E devlet üzeri imei silip kayitsiz şekilde satabileceksin ama 3 yilini doldurmadigib için tekrar kayit edeniyecek bekliyeceksin diye video izledim,ne kadar dogru bilmiyorum yada 3 yil gectikden sonra satabileceksin. |
Yurtdisindan gelen iphonu u satma (2. sayfa)

-
-
IMEI kaydı yine devam ediyor. Sadece kayıt kimin üzerinden yapıldıysa o kişiye ait hat kullanım şartı kalkıyor. Kaydeden kişi kaydı silse muhtemelen telefon yine kayıt dışı kalır.
-
O gün geldi çattı, telefonu kuzene vermiştim, sim kartını takmış, yine GSM'e bağlanmıyormuş. IMEI Kaydı silme bölümü haricinde e-devlette çözüm olabilecek başka bir portal bulamadım. Kaydı silmeye de güvenmiyorum. Keisn bir bilgi lazım.
-
Bugün olmadı mı? Belki 1 Ocak’ta sisteme hemen düşmemiştir.
-
Günün ilerleyen saatlerinde çalıştı, zaman alıyormuş biraz açılması.
-
Son durumda güncel bilgi su sekilde;
Telefonu kaydettirdikten sonra 3 takvim yili sadece kayit eden kisinin uzerine kayitli olan hatlarla kullanilabiliyor.
2022 oncesi kaydedilen telefonlar icin farkli uygulamalar mevcut olabilir.
Ancak e devlet üzerinden; telefonu üzerine kaydeden kisi; eger telefonu uzerinden silerse telefonun tekrar kaydedilmesi gerekecek.
-
Arkadaşlar ben Kasım 2022 de kaydettirdim telefonu. Bu sene yine telefon alsam bunu kaydedemiyorum sanırım? Silsem kaydı bu telefonu kayıtsız satacağım? Ama yeni geleni kaydetmek için 2 yıl daha lazım? Son durum böyle değil mi -
Mesela bugün üzerinden bakalım.
27 Mart 2023 pazartesi cihazı pasaportunuza kaydettiniz.
1 Ocak 2026 yılında cihazınızı, kısıtsız bir şekilde, hiç bir problem olmadan, sanki geçmişte Turkcell’den alınmış bir cihaz gibi kullanabilirsiniz.isteyen kişi istediği hattı takar, istediği şekilde 2 sim’i de kullanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qlidqyi -- 26 Mart 2023; 5:29:7 > -
Şimdi 4 yıl önce pasaporta kaydedilmiş bir cihazı aldık diyelim. Pasaport sahibi istediği zaman bu imei silebilir mi? Bu durumda cihaz çöp mü oluyor? Diğer sorum 3 yılın sonunda bu kişi bu cihazı silmeden yeni bir cihazı pasaporta kaydedebiliyor mu?
-
1- Sanirim Evet. Cop oluyor, ancak rmjn degilim.
2- Cihazi silse de silmese de, 3 yil icinde tek cihaz kaydedebilir. (Arkadssimin telefonunu caldilar, yine de 3.yil gecmeden kaydedemiyor) -
son durum nedir bu konu hakkında?
örneğin iphone 14 pro kullanıyorum. 3 yıl geçti diyelim ben bunu satsam veya birine versem o kişi sim kartı takıp kullanabiliyor mu? yoksa yeniden kayıt mı gerekiyor ki o durumda kimse alıp kayıt ettirip bugün 20bin o gün belki 40bin tl olcak vermez
-
Cihaz kaydı sizin üzerinize kalmak kaydıyla 3 yıl sonra tüm hatlara açılıyor. Siz kaydı silerseniz bildiğim kadarıyla imei tekrar boşa düşüyor ve alan kişinin bir daha kayıt etmesi gerekiyor.
-
teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X