Şimdi Ara

Yurtdışı tablet almak isteyen, tabletler arasında kararsız kalanlar buyursun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
189
Cevap
5
Favori
7.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu başlık altında tablet almak isteyen arkadaşlara yardım etmek istiyorum. Öncelikle aşağıda linkini vereceğim Blur ustadin uzakdogu alis veris ve fiyat performans rehberini paylasildigi konudan da yardım alabilirsiniz. Ben çok prof. değilim fakat hemen hemen piyasadaki bir çok tableti kullandım yahut bir çok tablet hakkında bilgi sahibi oldum. Benim gibi yada benden daha usta arkadaşlar da bu konu altında tablet almak isteyen arkadaşlara yardım amaçlı bilgilerini aktarırlarsa, benim gibi zamanında bu konuda çok sıkıntı çekmiş ve hala akıllarında şüpheler kalmış arkadaşları yönlendirebiliriz diye düşünüyorum ayrıca bu konuda uzak doğu tabletleri de konusacagız ve yurt dışı tabletler hakkındaki sorularınızı da yanıtlayacagım. Uzun lafın kısası bu konu
    HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN..

http://forum.donanimhaber.com/m_74607415/f_//tm.htm#74607415

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooLStyLe -- 10 Ekim 2013; 0:22:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yurtdışından Tablet Getirmek: Kararsız Kalanlar İçin Rehber

Yurtdışından tablet getirmek, uygun fiyatlı ve en son modelleri elde etmenin harika bir yolu olabilir. Ancak, farklı tabletler arasında karar vermek zorlu bir görev olabilir. Bu rehber, yurtdışından tablet getirmeyi düşünen ve karar verme konusunda yardıma ihtiyaç duyanlar için tasarlanmıştır.

Yurtdışından Tablet Getirmenin Avantajları

• Uygun Fiyat: Yurtdışı tabletler, Türkiye'deki muadillerine göre genellikle daha ucuzdur.
    • En Son Modeller: Yurtdışında, Türkiye'de henüz bulunmayan en son tablet modellerine erişebilirsiniz.
    • Geniş Seçenek: Yurtdışı mağazaları, Türkiye'deki mağazalardan daha geniş bir tablet seçkisi sunar.

Tablet Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Yurtdışından tablet getirmeden önce aşağıdaki hususları dikkate almalısınız:

• İşletim Sistemi: iOS, Android veya Windows gibi farklı işletim sistemleri mevcuttur. İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize en uygun işletim sistemini seçin.
    • Ekran Boyutu: Tabletler farklı ekran boyutlarında gelir. Kullanım amacınıza göre 7-13 inç arasında bir ekran boyutu seçin.
    • Bellek ve Depolama: Tabletiniz için yeterli RAM ve depolama alanına sahip olduğunuzdan emin olun.
    • Pil Ömrü: Uzun süreli kullanım için iyi bir pil ömrüne sahip bir tablet seçin.
    • Kamera Kalitesi: Fotoğraf ve video çekmek için iyi bir kameraya ihtiyacınız varsa, daha yüksek çözünürlüklü bir kamera arayın.
    • Marka: Apple, Samsung, Huawei ve Lenovo gibi güvenilir markaları tercih edin.
    • Fiyat: Bütçenize uygun bir tablet seçin.

Popüler Tablet Markaları ve Modelleri

Yurtdışından getirmek için en popüler tablet markaları ve modelleri şunlardır:

• Apple iPad Pro
    • Samsung Galaxy Tab S8
    • Huawei MatePad Pro
    • Lenovo Yoga Tab 13
    • Xiaomi Pad 5

Yurtdışından Tablet Getirme İpuçları

• Güvenilir Mağazalardan Alışveriş Yapın: Ürününüzün orijinal ve iyi durumda olduğundan emin olmak için saygın mağazalardan alışveriş yapın.
    • İthalat Vergilerini Hesaba Katın: Yurtdışından tablet getirirken ithalat vergileri uygulanabileceğini unutmayın.
    • Gümrük Belgelerini Hazırlayın: Gümrük işlemleri için fatura, gümrük beyannamesi ve kimlik kartı gibi gerekli belgeleri hazırlayın.
    • Teslimat Seçeneklerini Karşılaştırın: Farklı teslimat seçeneklerini karşılaştırın ve size en uygun olanı seçin.

Yurtdışından tablet getirmek, uygun fiyatlı ve en son modelleri elde etmenin iyi bir yolu olabilir. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun tableti seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • CooLStyLe kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Faydalı bir konu olacağına eminim. İlk soruyu da ben sormuş olayım size Icoo Icou Fatty 2 hakkinda bilginiz var mı? Duydunuz mu daha önce? Benim ilgimi pilinden dolayı çekti bir yabancı eleman sürekli video oynatmış 12 küsür dayanmış pili de 5500 mah galiba tam hatırlayamadım şimdi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    11 saat 55 dakika online video, %30 parlaklık %50 ses.. Gerçekten mükemmel. 12 saat 35 dakika da 720p videoyu sürekli oynatmış... Tam aradığım tablet aslında. Acaipte ince 7mm.
    Şöyle bir ingilizce incelemesi var. Burada anlatılan 1gb ram olan model. Bir de 2gb ram'i iln modeli var...
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2359337

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acer_sahibi77 -- 8 Ekim 2013; 0:04:20 >
  • acer_sahibi77 kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkürler. sanırım kücük boyurlarda bir tablet istiyorsun. Icou Fatty 2 için güzel övgüler duydum stabil olması dikdörtgen değilde kare seklinde olması artıları, pil ömrü icin normal kullanım + oyun da 9 saat civarı deniyordu okudugum bir yabancı forumda. lakin bana göre dez avantajları ddr3 ramin 1 gb ile sınırlı kalması, 4.1 destegi ile gelmesi 4.2 offical rom u daha cikmadı diye biliyorum, cihazda 1 adet hoparlor mevcut dahili gps yok bluetooth versiyonu 2.1 yani bayagı eski. Ben kamere kullanmam ki eğer sen kullanıyorsan tabletlerde iyi bir kamera kalitesi bekleme, birde kamera flash ışıgı yok. tasarımı hoş ama bana soracak olursan bu boyutta başka hangi tableti alabilirim ki diye, hiç düsünmeden;

DERİM

Az daha büyük olabilir sorun yok dersen eğer kesinlikle;

NOKTA ATIŞI YAP, DERİM :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooLStyLe -- 8 Ekim 2013; 0:57:42 >

Hocam fatty 2'nin 2gb ram'i olan modeli de var.. Aslında ben bundan bir iki ay önce büyük ekranlı bir tablet almaya karar verdim... Eski tabletim nexus 7'den memnundum ama onu eşime verip kendime video falan seyredebileceğim real racing 3'ü daha iyi zevkini çıkarabileceğim birşeyler aramaya başladım ve pipo'nun tabletleri hoşuma gitti pili iyi dayanan m9'u gözüme kestirdim. Sonra Türkiye'de artes q1003 olarak satıldığını gördüm almaya karar verdim. Sonuçta 2 yıl garantisi cezbetti... Gelen ürünün arka kapakta sorunu vardı değişime gönderdim onda da önden gacır-gucur sesler geliyord ekranın köşelere bastırınca... Para iadesi istedi kabul ettiler. Paramı aldım. Bu arada bir hafta önce tabletim kalmadı diye gidip Huawei'in MediaPad 7 Youth modelini aldım 335'e vodafone'dan.

Dediğiniz modelleri biliyorum. Hatta pipo modellerini özellikle döt çekirdekli olanları ezberledim artık... Fatty 2 pilnden dolayı hoşuma gitti. Artes'ten dolayı biraz pipo'dan soğudum, aslında hiç alakası yok. Bir de en önemlisi hiç yurtdışından alışveriş yapmadığım için biraz tereddütlerim var. Hatta aldığım artes internetten satın aldığım ilk elektronik cihaz..

Diyeeklerim bunlar. Aklımın bir ucunda yine büyük ekranlı bir tablet var. Pipo m6 - m6 pro, m9 pro, Türkiye'de satıldığı için Ainol novo 9 spark var, yine Türkiye'de satıldığı için momo poly 19hd var, dark'ın r9740'ı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acer_sahibi77 -- 8 Ekim 2013; 1:12:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acer_sahibi77

Hocam fatty 2'nin 2gb ram'i olan modeli de var.. Aslında ben bundan bir iki ay önce büyük ekranlı bir tablet almaya karar verdim... Eski tabletim nexus 7'den memnundum ama onu eşime verip kendime video falan seyredebileceğim real racing 3'ü daha iyi zevkini çıkarabileceğim birşeyler aramaya başladım ve pipo'nun tabletleri hoşuma gitti pili iyi dayanan m9'u gözüme kestirdim. Sonra Türkiye'de artes q1003 olarak satıldığını gördüm almaya karar verdim. Sonuçta 2 yıl garantisi cezbetti... Gelen ürünün arka kapakta sorunu vardı değişime gönderdim onda da önden gacır-gucur sesler geliyord ekranın köşelere bastırınca... Para iadesi istedi kabul ettiler. Paramı aldım. Bu arada bir hafta önce tabletim kalmadı diye gidip Huawei'in MediaPad 7 Youth modelini aldım 335'e vodafone'dan.

Dediğiniz modelleri biliyorum. Hatta pipo modellerini özellikle döt çekirdekli olanları ezberledim artık... Fatty 2 pilnden dolayı hoşuma gitti. Artes'ten dolayı biraz pipo'dan soğudum, aslında hiç alakası yok. Bir de en önemlisi hiç yurtdışından alışveriş yapmadığım için biraz tereddütlerim var. Hatta aldığım artes internetten satın aldığım ilk elektronik cihaz..

Diyeeklerim bunlar. Aklımın bir ucunda yine büyük ekranlı bir tablet var. Pipo m6 - m6 pro, m9 pro, Türkiye'de satıldığı için Ainol novo 9 spark var, yine Türkiye'de satıldığı için momo poly 19hd var, dark'ın r9740'ı var...

hyundai t10 pipo m6 pipo max m9 pro tabletlerim var hepsinin de birbirinden hoş özellikleri var. bic yani buyincoins diye bir siteden alışveris yapiyorum sürekli. 3g li tablette aldım daha suana kadar hiç sıkıntı yasamadım gümrükte. en geç elime ulaşan ürün sanırım 22 gündü. bence yurt dışından alışveriş yaparken benim gibi daha onceden alışveris yapmıs kisilere danis öyle al derim. huwai de güzel bir tablet hatta çok pahali olmasa MediaPad 10 FHD alıp onuda denemek isterdim.

Bakınız

Huawei'in o modelini baya methediyorlar. Bayağı iyi yorumlar var onun hakkında. Ama yanlış bilmiyorsam Türkiye'de satılmıyordu o yüzden bakmamıştım.
    Türkiye'de sattıkları MediaPad 10 Link diye biliyorum.

Bu arada biraz önce pipo'nun sayfasını kurcalıyordum yeni bir tablet çıkarmışlar sayılır. Yeni modelin adı m8hd aslında m8 ve m8 pro benzeri ama bu sefer büyük olasılık fhd panel bulamadıkları için tableti 9.4 inçten 10.1 inç yapmışlar. Diğerleriyle aynı görüntü 1920x1080 çözünürlük ve 8000 mAh'lık pil koymuşlar. Asında artes q1003 (pipo m9) ve codegen quantum 94 (pipo m8 pro) arasında kalmıştım...

Bu m8hd mesela almak isterim... Zaten şekli falan hoşuma gidiyordu diğer pipo modelleri hepsi bir şekilde benziyorlar. Bunun farklı ve güzel bir tasarımı var.

Ürün linki
    Şu da videosu, Rusça ama tablet hakkında bir fikir veriyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Huawei'in o modelini baya methediyorlar. Bayağı iyi yorumlar var onun hakkında. Ama yanlış bilmiyorsam Türkiye'de satılmıyordu o yüzden bakmamıştım.
    Türkiye'de sattıkları MediaPad 10 Link diye biliyorum.

Bu arada biraz önce pipo'nun sayfasını kurcalıyordum yeni bir tablet çıkarmışlar sayılır. Yeni modelin adı m8hd aslında m8 ve m8 pro benzeri ama bu sefer büyük olasılık fhd panel bulamadıkları için tableti 9.4 inçten 10.1 inç yapmışlar. Diğerleriyle aynı görüntü 1920x1080 çözünürlük ve 8000 mAh'lık pil koymuşlar. Asında artes q1003 (pipo m9) ve codegen quantum 94 (pipo m8 pro) arasında kalmıştım...

Bu m8hd mesela almak isterim... Zaten şekli falan hoşuma gidiyordu diğer pipo modelleri hepsi bir şekilde benziyorlar. Bunun farklı ve güzel bir tasarımı var.

Ürün linki
    Şu da videosu, Rusça ama tablet hakkında bir fikir veriyor

evet inceledim onu fakat pipo m9 pro dan kasa ve 400 mah fazla pil ömrü dısında artısı olmadıgı gibi eksi olarak gps özelligi yok.

Ben mesela nexus 7'de gps ve bluettoth'u bir kez bile kullanmış değilim. Huawei'de belki bt kullanabilirim o da telefon arama özelliğini kullanacaksam. Yani benim içn pek de önemli değil bu özellikler.
    Sonuçta m9'un avantajı bence 32 gb dahili depolama alanı. Bir de pipo m6 pro çıkmış 32 gb modelini düşünebilirim mesela.
    Aslında m8hd pek yok gibi gibi daha piyasada. 32 gb'lik modeli çıkarsa almak isterim.

Hangi tabletinizi en çok beğeniyorsunuz hocam. m9 pro'da m6'da hoşuma giden tabletler. sadece m6'yı 2048x1536 çözünürlükte kasılıyor diyorlardı doğru mu?

Bir de hocam yurtdışından alışverişte mesela 3g'li bir tablet aldınız onu nasıl geçiriyorsunuz ve en önemlisi imei'yi nasıl değiştiriyorsunuz?
  • Suan isteyimcepten yaziyorum aksama unutturmayin evden tum bu sorularinizi tek tek cevaplayacagim :)

• valla tabletide telefonıda hafıza kartsız kullanmak herzaman en iyisidir performansını düsürmez elektronik cihazın, pipo m6 cok güzel bir cihaz lakin 16gb size yetecekse m6 pro ya ek olarak dahili gps eklemisler ki siz kullanmıyorsunuz sanırım. m6 oyun bakımından harika ve sorunsuz bir cihaz lakin takılma demeyelim ama ufaktan yavaslama olabiliyor ana menude. ekranını fazla uygulama kısayolları ile doldurmazsanız iyi bir sekilde kullanırsınız. pili bitirmek cok güc bu tabletin 10000 mah pil var ve bitmiyor adeta :) simdi bana hangi tablet daha iyi derseniz burayı iyi dinleyin: her isimde en iyisi için pipo m9 pro, ekran cozunurlugu pek onemli değil telefon ozellikli olsun ben onu kayıt ettiri tepe tepe kullanırım teldende görüsürüm mesajımıda atarım diyorsanız şarj omrude uzn olan hyundai t10, ben ekran parlaklıgına ve grafiğe ve pile önem veririm diyorsanız pipo m6 pro, eğer boyutu kücük olsun isimi görün diyorsanız pipo m7 pro tam size göre olabilir. yurt dısından 3g li tablet aldım güvendiğimiz bir site var Blur ustad saolsun o önermisti hiç bir sorun yasamdım tr ye girerken. sizin kafanız rahat olsun diye o site sizin adınıza her türlü onlemi alıyor ve siz arkanıza yaslanıp sadece kargonuzun gelmesini bekliyorsunuz. Bu arada imei değistirmenin bagzı yolları var evet ama ben bu ise hiç girmedim direk pasaportuma kaydettirdim tableti. simdilik aktaracaklarım bukadar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: CooLStyLe

valla tabletide telefonıda hafıza kartsız kullanmak herzaman en iyisidir performansını düsürmez elektronik cihazın, pipo m6 cok güzel bir cihaz lakin 16gb size yetecekse m6 pro ya ek olarak dahili gps eklemisler ki siz kullanmıyorsunuz sanırım. m6 oyun bakımından harika ve sorunsuz bir cihaz lakin takılma demeyelim ama ufaktan yavaslama olabiliyor ana menude. ekranını fazla uygulama kısayolları ile doldurmazsanız iyi bir sekilde kullanırsınız. pili bitirmek cok güc bu tabletin 10000 mah pil var ve bitmiyor adeta :) simdi bana hangi tablet daha iyi derseniz burayı iyi dinleyin: her isimde en iyisi için pipo m9 pro, ekran cozunurlugu pek onemli değil telefon ozellikli olsun ben onu kayıt ettiri tepe tepe kullanırım teldende görüsürüm mesajımıda atarım diyorsanız şarj omrude uzn olan hyundai t10, ben ekran parlaklıgına ve grafiğe ve pile önem veririm diyorsanız pipo m6 pro, eğer boyutu kücük olsun isimi görün diyorsanız pipo m7 pro tam size göre olabilir. yurt dısından 3g li tablet aldım güvendiğimiz bir site var Blur ustad saolsun o önermisti hiç bir sorun yasamdım tr ye girerken. sizin kafanız rahat olsun diye o site sizin adınıza her türlü onlemi alıyor ve siz arkanıza yaslanıp sadece kargonuzun gelmesini bekliyorsunuz. Bu arada imei değistirmenin bagzı yolları var evet ama ben bu ise hiç girmedim direk pasaportuma kaydettirdim tableti. simdilik aktaracaklarım bukadar :)

Sen de bendensin Karar verene kadar uzmanı olup çıkmıştın az uğraşmadın

@CooLStyLe arkadaşımız da uzak doğu tablet seçiminde eminim tecrübesiyle elinden gelen yardımda bulunacaktır

@ImpossibleHeLL arkadaşımız da benim uzakdoğu fiyat ve performans tabletleri alış veriş rehberini alıp, konu olarak açmış.

Benim yükü biraz olsun hafiflettiği için kendisine teşekkür ediyorum

Konu linki:http://forum.donanimhaber.com/m_74607415/f_//tm.htm#74607415

• umarım biraz olsun yardımımız dokunur yeni tablet alacak ve yurt dısından tablet getirmek isteyen arkadaşlara.
  • Hocam cevabın için teşekkürler.

m6 pro'nun 32gb modelini almak isterim. Dediğiniz gibi ben de çok sd kart taraftarı değilim. m6'yı en kötü ihtimal 1600x1200 çözünürlükte de çalıştırma seçeneği var ki onda hiç kasılmaz bence...

Bir de şu pil performansından dolayı icoo icou fatty 2 modelini çok fena taktım kafaya :)
    buyincoins'ta satıyor. hatta benim istediğim 2 gb ram'i olan modeli satıyor. fiyatı da gayet iyi 177 dolar. linki de şu

peki hocam fiyatından dolayı bir takılma oluyor mu gümrükte? Mesela 90 ya da 100 doları geçince (tam olarak hatırlamıyorum) %18 kdv ödemek gerekiyor ya ne oluyor o durumda?

Blur hocamdan da yardım bekliyorum. :)

• quote:

Hocam cevabın için teşekkürler.

m6 pro'nun 32gb modelini almak isterim. Dediğiniz gibi ben de çok sd kart taraftarı değilim. m6'yı en kötü ihtimal 1600x1200 çözünürlükte de çalıştırma seçeneği var ki onda hiç kasılmaz bence...

Bir de şu pil performansından dolayı icoo icou fatty 2 modelini çok fena taktım kafaya :)
    buyincoins'ta satıyor. hatta benim istediğim 2 gb ram'i olan modeli satıyor. fiyatı da gayet iyi 177 dolar. linki de şu

peki hocam fiyatından dolayı bir takılma oluyor mu gümrükte? Mesela 90 ya da 100 doları geçince (tam olarak hatırlamıyorum) %18 kdv ödemek gerekiyor ya ne oluyor o durumda?

Blur hocamdan da yardım bekliyorum. :)

Tablet 32GB olduktan sonra dediğiniz gibi ek kart takmak bir seçenek olmaktan çıkar. HD Film arşivinizi yanında taşımayacaksanız yer sıkıntısı yaşamayacağınız ortada :)

m6 tercih edecek arkadasların en buyuk endişesi yuksek ekran cozunurlugu ancak o da alternatif yazılımlarla sorun olmaktan cıkıyor. İstediğiniz çözünürlüğe düşebilirsiniz.
    ...ama baştan çözünürlüğü düşük alıp da sonradan yükseltmek gibi bir seçenek olmadığından en akil seçim yüksek çözünürlüklü kaliteli bir panel almaktan geçiyor.

Pil kapasitesi önemli bir kriter ancak m6'nın kapasitesi de hiç de yabana atılır türden değil. Bu yüzden sizin için bir dezavantaj olduğunu söyleyemeyiz.
    Size tavsiyem bütçenizin yetebildiği cihazı almanız. Ne paranızı boşa harcamış olun ne de performans ve panelden taviz verin.

Fiyattan ya da gümrükten yana endişeniz olmasın. Çinli dostlarımız bizim mevzuatı bizden iyi bildiklerinden cihazın sorunsuz bir şekilde elinize ulaşması neredeyse garanti

• Blur kullanıcısına yanıt
    Hocam çok fena gaz veriyorsun :)
    Şu an biraz sıkışığım, bayram sonrası ya da kasım başları biraz daha rahat olacam parasal açıdan.
    Benim şu yeni pipo m8hd'de hoşuma gitti. Bir de dediğim gibi o icoo icou fatty2 uzun süredir baktğım bir tablet.
    İmkanım olsa ikisini de almak isterim. Fatty 2'yi yanımda taşırım, diğeriyle de oyun, film falan takılırım.

Şu buyincoins'de ödemeyi nasıl yapıyoruz paypal'la mı?
    Vakti geldiğinde sizi rahatsız ederim hocam... :)
  • quote:

Hocam çok fena gaz veriyorsun :)
    Şu an biraz sıkışığım, bayram sonrası ya da kasım başları biraz daha rahat olacam parasal açıdan.
    Benim şu yeni pipo m8hd'de hoşuma gitti. Bir de dediğim gibi o icoo icou fatty2 uzun süredir baktğım bir tablet.
    İmkanım olsa ikisini de almak isterim. Fatty 2'yi yanımda taşırım, diğeriyle de oyun, film falan takılırım.

Şu buyincoins'de ödemeyi nasıl yapıyoruz paypal'la mı?
    Vakti geldiğinde sizi rahatsız ederim hocam... :)

Karşılaştırma yapmanıza yardımcı oluyorum. Yoksa kimseye bir model direttiğim yok. Kararı kendiniz vereceksiniz

Paypal hocam doğrudur. Fiyatları karşılaştırın en ucuz gördüğünüz yerden alabilirsiniz sıkıntı yok. Yine ulaşırsınız, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım yine :)

• acer_sahibi77 kullanıcısına yanıt
    gel vazgeç şu tabletten

http://www.youtube.com/watch?v=vRdzTqlii1s
  • Blur kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam... Biliyorum direttiğiniz yok... Ama tavsiyeleriniz de önemli bunu bilin...
    Yardımlarınız için teşekkürler.
    Yahu bakma sen alacağım yok herhalde...
    Ama gerçekten hoşuma gitti benim bana bozuk gelecekse olsa şansımdan düzelir o cihaz...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.