Şimdi Ara

Yurtdışından Araba Getirtmek (Kredili ve/veya Başkasına Ait)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Araba almayı düşünüyorum ancak Türkiye'deki fiyatlara bakınca yurtdışından almak daha uygun gibi görünüyor. Üstelik bir de kredili alma şansım varken kesinlikle yurtdışı düşünüyorum :)

Amcam Almanya'da ikamet ediyor ve kredili araba alabileceğini söylüyor. Benim sorum şu; amcam kredili arabayı aldıktan sonra Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra arabayı bana bırakıp gitme şansı var mı? Bırakabilirse ne gibi prosedürleri var, Uzun süre bende kalacağı için muayene vs. neler yapılması lazım?

Eğer onu buraya bırakamıyor ise ben vekalet vererek benim adıma ordan kredili araç satın alabilir mi ve bu aracı getirip bana bırakabilir mi?

Bu bayağı geniş bir konu sanırım. Eğer herhangi bir noktasında bilgisi olan var ise yorum atarsa çok sevinirim.
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankaya589 -- 11 Ağustos 2017; 18:15:33 >

• Ah delikanlı bizde senin gibi zamanında böyle hayaller kurardik. Pembe hayallerde Mercedes ve BMW surerdik. Sonra Google amca tüm hayallerimizi yıktı. Uyandık. 2. El ithalatı yasak. Sıfır araç ithal etmek için bayi olmanız glveya ithalatçı olmanız lazım, + otv KDV ödemeniz lazım. Yani bu hayali unut. Amcana söyle seni Almanya'ya ithal etsin daha kolay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce amcanızın sizi evlatlık alması lazım, daha sonra tr ye istediği arabayla gelip noterde senin kullanabilmen için yazı alması gerekir. sende o aracı 2 yıl boyunca burada kullanabilirsin , her 2 yılda bir girdi çıktı yapması gerekiyor önceden 6 ay dı
  • Paranız varsa Ma plakayla dolasirsin iste.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratalagoz

önce amcanızın sizi evlatlık alması lazım, daha sonra tr ye istediği arabayla gelip noterde senin kullanabilmen için yazı alması gerekir. sende o aracı 2 yıl boyunca burada kullanabilirsin , her 2 yılda bir girdi çıktı yapması gerekiyor önceden 6 ay dı

Bu işlem her ülke için böyle mi sadece Almanya' ya mı özel?

• quote:

önce amcanızın sizi evlatlık alması lazım, daha sonra tr ye istediği arabayla gelip noterde senin kullanabilmen için yazı alması gerekir. sende o aracı 2 yıl boyunca burada kullanabilirsin , her 2 yılda bir girdi çıktı yapması gerekiyor önceden 6 ay dı

Amcam beni evlatlık alınca benim yurtdışına gitme olayım da kolaylaşır galiba ama gercekten boyle bir sistem varsa iyice araştırıp yapmak lazim

• BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    yurt dışında 6 ay ve üzeri yaşamış her Türk vatandaşı memlekete araba sokabiliyor yasa gereği, bu önceden 6 aydı şimdi 2 yıl oldu vekalet ile araba bırakabiliyor ama bu 1. derece akrabalarına eş çoluk çocuk anne ve baba gibi kişilere. Gürcistandan araba getirenlerde bu şekilde getiriyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yurt dışında 6 ay ve üzeri yaşamış her Türk vatandaşı memlekete araba sokabiliyor yasa gereği, bu önceden 6 aydı şimdi 2 yıl oldu vekalet ile araba bırakabiliyor ama bu 1. derece akrabalarına eş çoluk çocuk anne ve baba gibi kişilere. Gürcistandan araba getirenlerde bu şekilde getiriyor

Çifte vatandaş olursa aynı haktan yararlanabiliyor mu?

• Turk vatandasi olarak almak istersen yurt disinda 172 gun yasamis olman gerek. Parca parca da olabilir bu. Sonra arabayi 2 yil turkiyede kullanabiliyorsun. Tek yol bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Çifte vatandaşlık birşeyi değiştirmiyor. TC vatandaşı olduğun sürece prosedür aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ambassador26

Turk vatandasi olarak almak istersen yurt disinda 172 gun yasamis olman gerek. Parca parca da olabilir bu. Sonra arabayi 2 yil turkiyede kullanabiliyorsun. Tek yol bu.

Türkiye gümrükten girdiğinde ekstra harç vergi, teminat vs yok mu?

Yurtdışı kaskosu burada geçer mi?

Eğer böyle olabiliyorsa burada boşu boşuna elalemin hurdasına 30 lira ödüyoruz zira yurtdışında bu paraya sıfır araba alınıyor.

• quote:

Turk vatandasi olarak almak istersen yurt disinda 172 gun yasamis olman gerek. Parca parca da olabilir bu. Sonra arabayi 2 yil turkiyede kullanabiliyorsun. Tek yol bu.

Yanlış.Aracı sokacağınız zaman yurt dışı yerleşik olmak gerekiyor buda son 1 yıl içinde 6 ay yurtdışında kalmış olmak demek.Parç parça derken yanlış anlaşılmasın son 1 yıl içinde parça parça olabilir tabi.
  • berkke kullanıcısına yanıt
    Şu senaryoda durum ne olur?

Çifte vatandaş Türkiye' de yaşayan ama son 1 yılda 6 ay yurtdışında kalmamış biri, yurtdışında olan ve Türk vatandaşı olmayan birinci derece akrabasına vekalet ile yurtdışından araba aldırıyor.

Bu akraba da arabayı alıp Türk Gümrüğünden sorunsuz ve harçsız geçirebilir mi?

Gümrükten geçirdikten sonra arabayı çifte vatandaşa bıraksa çifte vatandaş yine aynı şekilde 2 yıl sorunsuz TR' de kullanabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: berkke

quote:

Yanlış.Aracı sokacağınız zaman yurt dışı yerleşik olmak gerekiyor buda son 1 yıl içinde 6 ay yurtdışında kalmış olmak demek.Parç parça derken yanlış anlaşılmasın son 1 yıl içinde parça parça olabilir tabi.

Benim yurt disinda yerlesik 145gunum var. 6da turist olarak. Kalan 21gunu de turist olarak tamamlamayi dusunuyordum. Yesil pasaport var vizesiz gidip 172yi bulunca arabayi getirmeyi dusunuyorum. Bu arada otopark.com un forum sitesinde detayli rehber var. incelenmeli daha bakamadim bende.

• https://otopark.com/forum/threads/gürcistandan-otomobil-getirmek.1142/page-2

Burada detaylica bahsetmis. 185 gunmus.

• quote:

https://otopark.com/forum/threads/gürcistandan-otomobil-getirmek.1142/page-2

Burada detaylica bahsetmis. 185 gunmus.

Son 1 yıl içinde 185 olması gerekiyor eksik bilgi var forumda çok daha detaylı anlatan bir konu vardı bulamadım konuyu.
  • Amcan arabayi alip sana verse,ilk polis cevirmesinde araca el konulur.Aracin senin uzerine olmasi veya amcanin seni nufusuna almasi lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

Amcan arabayi alip sana verse,ilk polis cevirmesinde araca el konulur.Aracin senin uzerine olmasi veya amcanin seni nufusuna almasi lazim

Bu vekalet vs. olmaz mı? Bir de bazıları kalamaz bile diyor en yakınına bile...

• quote:

Orijinalden alıntı: hakankaya589

quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

Amcan arabayi alip sana verse,ilk polis cevirmesinde araca el konulur.Aracin senin uzerine olmasi veya amcanin seni nufusuna almasi lazim

Bu vekalet vs. olmaz mı? Bir de bazıları kalamaz bile diyor en yakınına bile...

Olmaz.Tüm yollar kapalı.Tek çözümü yurtdışından vatandaşlık alman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.