Şimdi Ara

YURTDIŞINA EN ÇOK ÖĞRENCİ GÖNDEREN ÜNİVERSİTELER ( 2019 ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
7
Favori
25.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam nasıl geçti, kazanabilir misiniz sizce?
  • Ben sınava girmedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz neredesiniz şu an?
  • gençler yurt dışına çıkmak zor değil, tabii paranız varsa. master programlarına kabul almak çok kolay, lisansta o konuda bir eğitim almasanız bile yurt dışındaki çok iyi üniversitelerden master için kabul alabilirsiniz. paranız varsa gidip okursunuz ve yurt dışına çıkmış olursunuz. özel ünilerden yurt dışına çıkanlar böyle çıkıyor istatistiklere bakarken bunu göz önüne alın.

    koç'a giden adam yurt dışında eğitim masrafını çok rahat karşılayabilir zaten koç'a da gayet yüksek bir para veriyor fakat boğaziçi gibi devlet okullarında okuyanlar genelde bu işe parası yetmeyecek olanlar oluyor, eğitim bedava olsa dahi orada kalmak için gereken para çok ciddi bir miktar dolayısıyla da devlet okullarından mezunlar ancak iş bulup gidebiliyorlar. bunun en kolay yolu doktora kabulü almak ve üniversiteye asistan olarak girip maaş almak. eğer paranız yoksa ve akademik ilerlemek istiyorsanız başka bir çareniz de yok, asistan olarak kabul almanız gerek. ki bu da bir hayli zor. eğer mühendislikten çıkıyorsanız daha da zor çünkü mühendislik için asistana çok da ihtiyaç yok (mat gibi temel bölümler havuz dersleri veriyorlar asistan ihtiyaçları var ama mühendislikte bu yok). zaten doktora kabulü ile master kabulü arasında ciddi zorluk farkı var, bir de üzerine asistan olarak girme zorunluluğu binince iş iyice zorlaşıyor. paranız yoksa ve akademik düşünmüyorsanız da 5 yıl falan tr'de tecrübe edinip gitmeniz lazım ki bunu yapan da artışta son zamanlarda. ama bu da oldukça zor.

    yani para varsa (ki özel okullarda okuyanlarda var) harvard'a girmek falan çok da zor değil, bu istatistikler o yüzden yanıltıcı ve sizin için doğru olmayabilir. üniversite tercihi yaparken "hangi okul bana daha iyi bir eğitim sunar" diye sorun, zaten sonrasında kafaya koyarsanız yurt dışına çıkarsınız bir şekilde. hangi okul bana daha iyi bir eğitim sunar sorusunun cevabı ise bence bilkent xde sonra boun, odtü. diğerlerini yazmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 16 Haziran 2019; 17:15:29 >




  • Ayrıntılı yurt dışı konusu görmek beni mutlu etti benim hedefim McGill University ya da en kötü Calgary SAT düzgün geçerse referans olarak kullanacağım onlar sormasalar da, Türkiye için de planım Sabancı olursa ki zor Koç.
  • Buralar hep uplanacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tıp yazacakken karar değiştirdim hayallerimin peşinden odtü makineye gidiyorum inşallah yolumuz bok yoluna çıkmaz işşiz kalmam yani
  • itü yazmayalım mı hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HacettepeTıp2019 kullanıcısına yanıt
    Şimdi uplama zamanı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.