Şimdi Ara

Yuzuklerin Efendisi mi Harry Potter mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
14.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TroopeR

quote:

Orijinalden alıntı: cr7_35
    Pc oyunu bir şeyi ifade etmez o ayrı bir yere.Kitap 1957'de yazılmış O zamanın kitapları ne kadar iyi olabilir ki Onun gibi bir kitap Daha Önce yazılmamıştı O Yüzden Fantastik Edebiyatın En iyi Eserlerinden biridir HP'de O dönemde yazılsaydı eminim o da Lotr kadar değerli bir seri olurdu ki Hangisi Daha İyi Diyemezdik.Bide öznel bir durum söz konusudur Hp hayranı olan biri HP diyebilir Lotr Hayranı olan Lotr diyebilir Ama şunu söyleyebilirim ki Rowling Çok büyük bir eser yazmıs Kitap olarak Lotr'a bile kafa tutuyor.2 side çok farklı eserler karşılaştırılması biraz mantıksız gelebilir.

yemin ediyorum uzun zamandır bu kadar çok gülmemiştim tüm rus edebiyatı, fransız edebiyatı şu an çöpte.

doğru diyor gençler, dostoyevski son romanını 1881' de yazmış, o zaman ipad bile yoktu!!!! ne kadar güzel olabilir ki ?

Asıl Ben biraz güldüm Lotr'un yazıldığını zamanın tarihini bilmiyorsan Ben nediye bilirim ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Buroc.k

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ladresfb

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sabhaz

quote:

Orijinalden alıntı: ewee1212

Yüzüklerin efendisi Yazılmasaydı şuan Okuduğumuz çoğu fantastik kitap ortaya çıkmazdı . Elfler ve orclar ilk Tolkien tarafından yazılmıştır.(Galiba Ejderhayı da ilk o kullanmıştı.(Tam Emin değilim ejderhalardan)).Bunuda düşünerek yorum yazın .

İki seriyide okumadım önceden söyliyim bir işi ilk yapan en iyi yapan anlamına gelmez bunu belirmek istedim sadece

Bence de Her İlk Yapan En İyi dir Diye bir Sey Yok Ayrıca Son günlerde Fazla Abartılmaya Basladı Su Lotr serisi hatta Filmleri Bir İlktir Ama Bu kadarda değil.

LOTR serisi olmasaydı günümüz fantastik kitap serilerinin birçoğu hatta PC oyunlarının çoğu(örnek WoW) ortada olmazdıTolkien çok marjinal bir kitap yaptı ve o o, kitabı yapmasaydı biz belkide hala saçma sapan vampir kitaplarını fantastik kitap niyetine okuyacak olacaktık her şeyin ilki bi devrim niteliğindedir onun yolunu izleyenlerde taklit niteliğindedir

Pc oyunu bir şeyi ifade etmez o ayrı bir yere.Kitap 1957'de yazılmış O zamanın kitapları ne kadar iyi olabilir ki Onun gibi bir kitap Daha Önce yazılmamıştı O Yüzden Fantastik Edebiyatın En iyi Eserlerinden biridir HP'de O dönemde yazılsaydı eminim o da Lotr kadar değerli bir seri olurdu ki Hangisi Daha İyi Diyemezdik.Bide öznel bir durum söz konusudur Hp hayranı olan biri HP diyebilir Lotr Hayranı olan Lotr diyebilir Ama şunu söyleyebilirim ki Rowling Çok büyük bir eser yazmıs Kitap olarak Lotr'a bile kafa tutuyor.2 side çok farklı eserler karşılaştırılması biraz mantıksız gelebilir.

Arkadaşım teknolojiden bahsetmiyoruz burada kitaptan bahsediyoruz bir kitap ister 1957'de yazılsın ister 3000'de o onu iyi yada kötü yapmaz

Teknolojiden bahseden ben değilim ki Bence değişir O zamanın Bir İlk Olan Bir Kitap Her zaman Bir Saygı görür ve Unutulmaz.

Orada teknoloji örnekti bence ben demek istediğimi anlattım sen de benim demek istediğimi anladın

@bluecancan: Dikkat et orada kitabı iyi ya da kötü yapıp yapmamasından bahsediyorum yani eskiden yazılan kitap iyidir yada kötüdür gibi.

Tarih-Edebiyat İlişkisini bilmiyorsunuz bu eser hakkında konuşuyorsunuz birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 11 Ocak 2012; 19:12:21 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yüzüklerin efendisi Yazılmasaydı şuan Okuduğumuz çoğu fantastik kitap ortaya çıkmazdı . Elfler ve orclar ilk Tolkien tarafından yazılmıştır.(Galiba Ejderhayı da ilk o kullanmıştı.(Tam Emin değilim ejderhalardan)).Bunuda düşünerek yorum yazın .

İki seriyide okumadım önceden söyliyim bir işi ilk yapan en iyi yapan anlamına gelmez bunu belirmek istedim sadece

Bence de Her İlk Yapan En İyi dir Diye bir Sey Yok Ayrıca Son günlerde Fazla Abartılmaya Basladı Su Lotr serisi hatta Filmleri Bir İlktir Ama Bu kadarda değil.

LOTR serisi olmasaydı günümüz fantastik kitap serilerinin birçoğu hatta PC oyunlarının çoğu(örnek WoW) ortada olmazdıTolkien çok marjinal bir kitap yaptı ve o o, kitabı yapmasaydı biz belkide hala saçma sapan vampir kitaplarını fantastik kitap niyetine okuyacak olacaktık her şeyin ilki bi devrim niteliğindedir onun yolunu izleyenlerde taklit niteliğindedir

Arkadaşım teknolojiden bahsetmiyoruz burada kitaptan bahsediyoruz bir kitap ister 1957'de yazılsın ister 3000'de o onu iyi yada kötü yapmaz

Dostum hiçbir şeyi bilmeden yorumları yapılıyor. Lütfen fikriniz olmadan yorum yapmayınız. Yüzüklerin Efendisi çok eskilere dayanmıyor alabilir ama ORTA DÜNYA(tahmin bile edemeyeceğiniz kadar iyi kurgulanmış yaratıcılık dolu bir üründür.) Ve Orta Dünya 1957'den çok daha eskilere dayanır. Üçleme Tolkien'in son yazdığı seridir ve en başarı getirenidir. Diğer kitapları daha çok şiirsel özellikte yazılmıştır ve dili ağırdır. Bu yüzden de anlama kıtlığı olanlar kolay sindiremez.

Çoğu Fantastik karakteri ilk kez kendisi büyük bir ustalıkla yaratmıştır. Evet ilktir ve en iyisidir şu ana kadar. Harry Potter gibi bir kitapla boy ölçüştürülemez. Harry Potter'ın dünyalarındaki yaratıcılıkla Orta Dünya'nın yaratıcılığı arasındaki fark Himalaya Dağları'nın zirvesi ile Mariana Çukuru'nun en dibi kadardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 21 Eylül 2011; 20:59:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkest earth

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum hiçbir şeyi bilmeden yorumları yapılıyor. Lütfen fikriniz olmadan yorum yapmayınız. Yüzüklerin Efendisi çok eskilere dayanmıyor alabilir ama ORTA DÜNYA(tahmin bile edemeyeceğiniz kadar iyi kurgulanmış yaratıcılık dolu bir üründür.) Ve Orta Dünya 1957'den çok daha eskilere dayanır. Üçleme Tolkien'in son yazdığı seridir ve en başarı getirenidir. Diğer kitapları daha çok şiirsel özellikte yazılmıştır ve dili ağırdır. Bu yüzden de anlama kıtlığı olanlar kolay sindiremez.

Çoğu Fantastik karakteri ilk kez kendisi büyük bir ustalıkla yaratmıştır. Evet ilktir ve en iyisidir şu ana kadar. Harry Potter gibi bir kitapla boy ölçüştürülemez. Harry Potter'ın dünyalarındaki yaratıcılıkla Orta Dünya'nın yaratıcılığı arasındaki fark Himalaya Dağları'nın zirvesi ile Mariana Çukuru'nun en dibi kadardır.

+1 zaten bu yüzden tolkien in ilklerini belirttim

• quote:

Orijinalden alıntı: darkest earth

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam Sonuna Kadar Haklısın Dediğim gibi İlkler'in yeri ayrıdır Hiç Bir zaman Sonuçta İkiside En iyi Fantastik Serilerden Bir tanesidir.2 seriyi tamamı tamamına okumak lazım ki okumamışsak Tartışmak cene suyu çorba gibi me geliyor.2 Side Yazıldığın Dönemin Efsanesidir Hiç kuşkusuz Bana Göre.İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 22 Eylül 2011; 18:14:00 >

• @darkest earth
    Bana karsı mı benı destekler nıtelıkte mı yazdın anlamadım tam olarak.Bana karsı yazdıgını varsayarak yazıyorum ıyı hos demıssın ama dedıklerının hıc bırı bır kıtabın yazım tarıhının onu ıyı ya da kotu yaptıgı ıle ılgılı degıl.Benım karsı cıktıgım nokta kıtabın yazım tarıhının kıtabı ıyı ya da kotu yapması.
    Galıba burada bı anlama sorunu oldu genel olarak.
  • Tamam bir kitabın yazılış yılı doğrudan kitaba bir değer katmayabilir ama dolaylı yollardan kitabın değerine çok büyük etkileri olabilir
    abcd yılında x kitabı yazılsın belki ilk bakışta abcd yılı kitap için birşey ifade etmiyor olabilir ama abcd yılı o kitabın yazılması için şartların zorlu olduğu bir yılsa bu bence kitaba değer katar burda dediğim gibi abcd yılı doğrudan kitabı iyi veya kötü yapmaz ama dolaylı yoldan değer katar.
  • İkisini kıyaslamak oldukça manasız ama HP ile başlaman daha doğru olacaktır.. Sonra gözün Tolkien evreni dışında birşey görmeyecek çünkü..
  • Lotr'un bu kadar abartıldığını anlayamıyorum bir türlü orada anlatılan güç yüzükleri Silmarillion denilen kitapta her şey baştan sona anlatılıyor JRR'nin en büyük eseri bu bence.
  • quote:

Lotr'un bu kadar abartıldığını anlayamıyorum bir türlü orada anlatılan güç yüzükleri Silmarillion denilen kitapta her şey baştan sona anlatılıyor JRR'nin en büyük eseri bu bence.

Yüzüklerin Efendisi diyince hepimizin aklına direkt tüm orta dünya ve ona dair tüm eserler geliyor, arkadaşların Yüzüklerin Efendisinden kastının tüm kitaplar olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca, Yüzüklerin Efendisi 2,5 litre kola ise Harry Potter kapağı açınca ki sıçrayan bir damla kola kadar falandır, Yüzüklerin Efendisin de Tolkien üstad koca bir evren yaratmıştır ve Harry Potter gibi bir seri Yüzüklerin Efendisine denk tutulamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP

quote:

Lotr'un bu kadar abartıldığını anlayamıyorum bir türlü orada anlatılan güç yüzükleri Silmarillion denilen kitapta her şey baştan sona anlatılıyor JRR'nin en büyük eseri bu bence.

Yüzüklerin Efendisi diyince hepimizin aklına direkt tüm orta dünya ve ona dair tüm eserler geliyor, arkadaşların Yüzüklerin Efendisinden kastının tüm kitaplar olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca, Yüzüklerin Efendisi 2,5 litre kola ise Harry Potter kapağı açınca ki sıçrayan bir damla kola kadar falandır, Yüzüklerin Efendisin de Tolkien üstad koca bir evren yaratmıştır ve Harry Potter gibi bir seri Yüzüklerin Efendisine denk tutulamaz.

Ben aynı görüşte değilim gelsin desinler Silmarillion'den büyük eser yok tamam susarım o zaman Ama bahsedilen Lotr asla HP'yi geçemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 20 Kasım 2011; 13:27:38 >

• quote:

quote:

quote:

Ben aynı görüşte değilim gelsin desinler Silmarillion'den büyük eser yok tamam susarım o zaman Ama bahsedilen Lotr asla HP'yi geçemez.

Eh, her nekadar zevkine şaşıp kalsamda dünya da Justin Bieber, Rebecca Black dinleyen ve Twilight serisini hayranlıkla takip eden insanlar bile olduğunu düşününce zevkler ve renkler tartışılamaz demek kalıyor bana.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eh, her nekadar zevkine şaşıp kalsamda dünya da Justin Bieber, Rebecca Black dinleyen ve Twilight serisini hayranlıkla takip eden insanlar bile olduğunu düşününce zevkler ve renkler tartışılamaz demek kalıyor bana.

Ben zaten başlarda da söyledim başkalarının görüşüdür saygı duyarım dedim birilerine bir şey anlatmak ya da ikna etmek zorunda değilim.Senin gözünde Lotr benim gözümde HP herkesin düşüncesi farklı.

• bir kere yüzüklerin efendisi fantastik kurgu yazın tarzının ilk eseridir.yani bu tarzı ilk bulan tolkiendir.tolkienin bu zeka ürünü kitaplarını sadece keskin zeka sahipleri iyi anlar ve takdir edebilir.cocuk zekası olanların yüzüklerin efendisine camur atmaya calısmaları sadece kendilerini komik duruma düsürür.harry potter kişiler kurum lar karakterler olarak tamamen yüzüklerin efendisi kopyalanmıs ve model alınarak yapılmıs.bu durumda özgünlükten bahsetmek aptallık olur.kaldı i harry potterin yüzüklerin efendisiyle kıyaslanamayacagını harry potteri türkçeye tçeviren sevin okyay da yazısında belirtmiştir.isteyen arastırıp okuyabilir.bulabilirsem ilerde linkini verecem.harry potteri en iyi anlayanlardan biri onu türkçeye çeviren kişi olsa gerek.:)harry potter buna ragmen güzel ve eglenceli bir kitap bende cok severim.ama yüzüklerin efendisiyle kıyaslamayın llütfen...

• Harry potter'ın serisini 5-6 kere izletirir ama ben LOTR diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charliemcdonnell

bir kere yüzüklerin efendisi fantastik kurgu yazın tarzının ilk eseridir.yani bu tarzı ilk bulan tolkiendir.tolkienin bu zeka ürünü kitaplarını sadece keskin zeka sahipleri iyi anlar ve takdir edebilir.cocuk zekası olanların yüzüklerin efendisine camur atmaya calısmaları sadece kendilerini komik duruma düsürür.harry potter kişiler kurum lar karakterler olarak tamamen yüzüklerin efendisi kopyalanmıs ve model alınarak yapılmıs.bu durumda özgünlükten bahsetmek aptallık olur.kaldı i harry potterin yüzüklerin efendisiyle kıyaslanamayacagını harry potteri türkçeye tçeviren sevin okyay da yazısında belirtmiştir.isteyen arastırıp okuyabilir.bulabilirsem ilerde linkini verecem.harry potteri en iyi anlayanlardan biri onu türkçeye çeviren kişi olsa gerek.:)harry potter buna ragmen güzel ve eglenceli bir kitap bende cok severim.ama yüzüklerin efendisiyle kıyaslamayın llütfen...

Bizim milletimizde olan bir şey midir?Anlamış değilim ne yazıyorsan yazda bu kadar büyütmenin ne alemi var ? Yok tarihin ilk eseriymiş hiç bir seri buna kafa tutamazmış yıl 2011 geçiniz bunları.(diğerlerini bu kadar aşağı görme sebebi nedir acaba ?)Milletin Silmarillion haberi yok galiba bi tutturmuşlar Lotr diye ağızlarından düşmüyor.Konu hakkında düşünce 2 seriyi okumadan elini bile değdirmemiş birisi Lotr gibi bir baş yapıt HP gibi bir çocuk serisini karşılaştırmak Lotr'a hakaret olarak düşünen zihniyetteseniz konu silinebilir.

mertua35_35;Kitap olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 21 Kasım 2011; 19:36:46 >

• Harry Potter kitap okuma alışkanlığını yükleyebilecek en iyi kitaplardan biridir bence.Sürükleyici olması kitabı okurun elinden bıraktırmıyor.
    Ama eğer zaten kitap okuma alışkanlığına sahip bir kişi isen Yüzüklerin Efendisi macerasına başlamanı tavsiye ederim.
    Yazar J.R.R. Tolkien'nin zihninde oluşturduğu devasa evren Orta Dünya'yı tanımak bambaşka bir heyecan.Farklı ırklar farklı yaratıklar büyücüler cüceler elfler hobbitler goblinler insanlar troller vs. vs. vs. kıymetli yüzükler nadide kılıçlar vs. kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: charliemcdonnell

bir kere yüzüklerin efendisi fantastik kurgu yazın tarzının ilk eseridir.yani bu tarzı ilk bulan tolkiendir.tolkienin bu zeka ürünü kitaplarını sadece keskin zeka sahipleri iyi anlar ve takdir edebilir.cocuk zekası olanların yüzüklerin efendisine camur atmaya calısmaları sadece kendilerini komik duruma düsürür.harry potter kişiler kurum lar karakterler olarak tamamen yüzüklerin efendisi kopyalanmıs ve model alınarak yapılmıs.bu durumda özgünlükten bahsetmek aptallık olur.kaldı i harry potterin yüzüklerin efendisiyle kıyaslanamayacagını harry potteri türkçeye tçeviren sevin okyay da yazısında belirtmiştir.isteyen arastırıp okuyabilir.bulabilirsem ilerde linkini verecem.harry potteri en iyi anlayanlardan biri onu türkçeye çeviren kişi olsa gerek.:)harry potter buna ragmen güzel ve eglenceli bir kitap bende cok severim.ama yüzüklerin efendisiyle kıyaslamayın llütfen...

Bizim milletimizde olan bir şey midir?Anlamış değilim ne yazıyorsan yazda bu kadar büyütmenin ne alemi var ? Yok tarihin ilk eseriymiş hiç bir seri buna kafa tutamazmış yıl 2011 geçiniz bunları.(diğerlerini bu kadar aşağı görme sebebi nedir acaba ?)Milletin Silmarillion haberi yok galiba bi tutturmuşlar Lotr diye ağızlarından düşmüyor.Konu hakkında düşünce 2 seriyi okumadan elini bile değdirmemiş birisi Lotr gibi bir baş yapıt HP gibi bir çocuk serisini karşılaştırmak Lotr'a hakaret olarak düşünen zihniyetteseniz konu silinebilir.

mertua35_35;Kitap olarak.

Aslında sana cevap vermek bilgiye hakaret olacak ama ne yapalım.cevapta muhatabım sen değilsin cünkü yazılanları anlayacak tarısıp cevap verecek seviyeye sahip değilsin.O yüzden cevabı diger site üyelerini bilgilendirmek amacıyla yapıyorum.1Sen daha düzgün cümle kuramıyorsun.2yazdığın cümleler anlam ifade etmiyor.3 kime hitap ettiğine karar verememişsi.senin cümlenle artık nasıl bi cümleyse:)''konu hakkında düşünce 2 seriyi okumadan elini bile değdirmemişbirisi Lotr gibi bi baş yapıt.... zaten cümleni okuyan rahatlıkla seviyeni anlar(yani kale alınıp alınmaman gerektiğini:)Eger beni kastediyorsan 2 seriyle sınırlı değil tolkienin tüm eserlerini ayıca hp serisini defalarca okudugumu belirteyim.kurdugun cümleler zaten hilkat garibesi 'yok tarihin ilk eseriymiş vs... yüzüklerin efendisinin fantastik kurgu tarzında yazılan ilk eser oldugunu herkes biliyor:) karsılastırmayı hakaret olarak görmüyorum.hakaret olarak gördüğüm gercek hakaret içeren cümleler.yani eseri küçültücü cümleler.buraya yazdıgın az anlayabilen seviyeni gösteren yorum denemeyecek yazılarla sadece kendine güldürüyorsun insanları.birşeyin büyütüldüğü yok edebi anlamda yapılan tartışmalara edebi bilgin yoksa katılmasan hem kendin için iyi olur.hemde bosunakimsenin midesini bulandırmazsın...

• Yüzüklerin efendisi ve harry potter aynı cümlede çarpılıcaz dostum.Boşver harry potteri izle babalar gibi lotr'ı zaten her hafta tekrar izleyesin gelecek. :D
  • Harry Potter'ın ayrı bi yeri var yani ama LOTR'de çok çok sevdiğim serilerden biri özellikle LOTR'nin PC oyunlaru muhteşem Harry Potter'ın sadece 6 ve 7. filmlerinin oyunu çok iiydi ama LOTR'de (özellikle 3.oyunu çok sevdiğim oyunlrdan biri)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.