Şimdi Ara

Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023) (339. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.679
Cevap
451
Favori
922.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgi için çok teşekkürler hocam. Kayıt ettim bunu.
    Ben Apple’dan aldım. Siz Amazondan mı almıştınız?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evren7 kullanıcısına yanıt

Evet ben amazondan aldım eylül ayında. Berlinde arkadaşıma gönderttim. Bende 3 gün önce gidip aldım. Ben 13 pro aldım. Vergi iadesinden sonra 17.000 tl ye geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakcal2 B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Güle güle kullanın.

• byJuck kullanıcısına yanıt

12 pro serileri biraz sorunludur. Pil sorunu var. Ekranda pro motion yok. Yani teknolojik olarak 11 pro dan çok farkı yok. Asıl değişim 13 pro ile oldu.

• arkadaşlar merhaba. avrupadaki bir arkadaşıma amazon üzerinden sipariş verip göndersem ürünü bana getirse kendim de gürcistan giriş çıkış yapsam hiç sıkıntı yok kayıt yapabilirim ancak amazondan tax free nasıl alabilirim bu durumda. pasaport yok çünkü kimlikle çıkacağım

• cokomel reis C kullanıcısına yanıt

vergi indirimi alabilmek için ürünü sizin çıkartmanız lazım. Fatura kimin üstüneyse iadeyi o alır. Ayrıca iadeyi alacak kişinin avrupa birliği dışında yaşıyor olması gerekir

faturayı arkadaşa kestirsek olur öyleyse.tr de yaşıyor zaten şuan orada sadece.

• cokomel reis C kullanıcısına yanıt

O zaman kredi kartı sahibi ve faturadaki isim aynı olsun. Fatura adresi mutlaka Türkiye olacak. Gönderi adresi Almanyadaki farklı bir isim ve adres olabilir

• Bu kesin mi bunu deneyen var mı?
    BTK’nın 1 yıl içinde çalışmayan telefonları iptal etme kararı sonrasında sistemin çalışma şekliyle ilgili oluşan fikre göre olmaması lazım. Sistemin aynı telefonda zannettiği 2 imeiden 1 inin başka telefondan sinyal vermesi sorun oluşturmaz mı?

Appledan online alım yapanlarında form doldurması gerekiyor mu? İlk defa duydum. Fatura yetiyordu?

• krsd17 kullanıcısına yanıt
    Verebilirsiniz evet. Anlaşmalı teslimat noktasında teslim alabilirsiniz hatta.

• Yabancı uyruklular getirince sorun yaşıyorlar mı acaba bilen var mı?

• Çek Cumhuriyeti'nden bu ürünlerden herhangi birini alan sürece dahil olan birisi var mı acaba?

• ABATE kullanıcısına yanıt

Bazı bloglarda gümrüğün faturaları damgalamadığını okudum. Hatta geçen gün berlin havalimanında formu damgalattıktan sonra faturalarada damga basmasını istedim ama gümrük memuru basmadı. Aşağıya amazonun bana gönderdiği talimatları ekliyorum. Apple ınki farklı olabilir.

Öncelikle bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Almanya'da tax free iadesi almak için ön koşul Almanya'da ikamet etmemektir. Teslimat adresiniz Almanya fatura ve ikametgah adresiniz Türkiye olması gereklidir.

Tax Free koşulları ve yöntemleri aşağıdaki gibidir;

Tax Free iadesi alabilmeniz için ürününüz,pasaportunuz, faturanız ve ödemeyi yaptığınız kartınızın yanınızda olması gerekiyor.

Daha sonra Tax Free formunu doldurtup/doldurup kaşeletin ve imzalatın. (Pasaport no, ad, soyad, adres gibi bilgiler dolduruluyor)

Havaaalanında “Information Desk”i bulun. Genelde check-in yaptırıp pasaport kontrolünden geçiliyor ancak yine de bazı yerlerde değişebiliyor bu yüzden bilgi alın ki yanlışlık olmasın. Daha sonrasında Tax Free Office’te vergi iadesi işlemlerini başlatıp mühür bastırın.

Pasaport, ürün, fatura ve kredi kartı ile ödediyseniz kartınız ile birlikte iadeyi almaya gidin. Bunları gümrük görevlisi kontrol ediyor. Görevliye göre aldığınız eşyanızı kontrol edip etmedikleri değişebiliyor. Özellikle Avrupadaki havaalanlarında Tax Refund veya Global Blue tabelaları görebilirsiniz.

Belgelerinizi alıyorlar ve faturanızı geri vermiyorlar. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra ya size nakit para veriyorlar, kredi kartınıza yatıracaklarsa da size bir takip numarası veriyorlar.

Belgelerinizin fotoğrafını impressum@amazon.de ye gönderdiğinizde iadeniz hakkında yardımcı olmaları için ilgili birim ile iletişime geçip talep ileteceğiz.

Tax Free formunu havalimaninda islemleri yaptiracaginizda bulabilirsiniz. Kendiniz cikartmaniza gerek yoktur. Sadece faturanin ciktisini alip götürmeniz yeterli olacaktir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Nezaketiniz ve anlayışınız için çok teşekkür ederim. Tekrar görüşmek dileğimle ,

Sağlıcakla kalın.

Saygı ve sevgilerimle ,

İyi günler dilerim.

Geri bildiriminize değer veriyor, bugünkü Müşteri Hizmetleri deneyiminizi bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz.

Size yardımcı olabildim mi?

Evet Hayır

Görüşlerinizi bildirerek dünyanın en müşteri odaklı şirketi olmamıza yardımcı oluyorsunuz.

Saygılarımla,

Aylin Deniz

Amazon.de

• Çekya dan ürün alırken tax free belgesi isteyin.hava limanında global blue ofisinden %9 civarı vergi iadesi alabilirsin,ben çekya dan alacaktım 14 yoktu almanya yakın olduğu için oradan aldım.Avrupa birliği herhangi bir ülkeden alış veriş yapınca taxefree belgesi alırsanız,yine Avrupa birliği üyesi istediğiniz ülkeden çıkınca vergi iadesi alabilirsiniz.

• eohni E kullanıcısına yanıt

Hayır yaşamazlar

• Herkese iyi geceler. Şuan polonyada ikamet etmekteyim ve bugün sabah apple almanyada stok buldum ve berlinden bir mağza için 128gb 14 pro max mor renk için sipariş geçtim. Siparişimi verdiğimde herhangi bir sorun gözükmemekteydi. Eğitim için burdayım şubat ayında geri döneceğim bu yüzden tax free de almak için pick-up yöntemi ile türkiye adresimi vererek sipariş verdim ancak öğlen kontrol ettiğim de siparişim iptal edilmiş göüzüküyordu. Sebebini araştırdığımız da adresin türkiye olması nedeniyle iptal edildiğini belirttiler.

1. Cihazı kendi kartım ismim ve kendi adresimle aldım.
    2. Cihazı arkadaşımın kredi kartı ile aldık banka ödemesinde de bir soru çıkmadı direk provizyona düştü.

Acaba polonya ip adresi ile almam ve türkiye adresi girmem bu sorunu güvenlik açısıyla teşkil etmiş olabilir mi ? Böyle bir sorun sıkıntı yaşayan oldu mu ?

• Willian kullanıcısına yanıt

fatura adresi Türkiye. Kargo adresi Almanya olması gerekiyor.

• Hocam kargo adresi yok. çünkü apple storedan pick-up yöntemi ile teslim alacağım. Ayrıca adres girme kısmında da türkiye yok malesef seçemiyorsunuz. Ancak oraya türkiye adresini girip alan arkadaşlar var.

• ThumpS kullanıcısına yanıt
    Kesin hocam, deneyen ve kullanan var.

BTK nın yeni kararıyla bunun alakasını çözemedim? Kişinin zaten sim kartı takılı olacak, şebeke alacak cihaz. Tek handikapı, aynı cihazdaki sim2 kayıtlı olmayacağı için senede en az 1 kere hat takılması gerekiyor ki btk yeni kararıyla iletişime kapatılmasın.

Gerçi Tr de hiç hat takılmadıysa radara girmeyeceği için kapatılamaz da :) Ama 1 kere bile sim2 ye hat takıldıysa geçmiş olsun. Her sene en az 1 kere hat takıp cihazın sinyal almasını sağlamalı

• 
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.