Şimdi Ara

Yüzüğü niye denize atmadınız karşim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neymiş efenim zamanla denizler ve karalar da değişebilirmiş ... Peh ... Milyonlarca yıl sürüyor o dediğin Denize atman milyonlarca yıö kurtulman için yeterli karşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değil mi karşim ?

Ha karşim ?

• Milyonlarca yıl sürmez.Erunun bir lafına bakar.Daha önce oldu mu oldu
  • Yüzüğü neden mt.doom'a kuşlarla götürmediler?

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Daha birinci kitaptayım şuan. Daha sonrası açıklaması gelecekse bilemiyorum umarım gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Boş Konuşan Adam

Yüzüğü neden mt.doom'a kuşlarla götürmediler?

1-Kartallar gandalfın petleri değil her sıkıldığında çağıramaz.Onlar ulu vaların askerleridir
    2-Yüzük git gide ağırlaşır.Dolayısıyla kuşları dahi etkileme olasılığı var
    3-Sauron görebilirdi

Evet ciddiye alıp cevap verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

Daha birinci kitaptayım şuan. Daha sonrası açıklaması gelecekse bilemiyorum umarım gelir.

Sorunun cevabı yüzüklerin efendisi üçlemesinde değil silmarillionda.Arda yani dünya önceden dümdüzdü

Adamlar dünyanın şeklini değiştirdiler sen düşün artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 25 Temmuz 2016; 3:45:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ABİ LETGOYA NOLDU YA
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gandalf geymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

quote:

1-Kartallar gandalfın petleri değil her sıkıldığında çağıramaz.Onlar ulu vaların askerleridir
    3-Sauron görebilirdi

Her ne kadar bunları bilsem de tartışmasını yapmak hoşuma gidiyor iyi ki ciddiye aldınız

• Kitaptaki yazının devamına bakarsanız Galdor yüzüğü denize atmak için yola çıktıklarında bunu Sauron'un öğreneceğinden ve limanlara saldıracağından bahsediyor.Büyük bir risk bu.Ayrıca Gandalf'ın da dediği gibi onların görevi kötülüğü ertelemek değil, tamamen ortadan kaldırmak.Yüzük atılsa bile bir şekilde çeşitli deniz yaratıkları, akıntılar tarafından yada sizin de bahsettiğiniz gibi yeryüzünün değişime uğramasından dolayı tekrar ortaya çıkması hayli muhtemel.Bütün bunları bir kenara bırakıp genel duruma bakarsak Sauron her türlü kazanacaktı zaten.Orta Dünya halklarının elinde Sauron'a karşı koyacak güç bulunmamakta yüzüklü veya yüzüksüz.Yüzük yokedilene kadarki tüm savaşlar, tüm çabalar sadece Frodo'ya zaman kazandırmak içindi.Asıl zafer ne Helm's Deep'de ne de Minas Trith surları önünde kazanıldı.Asıl zafer yüzüğün yokedilmesiyle kazanıldı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

quote:

3-Sauron görebilirdi

Her ne kadar bunları bilsem de tartışmasını yapmak hoşuma gidiyor iyi ki ciddiye aldınız

Ciddi ciddi böyle düşünenler varda

Tüm seri bende. Sıralamayı çok düşünüp de karar verdim. Kitabın filmden çok farklı olması çok iyi oldu. Beklentimden çok daha farklı. Bu da hoş oluyor tabi ki.

Silmarion u 5 e attım. Yüzük 1 2 3 hobbit silmarrion hurin bitmemiş öyküler roverandom

• quote:

Tüm seri bende. Sıralamayı çok düşünüp de karar verdim. Kitabın filmden çok farklı olması çok iyi oldu. Beklentimden çok daha farklı. Bu da hoş oluyor tabi ki.

Silmarion u 5 e attım. Yüzük 1 2 3 hobbit silmarrion hurin bitmemiş öyküler roverandom

Hobbiti önce okusan da olur.Yüzüğün kökenini bilmek açısından söylüyorum.Yüzüklerin efendisi zamanından 60 yıl öncesini anlatır
    Forumdan danıştığım bir arkadaş mantıklı bir şey söyledi. Dedi ki hobbiti okursan yüzüklerin efendisi serisinde olayın tadına varabilmen için bilmemen gerekli olan bazı detayları bileceksin.

Örnek vereyim mesela. Cevabı var mı yok mu bilmiyorum ama hobbit de varsayalım ki frodonun arasından geçtiği iki kara dikili taşın detaylı açıklaması olsun.

O sahnede ben çok heyecanlandım ve çok merak ettim içeriği. Ama diyelim ki hıbbit de cevabı vardı bu olayın. Ve diyelim ki bende önce hobbiti okumuşum. O merakı o heyecanı ve o zevki tadamayacaktım.

İlk önce o zevki tattım ve eğer ileri ki kitaplarda bu dikili taşların detayına inilecekse bu dikili taşların detayını öğrenme zevkini tatmış olacam.

• quote:

Forumdan danıştığım bir arkadaş mantıklı bir şey söyledi. Dedi ki hobbiti okursan yüzüklerin efendisi serisinde olayın tadına varabilmen için bilmemen gerekli olan bazı detayları bileceksin.

Örnek vereyim mesela. Cevabı var mı yok mu bilmiyorum ama hobbit de varsayalım ki frodonun arasından geçtiği iki kara dikili taşın detaylı açıklaması olsun.

O sahnede ben çok heyecanlandım ve çok merak ettim içeriği. Ama diyelim ki hıbbit de cevabı vardı bu olayın. Ve diyelim ki bende önce hobbiti okumuşum. O merakı o heyecanı ve o zevki tadamayacaktım.

İlk önce o zevki tattım ve eğer ileri ki kitaplarda bu dikili taşların detayına inilecekse bu dikili taşların detayını öğrenme zevkini tatmış olacam.

Güzel düşünmüşsünüz fakat yüzük dışında olayların birbirleriyle doğrudan bağlantısı olmadığı ve hobbitte öyle aman aman detay olmadığı için heyecanınızı kaybedeceğinizi sanmam.Sonuçta biri ereborda diğeri apayrı yerlerde geçiyor.Ha önce silmarillion okursanız dediğiniz durum geçerlidir orası ayrı

Tabi ayrıkvadi gibi ortak lokasyonlar da mevcut o yüzden böyle olamayacağının garantisini de veremiyorum.Bu durum çok mühimse diğer türlü okuyun fark etmez

Eğer ki yüzüğün tarihini ya da Bilboyu merak ede ede okumak istiyorum diyorsanız ilk yüzüklerin efendisini okumanız daha doğru olur

Yola başladık bir kere ... Şimdi dönüp batıya gidemeyiz herhalde

Bu arada bak aklıma bir şey daha takıldı. Adem Bombadil'e verseler ya yüzüğü. Etkilenmiyor ki yüzükten üstelik her türlü güçlü bir insan olduğu çok net. Frodo sürekli güçsüzleşiyor ama bu etkilenmiyor dalga geçiyor yüzükle. Üstelik zeki ve iyi bir adam. Eğer yüzük yok edilmezse başına gelecekleri de hesaplayabilir. Bu görevi kabul etmesi gerekir.

Bence Adem Bombadil görevi umursamızlıktan kabul etmez mantığı çok mantıklı değil. Tabi eğer Bombadil sınırlarını aşamıyorsa bilemiyorum. Yani belki de ileri de öğreneceğim bir şey vardır ama şimdilik durum bu ...

• quote:

Yola başladık bir kere ... Şimdi dönüp batıya gidemeyiz herhalde

Bu arada bak aklıma bir şey daha takıldı. Adem Bombadil'e verseler ya yüzüğü. Etkilenmiyor ki yüzükten üstelik her türlü güçlü bir insan olduğu çok net. Frodo sürekli güçsüzleşiyor ama bu etkilenmiyor dalga geçiyor yüzükle. Üstelik zeki ve iyi bir adam. Eğer yüzük yok edilmezse başına gelecekleri de hesaplayabilir. Bu görevi kabul etmesi gerekir.

Bence Adem Bombadil görevi umursamızlıktan kabul etmez mantığı çok mantıklı değil. Tabi eğer Bombadil sınırlarını aşamıyorsa bilemiyorum. Yani belki de ileri de öğreneceğim bir şey vardır ama şimdilik durum bu ...

Bu sıradan bir umursamamazlık değil ama yüzüğü sallar nehre olmadı unutur falan.Yani demem o ki denize atmak o adama yüzük vermekten çok daha mantıklı

Ayrıca yüzüğün kendi iradesi var insanları kendine çekebiliyor.Hobbiti okursan anlayacaksın

Umursamamak bunu getirir kötü etkilenmezsin fakat önemle de titremezsin.Önemle titrediğin şey seni bozabilirde.Bana göre en zalim insanlar umursamayan insanlardır bu arada

• Tom Bombadil çok farklı bir karakter.Dünyada olanlarla hiç ilgilenmeyen biri.Orada umursamızlıktan kasıt yüzüğün önemini kavramayacağıdır.Yani birgün gezerken cebinden düşürebilir yada koyduğu yeri unutup kaybedebilir gibi.Bununla birlikte ormanın içinde her ne kadar onun sözü geçiyorsa da bir süre sonra Sauron'un gücüne dayanamayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.