Şimdi Ara

Z-2300 + BOSE DUBLE KÜP DENEMESİ (İZLENİMLERİM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • taşınacağımdan dolayı kısa bir süre önce elimdeki tüm hoparlörleri sattım, şuanda elimde bose acoustimass 10 ve uzun süredir kullanmadığım logitech z2300 THX 2+1 ses sistemi mevcut. bende maddi olarak rahatlamak için bose acoustimass 10 sistemi bir arkadaşıma satacağım. sattıktan sonra z2300 ün kötü uydularıyla nasıl idare edeceğim diye düşünürken aklıma bir fikir geldi elimdeki acoustimass sisteme ait bose duble küp hoparlörleri z2300 ün uyduları yerine kullandım ve aldığım sese inanamadım, z2300 ün amfisi bose küpleri o kadar güzel besliyordu ki üstelik sesteki detay ve güç 100 metrekare bir salonu bile rahatça doldurabilecek düzeydeydi, açıkçası uzun vadede z2300 ü bose uydularıyla kullanma fikri oluştu bende, en azından acoustimass sistemi satınca elimde extra olarak 2 adet bose uydusu olacaktı (bu uyduları yedek parça olarak satın almıştım)

izlerimlerim;

yurt dışındaki bir çok kullanıcı bose küpleri diğer cihazlara bağlayıp kullanıyor bende deneyip görmek istedim, bose satellite ler kendi subwooferine bağlıyken olması gerektiği gibi çalarken z2300 ün uydu çıkışlarına bağlıyken biraz daha üst frekansları öndeymiş gibi çalıyor, bu z2300 ün amfi ve kullandığı filtrelerin boseden daha farklı tasarlanmasından kaynaklanıyor, z2300 ün bose uydularıyla uyumu ise gayet iyi, yani acoustimass modülüyle olan uyumu kadar değil ama en azından birbirlerine çok zıt frekans aralıklarında çalmıyorlar. tatminkar diyelim kısaca. ama daha önce z2300 + megaworks uydusu gigaworks uydusu denemiş biri olarak bence kullandığım bu hoparlörlerden en iyisi bose duble küp hoparlörler özellikle film performansı gayet iyi , müzik için aynı şeyi söylemem çünkü ben bose acoustimass 10 un da müzikte çok başarılı olduğunu söyleyemem çünkü ben müzik için 2 kolon dan başka alternatif düşünemiyorum, bu sebepten müzik performansı ile ilgili çok fazla konuşmaya gerek yok ama filmdeki diyaloglar ve detaylar gayet başarılı hatta bazı sahnelerde bose acoustimass 10 ile neredeyse farksız bir ses aldım, ama tabiki bu bose acoustimass setten aldığım sesin çoğu zaman altında bir kalitede kalıyor.

sonuç :

bose duble küpler z2300 ile gayet tatmin edici, tizlerde ve detaylarda bose küpler harika iş çıkarıyor sesi ne kadar açarsanız açın hissedilir bir bozulma olmuyor, z2300 ün amfisinin gayet güçlü olduğu buradan anlaşılıyor ( ama kalite olarak ortalamanın üzerinde değil hatta altında bile olabilir) fakat yinede z2300 subwooferin basslardaki başarısı özellikle filmlerdeki patlama sahneleri ve derin basslar bose uydularının detay ve gücüyle birleşince ortalamanın üzerinde bir kalitede sese sahip oluyorsunuz. eğer elinde z2300 veya z5500 gibi sistemler varsa bose duble küpleri kendi uyduları yerine gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz tavsiye ederim. nereden bulursunuz bilmiyorum ama ebayde bose küpler bol miktarda var. tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim umarım bazı arkadaşlara faydası olmuştur. çünkü ben böyle bir şeyi denemeden önce forumda bu konuyla ilgili hiçbir yazı bulamamıştım belki merak eden veya denemek isteyenlere fikir verebilir.
     Z-2300 + BOSE DUBLE KÜP DENEMESİ (İZLENİMLERİM) Z-2300 + BOSE DUBLE KÜP DENEMESİ (İZLENİMLERİM) Z-2300 + BOSE DUBLE KÜP DENEMESİ (İZLENİMLERİM)

• Hocam bu küpler pahalımı acaba ?
  • pahallı ucuz kavramı ihtiyaca göre kişiden kişiye değişebilen birşey, şimdi nerede kaça satılıyordur bilmem ama ben zamanında 100$ civarına almıştım(şimdi pahallanmış olabilir) bana göre pahallı değil, çünkü bose acoustimass 10 u komple sistem halinde almak istediğinizde 5.000 tl civarına geliyor, bose küplerin verdiği ses boyundan çok büyük, kimse bu sesin avuç içi kadar hoparlörlerden çıktığına inanamıyor. belki bu fiyat aralığına kule tipi hantal kabinlerle evi doldurup boseden çok daha iyi ses alabilirsiniz ama bosenin amacı evin görüntüsünü bozmadan evde en az yer kaplayıp kulağa hoş gelen en iyi sesi verebilmek, bu yüzden pahallı çünkü bose arge çalışmaları sonunda geliştirdiği ses teknolojisini diğer hoparlör firmalarından farklı biçimde sunuyor. ses çokmu iyi ? tabiki değil amaç müzikse o fiyat aralığına kule tipi kabinler alınabiliyor ama burada amaç sinema, bose doğallıktan uzak olmasına karşın eğlenceli bir sesi var ve kulağı doldurabiliyor ben bose hastası olmasamda çok sevdiğim bir markadır arge çalışmaları ve geliştirdiği teknolojiye büyük bir saygı duyuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.