Şimdi Ara

YÜZME BİLMEMEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    yürüyen uçak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende bilmediğimi sanıyodum ama televizyonda ki görüyodum kulaç atıyolardı. Onları düşünerek yüzmüştüm. Omuzları teker teker ileri ata ata gidilince baya yüzülü tabi ayakları da sallamak lazım sanki arkanda duvar varmış ta onu itiyormuşsun gibi.
  • bende bilmiyorum. denize küçükken 1 2 defa gitmiştim onun haricinde pek fırsatım olmadı. 2 3 defa arkadaşlarla havuza gittik, öğretmeye çalıştılar az çok ama bende de biraz korku ve heyacan oluyo bide bacağıma kramp giriyor habire o yüzden devamı gelmedi. havuzda öğrenilmez denize gitmen lazım diyolar doğru mudur, denizde daha mı kolay olur veya havuzda öğrenmek zor mudur arkadaşlar
  • Ben de diğer sorunumu söyleyeyim . Tekne turunda teknenin en üstünden , iskeleden atlayabiliyorum .

Fakat sahilden girip yüzemiyorum . Pek iyi bilmem yüzmeyi de
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    yüzmedim ?
  • Bende bu konudan muzdaribim en son 2 sene önce ondan öncede 15 sene önce falan denize gitmisimdir . Günü birlik gittiğim için bir türlü öğrenemedim anca kıyıda çocuklarla çamurdan kule yapıyorum . Kursa hiç gitmedim . İzmir de yaşıyorum ve kendime bu konuda çok kızıyorum. Amcaogullari Almanya'dan geliyorlar gemi gibi yüzüyorlar resmen ben avel avel bakıyorum onlara .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten vucudun %70'i su. Sen suda batiyim desen batamazsin. Bogulanlarida cozemiyorum. Tatli suda bogulanlar haric. Zaten tatlisuda bogulmayanlarida cozemiyorum...

Nefes al. Cigerlerini doldur. Zaten batamazsin. Suyun ustunde sanki yatakta yatar pozisyonda durdum.

Birde gozluk ve snorkel al. Nefes al ve dal. Hele birde diving kuluplerine falan katilirsan falan varya. Sudan cikmazsin. Scuba diving yapmak istiyorum ama kendime guvenemiyorum.

• Yüzme güven işi birazda küçükken kurslara gitmiştim 1-2 ay yüzüyordum fakat uzunnsüreli değil bi denize gitmiştik yine öyle 10-15 kulaç atıp ayak üstüne kalkıyordum. Deniz paleti almıstır bitane iyiki almısım. Bilenler bilir paletle yüzmek kolaydır 4-5 gün üst üste yüzdükten sonra cıkardım yüzüyordum tabi ondan sonrada süreçle bayagı gelişti.

• Panik yapmadan batarsan madalya takarim. Sakin ol sig yerde ogrenmeden sakin acilma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam şimdi şöyle düşün bi konuyu sana prof mu anlatsa, asistan anlatsa mi daha iyi anlarsın.

Yüzmeyi yeni çözmüş biri olarak şunu diyeyim

Gözlük al. Önceleri 1.5 mtde suyun üzerinde durmaya çalış. Kopekleme hareketini yap. İnanılmaz yorucu. Ne kadar yataysan o kadar kolay yukarda kalirsin. Ne kadar suya batarsan o kadar az yorulursun. Bir sure sonra mecbur yatacaksin

Olduğun yerde kopekleme.yapmaya devam et. Suyun üzerinde kalmaya başladığında ,kulac at,kafani suya sok çıkar ,ama bunu yaparken nefesin tutulu olsun. Sıkışınca ayağın üzerinde durursun. Nefesin bitene kadar en az 30 saniye pratik yapmış olursun zaten. Kopekleme ye de gecebilirsin yere basmadan

Kulaclarin duzelirse yüzerken nefes al. Baslarda yine de yorulup durakladigin bir dönem olur. Enerjini verimsiz harcadığın için. Kendini yormadan kulacladiginda artık yuzuyorum diyebilirsin. Böylesi sporlarda da önemli olan budur yani yavaş ama uzun süreli olmak. Yağ yakımı için de ideal olan bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.