Şimdi Ara

Yurtdışında 1 ay yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bu yaz 1 aylığına daha doğrusu 5 hafta İngiltere-Brighton'a gideceğim. 4 hafta dil okulu, 1 hafta free olacak. İngilizce temelim var. Intermediate sertifikaya sahibim. Üzerine koyup 1 ay yemeden içmeden pratik yapacağım. Upper ve Advanced arası bir seviyeye ulaşabilir miyim sizce? Döndüğümde gene istikrarlı bir şekilde çalışacağım, 1 yıl sonunda Advanced'in üstünde olmayı hedefliyorum.

• Acıkcası cok cok fazla birsey beklemek hata olur ancak gelisme olmaz demek de yanlıs olur.Kesınlıkle faydası olacaktır ama bu bıraz sıze baglı benım gıbı yerlı halkla fazla ıletısım kurmazsanız gelısme kaydedemezsınız.Sureklı konusabılecegınız alanlarda vakıt gecırırsenız 1 ay sonra gozle gorulebılır bır degısıklık olabılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musab23

Acıkcası cok cok fazla birsey beklemek hata olur ancak gelisme olmaz demek de yanlıs olur.Kesınlıkle faydası olacaktır ama bu bıraz sıze baglı benım gıbı yerlı halkla fazla ıletısım kurmazsanız gelısme kaydedemezsınız.Sureklı konusabılecegınız alanlarda vakıt gecırırsenız 1 ay sonra gozle gorulebılır bır degısıklık olabılır.
    Siz sanırım daha önce gittiniz? Nereye gitmiştiniz? Tavsiyeleriniz varsa mutlaka beklerim.
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hollandaya tasındım yanı bir dilin anavatanında da olsanız hersey sıze baglı.Turklerle takılırsam dılım gelısmez ama hollandalılarla takılırsam dılım daha ıyı gelısır basıt bır ornek sadece.
  • 1 ayda zor be hocam. imkan olacak 1 sene kadar kalacaksın yalayıp yutup döneceksin. Bu sertifikayı özel dil kurslarından mı aldınız peki ? aldığınız eğitim nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C

1 ayda zor be hocam. imkan olacak 1 sene kadar kalacaksın yalayıp yutup döneceksin. Bu sertifikayı özel dil kurslarından mı aldınız peki ? aldığınız eğitim nedir
    Ya açıkçası çok hevesliyim, zaten belli bir seviyedeyim, JustEnglish dil kursundan sertifika aldım, Elementary'den başlayıp Inter'i bitirdim. Sonra Türkiye'de artık kursa devam etmenin anlamsız olacağını düşündüm, hocalar gramer anlatıyor, dışarıda da Türkçe konuşuyorsun. Bana şöyle Türkçe'nin t'sini etmeyeceğim bir yer lazımdı, 1 ay boyunca yemeden içmeden herkesle konuşmaya çalışacağım, gündüzleri okul, sonrasında sosyal hayat, akşamları da aile. 1 ay özverili bir şekilde uğraşsam olmaz mı gerçekten? 1 yıl ben de kalmak isterdim de dolar 4.37, 1 ay bile bana çok ağır geliyor, 1 yıl için 100 bin lira civarlarını gözden çıkartmak gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kesinlikle öyle ben de kursa devam ediyorum şuan ama kursun dışında devamlı Türkçe konuşuyoruz aynen sizin gibi ingilizce konusmaya mecbur kalacagim bir yerlere keske zamanim ve imkanim olsa da gitsem 1 ay 1 aydır Türkiyedeki 3-4 aya bedel olacagini dusunuyorum. Aktif sekilde degerlendirirseniz baya fayda saglayabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C

Kesinlikle öyle ben de kursa devam ediyorum şuan ama kursun dışında devamlı Türkçe konuşuyoruz aynen sizin gibi ingilizce konusmaya mecbur kalacagim bir yerlere keske zamanim ve imkanim olsa da gitsem 1 ay 1 aydır Türkiyedeki 3-4 aya bedel olacagini dusunuyorum. Aktif sekilde degerlendirirseniz baya fayda saglayabilirsiniz
    İnşallah teşekkür ederim.
  • Dostum gitmeden once yapman gereken seyi soyluyorum. Kursu ariyorsun ve diyorsun ki kesinlikle ayni sinifta baska Turk olmasini istemiyorum, beni Turk olmayan bir sinifa ve aktivite grubuna koyun mumkunse diyorsun. Ekstra da ayni dili konusan baska insanlarin da olmamasini rica et (benim cambridge deneyimim de hic Turk yoktu ancak sinifin yuzde 90'i rusca konusuyordu).

Buna ek olarak insanin soyledikleri ile yaptiklari genelde tutmuyor, ozellikle dil konusunda. Ancak eger gitmeden once vaktin varsa senden sunu yapmani istiyorum. Git ingilizce kitap bak hosuna gidecek. Eger bir sayfada bilmedigin kelime sayisi 5-6dann fazla ise daha kolay bir kitapa yonel. Oyle bir kitap buldugunda ise sozluk kullanmadan oku, bilmedigin kelimeleri de contexten cikar. Cok isine yarayacagini dusunuyorum. Kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesajfavoriler

Dostum gitmeden once yapman gereken seyi soyluyorum. Kursu ariyorsun ve diyorsun ki kesinlikle ayni sinifta baska Turk olmasini istemiyorum, beni Turk olmayan bir sinifa ve aktivite grubuna koyun mumkunse diyorsun. Ekstra da ayni dili konusan baska insanlarin da olmamasini rica et (benim cambridge deneyimim de hic Turk yoktu ancak sinifin yuzde 90'i rusca konusuyordu).

Buna ek olarak insanin soyledikleri ile yaptiklari genelde tutmuyor, ozellikle dil konusunda. Ancak eger gitmeden once vaktin varsa senden sunu yapmani istiyorum. Git ingilizce kitap bak hosuna gidecek. Eger bir sayfada bilmedigin kelime sayisi 5-6dann fazla ise daha kolay bir kitapa yonel. Oyle bir kitap buldugunda ise sozluk kullanmadan oku, bilmedigin kelimeleri de contexten cikar. Cok isine yarayacagini dusunuyorum. Kolay gelsin :)
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Peki İngiltere'de yaşamla ilgili neler önerirsiniz? Sınıf dışında sosyal olarak nasıl değerlendirdiniz? Brighton şehrinde akşam 7 den sonra cafeler kapanıyormuş, publar ve barlar açık kalıyormuş sadece. Bu tarz mekanları sevmiyorum ama gene de gitmemi önerir misiniz?

• ingiltere yerine o fiyata 2-3 ay kalabileceğin bir yere gitmeni tavsiye ederim .bende senin yaşadığın kurs sorunun yaşıyorum daha fazla ilerletmiyor kurs artık . 2 yıl kanada gitmek hedefim yüksek lisans ilede bu kurlarla 100 k zor yeter gözüken onun yerine daha makul ülke tercih edeceğim daha fazla kalmak için gözüken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDifference35 -- 25 Mayıs 2018; 23:31:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İrlanda ya gel hem daha ucuz hem vize almak daha kolay geleli 2hafta oldu beni upper intermediate sınıfına aldılar parka gidip öneme gelenle oturup sohbet ediyorum imkanın varsa en az 3-4 ay kal bence ha bu arada irlandaya uzun dönem gelirsen 8 ay vize artı çalışma izni veriyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ironcarbonom

İrlanda ya gel hem daha ucuz hem vize almak daha kolay geleli 2hafta oldu beni upper intermediate sınıfına aldılar parka gidip öneme gelenle oturup sohbet ediyorum imkanın varsa en az 3-4 ay kal bence ha bu arada irlandaya uzun dönem gelirsen 8 ay vize artı çalışma izni veriyorlar
    Dublinle Brighton arasında 280 dolar fark vardı. Dublin daha pahalıydı. Ben de daha az bir fiyata İngiltere fırsatı varken değerlendirmek istedim. Sonuçta bu işin anavatanı orası.

Daha çok ben de kalmak isterdim ama ekonomik durumlardan dolayı mümkün değil maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 26 Mayıs 2018; 15:54:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDifference35

ingiltere yerine o fiyata 2-3 ay kalabileceğin bir yere gitmeni tavsiye ederim .bende senin yaşadığın kurs sorunun yaşıyorum daha fazla ilerletmiyor kurs artık . 2 yıl kanada gitmek hedefim yüksek lisans ilede bu kurlarla 100 k zor yeter gözüken onun yerine daha makul ülke tercih edeceğim daha fazla kalmak için gözüken.
    Makul ülke kriter değil, anadili İngilizce olması gerekiyor. Malta denilen ülkeyi tavsiye etmem, boş beleş bir yer. Kanada için vizeler çok zor çıkıyor. Ayrıca uçak biletleri paya pahalı. Onun dışında İrlanda kalıyor. İrlandayla İngilterenin Brighton gibi şehirleri arasında fiyat olarak çok fark yok. Aynı parayı verecekseniz İngiltereyi tavsiye ederim. Başka da ülke kalmıyor zaten. ABD'yi hiç söylemiyorum hem vizesi zor hem çok pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Peki İngiltere'de yaşamla ilgili neler önerirsiniz? Sınıf dışında sosyal olarak nasıl değerlendirdiniz? Brighton şehrinde akşam 7 den sonra cafeler kapanıyormuş, publar ve barlar açık kalıyormuş sadece. Bu tarz mekanları sevmiyorum ama gene de gitmemi önerir misiniz?

Alıntıları Göster
    Ben gittiğimde 15 yaşında falandım, o yüzden pub'a falan girecek yaşım yoktu. İsterseniz gitmeden önce meet-up sitesinden ilgilenebileceğiniz gruplar bulun, onların meetinglerine gidin onlarla sohbet tanışma illa döner. İngiltere'de fiyatlar TL'nin değerinden dolayı çok pahalı, mümkünse yemekleri okulun anlaşmalı olduğu yemekhane falan varsa orada yiyebilirsiniz. Ben daha yaşım küçük ve sınıfımdakilerin çoğu rus olduğu için açıkcası çok sosyalleşemedim. Ama gruba kıyasla ingilizcem iyi olduğu için tur rehberleri ile sürekli sohbet ettim, sonra da sınıfımı değiştirip advanced'e geçtim oradaki birkaç kişiyle arkadaş oldum son haftada onlarla takıldım.

Umarım eğlenceli bir gezi olur :)

• İngilizce seviyenize bağlı olarak 1 aylık bir süreden ne kadar faydalanabileceğiniz değişir, ama her halükarda bir ay göz açıp kapayana kadar geçecektir, dolayısıyla beklentinizi çok yüksek tutmayın. Eğer TR de iken bir miktar teorik bilgilerinizi canlandırıp bir de konuşma pratiği yapabilirseniz bu süreden daha fazla faydalanma şansınız olacaktır. konuşma pratiği için sultanahmet e gidip turistlere ufak tefek sorularında yardımcı olabileceğiniz gibiwww.speakmates.com gibi siteler yoluyla yabancıların düzenlediği meetup lara katılabilirsiniz. kolay gelsin.
    maltaya gidilmez hocam zaten gidilirde eğitim amacıyla gidilmez hayatta :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana dil seviyesine getirirsin sen 1 ay da
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

Ana dil seviyesine getirirsin sen 1 ay da
    Hocam hep olumsuz yorumlar aldım, gerçekten hedefim iyi bir seviyeye gelebilmek. Biraz olsun cesaret geldi, sağolun.

• Yakın zamanda Liverpool daydım.. Yaz dönemi Türk oranı iyice artıyor İngiltere de o yüzden brighton gibi güney kesiminde de çok Türk olacaginı düşünüyorum ve liverpool ya da manchester gibi daha kuzeyi düşünebilirsin ki oralarda bile varlar oldukça. Puba gidip alkol içmeyip sadece kola içebilirsin hem de ortam yaparsın.1 ay çok kısa açıkçası.ben burada B2 bitirip gitmiştim ki advanced olarak geri döndüm çok aktiftim ona ragmen yeterli değildi bnm için. Genelde bizden 1 kur alttan başlıyorsun orada.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.