Şimdi Ara

Yurtiçi Kargo'da kurye olarak başladım soruları alayım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
3
Favori
70.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben şahsen yurtiçi kargoyu beğeniyorum. Benim bulunduğum yerde çok güzel çalışıyor aynen arkadaşın dediği gibi. Ama aras kargo yok mu, Allah düşman başına versin. Şu ana kadar aras kargoyla ne alsam evde yokmuşum :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halen çalışıyor musun ?
  • hocam son durum ne, hala çalışıyor musunuz?
  • İşe devam ediyorsanız bilgi verir misiniz acaba?

26 yere başvurdum hala ses yok. Kargo şirketlerine de başvurayım mı diyorum ama çalışan yorumlarına bakınca kimse önermiyor. En kötüsü de nerdeyse her gün mesai yapılmasıymış. 10 kişiden 9'u sövüyor
  • Öncelikle şuan çalışmadığımi belirteyim. 4 ay kadar çalıştım yazın (Bana kalırsa 2 hafta bile durmazdim da paraya ihtiyacım vardı).

1 günü özetleyeyim:
    Sabah 8:30da şubeye gelirsin. 9 da ring aracı gelir (aktarmadan gelen, dağıtıma çıkacak olan kargoları taşıyan araba). 9a kadar çayını içersin kahvaltıni yaparsın ne yaparsan yap. Ring aracı gelince o araçtaki kargoları indirirsin. Bir şubede ortalama 4,5 bölge olur her bölgenin 1 aracı vardır. Ringteki kargoları o diğer araçlara atarsin. (Herkes aldığını atıyor, fırlatıyor önemsenmiyor kargolar pek). Devir teknoloji devri olunca artık her şeyi telefonla yapıyorsun, yurtiçi kargonun kendi kurye uygulaması var. Barkod okumasıdir, zimmet almasıdır, indirme yükleme işlemi yapılmasıdır, herşey. Kendi aracındaki kargoların hepsini okutunca yazıcıdan çıktı alıyorsun. Benim bölgeye genelde 70,80 kargo gelirdi. Özel günlerde indirimlerde mesela kara cuma gibi şeylerde 100u bulurdu. Neyse işte kargoları araca yükleyip çıkınca artık rahatsın. Dağıtımıni yapacağın bölgeye çıkıyorsun yola, ben mahallede dağıtım yaptığım için işim kolaydı. Genelde 1 şoför 2 kurye çıkıyorsun. İlk geldiğinde eski kurye seni eşek yerine koyuyor uyanıklık yapıyor aklı sıra. Ağır kargoları sana tasittirir, normalde sıra sıra dağıtılır kargo ama kendisi az dağıtır sana çok dağıttırir bölgeyi öğrenmem için yapıyorum diyip üste de çıkar. Buna izin verirsen ezerler seni, biraz sert yapacaksın ki eşit düzeye gelesin. Kuryenin kurye den üstünlüğü yoktur. Arabada istediğin gibi sigara içersin sohbet muhabbet kafana göre takılırsın. Araba evin önüne gelir sen inip kargoyu alıp eve/şirkete götürürsün. Zimmet listesine tc alır imza attırırsin. Tekrar arabaya dönersin. 1 saat öğle arası vardır. Ticket fiş veriliyor genelde, acentelerde şubede yemek veriliyor. Akşam saat 6da ring aracı tekrar gelir ve alım yapılan kargolar geri yüklenir aktarmaya gider. Ondan sonra paydos.

Dezavantajlari:
    1- Bu iş tabiri caizse ameleliktir.
    2- Ağır kargo çok vardır. Onları taşımakla yükümlüsun( 30 kg üstü kargoları daireye kadar çıkarmana gerek yok, aşağı inip kendileri alabilir. Bu bir haktır.)
    * Çalışma saati fazla. Ortalama 10-12 saat arası çalışıyorsun.
    3- Çok yorulursun. Eve geldiğinde kendine vakit ayıramaz yorgunluktan sadece uyursun.
    4- Kargo sektöründeki insanlar çok cahil. Kültürsüz eğitimsiz insanlar.
    5- Yazın çalışsan çok terliyorsun, kışın çalışsan yağmurda karda araçtan inip dağıtıma çıkmak zor geliyor harap ediyor insanı
    6- Bu iş seni geliştirmez. Yoldan geçen bir insan da yapabilir. Sonuçta bedensel bir iş. Vasıfsızlik hat safha.
    7- Kargolar üstüne zimmetli olduğu için herhangi bir kayıp durumunda sorumlu sensin. Düşün, bitane telefon taşıyorsun ve kayboldu. Haydaaa
    8- Ücretli kargolar oluyor, akşam şubeye döndüğünde kasaya eksiksiz şekilde paranı vermek zorundasın. Oldu da bi yerde müşteriye eksik yada fazla para üstü verdiysen ve kasadaki ücretten daha az para varsa sende, tamamlamak için kendi cebinden vereceksin.
    9- Müdür çok şerefsizdi. Ayırımcılık çok var.
    10- İşin dağıtım aslında ama sana alım da yaptırıyorlar çoğu zaman. Buda daha fazla yük demek.
    11- Araçlar kişilerindir, şirketin değil. Şoför benzin parasını cebinden veriyor. Bundan dolayı da her yere gitmiyorlar. Misal orta bir yerde duruyor iki kurye inip kargoları alıyor biri bir yere diğeri diğer yere gidiyor şoför de aracı oynamadan bekliyor. Bu şekilde sen uzak yere yürüyerek de gidebiliyorsun bazen. Tabi şoförle aran iyiyse o sana bunu yapmaz kapıya kadar götürürdu benim şoförüm.

Avantajları :
    1- Asgari ücretin 1600 olduğu zamanda benim maaşım 1850 tl idi. Maaş açısından ücreti dolgun evet. Normalde mesai pek yapılmıyor en azından bizim şubede yoktu yani şubeden şubeye değişiklik gösterir. Arefe günü gibi özel günlerde çalıştırıyorlar seni bi onun mesaisini alıyorsun. Ki bence hiçbir kargo şirketinin çalışmadığı, çalışanlarına izin verdiği günde senin çalışman avantaj değildir.
    2- Dağıtıma çıktıktan sonra kendi işinin patronusun. Sadece sana verilen dağıtım işini yap gel, müdürün dirdirini çekmek yok, sürekli başında olan biri yok. Kapalı alan yok açık alanda iş yapıyorsun.
    3- Yeni insanlar/şirketler tanıyorsun. Ufkunu açıyor az da olsa :D
    4- Hayatı sorgulattirir sana.
    5- Bahşişi oluyor. Mesela kargo bedeli 7 tl, adam sana 10 veriyor üstü kalsın diyor. 3 tl sana kalıyor. Yada sen uyanıklık yaparak "abi bozuk yok sonra versem olur mu" diyorsun yine cebine atıyorsun. Bazen de bazıları kuruşu kuruşuna veriyor :D

Ben şubenin en iyi elemanıydim. Kargoları atmazdım özenle yerleştirirdim, araç içinde rastgele atılmıyor zaten düzenli şekilde diziyordum rotamın üzerindeki kargoları en başa koyardım mesela. İnsanlarla işletimim çok iyiydi, merhaba, iyi günler tarzında hitaplar kullanıp müşteriyi memnun etmek için uğraşırdim. Telefon görüşmelerini saygılı yapardım. Ama bizim şubede benle beraber 10 tane kurye varsa rahat bi 6,7 tanesinden şikayet gelirdi. Adam telefonla kadınla konuşuyor adresi teyiti için, bi dövmedigi kalıyor. Müdür desen tam bir hanzo, elemanlarından ne bekliyorsun ki.

Tabi şubeden şubeye göre değişiklik gösterir bunlar. Çok iyi yerler de vardır elbet. Yoğunluk da öyle bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Hatta bizim şube dağıtımları iyi yapardı, tabi şikayet alınırdı diğerlerinden ama ona rağmen iyiydi bizim şubemiz. Çözümlere kavuşmak için çok çaba sarfedilirdi.

Geldik yoktunuz mevzusu da şöyle : biz her noktaya giderdik, zile basardık açan olmazsa arardık yine açan olmazsa giderdik. Telefondan ihbar notu atıyorsun. O elektronik olarak gidiyor, kağıt yapıştırma devri bitti. Bide kafana göre ihbar notu da atamıyorsun eve yakın konumda olman lazım. Yoksa izin vermiyor. He bazıları mesela geliyor zile basıyor açan yoksa hiç aramadan basıp ihbarı çakıp gidiyor. Zaten aramak zorunlu değil, şirket sana bi telefon veriyor ama arama hakkın yok senin müşteriyi, ha vaktin zamanın varsa o zaman ararsin. Yoğun olunca bende aramazdim. Ben geldim sen kapıyı açmadın, napayim? Gelip şubeden alıyorlar kargoları. Tekrar dağıtıma çıkmaz.

Kısaca kurye işini tavsiye etmiyorum dostlar. Ben ağır kargo taşırım, yazın terleyip kışın soğuktan donarak açık havada çalışırım, yoğun tempoda durmadan işime devam ederim, kendimi geliştirmek istemem, amelelik yaparım, sadece para kazansam yeter diyorsan kurye tam senin için. Gir ve işini yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanumthe -- 11 Aralık 2018; 3:55:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Elbette 😁 Bikere çok açık giyinmiş bir bayan vardı. Tc aldım imza atması için kağıdı verdim o ara bi gözüm çarptı. Tabi kısa sürüyor 30 saniye falan işte naparsin ki :D Bazıları da oluyor sohbet ediyorsun düzgünce, firmalara gidince tanidiksan çay kahve içiyorsun vs. Kızın birini aradım kargonuz var evde misiniz diye evet gelin dedi. Gittim verdim akşam telefonumu kaydetmiş wpden mesaj attı beğenmiş beni falan. Öyle şeyler de oluyor elbette. Ama tabi ben hiç kimseye kötü niyetle yaklaşmadim. Bizim şubede çok abaza vardı ne yalan söyleyeyim. Bide palavraci da çoktu 😁

• Çok teşekkürler hocam. Sanırım şimdilik başvurmayacağım. Araçta sigara içilir deyince ben konuyu kapattım :)
  • Güzel yazı olmuş

• Şuan hangi işte çalışıyorsunuz ?

• kara344 kullanıcısına yanıt
    Yakın zaman içinde Trendyol'da depoda çalışmaya başlayacağım o zaman yine böyle bir konu açıp detaylı açıklamalarda bulunmak isterim.

• kara344 kullanıcısına yanıt
    Trendyol Depo işi olmadı onun yerine A101 depo işine girdim. Üç gün oldu çalışmaya başlayalı. Birkaç gün sonra müsait olup "dinlenmiş ve rahat bir kafaya erişince" yeni bir konu başlatacağım.

• şöyle işini düzgün yapan şubeleri çok severim kargolar hep zamanında geliyor

kolay gelsin hocam

• Samsun'dan kitap sipariş ediyorum, 2 günde İstanbul'dan geliyor, nasıl bu kadar hızlı oluyor?

• çok güzel bir yazı olmuş hocam

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    Sistem senelerdir aynı hâlâ da aynı ilerliyor. Çalışmak isteyen arkadaşlar olursa bilgi edinmeleri açısından yazıp yardım etmek istedim. Umarm faydalı olmuştur

• @Munayahmet esnaf kurye olarak mı çalışıyorsunz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.