Şimdi Ara

Yurtdışında Tıp Eğitimi Sorunsalı Detaylı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yurtdışında tıp eğitimi nasıl?

Ösym'de denklik sınavının(sts) kaldırıldığı söyleniyor şimdi sınavın %40 'ını yapan tusla denklik verilecekmiş deniyor ben şimdi orayı bitirsem tus başarılı olsam direk uzmanlık seçebilirmiyim asistan olabilirmiyim yani yoksa ilkinde denklin için girecem sonra tekrar tusa girip birde uzmanlık için mi
    birde diploma sıkıntı yaratır mı?

Direk bitirip burada pratisyen olarak başlayabileceğim yurtdışında bir tıp var mı yök'le anlaşması olan gibi birde uzmanlığı orada yapsam zorunlu görevden muaf mı olunuyor?birde denklik olursa askeriği tecil ettirebilir miyim?Birde 1 sene orada kalsam çok kassam ortalama yapsam yakındoğu tıp dahil türkiyede bir tıpa yatay geçiş şansım var mıdır illaha torpil mi lazım ege üniversitesi bile ösym puanına bakmadan sadece 180 baraj puanını almış olan yurtdışında tıp okuyan türk öğrencilere kontenjan açıyor yatay geçiş için çok soru sordum affola:D

Oralarda okuyan okumuş akrabası olan az çok ne biliyorsa herkesin düşüncelerine açığım doğru yanlış yanlarıyla öğrenmek istiyorum
    Amacım kimsenin emeğini yemek yada hakkına gasp etmek değil oluru varsada lys kasıp iyi sonuç alan türkiyede tıpını okur kafası rahat olur yada benim gibi bazı nedenlerden lys iyi puan alamayıp tekrar girmek istemeyip gurbet hayatının en zor halleri ve bir takım riskleri göze alıp okur yani hiç bir şey kolay değil bunu yazmamın nedeni tahmin ettiğim üzere gelebilecek yorumlara karşı direk cevap niteliği taşıması

Amacım sadece bilgi edinmek saygılar....

• up
  • okuyup da cevap veren 48 kişiye selam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkvtx -- 9 Temmuz 2013; 3:50:23 >
  • hocam yurtdışında o iş biraz yaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

hocam yurtdışında o iş biraz yaş

neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkvtx

quote:

neden?

türkiyede son 10 senede egitim sistemi tam 5kere degisti , denklik sınavı da bi kalkıyor bi geliyor , böyle bi kaos varken 6yılı riske atmaya degmez , 1yıl daha calısılıp türkiyede okumak en mantıklısı
  • quote:

quote:

quote:

neden?

türkiyede son 10 senede egitim sistemi tam 5kere degisti , denklik sınavı da bi kalkıyor bi geliyor , böyle bi kaos varken 6yılı riske atmaya degmez , 1yıl daha calısılıp türkiyede okumak en mantıklısı

cevap için saol araştıracağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buradaki ünilere kont açıldıktan sonra geçmek sorun olmaz. Tek sorun oraya gitme amacı bu olan pek çok kişi ile birlikte olmak. Herkes notlarını yüksek tutmaya çalışır. Ama tabii oraya da gitsen burda kalıp bir sene daha çalışsan tıp diş vs için, emeksiz yemek olmuyor olmayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam konu açalı çok oldu odtü eem gittim
  • quote:

Merhaba arkadaşlar yurtdışında tıp eğitimi nasıl?

Ösym'de denklik sınavının(sts) kaldırıldığı söyleniyor şimdi sınavın %40 'ını yapan tusla denklik verilecekmiş deniyor ben şimdi orayı bitirsem tus başarılı olsam direk uzmanlık seçebilirmiyim asistan olabilirmiyim yani yoksa ilkinde denklin için girecem sonra tekrar tusa girip birde uzmanlık için mi
    birde diploma sıkıntı yaratır mı?

Direk bitirip burada pratisyen olarak başlayabileceğim yurtdışında bir tıp var mı yök'le anlaşması olan gibi birde uzmanlığı orada yapsam zorunlu görevden muaf mı olunuyor?birde denklik olursa askeriği tecil ettirebilir miyim?Birde 1 sene orada kalsam çok kassam ortalama yapsam yakındoğu tıp dahil türkiyede bir tıpa yatay geçiş şansım var mıdır illaha torpil mi lazım ege üniversitesi bile ösym puanına bakmadan sadece 180 baraj puanını almış olan yurtdışında tıp okuyan türk öğrencilere kontenjan açıyor yatay geçiş için çok soru sordum affola:D

Oralarda okuyan okumuş akrabası olan az çok ne biliyorsa herkesin düşüncelerine açığım doğru yanlış yanlarıyla öğrenmek istiyorum
    Amacım kimsenin emeğini yemek yada hakkına gasp etmek değil oluru varsada lys kasıp iyi sonuç alan türkiyede tıpını okur kafası rahat olur yada benim gibi bazı nedenlerden lys iyi puan alamayıp tekrar girmek istemeyip gurbet hayatının en zor halleri ve bir takım riskleri göze alıp okur yani hiç bir şey kolay değil bunu yazmamın nedeni tahmin ettiğim üzere gelebilecek yorumlara karşı direk cevap niteliği taşıması

Amacım sadece bilgi edinmek saygılar....

denklık sınavı işin en zor tarafı
    sınava giripte geçen kişi ortalaması %10
    bahsettiğim end. mühendisliği..
    tıp nasıldır bilmiyorum ama çok farklı olmaz..
    devlet öğrenci yurt dışına kaçmasın diye elinden geleni ardına koymuyor..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.