Şimdi Ara

Yurtdışında Üniversite Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu sene son sınıfım ve üniversiteyi yurtdışında okumayı düşünüyorum.
    Hangi ülkeleri ve üniversiteleri önerirsiniz.
    Aklımda 2 ülke var
    1.Polonya
    2.Hollanda.

Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi üyelerin önerilerini bekliyorum
    Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

Beyler bu sene son sınıfım ve üniversiteyi yurtdışında okumayı düşünüyorum.
    Hangi ülkeleri ve üniversiteleri önerirsiniz.
    Aklımda 2 ülke var
    1.Polonya
    2.Hollanda.

Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi üyelerin önerilerini bekliyorum
    Şimdiden teşekkür ederim.

Walla hocam eğer çalışkan isen Boğaziçi , odtü , itü ve buna benzer kaliteli üniversite varken yurt dışına çıkma derim.Haa illa yurt dışı olacak dersen bu üniversitelerden birine git sonra ERASMUS ile yurt dışında 1 sene oku.

Bunlara rağmen yurt dışına gidecem diyorsan o zaman sana bulgaristan ve kıbrısa GİTME derim.
  • Öncelikle hangi bölümü okuyacağını belirtseydin keşke.. Ben Avrupa'daki bütün ülkeleri araştırdım, birçoğu hakkında bilgim var.. Hatta Mimarlık için Avusturya'ya gidecektim, ailemin zorlamasına rağmen gitmedim. Lisans için gidenler ordan 9-10 seneden önce dönemiyorlar diye gözüm korktu ve yüksek lisans için gitmeye karar verdim.

Sana gelirsek; Kendini Polonya ve Hollanda olarak sınırlama.. Eğer sağlık bilimlerinden bir bölüm okumak istiyorsan Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık gibi, Macaristan Debrecen Üniversitesi'ni öneririm.. Tıp için yine Slovakya'da bir üniversite vardı adını unuttum orayı öneririm, buralardan mezun olduğunda denklik alabilirsin diyorlar danışman şirketler, aklında bulunsun..

Mimarlık ya da İnşaat Mühendisliği okuyacaksan yurtdışı alanın biraz daralır.. Bu iki bölüm için sana Avusturya ve Almanya'yı öneririm.. Özellikle Avusturya'da Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık eğitiminde dünyada çok iyi bir yere sahip, ama çok çok zor. Eğitim dili Almanca.. Türkiye'de çok zor okunuyor Mimarlık, orda Almanca çok çok zor, çok zaman kaybedebilirsin.. Eğer aklında Mimarlık ya da İnşaat Mühendisliği varsa Türkiye'de ya da ÖSYM kılavuzunda yer alan diğer kaliteli dil eğitimi veren bir üniversitede bitirmeni öneririm.. İlla yurtdışı olsun diyorsan mesela Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'ni öneririm, İngilizce'yi öğrenirsin ve yüksek lisans için Avusturya-Almanya gibi yerlerden birine giderek biraz Almanca öğrenerek yüksek lisans yapabilirsin..

İşletme, İktisat, Ekonomi, Uluslararası Ticaret vs. gibi bölümleri tercih edeceksen Polonya uygun.. Varşova Üniversitesi ve özellikle Lazarski Üniversitesi'ne git derim.. İngiltere'de bir üniversitenin diplomasını da veriyor diye biliyorum.. Yani iki üniversiteden bir diploma alma şansı tanıyor anlaşması gereği..

Hukuk düşünüyorsan yurtdışı işine hiç bulaşma derim.. hele Avusturya ve Almanya'ya.

Makine Mühendisliği için Almanya harika bi yer, özellikle Aachen Teknik Üniversitesi dünyada Makine Müh. eğitimini kaliteli veren üniversiteler içinde üst sırada emin ol.. Ama Almanya'nın sistemi Türkiye'ye benzemiyor, sınavlara girme sayısında falan kısıtlamalar var, temelinde sağlam değilse hele atılma tehliken var.. ve Almanya'ya gidebilmen için örneğin; TestDAF sınavından belli bir skor yapman gerek.. Ama Avusturya'ya gitmek için Almanca'yı bilmek şart değil, direkt üniversite öğrencisi olabiliyorsun ama hazırlığı geçmen lazım. 2 sene geçemezsen atılıyorsun sanırım hazırlığı da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTER_10 -- 6 Eylül 2010; 0:36:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

Öncelikle hangi bölümü okuyacağını belirtseydin keşke.. Ben Avrupa'daki bütün ülkeleri araştırdım, birçoğu hakkında bilgim var.. Hatta Mimarlık için Avusturya'ya gidecektim, ailemin zorlamasına rağmen gitmedim. Lisans için gidenler ordan 9-10 seneden önce dönemiyorlar diye gözüm korktu ve yüksek lisans için gitmeye karar verdim.

Sana gelirsek; Kendini Polonya ve Hollanda olarak sınırlama.. Eğer sağlık bilimlerinden bir bölüm okumak istiyorsan Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık gibi, Macaristan Debrecen Üniversitesi'ni öneririm.. Tıp için yine Slovakya'da bir üniversite vardı adını unuttum orayı öneririm, buralardan mezun olduğunda denklik alabilirsin diyorlar danışman şirketler, aklında bulunsun..

Mimarlık ya da İnşaat Mühendisliği okuyacaksan yurtdışı alanın biraz daralır.. Bu iki bölüm için sana Avusturya ve Almanya'yı öneririm.. Özellikle Avusturya'da Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık eğitiminde dünyada çok iyi bir yere sahip, ama çok çok zor. Eğitim dili Almanca.. Türkiye'de çok zor okunuyor Mimarlık, orda Almanca çok çok zor, çok zaman kaybedebilirsin.. Eğer aklında Mimarlık ya da İnşaat Mühendisliği varsa Türkiye'de ya da ÖSYM kılavuzunda yer alan diğer kaliteli dil eğitimi veren bir üniversitede bitirmeni öneririm.. İlla yurtdışı olsun diyorsan mesela Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'ni öneririm, İngilizce'yi öğrenirsin ve yüksek lisans için Avusturya-Almanya gibi yerlerden birine giderek biraz Almanca öğrenerek yüksek lisans yapabilirsin..

İşletme, İktisat, Ekonomi, Uluslararası Ticaret vs. gibi bölümleri tercih edeceksen Polonya uygun.. Varşova Üniversitesi ve özellikle Lazarski Üniversitesi'ne git derim.. İngiltere'de bir üniversitenin diplomasını da veriyor diye biliyorum.. Yani iki üniversiteden bir diploma alma şansı tanıyor anlaşması gereği..

Hukuk düşünüyorsan yurtdışı işine hiç bulaşma derim.. hele Avusturya ve Almanya'ya.

Makine Mühendisliği için Almanya harika bi yer, özellikle Aachen Teknik Üniversitesi dünyada Makine Müh. eğitimini kaliteli veren üniversiteler içinde üst sırada emin ol.. Ama Almanya'nın sistemi Türkiye'ye benzemiyor, sınavlara girme sayısında falan kısıtlamalar var, temelinde sağlam değilse hele atılma tehliken var.. ve Almanya'ya gidebilmen için örneğin; TestDAF sınavından belli bir skor yapman gerek.. Ama Avusturya'ya gitmek için Almanca'yı bilmek şart değil, direkt üniversite öğrencisi olabiliyorsun ama hazırlığı geçmen lazım. 2 sene geçemezsen atılıyorsun sanırım hazırlığı da..

aaaa dostm nslsın yurt dıısı ünvste muhabetlerınde cok karşlşmştık konusmstuk ayrıca arkdşı güzl aydınlatmışın :)
    avustryaya gıtmemeişin olsun dostm hayırlısı olsun peki naptın burdakı hangı ünvsteye gıtınn ?

• quote:

Orijinalden alıntı: buz05

quote:

Öncelikle hangi bölümü okuyacağını belirtseydin keşke.. Ben Avrupa'daki bütün ülkeleri araştırdım, birçoğu hakkında bilgim var.. Hatta Mimarlık için Avusturya'ya gidecektim, ailemin zorlamasına rağmen gitmedim. Lisans için gidenler ordan 9-10 seneden önce dönemiyorlar diye gözüm korktu ve yüksek lisans için gitmeye karar verdim.

aaaa dostm nslsın yurt dıısı ünvste muhabetlerınde cok karşlşmştık konusmstuk ayrıca arkdşı güzl aydınlatmışın :)
    avustryaya gıtmemeişin olsun dostm hayırlısı olsun peki naptın burdakı hangı ünvsteye gıtınn ?

İyiyim teşekkürler,

Maalesef ilk yerleştirmelerde yerleşemedim.. İkinci yerleştirmelerde vakıf yazmayı düşünüyorum bu saatten sonra.. Hayırlısı bakalım bekliyoruz heycanla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTER_10 -- 6 Eylül 2010; 1:36:10 >

• anarchitekt teşekküer ederim verdiğin bilgiler için.
    Amacım mühendislik okumak ama birazda Tıp düşünüyorum.
    Mühendislik olarak almanya dedin ama almanya için bi üniye kayıt yaptırmak ve almanca bilmek gerekiyor.
    iyi derecede ingilizcem var bunu kullanabileceğim alanlar varmı bildiğin mühendislik olarak.?
  • quote:

anarchitekt teşekküer ederim verdiğin bilgiler için.
    Amacım mühendislik okumak ama birazda Tıp düşünüyorum.
    Mühendislik olarak almanya dedin ama almanya için bi üniye kayıt yaptırmak ve almanca bilmek gerekiyor.
    iyi derecede ingilizcem var bunu kullanabileceğim alanlar varmı bildiğin mühendislik olarak.?

İngilizce eğitim almak istiyorsan, Canada ya da Avusturalya çok iyi yerler.. Hem yaşam, hem üniversitelerinin dünyadaki yeri açısından.. Bahsettiğim 2 yerdeki üniversitelerin yıllık ücretleri Almanya ve Avusturya'ya göre çok fazladır.. Avusturya, Almanya, Fransa gibi ülkelerde eğitim ücreti yaklaşık 1.500 euro iken (hatta daha az), Canada ve Avusturya'da bu rakam 14-15 bin euro'dan başlar. Ki, Canada ve Avusturya için de belli bir seviye İngilizce bilmek gerekiyor.

Mühendislik olarak alan derken, yani mühendislik alanı çok bildiğin gibi.. Kafanda ne belirledisen ona göre bir seçim yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTER_10 -- 6 Eylül 2010; 3:13:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÜNİVERSİTE OKUMAK ŞART MI ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fransa hakkında detaylı bilgi verebilirmisin.
  • quote:

Fransa hakkında detaylı bilgi verebilirmisin.

Fransa'da da eğitim dili Fransızca çoğunlukla, sistemleri farklı, 3+2 toplam 5 yıl mühendislik için.. Hazırlıkla 6 yılı bulur sanırım.. 2 yıl mühendislik için eğitim alınıyor ve sonradan Mühendislik okulları sınava giriliyor ve ona göre mühendis olunuyor sanırım.. Ama direkt başlanan yerler de var.. Mimarlık 6 yıl orda. Oranın sistemi daha bir farklı.

Fransa hakkında bilgi veren bir link bulursam koyarım yine de.

Edit:http://www.sp.k12.tr/spip.php?article2126

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTER_10 -- 6 Eylül 2010; 3:31:15 >

• Sayın donanımhaberciler;mekatronik müh. İçin bulgarostan düsünüyorum. Adam sakın gitme demiş şaşırdım şimdi rica ediyorum aydnlatın beni :d
  • quote:

konu cok geride kalmış,özelden mesaj atamiyorum bibana yardımcı olabilir misin ?

• Hollanda tamam da Polonyalılar okumak için "Batı"ya gidiyor. Sen niye Polonya'yı istiyorsun?
  • Ukrayna, Polonya veya bu ülkeler dışında önerebilirmisiniz.
  • Hollanda'da yaşam oldukça pahalı özellikleri ev kiraları astronomik. Polonya daha ucuz. Bulgaristan Romanya vs de ucuz ancak denklik sorunları var.
    Macaristan ucuz ülkeler arasında en iyi üniversitelere sahip ve Türk öğrencilere ayrı bir önem veriyorlar. Hatta Türk öğrencilerin kayıtları için Türkiye'de temsilcilikleri bile var şu siteye bir gözatmanı tavsiye ederim macaristan-semmelweis-universitesi-turkiye-resmi-temsilciligi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esin77 -- 12 Aralık 2013; 20:53:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.