Şimdi Ara

yürüyüşmü bisikletmi daha sağlıklıdır ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

evimle işim arası 7km

2seçenegim var:

ya yolun tamamını bisikletle(30dk) gidip gelicem

yada yolun yarısı tren, yarısı yürüyerek(30dk) gidip gelcem.

Saglıklı yasam acısından hangisi daha efektif tir acaba...

Yani tempolu yürüyüşlemi yoksa bisikletlemi daha verimli spor yapmış oluyoruz?

• Bisiklet sürerken eklemlerinize daha az yük biner. Eğer fazla kilonuz veya bel diz bilek eklem rahatsızlıklarınız varsa bisiklet; eğer yoka fark etmez. Ha ben yine bisiklet seçerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Bisiklet sürerken eklemlerinize daha az yük biner. Eğer fazla kilonuz veya bel diz bilek eklem rahatsızlıklarınız varsa bisiklet; eğer yoka fark etmez. Ha ben yine bisiklet seçerdim.

Bende tam tersi olur sanmıştım. Yani, bisiklette dizin daha fazla zorlanacağını düşünmüştüm.
    Kilo olarak sadece bel çevresinde yağlanma var, ondan kurtulmak istiyorum ama bisikletle imkansız heralde.

Dizimde, ön çapraz bağ kopuk, menisküs de var. Ameliyat olmam gerkiyor ama şimdilik herhangibir ağrı sızı olmadığı için erteledim birkaç sene.
    Zaten epey oldu diz sakatlığım (2002 :) bukadar bekelemek inşallah kalıcı tahribata yol açmıyordur dizimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allaturcha

quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Bisiklet sürerken eklemlerinize daha az yük biner. Eğer fazla kilonuz veya bel diz bilek eklem rahatsızlıklarınız varsa bisiklet; eğer yoka fark etmez. Ha ben yine bisiklet seçerdim.

Bende tam tersi olur sanmıştım. Yani, bisiklette dizin daha fazla zorlanacağını düşünmüştüm.
    Kilo olarak sadece bel çevresinde yağlanma var, ondan kurtulmak istiyorum ama bisikletle imkansız heralde.

Dizimde, ön çapraz bağ kopuk, menisküs de var. Ameliyat olmam gerkiyor ama şimdilik herhangibir ağrı sızı olmadığı için erteledim birkaç sene.
    Zaten epey oldu diz sakatlığım (2002 :) bukadar bekelemek inşallah kalıcı tahribata yol açmıyordur dizimde.

Hocam yüksek kadansla(dakikada 50-100 gibi) kullanıldığında dize faydalı olduğunu biliyorum bisiklet sürmenin. Bu da düşük vites anlamına geliyor. Amaç da az yük çok hareket zaten. Dolayısıyla kilo vermenize de yarımcı olacaktır. Fakat dizinizdeki rahatsızlığı bir doktorla görüşüp bisiklet sürmenin sakıncası olup olmadığını sorarsanız çok iyi olur. Ben daha hakim değilim tam olarak bu konulara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman406 -- 18 Haziran 2012; 12:17:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.