Şimdi Ara

Yurtıdışına gidenler nasıl gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Görüyorum bazen teklif geldi felan diyorlar nasıl teklif geliyor nereye başvuruluyor ?

Dil öğrenipte gitmekmi orada öğrenmek mi ?

Tanıdığım biri var fabrikada çalışıyor 2300 euro maaş alıyor eşide 1500 alıyor evi var altında burda 100 bine satılan arabası da var.Tabi o seneler önce gitmiş

Şartlar Tr'den kesinlikle iyi zaten o belli bişey. Artık hem insanlar hemde ülkede her alanda sistemsizlik bıktırdı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye gibi güzel bir ülke yok.

Zengin olsam bile ne Avrupa nede ABD'ye giderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fistful of Dollars -- 7 Ekim 2016; 14:45:48 >
  • Uçakla gidiliyor genelde. (Ciddi)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fistful of Dollars

Türkiye gibi güzel bir ülke yok.

Zengin olsan bu kadar kerizi bulamazsın oralarda.Buradakilere "Allah için çalışıyorum" de tüm paralarını getirip kendileri verir sana

• Bilmiyorum da hocam şöyle bi durum olabilir. Mesela almanyada calısmak istiyorsun , kariyer net gibi is bulma siteleri vardır herhalde. Ama niteliksiz isen umut etme bence bosa hocam.

• Ben eş durumundan gidiyorum. İlk başlarda burada denedik, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumlardan ötürü vazgeçtik. İnsanlar nasıl gidiyor diye soruyorsan 90% akademik kariyer sayesinde veya dünya genelindeki Türk şirketlerinin gönderdiği kişiler. Açıkçası bu şekilde gitmen için çok kalifiye bir birey olman gerekiyor, iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü bitirmiş olman gerekiyor.

Yalnız ben para kazanıyorum hayat güzel diye gidersen üzülürsün, özlem çekersin, alamancı dayılar gibi hasretlik olursun. Bu ülkeyi sadece fiziken değil, zihnen de terk etmen lazım, Türk gibi yaşayarak Kanada veya İsveç gibi ülkelerde mutlu olman çok zor. Buradan özünü, dilini, inançlarını kaybetmen lazım anlamı çıkmasın. Ama gittiğinde zaten göreceksin insanlar buradan çok daha farklı davranıyorlar birbirlerine, buna alışman zaman alır veya alışamayabilirsin. Çünkü buradaki en efendi insan bile lan ben ne hanzoymuşum diyor gittiğinde, insanlar daha soğuk, mesafeli, saygılı, kişisel alana, kişisel haklara çok daha saygılılar. Kesinlikle birbirlerine karışmıyorlar, yargılamıyorlar, sonra en benim diyen demokrat Türk insanı bile ne kadar yargılayan, ırkçı, insan haklarına saygısız olduğunun farkına varıyor, bu da ister istemez insan ilişkilerinde seni ötekileştiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Ben eş durumundan gidiyorum. İlk başlarda burada denedik, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumlardan ötürü vazgeçtik. İnsanlar nasıl gidiyor diye soruyorsan 90% akademik kariyer sayesinde veya dünya genelindeki Türk şirketlerinin gönderdiği kişiler. Açıkçası bu şekilde gitmen için çok kalifiye bir birey olman gerekiyor, iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü bitirmiş olman gerekiyor.

Yalnız ben para kazanıyorum hayat güzel diye gidersen üzülürsün, özlem çekersin, alamancı dayılar gibi hasretlik olursun. Bu ülkeyi sadece fiziken değil, zihnen de terk etmen lazım, Türk gibi yaşayarak Kanada veya İsveç gibi ülkelerde mutlu olman çok zor. Buradan özünü, dilini, inançlarını kaybetmen lazım anlamı çıkmasın. Ama gittiğinde zaten göreceksin insanlar buradan çok daha farklı davranıyorlar birbirlerine, buna alışman zaman alır veya alışamayabilirsin. Çünkü buradaki en efendi insan bile lan ben ne hanzoymuşum diyor gittiğinde, insanlar daha soğuk, mesafeli, saygılı, kişisel alana, kişisel haklara çok daha saygılılar. Kesinlikle birbirlerine karışmıyorlar, yargılamıyorlar, sonra en benim diyen demokrat Türk insanı bile ne kadar yargılayan, ırkçı, insan haklarına saygısız olduğunun farkına varıyor, bu da ister istemez insan ilişkilerinde seni ötekileştiriyor.

Hocam hangi ülkede yaşıyorsun en son yıllar önce knight bölümünden hatırlıyorum nickini

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagineod

quote:

Orijinalden alıntı: Fistful of Dollars

Türkiye gibi güzel bir ülke yok.

Zengin olsan bu kadar kerizi bulamazsın oralarda.Buradakilere "Allah için çalışıyorum" de tüm paralarını getirip kendileri verir sana

Alakasız bir yorum yapmışsın.

Kimin nereye gideceği, ne düşündüğü, nerede yaşayacağı elbette beni ilgilendirmez.
    Ben sadece kendi düşüncemi belirttim.
  • Senin daha önce yaptığın işler, kariyerin, geldiğin nokta, işinde ne kadar iyi olduğun önemli.

Bazı firmaların Türkiye ofisleri böyle adamları bulup merkez ofislerine veya açık varsa bölge ofislerine almak için Türkiye dışına çağırıyor.

Veya sen burada çalışırken aynı firmanın yurtdışı ofislerine, bağlantılı firmalarına geçiş yapabiliyorsun.
  • amerika green card başvurusu yapan varmı bende yapacam yapan varsa mesaj atsın bana bakarsın tutarr ne yapmam lazım başvuru için en ufak bir hataya yer yokmuş başvuruda
  • Genelde uçakla gidiyorlar hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.