Şimdi Ara

Yurtiçi kargo-İade talep ettiğim halde ürünü teslim etti. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.409
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dragon Fighter

    Ortada teknik olarak bir dolandırıcılık yok. Hatanın tamamı sizde dolandırıcıya resmen hediye etmişsiniz ürünü. Gönderdiğiniz şeyi adamın satın aldığına dair bir kanıt var mı? Adam gönlünden geçti hediye etti şimdi çamura yatıyor derse hediye değil de sattığınızı nasıl anlatacaksınız?

    İşin kötü tarafı ortada zorla alım satım yok yani nitelikli dolandırıcılık kastı yok siz bazı sebeplerden ötürü ürünü öyle yada böyle göndermişsiniz ve adam ürüne zorla sahip olmamış o yüzden durum biraz karışık bakalım neler olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadurak


    quote:

    Orijinalden alıntı: guven35


    quote:

    Orijinalden alıntı: karadurak


    quote:

    Orijinalden alıntı: hebelehubele

    Muhtemelen elinizde bir hiç var. Savcının ya da mahkemenin bakacağı noktadan girecek olursak.Sizin gönderdiğiniz paketin tespiti mümkün müdür? Belki siz salatalık yolladınız? Belki karşıdaki kişiyle ortak çalışıyorsunuz? vb vb şeylerle gelebilirler bu durumda muhtemelen elinize bir şey geçmeyecek. Denemekte fayda var , ama çok umutlanmamak gerek. Parayı ödemeyen elemandan bir şey çıkacağını sanmıyorum , savcılık takipsizlik verecektir. Sonuçta iradenizle ürünü göndermişsiniz. Benzeri bir link paylaşıyorum. Kargo vb değil ama para gönderme gibi bir durum. Sonuna kadar okursanız başınıza gelebileceği kestirirsiniz.

    https://eksisozluk.com/22-mart-2017-sahibinden-comda-dolandirilmak--5335733

    Geçmiş olsun.

    iyi de burada parayı gönderecek olan kişi ben degilim karşı taraf. ben ürünü gönderiyorum karşı taraf ödeme yapmıyor bende kargomu geri çekiyorum. ayrıca gönderdigim kargonun fotografları ve faturası mevcut yani salatalık çıkma ihtimalini düşüneceklerin sanmıyorum. Öyle olsa gidip şikayetçi olmam herhalde.

    Ürünün ödemesini almadan göndermek tamamen, sizin olmaması gereken, aşırı iyi niyetinizle olmuş. Yoksa para gelmeden, ürün gönderilir mi?
    Diyelim kargoya verdiğinizde ödemeyi yapacak olsa da siz kargoya bunu açıklarsınız. Ürünü siteme girerler. Fakat bekletirler. Siz de kargoda bekleyip, işinizi sağlama alırsınız. Para gelmezse, kargo faturası iptal edilip, ürünü geri alırsınız.
    Burada kargonun hem suçu var, hem de sizin hatanız var.
    Kargo diyebilir ki biz alacak, verecek davasını bilemeyiz. Göndericinin nasıl anlaşma yaptığını da bilemeyiz. Bize bunu getirip, gönderiyor. Alıcı da alıyor. Para almadan göndermeseydi. Bizi ilgilendirmez.
    Geri çekme talimatına rağmen, ürünün teslim edilmesi de kargonun ihmalinden kaynaklanıyor. Yalnız bunu suç olarak kabul etmeyebilirler.
    En iyisi Dolandırıcı hakkında suç duyurusunda bulunmanızdır bence. O kişi de ben almadım deyip, işi garantiye almak için, kendisi değil, başkasına ürünü teslim aldırmış.
    Geçmiş olsun.

    kargoya bunu zaten söyledim. ürünü sattım yalnız para hesabıma geçmedi dedim. ben size telefon ile ulaşacagım yola çıkmadan haber verin dedim. İşim yogun oldugu için tekrar 3 saat sonra aradıgımda paketi kargoya koyup mühürlediklerin söylediler.

    Ben Yurt İçi kargo ile kaç tane kargo gönderdiğimi söylesem inanmazsınız. Buradaki şube de çok ilgili. Fakat bana bile böyle birşey yaparız, diyemezler.
    Sizin paketi göndermek için, sizden haber gelmesini kesinlikle beklemezler. Birisinin haberi olur, diğeri paketi alıp, kargo aracına atar. O yoğunlukta mümkün değil, yapamazlar. Siz de ürünü kargoya verdiğiniz için, kargo firmasına karşı birşey ispat edebileceğinizi sanmıyorum.
    Siz bunu bilmediğiniz için, siz ürünü para gelmeden önce kargoya vermişsiniz.
    Burada hatanın büyüğü sizin iyi niyetli olmanızda.
    Bu arada ben kargonun avukatlığını yapmıyorum. Bir dolandırıcılık ve mağduriyet olmuş. Ben sonuna kadar sizin yanınızda olurum. Fakat kargoyu suçlayınca, ürünün parasını almak mümkün olmaz sanırım.
    Siz dolandırıcıya karşı delilleri toplayıp, savcılığa gidin bence.
    Tekrar geçmiş olsun.




  • guven35 G kullanıcısına yanıt
    hocam iade talebi oluşturulan bir ürünü teslim etmek yanlış. Ben defalarca arayıp söyledim. paket yoladaykende aradım teslim edilmeyecek kişi dolandırıcı diye 2 gün boyunca ugraştım. ama adamlar inadına yapmış gibi teslim etti
  • Arkadaşlar anlıyorum hatanın çoğu bende. Zaten hata olmasaydı dolandırılmazdım degil mi ? Bunu yazacaksanız yorum yapmayalım. Bana bir fikir verecekseniz görüşlerinize açığım. Ben bu kişinin cezalandırılmasını istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadurak

    Arkadaşlar anlıyorum hatanın çoğu bende. Zaten hata olmasaydı dolandırılmazdım degil mi ? Bunu yazacaksanız yorum yapmayalım. Bana bir fikir verecekseniz görüşlerinize açığım. Ben bu kişinin cezalandırılmasını istiyorum.

    Aslında bilemiyorum konu nedir ama tür çetrefilli işlerde mümkünse alıcı ödemeli gönderi yapılırsa daha iyi olur en azından belli bir tutar karşılığında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mecelik90

    2014 senesinden beri aktif olarak internet üzerinden alışveriş yapıyorum. Ben böyle seviyesiz, yaptığı işe saygı duymayan, yaptığı işin hukuki sonuçlarını bilmeyen, müşteri haklarına bir gram saygı göstermeyen bir firma görmedim. Zaten kendim bu durumu bildiğim için hiçbir zaman bireysel olarak kullanmadım ancak alışveriş yaptığımız satıcılar anlaştığı için bunlara maruz kalıyoruz hala.
    Yine bir alışverişte bunları kullandık, satıcı ürünü şube tesliamatlı göndermiş, gittim almaya. Ürün elektronik, içini açmadan almam kırık vs. ise bunun sorumluluğu size ait diyorum, teslimat evrağına imza atmadan alamassın diyor, sen maliyecisin imza atmadan siz birşey veriyor musunuz diyor, mantığa bak ya? Ulan denyo, sen devlet misin, burada sözleşme gereği hizmet veren bir firmasın, ukalalığa bakar mısınız ya?
    Bugün yine ds4 siparişim geldi sabah bulunduğum yere saat 14.00 civarı bir mesaj paketiniz teslim edilemedi, bir iki gün içinde edilir! Ya arkadaş sebep ney sebep? Koskoca memlekette en bilinen adres olan maliyeye sen nasıl paketi teslim etmessin, saat 08.00 civarı gelen paketi, hadi geç gelse neyse, kaydını yapmışsın şubeye gelmiş. Allah belanı versin yurtiçi kargo. Ama artık yurtiçinden ürün gönderen kimseden alışveriş yapmıycam. Siz de yapmayın arkadaşlar.

    Savunmak için söylemiyorum ama bildiğim kadarıyla teslim evrağını imzalamadan hiçbir kargocu gitmiyor paketi vermiyor.
    Kırılma hasar görme riski olan paketler için imza atsanız dahi kargocuyu bekletebilirsiniz beklemek zorundadır. Hasar görmüşse kargocuyla tutanak tutup iade ediyorsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cordor

    Önce okumayı öğren, sonra konuşuruz.


    okudum ve cevabını verdim zaten
    anlamadığınız kısım varsa sorun söyleyelim
  • Allahını seversen işine bak. Yazdığın mesajı okudukça gülüyorum...



    Ustam aç bana ordan bol kaşarlı bir dolandırıcılık davası...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu yine hirsizin hic mi sucu yok sorusunu sorduracak hale gelmis.
    insanlar artik hirsizi degil kandirilani sorgular hale gelmis. insanlik hali basiret baglanir, kafa dalgin olur, karsi tarafa gereginden cok guvenilir, yapilir bir hata. hirsizi savunup sucu tamamen kandirilan kisiye yikmak nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MCErgun

    konu yine hirsizin hic mi sucu yok sorusunu sorduracak hale gelmis.
    insanlar artik hirsizi degil kandirilani sorgular hale gelmis. insanlik hali basiret baglanir, kafa dalgin olur, karsi tarafa gereginden cok guvenilir, yapilir bir hata. hirsizi savunup sucu tamamen kandirilan kisiye yikmak nedir?

    Yok hocam olur mu öyle şey hata tamamen bende ben bir aptalım. İnsan hata yapmaz, insan güvenmez, insan iyi niyetli olamaz, insanın bir anlık dalgınlıgı diye birşey olmaz, su uyur insan uyumaz..

    Ben de bu konuları okurken nasıl dolandırılırlar diye kendi kendime soruyordum fakat başa gelmeyince kimse empati kurma yoluyla anlayamaz.

    Konuyu okuyan dolandırıcı da ulan iyi birşey yapmışım diye kendi ile övünür ve bana derki; kargoyu ben göndermedim hata sende..

    şimdi buradaki yorumlara bakınca çoğu dolandırıcının yorumları ile aynı. neden aceba diye sorarlar..




  • Dalgınlığa gelmiş ürünü göndermişsiniz normal insanın olduğu heryerde bu tarz şeyler olabiliyor.
    Zaten hukuk da bunu bildiği için elle tutulabilir somut kanıtlarınız varsa şahısa dava açtığınız zaman
    olay sizin lehinize sonuçlanır ama sadece savcılığa şikayet edip olayı öyle bırakırsan hiç birşey sonuçlanmaz.
  • İçin rahat olsun. Sıkıntı olursa pm gönderebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cordor

    Allahını seversen işine bak. Yazdığın mesajı okudukça gülüyorum...



    Ustam aç bana ordan bol kaşarlı bir dolandırıcılık davası...

    az egonu kısarsan buradakiler belki bir şeyler anlayacak

    bu ülkede neredeyse dolandırılmadık insan kalmadı ,o nedenle artık insanlar bu işi hukukçular kadar biliyor ,sen kendini boşa kasma

    hele düşük meblağlı dolandırılma olayına avukat tut diyen insanları hiç samimi bulmuyorum
    takipsizlik kararı çıksa adam birde üste avukat ücreti ödeyecek
    el insaf

    hele ki bir avukatla olan kavgamızı ve çıkan sonucu anlatsam
    neyse adamın derdi başka sen ego peşindesin ,o nedenle benden uzak dur yeter

    blok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadurak


    quote:

    Orijinalden alıntı: MCErgun

    konu yine hirsizin hic mi sucu yok sorusunu sorduracak hale gelmis.
    insanlar artik hirsizi degil kandirilani sorgular hale gelmis. insanlik hali basiret baglanir, kafa dalgin olur, karsi tarafa gereginden cok guvenilir, yapilir bir hata. hirsizi savunup sucu tamamen kandirilan kisiye yikmak nedir?

    Yok hocam olur mu öyle şey hata tamamen bende ben bir aptalım. İnsan hata yapmaz, insan güvenmez, insan iyi niyetli olamaz, insanın bir anlık dalgınlıgı diye birşey olmaz, su uyur insan uyumaz..

    Ben de bu konuları okurken nasıl dolandırılırlar diye kendi kendime soruyordum fakat başa gelmeyince kimse empati kurma yoluyla anlayamaz.

    Konuyu okuyan dolandırıcı da ulan iyi birşey yapmışım diye kendi ile övünür ve bana derki; kargoyu ben göndermedim hata sende..

    şimdi buradaki yorumlara bakınca çoğu dolandırıcının yorumları ile aynı. neden aceba diye sorarlar..

    bütün insanlar kendini çok uyanık zanneder ,ta ki saçma bir şekilde dolandırıldıklarında kafaları dank eder
    o nedenle çok kafaya takma ,bu dünyada insan neler neler görüyor ,yaşıyor
    bu konuda tek üzüntü duyulacak olay ,cezaların yetersizliği

    dolandırıcı yada hırsız yakalansa dahi mağdurun maddi kaybı iade edilmiyor (çalınan yada dolandırılan mallar ele geçirilemedikçe)

    yani bundan kötü bir şey olabilir mi ?
    adam birkaç ay yatıp çıkacak ve zaten bu işi yapanlar genelde bu yolun yolcusu oluyor (adeta meslek edinmiş)
    adalet yerine gelsin isteniyorsa ,suçlu kayba uğrattığı meblağ kadar çalışıp ödemeden serbest kalmamalı (yani bir şeyler yanına kar kalmamalı)




  • Geçmiş olsun ibretle okudum.. Hata yapmamissiniz insanlara güvenmek suç olmuş tek hatanız bu...

    Bence kargo şirketi sizin onlari israrla arayıp uyarmanizdan sonra ürüne şerh falan koymalıydı.. Teslim etmemeliydi.. Suç onların.. Umarim iyi netice alırsınız diger vatandaslara emsal teskil eder..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isin egoyla alakasi yok. Basta da yazdim, bir konu hakkinda bilgin yoksa fikir sahibiymis gibi davranamazsin.



    Ben avukatim, bu sana yeterli mi? Bu konularda karar veren bir noktadayim. Bu durumda fahis hatalarla dolu hukuk bilgin ile magdur arkadasi yanlis yonlendirmene de seyirci kalamam, kusura bakma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.