Şimdi Ara

Yurtdışında Türklere Bakış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
117
Cevap
3
Favori
4.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen internetten hollandali biriyle konusuyordum.Bi akrabam hollanda da yasiyor duyince kayis koptu sayip sovmeye basladi.Sanki Müslüman karşıtı irkci parti onlarin ulkedinde degilmis gibi.
    Bazi yazilarda goruyorum bizi hala deveye binen colde yasayan kadina deger vermeyen insanlar oldugumuzu hatta arap oldugumuzu dusunenler var.Ben bu insanlara akilli cahil diyorum cunku gercegi arastirmak yerine duyduklarina inaniyorlar ve kulturlu olduklarini zannediyorlar.Hepsi icin gecerli degil elbette.Neden bizi yanlis taniyorlar?

Not:Mobildeyim imla hatasi olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fransizlara ingilizce birsey sorun, once pis siritirlar, sonra kufredip cevap vermeden cekip giderler. Biz aynisini yapmiyoz ama nedense.

• Çokta umrumuzdaydı.
  • 35 senedir cepinde kuru ekmekle dolaşan pkk ya çözüm bulamayan devlete kim itibar gösterir
  • quote:

Orijinalden alıntı: blade8572

35 senedir cepinde kuru ekmekle dolaşan pkk ya çözüm bulamayan devlete kim itibar gösterir

Devletten degil milletten bahsediyorum.
  • Yurtdisinda yasayanlar varsa bizi bu konu hakkinda bilgilenditebilirler mi?

• yurt dısınıı bırakın kıbrısta bıle turkler ucuncu sınıf ınsan muamelesı goruyor bıızat yasıyoruz bunu unı de okurken ıngılızler,avrupalılar,zencıler sonra turkler gelıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yurdışında Türkleri hep Bağnaz,Barzo,Yağmacı,Barabar ve Cahil olarak gördü Avrupalılar...Çünkü gurbetçilerin çoğu (bu gurbetçiler daha şehir görmemiş insanlardı.Ne avrupası?) Avrupaya göç etmeye başladılar.Hayat şartları onlara uymayınca Türkler tepetaklak oldu ve (bazıları) "Pis Türk" Modeline göre davranmaya başladı...

Sonuç olarak;
    Şuan Avrupa'da eğer azınlığın biri kötü birşey yapmış oluyorsa,Direk "Pis Turkler!!!Bıkmıyormusunuz??!" diyorlar.Çünkü Türkler (!) zamanında Avrupalılara yapmadıklarını bırakmamış...
  • Türküm, doğruyum, çalışkanım. Bizim zamanımızda ilkokulda her sabah söylenirdi. Genel olarak baktığımız da sadece Türküm sözü geçerli diğerleri hikaye.
  • Hristayanlıklar benliklerini kaybetmedi diyorsun.Peki hristiyanlığın okadar bölüme ayrılması senin aklın alıyormu.Tek din niye ayrılır okadar bölüme.Yaşını da söylermisin ona göre seviye seçeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeSolo of Turco

Gecen internetten hollandali biriyle konusuyordum.Bi akrabam hollanda da yasiyor duyince kayis koptu sayip sovmeye basladi.Sanki Müslüman karşıtı irkci parti onlarin ulkedinde degilmis gibi.
    Bazi yazilarda goruyorum bizi hala deveye binen colde yasayan kadina deger vermeyen insanlar oldugumuzu hatta arap oldugumuzu dusunenler var.Ben bu insanlara akilli cahil diyorum cunku gercegi arastirmak yerine duyduklarina inaniyorlar ve kulturlu olduklarini zannediyorlar.Hepsi icin gecerli degil elbette.Neden bizi yanlis taniyorlar?

arap gibiyiz çünkü kapalı insanlarımız var hatta hala çarşafla gezenler var. Ayrıca kadınlara değer vermiyoruz. Aksini kimse idda edemez. hala çok eşliliği savunuyor halkımızın bi kısmı . İtalyan barış gelinini tecavüz edip öldüren bi milletiz. Düşünsene Türk barış gelini diye birini yolladık sembolik olarak geziyoru ülkeleri ve bi ülkede başına aynı şeyler geldi.. Ne düşünürdünüz..

• quote:

Orijinalden alıntı: eqwear

quote:

Gecen internetten hollandali biriyle konusuyordum.Bi akrabam hollanda da yasiyor duyince kayis koptu sayip sovmeye basladi.Sanki Müslüman karşıtı irkci parti onlarin ulkedinde degilmis gibi.

arap gibiyiz çünkü kapalı insanlarımız var hatta hala çarşafla gezenler var. Ayrıca kadınlara değer vermiyoruz. Aksini kimse idda edemez. hala çok eşliliği savunuyor halkımızın bi kısmı . İtalyan barış gelinini tecavüz edip öldüren bi milletiz. Düşünsene Türk barış gelini diye birini yolladık sembolik olarak geziyoru ülkeleri ve bi ülkede başına aynı şeyler geldi.. Ne düşünürdünüz..

Almayada öldürülen türkleri çabuk unuttunuz.Daha geçende beyzbol sopaları ile bir türk genci öldürüldü.Türkiyede ırkçılık gördünmü.Türkler deki ahlak ve düzgünlük hiçbir millette yoktur.Kapalı ve çarşafla gezmekte bir tercihtir , açık saçık gezmekte ki türkiyede neredeyse her türlü insan vardır.Kadına değer vermeme olayına katılmıyorum.Her toplumda azda olsa bazı insanlar değer vermez kadına bu kişisel bir sorun.Çok eşlilik artık yok varsada binde birlik bir dilimdir oda kaale alınmaz.

Anlamadığım sanki avrupa müthiş herkes çok mutlu(daha yunanistanın durumunu görmezler gözümüzün önündeki yeri) biz ahlaksız bir toplumuz.Çok yanlış saçma sapan düşünen insanlar var

• siz iranı ırakı mısırı libyayı nasıl görüyosanız onlarda sizi öyle görüyo hadi by .
  • almanyadan dönüş yapan bir hastam anlatmıştı;'' orada sokaklarda sokak köpeği göremezsin, orada almanlar türkleri sokak köpeği olarak görüyor''
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan05

quote:

Orijinalden alıntı: Smartly

Hristayanlıklar benliklerini kaybetmedi diyorsun.Peki hristiyanlığın okadar bölüme ayrılması senin aklın alıyormu.Tek din niye ayrılır okadar bölüme.Yaşını da söylermisin ona göre seviye seçeyim.

IQ seviyen kaç ona göre cevap vereyim. Hristiyanlıkta bir ortodoksluk bir de katoliklik var. İslam'da sünni, alevi, şii, hanefi, vs sayamadığım onlarca mezhep var hangi dinin ne kadar bölüme ayrıldığı belli.

Mezhep tir onlar.Hepsinin mantığı aynıdır sadece ufak değişiklikler vardır.Hristiyanlıka çok mu hayransın tutan yokseni hayde bb
  • Kardesim guzel bi konu acmissin.
    Avrupada insanlarin cogu onlara ogretilenlerle dusunup ona gore hareket ediyor yani gercek anlamda arastirmaci bi zihniyet yok sadece oyle ezberletilmis.Asil cehaletin oldugu yer aslinda bu tarz medeniyetler onlar turkiyeyi bildigini zannediyor fakat bilmiyorlar.ben viyanada yasiorum ve bana bi cok kere sorulmustur sizin deveniz unlu dimi?" yani sen bu sorudan karsindakinin ne kadar cahill oldugunu cikartabilirsin
  • Hani aynı muhabbet anzaklara türkler insan eti yiyor demesiyle aynıdır.
  • quote:

geçen cod mw3 de bulgar adam Turkuz diyince sevmiyoum sizi dedi.. niye dedim tarihinizden oturu felan dedi ah çok ingilizcem olaydida daha çok sey diyebileydim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smartly

quote:

Orijinalden alıntı: eqwear

quote:

Almayada öldürülen türkleri çabuk unuttunuz.Daha geçende beyzbol sopaları ile bir türk genci öldürüldü.Türkiyede ırkçılık gördünmü.Türkler deki ahlak ve düzgünlük hiçbir millette yoktur.Kapalı ve çarşafla gezmekte bir tercihtir , açık saçık gezmekte ki türkiyede neredeyse her türlü insan vardır.Kadına değer vermeme olayına katılmıyorum.Her toplumda azda olsa bazı insanlar değer vermez kadına bu kişisel bir sorun.Çok eşlilik artık yok varsada binde birlik bir dilimdir oda kaale alınmaz.

Anlamadığım sanki avrupa müthiş herkes çok mutlu(daha yunanistanın durumunu görmezler gözümüzün önündeki yeri) biz ahlaksız bir toplumuz.Çok yanlış saçma sapan düşünen insanlar var

Almanyanın ayıbı o haklısın. Irkçılık gördüm Türkiye'de ben evet. Doğu karadenizde insanlar birbirlerine ermenimisin? diye hakaret ediyorlar. Onu geç okulda tanıdığım bi insan kürt olup olmadığı bile belli degil güneydoğulu olduğu için ne küfürler yiyor. Hrant Dink'in öldürülmesi ırkçılık değil de ne ? Bide ölmesini savunanlar yok hocalı katliamı yok şu katliamı yok bu katliamı yok kardeşlerimiz yok bilmemne diye katliamları protesto ederler. kendi yaptıkları ne? Türkiye'de ırkçılık yok diyosan hiçbişey bilmiyosun demektir.Siyahi insanlara karşı ırkçılık yok sadece bu ülkede. Onun sebebi de onları şaklaban ilginç vs gördüğümüz için. Zaten çoğu futbolcu falan neyse...

Konuya dönersek: Gurbetçi insanların buraya geri dönenlerini degil sadece, Gidip ordaki yaptıklarını yaşam biçimlerini görmeden yorum yapmayınız. Ülkemizi en berbat şekilde temsil ediyolar.Almanya'da Türk olduğuma inanmamıştı taksici.Sen Türk olamazsın, ingilizce biliyosun anlaşabiliyosun konuşuyosun normal falan diyordu.Korkuyolar zaten .Hele ukraynada polonyada insanlar korkuyomuş Türklerden. Niye ? tek sebebi onların kızlarını orda fahişe olarak gören Türkler. Avrupa ki rahat yaşayan ülkelerden oluşuyo genel olarak gördüğüm kadarıyla. Bizim gibi bi ülkeden nefret etmeleri çok doğal, AB ye de almazlar. Almamalılar da .

• Dinlerle alakası olmayan eskilerden kalmış saçma sapan dogmalar var Türk milletinde.Din adı altında saçma sapan işler yapıyor.
    Müslümanlıkla hiç alakası olmayan işleri Müslümanlık olarak nitelendiriyorlar ve yaptıkları işleri din bu en doğrusu budur diye açıklıyorlar.
    Tabikide dışarıdan bakan Türkiye'ye kötü gözle bakar.Tamam haklılarda ama burda öyle saçma şeyler yapmayan insanların suçu ne?
    Onlar neden o tarz hakarete maruz kalıyorlar.

Dipnot ve şahsi fikrim:Din gibi saçma bir saplantı yerine,mantık ile ilerlemek her zaman en doğrusu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.