< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yurtdışı alışverişlerde 30 euro limiti kalkıyor: Tam vergi dönemi kapıda (Güncellendi) (3. sayfa)

-
-
Zaten bizde çoktan kalktı ki. 1 dolarlık bişey alsan da vergi çıkıyor.
-
Aslında yurtdışı alışveriş yapsın yapmasın her vatandaştan aylık 10 Euro potansiyel yurtdışı alışveriş vergisi kesilsin.
Vergiler yazılmaya doğumla başlasın. Buluğ çağına geldiğinde ödemeye başlasın.
Reşit olduğunda ödeyememiş ise silivriyi ziyaret edebilir.
-
3.5B$ yıllık.
Türkiye için çok bişey değil, bunun sonu bazı ihtiyaçların karşılanamaması ve zaten ithal edilen bazı ürünlerde enflasyonun artmasıyla sonuçlanır.
Üretimi olmayan şeylerin ithalatına pek dokunmamak ancak elbise giyim oyuncak gibi yerli üretimi olan ve işe yaramayacak şeylerin ithalatının zorlaştırılması gerekliydi başından beri. Zaten giderdeki asıl kalemi bu genel tüketici ürünleri oluşturuyor.
Benim gibi ayda yılda bir yerlide üretimi olmayan elektronik parça veya aracına 20binlira parça fiyatı verilen malzemeyi 3-5 dolara alan kişiler çok çok etkilenir bundan.
Dikişsiz sütyen alan tayfa değil, onlar alamayınca zaten yerliye yönelecek ve umurunda olmayacak.
Bu iş başından beri planlama ve strateji hatasıyla dolu, halen daha aynı hatalar ısrarla sürdürülüyor.
Çok basit bir örnek vereyim, Bir dc motorun her modeli yerlide üretiliyor mu? Hayır. Vergi üzerine işletme giderleride eklenince fiyat dahada şişecek.
Sonra neden 1 dolarlık ürün 10 dolara satılıyor.
Birilerinin ileri teknoloji sanayi bölgeleri kurmak gibi vizyonu olsaydı zaten insanları böyle darlamalarına gerek kalmazdı.
Üretemiyorsun ve alamıyorsun = Durgunlaşan sektörler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 27 Ağustos 2025; 10:22:57 >
-
almayın, alamayın, harcamayın ki para içeride bize kalsın biz daha çok yiyelim, semirelim, bir türlü doymayalım.
-
Üç beş tane çakal esnafın lafıyla tüm türkiyeyi etkileyecek kural kaideler koyulabiliyorsa orası failed statedir.
-
Bi sonraki aşama -30 Euro. Hiç bir şey almasak bile 30 Euro harcamışız gibi vergi ödeyeceğiz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cari açık var ne bekliyorsunuz.
Tüketim çılgınlığına devam ederseniz gümrüğe daha fazla vergi gelir bu kadar basit.
-
Kulak arkası bitmişti heralde başka bir yer de bulmuşlar...
🥲 değil 🤬 kullanacaksınız
Ula şu anki kur ile 1370 TL lik ürün alınıyordu sadece yani 30 Euro bile değildi 28 Euro ya mı ne denk geliyordu ve üstüne de yüzde 60 vergi ekleniyordu.
Koskoca ülkeyi 1400 TL ye mi muhtaç ettiniz üstelik 100. yılımızda 🙂 ne diyelim vaziyet içler açısı gören görüyor artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 27 Ağustos 2025; 10:32:25 >
Elektronikle hobi amaçlı ilgileniyorum kompanent lazım oluyor çinden tedarik ediyorum ülkemizde satılmadığı için.
Hadi beni de geç elektronik mühendisliği yada teknikerliği okuyan birisi kendini geliştirmek için kompanent almaya kalksa dünyanın masrafına girecek.
Fakir ve Orta halli ailenin çocuğu elektronik bölümü okumasın mı ?
Bu ülkeyi teknoloji ve Elektronik kalkındırır bu alanda ilgisi olan adamın bari önünü açın vergi almayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick_Yıldız -- 27 Ağustos 2025; 10:40:16 >
bisikletin park ayaklığı kırıldı, bisikletçiye gittim 800 tl dedi. Dedim kardeşim yurtiçi bilindik online alışveriş sitesinde 390lira ( aynı marka, aynı model, aynı mal). Dedim kargo beklemeyim dedim geldim ama çok söyledin biraz düş dedim. Yok fiyat son dedi, peki dedim almadım. Sonda alibaba'dan daha kaliteli ürünü vergi dahil, evet vergi dahil 250 liraya aldım. 8 günde geldi. Zaten az para kazanıyoruz, neden kendi ülkemizden daha pahalıya alıyoruz, neden herkes birbirini kazıklamaya çalışıyor anlamak güç.
-
Makarna ekmek neyinize yetmiyor.
Ver mehteri hüloooğğğğ!
-
Ama soğan lobisi gibi çok güçlü ve bunca sene varlığını ve etkinliğini gizlemeyi başarmış oluşumlar var hocam. Soğan lobisi Türkiye ekonomisinin büyümesinin önünde büyük bir engel oluşturuyordu. Neyse ki çökertildi de refaha kavuştuk.
-
Türkiye'de bırakın dini bütün insanlar köle gibi vergi ödeyip karın tokluğuna çalışarak yaşasınlar. Bunu hak edenler kalanlar, ayrılmayan herkes suçlu bana göre. Çocuğunun ayrılması için para biriktirmesine izin vermeyenler de suçlu. Sen kal orada toprak ile bütünleş beynin çürümüş ve köleliği bile yaşamak sanıyorsun diye biz de mi böyle yapalım. 40'lı yaslardayım ama Ortaokuldan sonra öğrenim için harcadığım zamana bile acıyorum 5 yıl Anadolu Teknik lisesi yerine asgari ücret ile çalışıp kenara koysam bile daha iyiydi üniversite için harcadığım zamana da ayrıca yazık. Askerlik yapıyorsun onun bile primini sana ödetiyorlar borçlanmayla, ulan ülke için adam oraya gitti bari sigortasını da devlet ödesin yok olmaz! Staj yapıyorsun onun da sigortası yok gösteremiyorsun bile sigorta başlangıcı için. Keşkeler bitmez, annen baban sana destek yerine köstek oluyorsa bırak orada kalsın. Kardeşlerin de yardım etmiyor ve orada mutlu ise bırak ne hali varsa görsün, zaten bir süre sonra aileni yanına alabilirsin. Hala gelmeyi reddediyor ise de bırak toprağa karışsın , ben artık böyle düşünüyorum. Keşke bu kadar beklemese idim orada...!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 27 Ağustos 2025; 10:50:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Cari açık niye var? Türkiye yüzyılı değil mi? Uzaya çıktık herşeyi üretiyoruz şahlandık? Yeni bahane tüketim çılgınlığı mı :)) Allah C.C. Islah etsin sizi.
Amazon'dan bol bol makarna aldım
zira en ucuz o vardı
20li paketler
hobaaaâ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitriol -- 27 Ağustos 2025; 10:49:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X