Şimdi Ara

YURTDIŞINDA OKUMAK VE HAYAT KURMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 12. Sınıf öğrencisiyim. Bu sene yks için hazırlandım ve muhtemelen iyi bir üniversite tutturacağım.

    Akıcı bir şekilde İngilizce konuşabiliyor, okuyabilyor, yazabiliyorum. Advanced Class belgem var.

    Ancak her ne kadar Türkiye’de iyi bir üniversite tutturma durumum olsada bir şekilde yurtdışına kapak atmak istiyorum.

    Neresi olduğu farketmez ancak şuanda yolun başında gibiyim. Sizce nasıl bir yol izlemeli ve neler yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hocam ne kadar erken çıkarsanız o kadar iyi tabii ama ekonomik durumlar da önemli. lisans ve yüksek lisansta zor ama doktora için yurtdışında üniversite bulmak daha kolay diye duymuştum. ne kadar doğrudur bilemem.
  • Yıllık 7 bin dolar para verebilecek bir ailen varsa amerika'da yazılım mühendisliğini öneririm. 2 yıl burada 2 yıl orada. Sonra zaten kapağı atarsın bir şekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede bazı üniversitelerin yurtdışı üniversitelerle ortak diploma programı var.2 sene burda 2 sene Amerika'da vs lisans eğitimini tamamlıyorsun iki üniversitedende diploman oluyor.İtünün Sunny programı vardı benim zamanımda şimdi bu tarz birsürü program vardır diye düşünüyorum böyle yapman daha avantajlı olur şimdi çocukça bir heves oluyor biran önce yurtdışı yurtdışı diye ama oralarda güllük gülüstanlık değil yemeklerine, kültürlerine, dillerine alışamayabilirsin paylaşımda bulunacak bir arkadaş edinemeyebilirsin homesick diye bi kavram var belki aileni çok özleyeceksin bunları minimumda atlatmak için bu tarz programları seç derim bir büyüğün olarak.
  • yurtdışında eğitim olanakları hakkında bilgi almak içinhttps://visaedu.org oldukça uygun bir kaynak.macaristandaki üniversteler,amerikadaki dil okulları,kanadadaki ingilizce kursları hersey var.Ayrıca amerika öğrenci vizesi,kanada öğrenci vizesi ya da schengen vizesi gibi konularda da hem ayrıntılı bilgi var hem de online vize başvuru formları ve açıklamaları var.
    Yurtdışı eğitimle ilgilenen varsa gözatmasını tavsiye ederim.
  • https://www.atlasedu.com/ ile görüşürsen mümkün olabidiğince yardımcı olabileceklerini düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.