Şimdi Ara

Yurtta geceleri ses nedeniyle uyuyamamak; ama uyumak zorunda olmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisede veya üniversitede yurtta kalmış olup, başlıkta bahsettiğim problemden muzdarip olanlar mutlaka vardır. Ortamda ses varken uykuya dalma önerileri almak için açtım konuyu.

Odaları 3 kişilik olan bir üniversite yurdunda kalmaktayım. Herkesin yaşam saatleri örtüşmüyor malum. Şu son 2 hafta işlerim hep öğleden sonra olduğu için problem yoktu; fakat haftaya stajım başlıyor ve 1 ay boyunca hafta içi her gün sabah erken kalkmam lazım. Odadakilerden birinin bilgisayarı yok, kendi hâlinde biri zaten, ne yaparsa yapsın. Diğerinin bilgisayarı var. Genelde geç yatıyor; çünkü yaz okulu yapacak ve zaten az dersi olacak, onlara da ya gider ya da gitmez. Geç saatlere, bazen sabaha kadar oyun oynuyor ve oyun oynasın ya da oynamasın, çıkardığı fan sesinin ve fare-klavye tıkırtılarının insanı uyutması mümkün değil. Ya da benim bünyeye ters. Uykuya geç dalıyorum. Zaten sıcak.

Sabah alarm serisi kurup bir şekilde kalkabilirim de, gün içinde zombi gibi dolaşıyorum sonra.

Oda değiştirmeyi söylemeyin. Müdüriyete inip, bana uyan, yakın bir arkadaşımın odasında boş yatak varken oraya geçmeyi talep ettim ve şu aralar bunu yapmadıklarını söyleyip reddetti. Yurtta 4 yıldır kalıyorum. Bu problem yüzünden her yıl en az bir kişiyle papaz oldum. Başka zaman gayet iyi anlaşacağım insanlarla aram, geceleri bu sebeple sinir oluşumdan dolayı bozuluyor. Birini uyarırsın ve anlayış gösterir de, başkasını uyarırsın ve direkt ters teper.

Para olsa eve çıkardım inanın, katlanmazdım 4 yıl yurda. Neyse...

Var mıdır uykuya çok geç dalmamak için önerileriniz? Özellikle bu durumdan muzdarip olanlar anlar beni. "Koyun saymak" gibi klişe şeyleri denedim, olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 18 Haziran 2014; 23:53:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gece gizlice okulda kalmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.