Şimdi Ara

Yurtdışı saat için gümrük vergisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.819
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon.de'den bir saat almayı düşünüyorum, Türkiye fiyatlarının en iyi ihtimalle %60'ına, ortalama fiyatına göre ise %50'sine denk geldiği için cazip duruyor ama yurtdışından gelen saat için gümrükte ne kadar ödenir, bilen var mı? (Normalde 30 Euro üzeriyse %18 ödemem gerekiyor diye biliyorum ama başka sürpriz kalemler var mı emin diilim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Satıcısı amazon ise ödeme aşamasında son sayfada vergiyi peşin alır, kargosunu peşin alır ekstra hiçbir masrafla karşılaşmazsınız(sim kartı girişi mevcut akıllı saat ise farkedilirse geri gönderilir,Radyo mevcut ise ekstra bandrol vergisi ödersiniz.farklı satıcı ise %20 vergisini ödeyip teslim alırsınız.



    Garanticiyseniz satıcının amazon olmasına dikkat edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AADUUKET kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, sanırım benim ilgilendiğim saatin satıcısı da Amazon'un kendisiymiş, bahsettiğiniz gibi AmazonGlobal ile gönderilen ürünlerde (benimkinde 12 Euro olmak üzere) bir ücret ekleniyormuş, gümrük ücretlerinin vb. bunun içinde olduğu söyleniyor, bu ücret de içindeyken eğer başka bir sürpriz ücretlendirme yapılmazsa Türkiye'de en ucuz bulduğum fiyatın %45 daha uygununa almış oldum sanırım, hadi hayırlısı...
  • Bu arada, pasaportla seyahatlerde yurtdışından bir ürün alındığında tax free formunu doldurarak o ülkeye ödediğiniz KDV'yi geri alabilime ihtimaliniz var, internet üzerinden alışverişlerde de böyle bir indirim talep etme hakkı olabiliyor mu, bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.