Şimdi Ara

Yurtdışından gelen ücretsiz yedek parçaya gümrük vergisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aldığım PC kasasının cam panelinde küçük bir defo fark ettim. Bizimkiler kullanıcı hatası der geçer diye direkt olarak üretici firma ile ileşime geçtim. Sağolsunlar ilgili parçayı ücretsiz olarak göndermek istediler, kabul ettim.

Bugün parça elime ulaştı, PTT kuryesi 175 TL gümrük vergisi talep etti. Neye dayanarak vergi hesapladıklarını sordum ve itiraz ettim. Ürünü teslim almadan geri göndermek dışında seçenek olmadığını söyledi.

Mevzuatta böyle bir şey var mı, Google'da araştırdım bulamadım. Sadece satın alınmasına rağmen gift (hediye) adı altında gönderilen ürünlere de vergi uygulamaya başladıklarını biliyordum. Ancak bu garanti kapsamında değişen bir parça ve gift adı altında değil, direkt olarak sebebi belirtilerek gönderilmiş. Ona göre uğraşacağım bunlarla, çünkü bu artık alenen vatandaşı eşşek (çift ş ile) yerine koymaya giriyor.

• istenir yine diye biliyorum.

• rusyadan kız arkadaşım tarafıma paket yollamıştı. içinde mektup ve rus atıştırmalıkları vardı. tamamen hediyeydi. ticari gönderi değildi. ona rağmen vergiyi dayamışlardı 4-5 sene önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 5 Ocak 2024; 12:36:1 >
  • saçmalık

prosedürü bilmiyorum ama garanti kapsamında gönderilen parçalara vergi kesilmesinde zerre kadar mantık yok

gönderimin sebebi zaten senin o ürünü çoktan almış olman

çoktan ödemiş olduğun vergiyi senden tekrar almış oluyorlar resmen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • damat gider ayak saplamıştı bunu. gelen şeye ne kadar ödediğinin önemi yok açıp bakıyorlar fiyatı neyse vergisini kesiyorlar.

• mojno M kullanıcısına yanıt
    Çözebildiniz mi bilmiyorum ama şahsa gelen, kişisel kullanıma mahsus eşyalarda AB dışından geldiyse %30 maktu vergi koymuşlardır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ptt vergi istiyor yurtdışından gelen ürünlerde farketmiyor ben 50tlik bga stencil aldım para istemişti mecbur ödedim türkiyede yoktu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MotosikletPilotu kullanıcısına yanıt

Bu konuyu açtığımı unutmuşum, cevapları aylar sonra gördüm.

Şöyle ki firma zaten ürünün garanti kapsamında değişen bir yedek parça olduğunu belirtmiş ve 0 USD yazmıştı. 0'ı neyle çarpıp da vergi çıkardılar o merak konusu :)

• haraç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mojno M kullanıcısına yanıt

Karşı tarafın beyanı çok önemli değil. Çünkü genel olarak yurt dışı alımlarında insanlar değeri düşük yada hediye yazdırıp vergiden kaçtıkları için. Değeri gümrük memuru tespit ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.