Şimdi Ara

Yurtdışından Ekran Kartı - Monitor almak ne kadar mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fiyatları karşılaştırdığımda Türkiye ile Amerika fiyatları arasında büyük farklar olduğunu gördüm parçaların.

1- Yurtdışına giden bir yakınımdan istesem gümrükte sıkıntı olur mu?
    2- Ürünlerin garantileri olur mu?
    3- Amazon vb sitelerden bu tarz elektronik ve hasar görebilecek ürünler sipariş vermek ne kadar mantıklı?

Konu hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşabilirse çok sevinirim.

Saygılar

Almayı düşündüğüm parçalar

HP C3Z94AA Pavilion 23xi 23 inç Diagonal IPS LED Monitör
    Samsung 250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
    Intel Core i7-5820K @ 3.30GHz
    ZOTAC GTX770 AMP! Edition GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1

• mysticat kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla bavulda 2-3 tane eşya getirebilir ama monitörü bilemem boyutundan dolayı ürünlerin yurtdışı garantileri oluo diye biliyorum yani bişey olunca yurtdışına kargoluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 18 Eylül 2014; 17:26:19 >
  • Gümrükte sıkıntı olacağını sanmıyorum. Daha önce Amazon'dan dvdli kitap aldım, banggood'dan sipariş ettiğim rc helikopter de bugün geldi. Ama yıllık bir kişi adına yani TC Kimlik NO'su adına 5 ürün sipariş edilebiliyor max. Diye biliiyorum yurtdışından. Dikkat etmek de lazım, $100'ı geçerse ürün gümrükte de $100 vergi alınıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hediyelik eşya getirebilir ama bunun bedeli arkadaşında dediği gibi öyle 1000 tl 500 tl vs meblalar olamaz.
    Dış ticaret mezunu olduğumdan bilgim var az biraz.
    hediyeliğinde fiyatı önemli yani.
  • mysticat kullanıcısına yanıt
    Hocam amazondan aldıgında zaten gümrük ücretini de senden alıyor diye biliyorum.
    Garanti konusunda uluslar arası ganratisi olan ürünlerde garanti sıkıntısında yurtdısına yollaman gerekecek yurt içinde garantileri geçerli olmuyor. Üründen ürüne markadan markaya değişiklik varsa bilemem tabiki...
    hasar konusuna gelince hocam onlar zaten bizdeki firmalarada aynı yolla geliyor o yüzden o konuda bir sıkıntı olacagını sanmıyorum ki direk yurtdısından ürün alan bir çok kullanı var forumda.
    Ama tabiki benim herzamanki tercihim 3-5 fazla versemde görüp inceleyip dokunup alabileceğimve bir sıkıntı urumunda anında değişim veya iade edebileceğim ürünler yönündedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 18 Eylül 2014; 23:59:11 >
  • Yurtdışından gelen yada getirilen ürünlerin limiti , tek seferde 1500 euro yada 30 kilo . Bunun üzerine çıkamazsın .
    Ayrıca gümrüksüz limit 75 EURO dur , yolcu beraberinde gelen eşya gümrük tarafından yakalanırsa , fatura değerinin 20% vergi alınır .
    Türkiyeye giriş yapan hiç bir eşya dolar üzerinden işlem görmez . Dolar değeri Euro ya çevirilip işlem görür .

Amerikadan bilgisayar parçası getirmenin iyi ve kötü yanı var .

iyi yanı , burada olmayan kaliteli bir ekran kartını ucuz sayılacak fiyata alabilirsin .

Kötü yanı ise , ekran kartı arıza yapar ve amerikaya geri göndermek zorunda kalırsan , kafadan 2 ay beklersin .
    Ayrıca yurtdışına çıkan kart , dönüşte yine gümrüğe takılabilir ve senden ücret isteyebilirler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 18 Eylül 2014; 23:47:45 >
  • O halde turkiye ile satis farki 400lira olan urun icin sadece yurt disi mevzusunu dusuneyim. Diger her seyi ne olur ne olmaz buradan alayim.

Arkadaslar zaman ayirabildiginiz icin cok tesekkur ederim.

Saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.