Arkadaşlar en son diyetisyene gittiğimde 500gr. yağ almıştım ve 1.4 kg kas kaybetmiştim.Şimdi telafi zamanı.Uzun süre bırakmamak üzere yürüyüşe başladım.Sabah 7-8 arası yaklaşık 45 dk. yürüyüş yapıyorum ama tempolu yürüyüş,durmaksızın yürümenin 1 adım ilerisi,koşmanın 1 adım gerisi gibi.Gün aşırı yürüyorum,bir gün yürüyüp diğer gün dinleniyorum.Sorman istediğim birkaç şey var.Bu yürüyüş ilk olarak kas kütlemi arttırırmı ? Ayrıca sıkılaşmamı sağlarmı ? Tecrübeli kişilerden cevap bekliyorum,teşekkürler.
Yukarıda kalsın
Sıkılaşmanı sağlar. Eğer kendini çok aç bırakırsan kas kütlesi kaybetmeye devam edersin. Kas kütlesi kazanmak istiyorsan iyi beslenmelisin ve hangi kas grubunu geliştirmek istiyorsan onun için o bölgede ağırlıklar ile çalışman gerekir. Yağlar gittiğinden hacim azalır ama kilon sabit kalabilir. Umarım yanlış bilgi vermemişimdir iyi günler
quote:
Orijinalden alıntı: mylord92
Sıkılaşmanı sağlar. Eğer kendini çok aç bırakırsan kas kütlesi kaybetmeye devam edersin. Kas kütlesi kazanmak istiyorsan iyi beslenmelisin ve hangi kas grubunu geliştirmek istiyorsan onun için o bölgede ağırlıklar ile çalışman gerekir. Yağlar gittiğinden hacim azalır ama kilon sabit kalabilir. Umarım yanlış bilgi vermemişimdir iyi günler
Ara öğünlerimi güçlendirdik zaten kas kaybından sonra.Yürüyüşten önce 2 kayısı 10 fındık veya 1 bardak süt içiyorum.Cevap için teşekkür ederim :) Aralık başı gibi spor salonu açılacak,nasıl bir program izlesem en iyi sonucu alırım ? Fitness mı yoksa Body Building mi ? Çünkü şuanda vücudumda 18% yağ var o zamana kadar 15% olur rahatlıkla.
Fitness daha çok yağ yakımına yönelik fit bir görünüm elde etmek için yapılır. Body Building ise adından da anlaşılacağı gibi vücut geliştirme :) Hangisini seçeceğin senin o zaman ne istediğine bağlı olacak. %9-10 yağ oranı ile body başlarsan iyi bir görünüm elde edersen uzun bir zaman zarfında. Yağ oranını korumanda önemli.
quote:
Orijinalden alıntı: mylord92
Fitness daha çok yağ yakımına yönelik fit bir görünüm elde etmek için yapılır. Body Building ise adından da anlaşılacağı gibi vücut geliştirme :) Hangisini seçeceğin senin o zaman ne istediğine bağlı olacak. %9-10 yağ oranı ile body başlarsan iyi bir görünüm elde edersen uzun bir zaman zarfında. Yağ oranını korumanda önemli.