Şimdi Ara

Yurtdışında Dil Okulu Tecrübelerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
13
Favori
56.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • boston celtics benim favori NBA takımım. Maça falan gittin mi??
  • Hocam zaten nba'de lokavt oldu ayrıca basketbola pek ilgim yok. Burada beyzbol basketboldan daha çok ilgi görüyor.

Düzeltme : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırmızı Pervane -- 16 Ağustos 2011; 1:25:23 >
  • Manchesterda gittiğin dil okulunun adını yazar mısın?
  • güzel bir tecrübe yaşamışsın gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kreatinfosfat

güzel bir tecrübe yaşamışsın gerçekten.

Zaten bunu arkadaşlarla paylaşmak ve onları bilgilendirmek için açtım konuyu. İlk mesajda dediğim gibi, dil açısından pek bir şey öğrenmemiş olsanız bile çok keyifli zamanlar geçiriyorsunuz.
  • EF Amerikadaki en pahalı dil okullarındandır.
    Bahsettıgın rakamlara yıllık kurslar var, ve iyiler.
    Ozellikle kriz sonrası fiyatlar uygun.
    Bostonu kışın görmek bile istemezsin.
    Buz, kar, buzul çağı, intihar oranları yüksek.
    Yine de bilgi icin tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeyisiklari

Ben İngiltereye gitmek istiyorum. Hem dil öğrenmek hem de kültürü tanımak için. Londra' da ve merkezde olan bir dil okulu araştırıyorum. Kalacak yer de tabi.. Okulun kaliteli ve uygun olması benim için çok önemli. Kalacak yere de çok önem veriyorum. Okul ve kalacak yer tavsiyelerinizi bekliyorum. Okuldan arda kalan zamanda çalışmak istiyorum. Boş boş otur ingilizce gelişmez. Bol bol pratik yapabileceğim hangi işler var acaba?

Ingıltere, para birimi POUND orda hersey ates pahası.HELE EN PAHALI SEY EV KIRALARI.
    Bunun dısında havası genelde berbat.
    Ingiltereye para yetismez.
    Filipinler ve Taylandı öneririm.Vize yok zaten.Ucuz ulkeler.
  • mezuniyetten sonra para olayını ayarlayabilirseö gitmeyi düşünüyorum ama çalışmadan para biriktirmek zor gibi duruyor...
  • Evet arkadaşlar bugün son günüm Boston'da, o yüzden kısa bir sonuç değerlendirmesi yapıyım. İlk olarak ilk mesajımda bahsettiğim problemlerin bir kısmı çözüldü. Örneğin 1 ay önce 40 derece sıcaklığı görmüştüm, şimdi 25- 30 arası yani fena değil. Ağustos Boston'a gelmek için Temmuz'a göre daha uygunmuş, onu gördüm. Sonra sınıfta çok Çinli-Tayvanlı olduğundan dem vurmuştum, son 3 hafta daha karma bir sınıfla okudum. Hatta güzel bir Alman hatuna yazmaya çalıştım, birlikte Starbucks'a gittik ama kızın sevgilisi olduğunu öğrenince mecburen geri çekildim. Onun dışında geçen hafta EF'in düzenlediği outlet gezisine katıldım ve 350 dolar'ı 2 saat içinde harcadım. Örneğin levis'ın 501 modelini 40 dolara aldım. Kısacası burada giyim kuşam gerçekten size para harcatıyor. Bunun dışında tabi ki o parayı harcayınca hafta sonu için şehir turuna para kalmadı. Ama açıkçası benim için NY'u görmek çok önemli değil. Yani ben tercihimi kıyafet ve elektroniğe verdim. 170 dolara Türkiyede 700 liraya satılan nintendo 3ds aldım. Tüm bunlar için yeni bir bavul almam gerekti.

Özet
    -Burada gerçekten para su gibi akıp gidiyor. İphone dahil olmak üzere en az 2500 doları 6 hafta içinde harcamışımdır.
    -Koskoca 6 hafta boyunca 4 Türk'le tanıştım. Yani burada Türk populasyonu çok az.
    -İngilizcemi ilerlettiğimi kesinlikle hissediyorum. Mesela, normalde if type 3'nin kuralını bile ezbere bilmezken, şimdi -bazen hatalı olsa da- onla ilgili cümle kurup kullanabiliyorum konuşurken.
    -Türk yemeklerini çok özlüyorsunuz

• Amerıka kurslar zaten cogu ogrencı Asyalı.
    Japon, Kore, Cinlilerde geliyor.
    Levıs 501 Los Angeles outlette, 24 usd, bende almıstım.
    Para Amerikada aynen, su gibi gidiyor..
    Eeee bosuna American Dream demiyorlar )))
    Ruyadan uyanıyorsun sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forks

california da 36 haftalık kurs ücreti $6000

araştırmalarım sonucu en ucuz bu okulu bulmuştum. language learning center

Fiyatı gerçekten uygunmuş. Hem de california gibi bir yerde.
  • Hocam bende 2012 yazında 3 arkadaşımla amerikaya dil okuluna gitmeyi planlıyorum süremiz 4 hafta. sorularım şunlar

-Bütçemiz kısıtlı , o yüzden iyi ve ucuz bir firma ile gitmek istiyorum siz hangisini önerirsiniz
    -Dil okullarının internet sitelerinde verilen fiyatlara ulaşım dahil mi?(gidiş dönüş)
    -Hangi şehire gitmemizi önerirsiniz (öğrenciyiz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpecTraceF33

Hocam bende 2012 yazında 3 arkadaşımla amerikaya dil okuluna gitmeyi planlıyorum süremiz 4 hafta. sorularım şunlar

-Bütçemiz kısıtlı , o yüzden iyi ve ucuz bir firma ile gitmek istiyorum siz hangisini önerirsiniz
    -Dil okullarının internet sitelerinde verilen fiyatlara ulaşım dahil mi?(gidiş dönüş)

up
  • quote:

Hocam bende 2012 yazında 3 arkadaşımla amerikaya dil okuluna gitmeyi planlıyorum süremiz 4 hafta. sorularım şunlar

Arkadaşlar yukarıda bahsetmiştim, tekrar söyleyim, diğer şirketlerin fiyatlarından hiç haberim yok. EF' in genel olarak biraz daha paralı olduğunu duydum ama bu sadece duyum.
    Dahil değildir.
    Boston güzel bir şehir, onun dışında seattle'a gitmeyi isterdim şahsen.
  • quote:

EF cok uygun degildir ama uygun okul ararsan kampanya donemlerinde kayit olmayi dene ve klasik turk mantigi yapmadan nasil olsa yazin gitcem deyip islerini sarkitma. mumkunse en gec nisanda islemlerini bitir o zaman zaten ekonomik fiyatlara ulasiyorsun. amerikada gittigin bolge onemli, boston pahali bir sehir oyle cok ucuz degil tamam ogrenci sehri falan ama hayat cok da ekonomik degil. san diego falan ekonomiktir oralari tercih edebilirsin yada daha kuzey eyaletlerini hem daha fazla amerikali gorursun hem de daha kucuk sehirler oldugu icin yasam daha ucuz olur. birde bu konular icin mutlaka bir danismanlik firmasi kullan ozellikle de amerika icin. hem vizen daha kolay olur hem de sen cok fazla ugrasmamis olursun.

okullara gelince mesela benim bildigim uygun olarak poly languages var california bolgesinde fena da bir okul degil. kuzeyde wisconsin madison da wesli var. intrax fena degildir cok pahali da degildir birde surekli kampanya yapar:)

daha detayli bilgi istersen bana saba.cengiz@gmail adresinden mail atabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

quote:

Ben İngiltereye gitmek istiyorum. Hem dil öğrenmek hem de kültürü tanımak için. Londra' da ve merkezde olan bir dil okulu araştırıyorum. Kalacak yer de tabi.. Okulun kaliteli ve uygun olması benim için çok önemli. Kalacak yere de çok önem veriyorum. Okul ve kalacak yer tavsiyelerinizi bekliyorum. Okuldan arda kalan zamanda çalışmak istiyorum. Boş boş otur ingilizce gelişmez. Bol bol pratik yapabileceğim hangi işler var acaba?

Ne yazık ki bu konuda bir fikrim yok. Ama okul saatleri değişik olduğundan hem dil okulu hem bir yerde çalışma olayı bence çok zor. Mesela benim dersim bugün 5 15'te bitti.Eğer akşam ve gece çalışırım dersen de sabah 8 15'te olan dersleri kaçırman olası.

Ayrıca şunu da belirmem gerek, çalışarak İng'yi geliştirmek pek muhtemel değil. Çünkü genellikle 4-5 cümle sizin işinizi görüyor. Örneğin garson olsanız, tutup ta müşteriyle sohbet edicek haliniz yok. Bu ancak ve ancak orada sizin gibi çalışan diğer insanlarla olur. Ama onunda nasıl biri olucağı ve nasıl anlaşıcağınız meçhul. Neyse bunlar tabi benim kendi görüşlerim katılır katılmazsınız ama Türklere çok takılmadığınız sürece dil okulu WAT'tan çok daha faydalı.

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Zaten çalışınca sadece yemek masrafı çıkabiliyormuş o da ne kadar çıkar tartışılır... Ben size bir soru daha sormak istiyorum. Avrupa birliği üyesi birinin üniversite ya da master programlarında %50 civarında indirim aldığını duymuştum. Acaba dil okullarında böyle bir indirim var mı?

merhabalar kuzey isiklari,

maalesef dil okullarinin boyle indirimleri yok ancak calisma programlari var onlara katilabilirsin. work and study felan...bu programlar eu vatandaslarina sunuluyor cunku turk ogrencilerinin, dil egitimi alanlarin, temmuz 2011 itibari ile calisma haklari tamamen kalkti. ingiltere icin konusuyorum bu arada. ancak bazi okullarin yukarida yazdigim gibi calisma ve egitim programlari var 6 aylik 9 aylik gibi sureler icin bunlarda part time calisma hakkin var hatta bazi okullar kendileri yerlestiriyorlar ise. tabii ingilizcenin intermediate falan olmasi ya da 1 ay da bu seviyeye gelicek duzeyde olmasi gerek.

daha detayli bilgilere danismanlik firmalarindan ulasabilirsin, bu islerde bilgi sahibi oldugunu bildigim birkac firma var.

• Bu yaz dil okuluna gitmeyi düşünen arkadaşlar için konuyu upluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forks

california da 36 haftalık kurs ücreti $6000

araştırmalarım sonucu en ucuz bu okulu bulmuştum. language learning center

dostum Los Angeles ta 6.000$ dan daha ucuz kurslarda var.... California International University aylik 250$ tutuyor en az 6aylik kayit istiyolar yillik ta 2.000$ istiyolar 2 yillik icin 3.000$ kusur istiyolardi 36 aylik secersen daha ucuza kayit alirlar diye dusunuyorum...
  • Öncelikle MErhabalar ;

Tam dil kursuna gitmeye karar vermek üzereyken gördüm öncelikle çok teşekkür ederim böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için.

Şimdi benim ingilizce seviyem Pre-İnter. bugün görüştüğüm EF yetkilileri Manchester'i önerdi ve Türk öğrenci oranının %3'ü geçmeyeceğinin sözünü verdiler ( bir sınıf max 2 türk )

24 Haftalık yoğun ingilizce programı alacağım ( Haftada 32 Saat )

Herşey dahil fiyat yazmak istiyorum ( 12000$)

Şimdi 24 haftada benim giderlerim ne kadar olur tahmini Yani yanıma ne kadar Paund almalıyım ve önereceğiniz pratik yapmak için yerler mekanlar vs.

Cevap için şimdiden teşekkürler.
  • Öncelikle MErhabalar ;

Tam dil kursuna gitmeye karar vermek üzereyken gördüm öncelikle çok teşekkür ederim böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için.

Şimdi benim ingilizce seviyem Pre-İnter. bugün görüştüğüm EF yetkilileri Manchester'i önerdi ve Türk öğrenci oranının %3'ü geçmeyeceğinin sözünü verdiler ( bir sınıf max 2 türk )

24 Haftalık yoğun ingilizce programı alacağım ( Haftada 32 Saat )

Herşey dahil fiyat yazmak istiyorum ( 12000$)

Şimdi 24 haftada benim giderlerim ne kadar olur tahmini Yani yanıma ne kadar Paund almalıyım ve önereceğiniz pratik yapmak için yerler mekanlar vs.

Cevap için şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.