Şimdi Ara

Yüzmeye Gidiyorum. [ Güncellendi. ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boy 1.70 kilo 103. 6 gündür yüzmeye gidiyorum. 3 aylık hesap açtırdık sınırsız olarak. Hafta içi çarşamba hariç havuza giriyorum ( Çarşamba kapalılarmış ). Hafta sonları yüzmede hoca yokmuş serbest oluyorsun yani. O nedenle gittiğim yerdeki spor salonuna gidiyorum.

Proğramım şöyle:

- Şuan yüzmede hocanın bisiklet sürme diye tabir ettiği havuzda bisiklet sürer gibi hareket yapıyorum.
    - Spor salonunada geçen pazar gittim.
    *10 dk hızlı tempoda yürüyüş.
    *8dk orta tempoda koşuş.
    *7dk normal tempoda yürüyüş.
    - Sonra spor salonundaki hocamız 5 farklı hareket gösterdi. Evdede yapabilirsiniz dedi ama daha yapmadım. Spor salonunda yapıyoruz.

Öncelikle oruç tutuyorum. İftardan sonra gidiyorum. Bu proğrama dayalı olarak yemeğimi az yemeye kendime hakim olmaya ( bazen olamıyorum pilav filan yiyorum ama fazla kaçırmıyorum ). Ekmek olarak aşagıda resmini verdiğim ekmeğin 3 dilimini yiyorum veya pidenin 1/4ünü. Ama tam tahıllı ekmek önceliğimdir. Çay da şekeri kestim ( 1.5 senedir şekersiz içiyorum. Çayıda fazla seven biri değilim ). Hocalara sordum ayda kaç kilo veririm diye. Öyle hemen veremezsin sana bağlı diyorlar. Bana bağlı ama bana bir miktar belirtse iyiydi. Bende size sormak istedim. hedefim 85/80.

Yüzmeye Gidiyorum. [ Güncellendi. ]

Güncelleme: Konuyu güncelleyelim. Arkadaşlar şuan 92.8 filanım. Önceden 2km yüzüyordum. 3 km sonra 3.5 km'ye çıkardım. 4km de yapabilirim ama süre yetmiyor. ( Her seans 2.5 saat ). Ne kadar doğrudur bilmiyorum hocamız havuzun 25m olduğunu ve 40 defa yüzmek ( Gidip gelmek 1 tane olarak sayılıyor. ) 2km dedi. Bende uygulayarak hedefi arttırdım. Fazla yorulmuyorum şükür. Yalnız hızlanmam gerek hızlı yaparsamda biraz yorulmaya başlıyorum. Normal yüzmeyle 25 metreyi 35 sn'de filan bitiriyorum. Kulaç atmada heralde 30 filandı. Sizce daha yüzmeyi yeni öğrenen için güzel bir sonuç mu bunlar? Kaç km yüzdün diye soranlara 3.5km diyince oha çok yüzmüşün diyorlar o kadar abartı mı yüzüyorum? Okul başlamadan 90'a inmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkamacar -- 7 Eylül 2013; 18:27:18 >

• Yukarı.
  • takıpteyız bakalım azımlı mısn
  • Yüzmede bir yöntem olabilir ama kilo vermenize yardımcı olabilecek en iyi yöntem spor salonuna haftada 5 gün vey 6 gün muhakkak gitmenizdir.Ayrıca koşu bandı dediğimiz alette en az 45 dk yürümeniz ve koşmanızdır.

3 ay kendinize sıkı bir diyet programı veya doktordan aldığınız programı eksiksiz uygular,spor salonuna gider yukarıdaki önerilerimi uygularsanız ciddi değişmeyi göreceksiniz.

Not: Kişisel olarak 90 kilodan şuanda 76 kiloya düşmüş durumdayım hedefim okullar açılana kadar 70 olmak inş.
  • Onu bunu bilmem ama yüzme her şeyin çaresi ben boy uzatmak için gidiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüzme çok iyidir tabi günde kaç kilometre yüzdüğüne bağlı.
    ayrıca zamanın varsa evde de fitness yani kilo verme amaçlı spor yapabilirsin. mesela insanity diye evde çalışma antrenmanı var forumda konusu mevcut onuda incele ve onuda yaparsan faydasını fazlasıyla görürsün.

yüzme iyi fakat suyun derecesi 25-28 arasında olduğundan ve senin vücut sıcaklığın 36,5-37,5 arasında olduğundan o suya girdiğinde beyin vücuduna haber yollar hava soğuk yağ depola gibisinden ve vücut depoya başlar. o nedenle yani yüzerken en az 3 kilometre yüzmen lazım ki faydasını gör ve bunu 4 saatte değilde en fazla 2 saatte yapman lazım.yani işin özü yüksek yoğunluklu kardiyo yapman lazım buna hitt kardiyo denir aynı zamanda burası önemli. fitness yaparkende sürekli nabzı yüksekte tutmaktır amaç ki yağ yakımını tetiklesin yani nabzı 120-140 gibi seviyelerde tutmak lazım kişiden kişiyede değişir bu oran.aksi takdirde yağ yakımı az olur. zaten 30 dakika sürekli koşmaktansa 2 dakika koşup 1 dakika yavaş koşu gibi setler yapmak daha iyi kilo vermek için.
    son olarak dediğim programa bak yanına ekle etkisini fazlasıyla görürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: PembePanjur

Yüzmede bir yöntem olabilir ama kilo vermenize yardımcı olabilecek en iyi yöntem spor salonuna haftada 5 gün vey 6 gün muhakkak gitmenizdir.Ayrıca koşu bandı dediğimiz alette en az 45 dk yürümeniz ve koşmanızdır.

3 ay kendinize sıkı bir diyet programı veya doktordan aldığınız programı eksiksiz uygular,spor salonuna gider yukarıdaki önerilerimi uygularsanız ciddi değişmeyi göreceksiniz.

Not: Kişisel olarak 90 kilodan şuanda 76 kiloya düşmüş durumdayım hedefim okullar açılana kadar 70 olmak inş.

@PembePanjur

Hocam spor salonundaki hocamızda yüzme daha fazla kilo verdirir dedi. Şuan Ramazandayız ve oruçluyum. Yani insan o açlıkta yediklerine pek dikkat edemiyor. En azından ben öyleyim. Ama azda olsa yememe dikkat ediyorum.

@fberen

Hocam evde spor hakkında oruçluyum hocam. Evde spor yapmak istemiyorum isteksiz oluyorum ve susuzluğun artmasıda cabası. Ramazan bitince olabilir. Yağ depolaması düşündürücü. Havuz gerçektende fazla soğuk değil ılık derecesinde. Yüzme bilmiyorum hocam birde. Yani havuzda bisiklet sürme hareketi yapıyorum işte. O kadar hızlı değilim. Fitnesste 25dk koşu/yürüyüş yaptık ilk seansımda.

@narsess

İnşAllah hocam. Çok istiyorum vermeyi.

6 gün önce 103 gösteriyordu tartı. Şuan 102 gösteriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalinayaKafaAtanHamsi

bence sen mutlaka evde insanity programını yap. zaten 30 - 40 dk nı alır. yorucu felan ama mutlaka yap. evet havuz sana ılık gelebilir normal ama ısısı vücut ısısından düşük dolayısıyla bu vücut için üşüme sinyalidir. zaten 25 dklık fitnessla çok birşey bekleme. çünkü yağ yakımı 15 dk dan sonra başlar bunda metabolizma ve çalışmanın ağırlığıda önemli onun için sana tavsiyem evde insanity programını çalışman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fberen

quote:

bence sen mutlaka evde insanity programını yap. zaten 30 - 40 dk nı alır. yorucu felan ama mutlaka yap. evet havuz sana ılık gelebilir normal ama ısısı vücut ısısından düşük dolayısıyla bu vücut için üşüme sinyalidir. zaten 25 dklık fitnessla çok birşey bekleme. çünkü yağ yakımı 15 dk dan sonra başlar bunda metabolizma ve çalışmanın ağırlığıda önemli onun için sana tavsiyem evde insanity programını çalışman.

Tamam hocam. Ramazandan sonra başlayacağim ona inşAllah. Neden ramazandan sonra derseniz suan eve yeni geldim ve biraz yordu beni. Zaten sabah orucluyum.

• quote:

en doğrusu o olur ozaman. hiç değilse ramazan bitene kadar yüzmede de ilerlersin. ondan sonra iyi programla hem kilo verir hemde vücudun sıkılaşır kıvamına gelirsin inşallah :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PembePanjur

Yüzmede bir yöntem olabilir ama kilo vermenize yardımcı olabilecek en iyi yöntem spor salonuna haftada 5 gün vey 6 gün muhakkak gitmenizdir.Ayrıca koşu bandı dediğimiz alette en az 45 dk yürümeniz ve koşmanızdır.

@PembePanjur

Hocam spor salonundaki hocamızda yüzme daha fazla kilo verdirir dedi. Şuan Ramazandayız ve oruçluyum. Yani insan o açlıkta yediklerine pek dikkat edemiyor. En azından ben öyleyim. Ama azda olsa yememe dikkat ediyorum.

@fberen

Hocam evde spor hakkında oruçluyum hocam. Evde spor yapmak istemiyorum isteksiz oluyorum ve susuzluğun artmasıda cabası. Ramazan bitince olabilir. Yağ depolaması düşündürücü. Havuz gerçektende fazla soğuk değil ılık derecesinde. Yüzme bilmiyorum hocam birde. Yani havuzda bisiklet sürme hareketi yapıyorum işte. O kadar hızlı değilim. Fitnesste 25dk koşu/yürüyüş yaptık ilk seansımda.

@narsess

İnşAllah hocam. Çok istiyorum vermeyi.

6 gün önce 103 gösteriyordu tartı. Şuan 102 gösteriyor.

Benim kişisel düşüncem spor salonundan yanadır farketmez hocam bende ramazanda yediklerime dikkat edemiyorum hatta aşırı yiyorum ama sonuçta iftardan 1 saat sonra fitness gittiğimde yediklerimden eser kalmıyor.

Ben yüzme ile bunları yakabileceğimi sanmıyorum yani vücud yaksa bile kişisel olarak psikolojik olarak ben yaktığıma inanmam buda haliyle beni rahatsız eder.Ama yüzmeye giderek zayıflarım diyorsanız tabi ki kendiniz bilirsiniz.

Benim size tavsiyem spor salonudur.Yüzerek kilo vereceğiniz söylenebilir ama ben kişisel olarak yüzerek kalori yaktığımı hissetmiyorum.Koşu bandından indikten ve diğer hareketleri yaptıktan sonra şahsım olarak daha rahat olabiliyorum.

Sana başarılar diler umarım hedeflediğin kiloya gelmeni görürsün diyorum (:

• Ben yüzerek kilo verdim. Ama yavaş bir tempo ve uzun süre yüzdüm. Bir arkadaşım yorulmadan yüzmenin stilini öğretti bana sağolsun sayesinde kilo vermeme yardımcı oldu. Ayrıca yüzmenin faydaları da epey çokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pictub

Ben yüzerek kilo verdim. Ama yavaş bir tempo ve uzun süre yüzdüm. Bir arkadaşım yorulmadan yüzmenin stilini öğretti bana sağolsun sayesinde kilo vermeme yardımcı oldu. Ayrıca yüzmenin faydaları da epey çokmuş.

Hocam zahmet olmazsa anlatır mısınız? Kaçtan kaça düştünüz siz? Bu proğramla 3 aylık bir sürede kaç kilo verebilirim?
  • kac dakıka yüzmek uygunudr
  • quote:

Orijinalden alıntı: narsess

kac dakıka yüzmek uygunudr

hocam her seans 2.5-3 saat sürüyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: narsess

kac dakıka yüzmek uygunudr

hocam her seans 2.5-3 saat sürüyor.

vay cok fazlaymış yahu ben yarım saat -45 dakıka yüzüp bırakıyorum artırmak lazım ozaman
  • Yüzme çok etkili bir cardio yönetimidir. Vücudun alıştıkça ve ciğerlerin genişledikçe yüzme mesafen artar. Mesela ben ilk başladığımda 50 dk'da 700 metre yüzerken bu mesafeyi 6 ayda 1.8 km'ye çıkardım. Tabi önceden de bir yüzme geçmişim var. Benim tavsiyem yüzmeye devam et. 3 ayda kilo vermeye odaklanma. Hızlı verilen kilolar hızlı alınır. Cardio büyük kas kütlelerinin hareket ettirilmesine dayanan yağ yakma yöntemidir. Yüzmeyi bıraksan bile bisiklet sür veya koş. Bu arada eğer stilli yüzemiyorsan kursa falan mutlaka git ya da bilen birisine danış. Kafa her zaman suyun içinde, vücut suya paralel, dizler kırılmadan ayakları seri çırparak 2-3 veya 5 kulaçta 1 nefes alarak yüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutayinho

Yüzme çok etkili bir cardio yönetimidir. Vücudun alıştıkça ve ciğerlerin genişledikçe yüzme mesafen artar. Mesela ben ilk başladığımda 50 dk'da 700 metre yüzerken bu mesafeyi 6 ayda 1.8 km'ye çıkardım. Tabi önceden de bir yüzme geçmişim var. Benim tavsiyem yüzmeye devam et. 3 ayda kilo vermeye odaklanma. Hızlı verilen kilolar hızlı alınır. Cardio büyük kas kütlelerinin hareket ettirilmesine dayanan yağ yakma yöntemidir. Yüzmeyi bıraksan bile bisiklet sür veya koş. Bu arada eğer stilli yüzemiyorsan kursa falan mutlaka git ya da bilen birisine danış. Kafa her zaman suyun içinde, vücut suya paralel, dizler kırılmadan ayakları seri çırparak 2-3 veya 5 kulaçta 1 nefes alarak yüz.

bilgi guzelmıs tesekurler başka yüzme kuralları nelerdir?

• quote:

Yüzme çok etkili bir cardio yönetimidir. Vücudun alıştıkça ve ciğerlerin genişledikçe yüzme mesafen artar. Mesela ben ilk başladığımda 50 dk'da 700 metre yüzerken bu mesafeyi 6 ayda 1.8 km'ye çıkardım. Tabi önceden de bir yüzme geçmişim var. Benim tavsiyem yüzmeye devam et. 3 ayda kilo vermeye odaklanma. Hızlı verilen kilolar hızlı alınır. Cardio büyük kas kütlelerinin hareket ettirilmesine dayanan yağ yakma yöntemidir. Yüzmeyi bıraksan bile bisiklet sür veya koş. Bu arada eğer stilli yüzemiyorsan kursa falan mutlaka git ya da bilen birisine danış. Kafa her zaman suyun içinde, vücut suya paralel, dizler kırılmadan ayakları seri çırparak 2-3 veya 5 kulaçta 1 nefes alarak yüz.

hocam bacaklari kirmadan diyorsunuzda o zaman ayaga kramp girmesi muhtemel oluyor oyle hissediyorum. Birde nefes olayinda zorlaniyorum. Yani nefesi kontrol altina alamiyorum. Suda nefesi verip kafayi kaldirip aliyorum ama bir sure sonra duzen bozuluyor. Yani yuzmeyi hic bilmiyorum.

• quote:

quote:

hocam bacaklari kirmadan diyorsunuzda o zaman ayaga kramp girmesi muhtemel oluyor oyle hissediyorum. Birde nefes olayinda zorlaniyorum. Yani nefesi kontrol altina alamiyorum. Suda nefesi verip kafayi kaldirip aliyorum ama bir sure sonra duzen bozuluyor. Yani yuzmeyi hic bilmiyorum.

Nargile denilen bir nefes hareketi var. Havuzun kenarına tutunuyorsun, ağzından derin bir nefes alıp suyun altına giriyorsun. Suyun altında bütün nefesini burnundan verdikten sonra tekrar yukarı çıkıyorsun. Nefes alma ağızdan ve suyun dışında, nefes verme burundan ve suyun içinde. Bu hareketi dinlenirken kenarda sık sık yap. Hem suyun altında burnuna su kaçmasını önler, hem nefes kapasiten artar, hem de yüzerken nefesini kontrol etmeyi öğrenirsin. Küçükken 2 yıl yüzme kursuna gittim, amatör yüzücü değilim bir şey değilim ama bu hareketi her havuza girdiğimde düzenli yaptığım için şu an 2 dk 20 sn nefes tutabiliyorum. Bir de şu kramp olayına gelince onu da havuzun kenarına tutunarak çalış. Bacakların inanılmaz yorulur. Zaten yüzerken sürekli bu hareketi yapamazsın alışman lazım. Bu hareketin en önemli getirisi vücudunu az da olsa suyun üstüne çıkarıyor. Böylece kulaç attığında daha ileriye gidersin çünkü sürtünme ve su direnci azalır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.