir dinde insanların tesfire ihtiyaç duyması en basit çelişkilerden biridir.

Kuran'da bilimsel kanıt falan yoktur.

Arap şiir geleneği ile yazılmış ve Peygamber olduğunu iddia ettiğiniz kişinin çevresinde bulunan Yahudiler ve papaz akrabasından duyduklarına kendi yorumlarini ekleyerek bir anda değil 40 yılda o an başı nasıl sıkıstıysa ona göre gökten ayet indiğini iddia ettiği bir eserdir.

Evlatliginin kızı ile mi evlenmek istiyor. Kendini mağara veya odasına kapatıp ertesi gün işte ayet evlatliginin karısı ile evlenebilir.

Sonra sürekli misafirliğe gelenlerden daralıyor. Odasına kapanıyor. Ertesi gün ayet musafirlikte çok durmayın peygamber daralıyor bunaliyor, çekin gidin .

Tamamen bir insan eseri olduğu o kadar bariz ki .

Bu dinin bu kadar yayılmasının medeni 3 yahudi dininde olduğu gibi inanmayanlara karşı yapılan korkunç baskıdır. Bu kitabı veya bu kitabı yazdığını söyleyen kişiyi eleştiren herkes katledilirdi ve katledildi . Bugün bile çıkıp bir muhafazakar bir yerde iddiaların yanlışlığını açıkla muhtemelen oldurulursun.

Hristayanlar Yahudiler çok mu farklıydı onlarda katlettiler ve öldürdüler. Yahudi dinleri bu şekilde fanatiktir çünkü.

En basitinden geçmişte peygamber saltanatlari var . Adamın dedesi peygamber oğlu peygalber torunu peygamber onun çocuğu peygamber. Bildiğin krallık kurup milleti yönetmek için uydurulmuş bir unvan ve bu sadece yahudilerde yok. Eskiden kendini tanrı ilan eden çok kral vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kuklacini kullanıcısına yanıt

19 yaşıma kadar ateittim banamı anlatıyorsun çelişkileri :D Kuran'ı ancak arapça öğrenirsen anlarsın. Bir kelime çok anlama geliyor hatta bazıları karşılık bile bulamıyor. İngilizce okumuş birisi olarak söylüyorum Allahtan "He" diye bahsediyor. Gerçekleri okuyup anlamak çok basit. Matematik üzerine kurulu bu yüzden içim rahat benim isterseniz 19 sistemini araştırabilirsiniz.

• Enteresan. 1 veletin yaptığı terbiyesizliği Z kuşağına yıkmak çok dar bir bakış açısı olmuş.

sizi mutlu eden okumamış, cahil, sorgulama yetisinden yoksun Eski kuşaklar mı?

bu hareket çok ayıp asla ve asla tasvip edemem.

İnanmayabilirsin ama saygı duymak zorunda, ama bu videoya bakıp Z kuşağına laf değdirmeye çalışmakta, Cem Yılmaz'a şapka çıkarttırır...

• çok inandırıcı 19 yaşına kadar dedin ki özgür bir kadının hür iradisiyle ilişkiye girmek normal olmamalı ama köle bir kadına tecavüz etmek normal olmalı.

• Periah kullanıcısına yanıt

124.000 den fazla peygamber geldiği varsayılıyor bunu biliyorsun değil mi? Kuran'da sadece 24 tanesi geçiyor :). Halifelik babadan oğula ondan sonra krallığa geçiyor ki bu tamamen müslümanların hatası. Sadece Muhammed peygambere çokeşliliğin verilmesinin nedeni çok basit bu ayetler hicret döneminde iniyor. Kadınlar erkek malı olarak görüldüğü için hala kızı amca kızı gibi akrabalrının peygamber himayesinde oldukları öğrenilirse rahat bir şekilde hicret yapabilirlerdi amaç bu. yahudi ve hristiyanlığın aksine islam ona inanmayanları öldürün demiyor Çünkü Allah insanlara düşünme ve seçme özgürlüğü tanımıştır (2:256; 4:90; 10:99; 18:29; 88:21). 19'un katı şeklinde sıralanan ayet numaralarına da şiir demeniz beni çok güldürdü.

böylelerini blokla geç usta. reddiye yazmakla falan uğraşma boş yere. Kutsal kitabı kutsallığıyla değerlendirip süzmekten aciz nefisleriyle, eğlenip dursunlar.

Benim açık olarak bildiğim sudur. Bir kişi müslümana ve sonra Müslümanlığı terk ederse öldürülür.

Bir kişi müslüman değilse kelle vergisini ödemek şartıyla yaşayabilir.

Peki bir kişi dini ve peygamberi eleştiride topluluk önünde ne olur ? İslami eleştirmek konusunda bugün kimse topa girmiyor çünkü insanlar korkuyor. Eğer bu korku olmasaydı emin olun bu din çoktan cokerdi diğerleri ile beraber .

Mesela en basitinden Peygamberin Ayşe ile evliliği konusu açıldığı an bu konu silinecektir. Daha bir sürü olay var sansirlendigibicin ulaşamadığımız tartisamadugimiz biz sadece İslamcılar tarafından ideallestirilmis Peygamber Muhammed'i okuyup dinliyoruz . Bütün hataları yanlışları onaylamayacaginiz davranışları itina ile ayıklanmış ve ideallestirilmis bir kişi. Fakat Gerçek Muhammed Peygamberi konuşamıyorum çünkü anında konu siliniyor ve olaylar cirkinlesiyor...

• ZewZack kullanıcısına yanıt

ben gerçekten birşeyleri farkettim diğer insanlara da bunu göstermek istiyorum sadece. Saf matematiği gösteriyorum abi 19 sistemi ya Direk ALLAH tarafından verilmiş bi mucize resmen

• Ya bos bos karsilastirma yapanlar bir kesin sesinizi. Matematik kitabina tekme atsa birsey demezdik diyor. Iste samimiyetsiz, adaletsiz oldugunun kaniti. Belki ben pisagora, oklide tapiyorum, matematik kitabina tekme atilmasi benim kutsalima saygisizlik?

Sizin inandiginiza saldirilinca ah vah yuh, diger hersey mubah ne guzel dunya!

Hocam Kuran'in muras hukukunda bulunan matematik hatasını çözdükten sonra evrenin merkezine gitmeniz daha doğru olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Haziran 2022; 16:6:19 >
  • diğerlerinin aksine asla çökmeyecek olan tek din islamdır. Hz. Ayşe olayını özelden konuşalım. müslüman olmayanların kelle vergisi o dönemde kullanılıyordu diğer dinlerin baskısını azaltmak için.

88:21-22 Hatırlat, çünkü sen hatırlatıcısın. Sen onları zorlayacak değilsin.

10:99 Rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin hepsi gerçeği onaylardı. Öyleyse, sen mi insanları onaylamaları için zorlayacaksın?

• meale göre miras paylaşımında 1/1 oran yakalanmaz; 1,125 çıkar. Buna yapılan itirazlar için “avliye” ve “reddiye” diye saçma argümanlar uydurulmuştur. Buna göre; miras oranlarının paylarının toplamı paydadan büyük olduğunda pay ve paydayı eşitleme yapılır ve buna “avliye” denir. Tersi durumda (payda paydan büyük olursa) pay paydaya eşitlenir ve buna da “reddiye” denir. Ancak bunların hepsi, yapılan hatalara karşılık uydurulmuş şeylerdir. Tanrı, toplam üç ayetle (4:11, 4:12, 4:176) miras oranlarını belirtmiştir ve herhangi bir matematiksel hata yoktur. Bu konudaki hesaplamalara makalenin sonunda ulaşacaksınız...

Diğer bir konu da 4:11 ayetinden "erkeğin kadından 2 kat fazla miras payı olduğu" çıkarımını yapmaktır. Öncelikle bilinmelidir bu konudan EMİR olarak değil, tavsiye olarak söz edilir;"Tanrı size, çocuklarınız hakkında; erkek çocuğunuza, kız çocuğunuzun payının iki katını tavsiye eder..." Ayrıca yine ayette belirtilen bu "2 kat fazlalık" paylaşımı; kadın ve erkek arasında değil, vefat edenin erkek ve kız çocukları arasında olmasıdır. Bilindiği üzere, vefat eden bir kişinin anne ve babası sağsa; iki taraf da eşit miras alır.

• ister misiniz bu olay yüzünden 23 yaş altı oy kullanma yasaklansın?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    3 yasinda 5 yasinda hadi 10 yasinda cocukdan bisey beklemezsin 15 yasinda cocugun bunlari biliyor olmasi lazim

Genede peder ne der kader ne der diye bir söz var belli olmaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dünya üzerinde yazılmış olan her şeyi İnsan yazmıştır. Kutsal diye bir şey yoktur. Ben ne çöpe atarım ne de dalga geçerim. Ben kuranın insan yapımı olduğunu biliyorum bu yüzden son derece rahatım.

Bu çocuklar da kısmen doğru yoldalar. Ama bu şekilde yapmamaları gerekiyordu. Kuranın Tanrı kitabı olmadığını kavramışlar bu bile doğru yolda olduklarını gösteriyor. Ancak dediğim gibi yaptıkları yanlış, inanca saygılı olmalılar.

Detaylı anlatamayacagim fakat bir yerde pay paydayi tutmuyor diğer bir durumda ise tam tersi çıkıyor.

Omer döneminde spesifik bir miras davasında bu durum farkediliyor. Paylar - paydalar tutmuyor ne yapacağız diye düşünüyor - tasiniyorlar en sonunda avlliye sistemini buluyorlar dediğiniz gibi fakat farklı yaklaşımlarda var

Sünniler daha pay payda tutmayınca tutana kadar sundurelim derken , siiler tutmayan kısım varsa erkeklere verilsin diyor .

Tam bir karmaşa hakim...

Ben bunun kuran olusturulurken 40 yılda gün ve gün oluştururken peygamberin insan olduğu için dalginligina gelerek farkedemedigi bariz bir insan hatası ve Kur'an'ın bariz bir insan eseri olduğunun çok sayıda kanitindan biri olarak görüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Haziran 2022; 16:20:53 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.