Arkdaşlar yurtdışından gelen telefonu türkiyede kullanmak istiyorum. Ama galiba gümrükte bi yerlere para ödeyip telefonu yasal hale getirmek gerekiyorumuş tam emin değilim. Yurtdışı çıkışlı telefonu türkiyede kullanmak için ne yapmalıyım bilgi sahibi olan varmı?...
ben şu anda ırak tan gelmiş 6600 kullanıyorum zamanında imei numarası kayıt ettirilmiş olduğundan sıkıntı yok.yurt dışında telefonlar aynı fiyat yine fakat herhangibir gsm operatörüne kayıt olunması durumunda telefon neredeyse bedavaya geliyor fakat telefonun parasınıda faturaya yansıtıyorlar.uzun vede gereksiz bence.ne varsa bizde var zaten.kolay gelsin.
Tabloya goz at
Oncelikle yurda giris yaparken Pasaport polisine muhur vurdur cunku her seferinde vurmuyorlar TK da bu basina problem cikartabilir. Eger telefon 300 eur ustunde ise Fatura gumruk memurlarinca onaylanacak ve sozlu beyan formu duzenlenecek Ayrica 20 Eur degerinde pul parasi oduyorsun.. Eger telefonun da radio varsa TRT nin 20 Euro olan bandrolunu de almak durumunda birakiyorlar. W900 degilde cok bilinen bir model degilse Radio yok diye gecistirirsin. 300 eur ustunde ki cihazlar icin Fatura tutarinin %10 u kadar gumruk vergisi odeniyor. Gumruk vergisi odendi makbuszunu da almayi unutma. Yarim A4 seklinde bir kagit. Tum bunlar ve pasaport fotokopin ile TK a basvuru yapip telefonunu kaydettiriyorsun..